Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Paranoid

#51 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:
Paranoid wrote: Vrlo je interesantno koliko malo treba Čoviću i njegovim legitimnim hrvatima da budu sretni...čudo jedno, opet s druge strane u šumskoj je bitno slijediti put Dodika i sa nestrpljenjem čekati njegov poznati "stav" o "šumskoj tvorevini" i odmah zavlada harmonija... čudo broj 2.
Velikobranioci svoje imovine Lagumdzija i Radončić, misle da su donijeli rješenje svojim prihvatanjem dogovora, vjerujući pri tom da će najbrojniji narod sada napokon biti miran i spokojan....čudo broj 3.

Ne znam za Vas, ali ja u "čuda" nisam nikad vjerovao...
Zaboravio si čudo 4. Spašavanje BiH od strane SDA :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam zaboravio, nego sam znao da ćeš se ti javit i nastavit niz čuda... a podsjetio si me i na neki dan kad sam svratio u IS da mi auto operu, i dva lika od kojih je jedan bio u uniformi šumske na isti način "drobi" po politici i malo, malo spomene SDA...isto kao i ti...
Dao sam mu petaka i ostavio marku za trud..
Nass

#52 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Nass »

Nisam sigurna sto ovo znaci, trebalo bi sacekati vise detalja pa da se moze detaljno analizirati sto ovakav prijedlog zapravo donosi. U principu, vec se moze reci da nije dobro sto je RS jedna izborna jedinica a FBiH 10. Medjutim, moram priznati da u zadnje vrijeme nemam povjerenja i u Sorensena, ne djeluje mi potpuno nepristrasno i dobronamjerno.... Tako da nista ne treba prihvatiti, cak i ako je od "EU", dok dobro ne saznamo sve detalje!
crnoplavo

#53 Re: Izdaja u Briselu!

Post by crnoplavo »

Kao i prosli put kad je bila utakmica, postizu se dogovori, kad povampirene mase gledaju utakmicu i slave do zore...hahahaha
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Truba »

AkHolic wrote:
irmanon wrote:Ja ovo nista ne kontam :D
Ako se sporazum sprovede,predsjedništvo BiH će biti sastavljeno od tri člana od kojih će jedan biti biran u manjem entitetu a dva u Federaciji.Od ta dva,jedan će biti biran uglavnom glasovima Hrvata a drugi uglavnom glasovima Bošnjaka.Etnička pripadnost kandidata više nije zapreka za kandidaturu čime je i ukinuta diskriminatorna odredba prema građanima koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda na šta se i odnosi poznata presuda Sejdić- Finci.
možda je bolje da se bošnjak bira u hrvatskim a hrvat u bošnjačkim općinama :lol: :lol: :lol: :lol:
muzicar_iz_parka

#55 Re: Izdaja u Briselu!

Post by muzicar_iz_parka »

Nema veze bitno je da smo razbili Grčku. :thumbup:
Mister Yes

#56 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Iskreno, sada mi je draži onaj prijedlog nevladinih organizacija da se skroz ukine predsjedništvo a njegove nadležnosti rasporede po vijeću ministara. Švajcarska nema predsjednika pa joj ništa ne fali.

Sve je bolje od toga da 3 člana predsjedništva predstavljaju 3 konstitutivna naroda jer to psihološki dijeli ovu zemlju na 3. I to nepovratno.
Jay Gatsby

#57 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

Mister Yes wrote:Iskreno, sada mi je draži onaj prijedlog nevladinih organizacija da se skroz ukine predsjedništvo a njegove nadležnosti rasporede po vijeću ministara. Švajcarska nema predsjednika pa joj ništa ne fali.

Sve je bolje od toga da 3 člana predsjedništva predstavljaju 3 konstitutivna naroda jer to psihološki dijeli ovu zemlju na 3. I to nepovratno.
Formalno, švicarska konfederacija ima predsjednika. Nema on sad neke ovlasti, ali ta institucija postoji.
res publica

#58 Re: Izdaja u Briselu!

Post by res publica »

Mister Yes wrote:Iskreno, sada mi je draži onaj prijedlog nevladinih organizacija da se skroz ukine predsjedništvo a njegove nadležnosti rasporede po vijeću ministara. Švajcarska nema predsjednika pa joj ništa ne fali.

Taj model je bolji i po mom skromno mišljenju. Predsjedavajući Savjeta ministara istovremeno da bude i predsjednik BiH. Nešto slično kao nekadašnja državna zajednica Srbija i Crna Gora.

Po ovom novom modelu, međutim, članovi predsjedništva, barem po načinu izbora neće predstavljati narode nego entitete, s tim što će RS predstavljati jedan, a Federaciju dva člana predsjedništva. U FBiH je to praktično i dosada bilo tako, dok je u RS bilo da član predsjedništva predstavlja Srbe u predsjedništvu a ne RS.
stari grad Visegrad

#59 Re: Izdaja u Briselu!

Post by stari grad Visegrad »

HDZ je mogla podlatiti grcku reprezentaciju da popsuti BH reprezentaciji, a istovremeno je zakazan dan dogovora u Brislu za isti dan. PROVIDNO KO STAKLO: Jadnoi Bosnajci se raduju pobjedi BH reprezentacije, a Hrvati ih zahebalki u Brislu sa izbornim jedinicima, ili sto bi rekli noz u ledja.
ZV Keli

#60 Re: Izdaja u Briselu!

Post by ZV Keli »

Prvo kakvih crnih 500 hiljada Bosanac na popisu kao drugo moj komentar na ovo je bljuvanje ali nema tog smajlija nazalost.Fuj,ali sto kazu nicija nije do zore pa ni slucajnom prolazniku,klempi i ovom sto ne zna sastaviti prostu recenicu
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Truba »

svake godine treba mijenjati ustav dok većina od svaka tri naroda i ostalih ne bude zadovoljna
Alfons Kauders

#62 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

SDA je u pitanju, stoga treba malo sacekati da vidimo kakav je zapravo prijedlog. Sjetite se dogovora SNSD-SDP i lafine koju je SDA tada servirala, pozivajuci na linc i sta vec ne. Dok ne vidimo dokument, dzabe prica - ili jos uvijek ima glupana koji vjeruju Tihicu, Dodika i Lagumdziji.

Prijedlog ne izgleda dobro, elektorski sistem bi bio super da imamo tri clana predsjednistva iz reda tri naroda, kao sad - da se eleganto izjednaci vrijednost glasova i da niko nije ostecen. Medjutim, posto vise necemo imati ustavnu odredbu u pripadnosti odredjenom narodu, ja fakat ne kontam koji ga kurac predlazu, jer onda nema veze sa Sejdic-Finci. Vjerovatno tu ima jos dosta bitnih detalja koje ne znamo.

Kada bi npr imali 4 clana predsjednistva (dodatni za ostale) i broj elektora vezan za broj stanovnika i njihovu etnicku pripadnost, to bi bilo super. Naravno, to mozemo sanjati, jer bi fakticki Sarajevo i Tuzla dobili svog clana predsjednistva iz reda ostalih.

Neko je pomenuo Sorensena i kancelariju EU... Pa jebem mu zivot, sta oni rade uopste ovdje? Zasto nisu taj prijedlog objavili?! Sta rade ovi nasi nazovi novinari? Jel nekom kojim slucajem palo na pamet da bi bilo pametno navaliti na njih da objave prijedlog, peglati ih i smarati dok ne daju barem neku izjavu, ako ne integralni tekst prijedloga. U ovoj zemlji niko ne radi svoj jebeni posao, od Sorensena do novinara.

Ovako su samo vece sranje napravili, ostavili su prostor da Tihic, Dodik i Lagumdzija pricaju sta hoce, izmisljaju i plase narod. I to ce potrajati ko zna koliko. Ili su totalni diletanti i glupani, ili su to namjerno uradili. Meni se sve vise cini da je ovo prvo u pitanju i da taj office fakat vode nevidjeni idioti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#63 Re: Izdaja u Briselu!

Post by JoseMujica »

kakav crni Sorensen...od tipkanja po mobitelu ne stigne ni pišat, a kamol da čita šta ovi iz brisela šalju :-)
Alfons Kauders

#64 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:kakav crni Sorensen...od tipkanja po mobitelu ne stigne ni pišat, a kamol da čita šta ovi iz brisela šalju :-)
Cuo sam od par ljudi da je onako... panglu, tj. da ga boli kurac za poslom, sto je u biti isto - tj. rezultat po nas je isti.

Cinjenica da nisu ocekivali ovakvu reakciju SDA, i to nakon onih ludjackih ispada u vezi SNSD-SDP dogovora, za mene je dokaz da se niko tamo ne voli mijesati u svoj posao. To sto i dalje ne reaguju znaci ili da ih spolovilo boli cak i vise nego sto sam mislio, ili da to rade namjerno, da se vise zakuha. Posto mi se cini da su previse nesposobni za ovo drugo, meni se cini da ih jednostavno zaboli.

Doduse, fino skijanje na Jahorini, idealni uslovi, tako da pretpostavljam da su gore... Jebo poso, jebo to sto razvlace opet pamet narodu, jebo to sto se opet prica o izdaji i slicnim sranjima. Kad tad ce radi ovakvih gluposti i patriJotske retorike pasti mrtva glava, al mislim da ce ih i tad bolit kurac.
It_is_a_Leclerc

#65 Re: Izdaja u Briselu!

Post by It_is_a_Leclerc »

stari grad Visegrad wrote:HDZ je mogla podlatiti grcku reprezentaciju da popsuti BH reprezentaciji, a istovremeno je zakazan dan dogovora u Brislu za isti dan. PROVIDNO KO STAKLO: Jadnoi Bosnajci se raduju pobjedi BH reprezentacije, a Hrvati ih zahebalki u Brislu sa izbornim jedinicima, ili sto bi rekli noz u ledja.
Ja...jednostavno.. Ovo je.. Ne, nemam komentara.. :roll: :shock: :run:
karanana

#66 Re: Izdaja u Briselu!

Post by karanana »

evo malo sam ovo ovdje procitao i pogledo na televiziji. dakle zakljucak od jucer je: otislo se da se rjesi sejdic-finci, a vratilo se sa nekakvim rjesenjem za hrvate bez ikakve veze sa sejdic finci.
TheMule

#67 Re: Izdaja u Briselu!

Post by TheMule »

Ne treba uopste elektorne glasove dozvoliti, po bilo kakvu cijenu.
To vodi ravno iz federacije u konfederaciju, sto je nevjerovatno lose po Bosnjake. SDA je 100% u pravu u ovom slucaju.
Čovjek

#68 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Čovjek »

Evo prošlo je više od pola mandata dobijenog 2010.

Gdje je ta Fahrina Ekonooomija, o kojoj je na svakom stubu brujalo?
Je li SDP napravio Državu za Čovjeka?

Smatram, koliko god neko bio "govorno ograničen" zbog stranačkog opredjeljenja ili podobnosti, mora ipak u toj njegovoj glavi postojati izvor logičnog zaključivanja. Ako već postoji taj izvor, onda mu je jasno da raspored "novih" izbornih jedinica i sve ostalo što ih prati vodi do produbljenja jaza u FBiH i stvaranja ambijenta za lakše stvaranje trećeg entiteta.
Svaki patriota ove zemlje, koji možda neograničeno vjeruje Lagumdžiji i Fahri, mora imati u sebi barem malo straha od raspleta situacije u smjeru stvaranja trećeg entiteta. Ja se lično bojim toga i ako tako bude, bit će kasno ružiti Zlatka i Fahru jer su oni direktno odgovorni za to!
Sierra club

#69 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Ovo je veleizdaja od SDP-a I srbskog patriota I četnika radončića.

Sva riješenja lošija od dentona treba odbit.

Ako ovo prodje. Zauvijek gubimo Jednog predsjednika, I HDZ će nam postaviti Jednog da nam rovi državu iznutra.

Bit će obstrukcija zauvijek I 66% ambassadora će raditi protiv BiH umjesto 33% sada. Jer HDZ i SNSD će uvijek izabrat I ambasadore koji rade protiv države.

Ratno stanje I fizička blokada parlamenta je bolje od ovog. Ovakvo riješenje naši neprijatelji nisu mogli dobit u ratu I genocidu. Parlamentarce SDP treba unapsit lokalna policija sa korupciju, utaju poreza, brzu vožnju, pokušaj silovanja, I držat ih, do izbora.

Ako postoji parlamentarna procedura za blokadu, onda to upotrijebit. Ali mislim da nepostoji. Jer I ustavni sud mora odlučit o slučaju kad tad, I šta ako podržava ovaj zakon?

Nakraju ćemo imat opciju, ili stvorit vanrednu situaciju ili imat nepovratljiv politički poraz.
didžej

#70 Re: Izdaja u Briselu!

Post by didžej »

sejdic i finci dobise od vecernjeg lista priznanje licnost godine. slucajnost?
Alfons Kauders

#71 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Za pocetak bi bilo dobro kada bi zapravo znali o cemu pricamo, jer mane-vise nemamo pojma sta je predlozeno. Svako ima svoju verziju. To sto SDA svake sedmice izmisli novu "izdaju" me nimalo ne zanima, ni sto SDP te pite od govana kuje u zvijezde.

Dakle, posto vidim da su mnogi uvjereni da je u pitanju izdaja, imamo li bilo kakav zvanicni dokument, saopstenje, izjavu predstavnika EC... Jer ako nemamo... O cemu se uopste prica?

Ili smo odjednom poceli vjerovati Tihicu, Lagumdziji, Fahri i ostalim kokosarima? Zao mi je, ali ja nisam niti cu - tako da me zaboli za njihovim ocjenama i komentarima - zanima me prijedlog, a ne sta ovi patoloski lazovi misle o njemu.
Alfons Kauders

#72 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:evo malo sam ovo ovdje procitao i pogledo na televiziji. dakle zakljucak od jucer je: otislo se da se rjesi sejdic-finci, a vratilo se sa nekakvim rjesenjem za hrvate bez ikakve veze sa sejdic finci.
Vjerovatno ima detalja koji jos nisu procurili u javnost, koji se ticu presude.

SDA i SDP su u startu napravili gresku kada su uopste dopustili da se "hrvatsko pitanje" veze uz implementaciju presude. Kad se jednom pristane na ucjene, za ocekivati je da ih gledamo sto vise... Od drzavne imovine, preko popisa do bog zna cega.

Umjesto jednostavne reforme izbornog zakona i promjene nekih odredbi ustava dobili smo samo vecu komplikaciju.
karanana

#73 Re: Izdaja u Briselu!

Post by karanana »

ali fakat ovo je smijesno kako nas prave budalama po ovim raznoraznim sastancima.
butmir, prud, memorandum sdp-hdz, brisel......jos mnogo drugih. i svako ima komentare o ovim "dogovorima": izdaja, prava stvar, ovo-ono....a niko pojma nema o cemu se radi. i na kraju nista ni od ceg ni ne bude.
Sierra club

#74 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Doduše, kvorum Doma naroda čine 3 delagata iz svake etničke grupe. 3 SDA 2 SDP
:) živio Dayton!!!

Netreba ga nikad mijenjat. Drži Mir i sigurnost u zemlji. Štiti srbe I bošnjake. Vlada kroz koncenzus.

Spastio nas je od SDP veleizdaje. A sutra nas možda spasi od neke druge izdaje. To je dobra stvar.

Ovaj dogovor samo zatvara sanduk SDP-u I SBB-u. Hvala bogu. Nek se vidi ko je ko. Ta greška se neće ponovit generacijama.
gorgonzola

#75 Re: Izdaja u Briselu!

Post by gorgonzola »

Sierra club wrote:Ovo je veleizdaja od SDP-a I srbskog patriota I četnika radončića.

Sva riješenja lošija od dentona treba odbit.

Ako ovo prodje. Zauvijek gubimo Jednog predsjednika, I HDZ će nam postaviti Jednog da nam rovi državu iznutra.

Bit će obstrukcija zauvijek I 66% ambassadora će raditi protiv BiH umjesto 33% sada. Jer HDZ i SNSD će uvijek izabrat I ambasadore koji rade protiv države.

Ratno stanje I fizička blokada parlamenta je bolje od ovog. Ovakvo riješenje naši neprijatelji nisu mogli dobit u ratu I genocidu. Parlamentarce SDP treba unapsit lokalna policija sa korupciju, utaju poreza, brzu vožnju, pokušaj silovanja, I držat ih, do izbora.

Ako postoji parlamentarna procedura za blokadu, onda to upotrijebit. Ali mislim da nepostoji. Jer I ustavni sud mora odlučit o slučaju kad tad, I šta ako podržava ovaj zakon?

Nakraju ćemo imat opciju, ili stvorit vanrednu situaciju ili imat nepovratljiv politički poraz.

Prvo se nauci pisati pa onda polemisi o politici. I zasto bi bosnjaci odredjivali nekom predstavnika u presjednistvu? Bi li bosnjacima bilo dobro da im hrvati biraju clana presjednistva? Ali jok svemu je SDP kriv. Zivio tihic, babin sin i njegova supruga .
Last edited by gorgonzola on 23/03/2013 20:18, edited 1 time in total.
Post Reply