ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

FreakyStyley

#51 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

pOZz wrote:
FreakyStyley wrote:Uglavnom, nemoj se iznenadit ako sta dodje, a ako sta dodje dodje ti u sanduce i potpises se dole na nalogu da trazis sudsko odlucivanje, odneses u opcinski sud, platis 10 km takse i zakazu ti rociste, dodje ti i taj papir na vrata. Zatim odes na sud, vadi se da si stuent, ucenik da nemas para itd. Ako budes imao srece platices 50ak KM sudskih troskova.
Ima li neki rok za koji se moraš odlučiti za sudsko odlučivanje?
Pisace ti na nalogu. Koliko se ja sjecam, nekih 7 dana, al nisam siguran.
Muhamed Đakmić

#52 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Muhamed Đakmić »

pOZz wrote:
Sarajevo1946 wrote:Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.
Ja isto nisam vidio da su ikog zapisivali do 12, ali poslije bi fatali kako tu tako i u Parkuši.
Ma ja, pretpostavio sam. Ja doduše nisam ostajao iza 12, ja sam bio u valu ovih koji se pokupe :D
FreakyStyley

#53 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

shandrprcSA wrote:
omađijaj me wrote: Ne moze te privest za prekršaj.
:lol:
Pa i ne moze te privest za prekrsaj, samo za krivicno djelo, plus ti na nalogu uvijek mora napisat minimalnu kaznu. Znaci, ako je od 200 do 600 po zakonu ti drot smije samo 2 glave pisat, jedino na sudu te mogu vise ujebat. Drugo je sto se drotovi satro fini prave kao:haj minimum cu ti pisat, fin si momak. :lol:
ganjeta

#54 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by ganjeta »

KB24 wrote:
ganjeta wrote:Haveru za pišanje 200 KM. :wink:

Mene nedavno zaustavili kod Rojala u Vogošći, i lagano šuplja, zapisao me u blokić... nakon 4-5 dana dođe kazna petobanka. Pojas i prljave tablice pis'o levat kosti yebo.
znači nije ti dao onaj nalog ? e nabijem ih ako mi išta dođe, čitavih 30 sekundi me zadrž'o, bila bi to treća neplaćena 8-) :D
Nikakav buraz, nego mi levat još prljave tablice prišio. Nisam bio vezan da se razumijemo :wink: .
vicious2

#55 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by vicious2 »

ganjeta wrote:Nikakav buraz, nego mi levat još prljave tablice prišio. Nisam bio vezan da se razumijemo :wink: .
mene su nedavno zaustavili u jednosmjernoj - naravno ja sam bila u pogresnom smjeru i nisam bila vezana - i u blok je upisao moje podatke i pokazao mi da je pored mojih podataka napisao upozorenje ... kaznu nisam dobila ...
seln

#56 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by seln »

Sretna je zemlja u kojoj je sve u redu, pa specijalci hvataju konzumente alkohola.
moranadruga

#57 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by moranadruga »

vicious2 wrote:
ganjeta wrote:Nikakav buraz, nego mi levat još prljave tablice prišio. Nisam bio vezan da se razumijemo :wink: .
mene su nedavno zaustavili u jednosmjernoj - naravno ja sam bila u pogresnom smjeru i nisam bila vezana - i u blok je upisao moje podatke i pokazao mi da je pored mojih podataka napisao upozorenje ... kaznu nisam dobila ...
budes. :lol:
veljaca

#58 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by veljaca »

Samo da napomenem da je izgleda manjak para u Gradu, pa policajci po anonimnom pozivu ( tako oni kazu ) idu i pisu prekrsajne naloge za pogresno parkiranje - gdje do sada nikada nisu pisali. Izgleda da je i izmjena ovoga zakona o parkiranju uzela maha .... Sto su njime izgubili - sada nakon te izmjene nadoknadjuju velikom brzinom ....
insomnia78

#59 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by insomnia78 »

vicious2 wrote:
Djubrad policijska

s' moje sokocalo
FreakyStyley

#60 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

insomnia78 wrote:
vicious2 wrote:
Djubrad policijska

s' moje sokocalo
:lol: :lol: :lol:
vicious2

#61 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by vicious2 »

moranadruga wrote:
vicious2 wrote:
budes. :lol:

cuj, platila bih ja koliko god treba samo da ne uzimaju voazcku ... bio neki fin :D i da, hvala mu :D
vicious2

#62 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by vicious2 »

insomnia78 wrote:
vicious2 wrote:
Djubrad policijska

s' moje sokocalo
mozda je to zato sto sam zensko :D
omađijaj me

#63 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by omađijaj me »

vicious2 wrote:
mozda je to zato sto sam zensko :D
Za žensko naši momci imaju posebne metode
johntra

#64 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by johntra »

veljaca wrote:Samo da napomenem da je izgleda manjak para u Gradu, pa policajci po anonimnom pozivu ( tako oni kazu ) idu i pisu prekrsajne naloge za pogresno parkiranje - gdje do sada nikada nisu pisali. Izgleda da je i izmjena ovoga zakona o parkiranju uzela maha .... Sto su njime izgubili - sada nakon te izmjene nadoknadjuju velikom brzinom ....
iskreno, ovo je šuplja priča, jer se nije jednom desilo da ih zovem zbog nekog parking papka, a njih ni na mapi...samo kažu doći će patrola ili pozornik, bla, bla, bla...a parking papak ode neokrznut...
Phosphorus

#65 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Phosphorus »

Jel iko pokušao slagati ime i prezime i ostale podatke? :D :D
omađijaj me

#66 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by omađijaj me »

Phosphorus wrote:Jel iko pokušao slagati ime i prezime i ostale podatke? :D :D
ako kazes da nemas ličnu uz sebe onda to i možeš :mrgreen:
shandrprcSA

#67 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by shandrprcSA »

omađijaj me wrote:
koja bi to greska bila :D
omađijaj me

#68 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by omađijaj me »

shandrprcSA wrote:
omađijaj me wrote:
koja bi to greska bila :D
Pa dobro treba imati malo i srece i sresti gluplje pandure nego inače :mrgreen:
Tears

#69 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Tears »

Slican sam slucaj i ja pre 2godine imao naime prvi put drug iz baustel dosao kod mene i sad mi otisli u kafic na pivu i popili mi zvala me drugarica koja je tada bila maloljetna tacnije 17godina da dodjemo iza kluba da cugamo dvolitru i tako nas 2ica dosli,i vec je bila jedna dvolitra ta moja drugarica i jos jedna su otisle da kupe jos pive i cipsa , i tako dok njih nije bilo uskocila je kriminalisticka polcija a nas je bilo muskaraca jos 3e , a ja jedini punoljetan i u tom trenutku nakon par min vracaju se i one , i tako oni mene udaljili i njih ispitivali , i rekli kao da ce da dodje murija u uinformi i tako dosla 2ica u uniformi ,i upisala ih je u blokic , medjutim zovu i mene da se i ja upisem i to mi je vec bilo sumljivo posto znam sve o tim murijskim zakonima (posto mi je buraz murijak ) ,i na kraju kada su nas upisali rekli su kao da ce ovo biti samo oppomena da se nece ici na sud niti ista ali da ce prodavnica gde je kupljeno pivo dobiti kaznu , medjutim jedan majmun iz kriminalisticke policije je otricao i prijavio nas je sve -.-
i tako nakon 2-3 meseca je doslo d suda , i ja sam kao svedok rekao sve kako je bilo da nismo ni 1 litar piva okusili a taj iz krimiliasticke je obrno pricu i pricao kako smo se mi derali iti a nidje veze :O
I na kraju se covek trebao upisati da je prisustovao sudu a pobegao je bio ... naci znj :O :D
Post Reply