audi 3 sportback vs golf 7
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Seawolf
#51 Re: audi 3 sportback vs golf 7
@aServis
Koliko sam skont'o, ti si se definitivno odlučio za Golf VII Highline 5 vrata, a Audi A3 Sportback je otpao. Ili griješim?
Koliko sam skont'o, ti si se definitivno odlučio za Golf VII Highline 5 vrata, a Audi A3 Sportback je otpao. Ili griješim?
- drndalo
#52 Re: audi 3 sportback vs golf 7
"Dead Man Walking" = Usra ti i sefa, i stanicu, i voz, i aerodrom... To da ga nece razvijati na Euro 6 je dokaz da je motor los...? Svaka ti cast na objektivnosti...Seawolf wrote: Spomenuti BMW-ov motor, radne zapremine 1.598 ccm, oznake N13B16
Dalje, što se tiče BMW-a, ovaj motor je već Dead Man Walking, jer BMW ne razvija Euro 6 izvedbu ovoga motora.
-
emko1234
#53 Re: audi 3 sportback vs golf 7
http://www.youtube.com/watch?v=WTzdd_9fzQA
koliko god pljuvali il voljeli golfa, ovo su cinjenice. i ovo nije jedini test. na pocetku se cini ko glupost jer su razlciti motori. al kriterij je cijena. dakle za istu cijenu mogu se dobit jedan od ova 4 auta. i naravno na kraju se pokaze da je za te pare najbolje uzet golfa jer je najkompletniji od svih prisutnih na testu. ne kazem da ostali ne valjaju. samo kazem da se slazem sa zakljuckom testa.
koliko god pljuvali il voljeli golfa, ovo su cinjenice. i ovo nije jedini test. na pocetku se cini ko glupost jer su razlciti motori. al kriterij je cijena. dakle za istu cijenu mogu se dobit jedan od ova 4 auta. i naravno na kraju se pokaze da je za te pare najbolje uzet golfa jer je najkompletniji od svih prisutnih na testu. ne kazem da ostali ne valjaju. samo kazem da se slazem sa zakljuckom testa.
- johntra
#54 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Svu praktičnost Golfa ima i BMW 1 sa petero vrata, tako da je test šupljak žešći...
-
emko1234
#55 Re: audi 3 sportback vs golf 7
sine, nije poenta u prakticnosti. poenta je sto ce taj bmw bit skuplji od golfa sigurno par hiljada. ovdje se radi o cijeni. da li za iste pare kupit auto koje je brand sa slabijim motorom il kupit auto s jacim motorom i dobrom opremom?johntra wrote:Svu praktičnost Golfa ima i BMW 1 sa petero vrata, tako da je test šupljak žešći...
-
tatoo
#56 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Bmw 1 sa vozcke strane top auto. Ali da se ne lazemo, da je praktican nije,i sa 3 i 5 vrata. Jednostavno auto je samo za vozaca i suvozaca. Nazad mjesta nema osim ako vozac ili suvozac ne naprave ozbiljne kompromise sa sjedenjem. U tom slucaju je minimalno dobro za krace relacije ali za duze onda nikom u autu nije dovoljno prostorno.johntra wrote:Svu praktičnost Golfa ima i BMW 1 sa petero vrata, tako da je test šupljak žešći...
Ja sam visok 188 i iza mene niko ne moze sjesti kad podesim sjedalo kako mi odgovara. U Golfu moze.
Ulaz na zadnje sjedalo da je isto lagan kao u Golfu, nije.
Bmw je zaista bolji za voziti i cak mi se svidjaju i masine vise, ali da je praktican kao Golf za prorodicu, nije.
- johntra
#57 Re: audi 3 sportback vs golf 7
sine, jesi li ti pratio početak testa i priču o cijenama? jesu li ovdje neke velike razlike u cijenama? nisu..BMW je uzet sa M optikom, jer nije bilo SE verzije, koja samo nema ove spojlere...emko1234 wrote: sine, nije poenta u prakticnosti. poenta je sto ce taj bmw bit skuplji od golfa sigurno par hiljada. ovdje se radi o cijeni. da li za iste pare kupit auto koje je brand sa slabijim motorom il kupit auto s jacim motorom i dobrom opremom?
-
aServis
#58 Re: audi 3 sportback vs golf 7
@Seawolf nisam još odlučio već previše vučem na vw 
Nastranu što meni lično kec ružan, ljudi vole taj bmw, like i ja al 'bmw' se tek dobije od serije 3 ovo ispod malo se lažemo al haj...
Moji parametri su cijena, dakle bmw 116i 41hiljada bez ičeg da napomenem da nema xenona, felgi, metalik boje, auto klime itd, dok se to uzme ide daleko preko cifre na koju ja idem..
Nastranu što meni lično kec ružan, ljudi vole taj bmw, like i ja al 'bmw' se tek dobije od serije 3 ovo ispod malo se lažemo al haj...
Moji parametri su cijena, dakle bmw 116i 41hiljada bez ičeg da napomenem da nema xenona, felgi, metalik boje, auto klime itd, dok se to uzme ide daleko preko cifre na koju ja idem..
- drndalo
#59 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Ti sebi uzmi sta skontas da ti najbolje i sta ti se vise svidja... Jesi li bio u salonu BMW-a? Ja sam neki dan gledao 318d za malo >40 kKM, nisam tacno zagledao detalje opreme, vjerovatno je i proizvodnja 2012, jer mi je prodavac naglasio da nije cijena koja pise na plakatu pored njega, nego niza...
I slazem se da kod BMW ispod serije 3 ne treba ici, mada i kod nje na zadnjim sjedistima nema bas nesto prostora...
I slazem se da kod BMW ispod serije 3 ne treba ici, mada i kod nje na zadnjim sjedistima nema bas nesto prostora...
-
emko1234
#60 Re: audi 3 sportback vs golf 7
johtra, jel ja spanski govorim?johntra wrote:sine, jesi li ti pratio početak testa i priču o cijenama? jesu li ovdje neke velike razlike u cijenama? nisu..BMW je uzet sa M optikom, jer nije bilo SE verzije, koja samo nema ove spojlere...emko1234 wrote: sine, nije poenta u prakticnosti. poenta je sto ce taj bmw bit skuplji od golfa sigurno par hiljada. ovdje se radi o cijeni. da li za iste pare kupit auto koje je brand sa slabijim motorom il kupit auto s jacim motorom i dobrom opremom?
cijene su haman iste, al su auta razlicita. kako oprema tako i motori, za istu cijenu. dakle da su sva auta ista, razlika u cijeni bi bila ogromna.
jarane, ko da ti se nacrtat mora.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#61 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Kazu,nazad u BMW 1 malo prostora,da putnici moraju praviti kompromis. A isti BMW 1 ima 5 cm veci MOR od Golfa 7.
Ja kada vozim sa svojih 2 m jedino mozda u S klasi ne bi morao praviti kompromis ili u A8,za sve ostalo bi moralo biti namjestanja.
Ja kada vozim sa svojih 2 m jedino mozda u S klasi ne bi morao praviti kompromis ili u A8,za sve ostalo bi moralo biti namjestanja.
-
tatoo
#62 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Milojica, ja se ne javljam cesto na ove teme osim kad sam nesto uporedio, testirao, vozio. Znaci ne mogu se javljati na temu o Octaviji osim osnovnih stavri ili novoj Mazdi 6 ali o Golfu i Bmw 1 kazem ono sto je istina. Imam Golfa 6 vec sam vozio 7 1.4 TFSI i dosta kilometara u Bmw 135m xdrive. Mogu ti i slike postirati ako treba. I meni je vrijeme brzo,mijenjati auto i uzeo bih BMW bez razmisljanja ali jednostavno prostor za noge i generalno je skucen. Bez obzira na dimenzije navedene Golfm ima vise prostora nazad. Jebiga na ovom forumu ljudi osporavaju i ocite stvari, samo zato sto ne vole neko drugo auto.mali_milojica wrote:Kazu,nazad u BMW 1 malo prostora,da putnici moraju praviti kompromis. A isti BMW 1 ima 5 cm veci MOR od Golfa 7.
Bmw je puno bolje vozacko auto, meni je vak toliko ruzan da je veca pojava daleko od golfa i jednostavno sve mi je na strani BMW a. A vozac sam Golfa. Ali prostor sigurno nije. I novi A3 Sportback nije nista posebno velik.
Off topic, mada nisam fan od "SUV" segmenta, Q3 je jako prostoran, vozacka pozicija odlicna.
Pozdrav.
-
lavic
#63 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Bilo je dosta komentara vezano za tog golfa i eventualnu konkurenciju.
Necu se vise vracati na temu o motoru u BMW 1, nema potrebe seawolf je rekao sve "dead man walking", ne mogu uopste ovo komentarisati, nek mu bude, i on je jos samo jedan slucaj zasljepljen VW znakom.
Samo razmisli sta BMW moze napraviti i koliko je to godina ispred VW, taj trocilindras koji ti spominjes je samo jedan od primjera.
par vas forumasa, porede opremu, motore i sve ostalo i na kraju kazu pa skuplji je recimo 4-5 milja KM od golfa7,
onda se vratite u realnost, Audi 3, BMW 1, i Merc A su premium i samim tim su skuplji, nemoj ih gledati golf se ne mjeri sa njima i ako ovaj put VW to pokusava na svaki nacin. Golfu je pandam Astra i Focus pa vidi njih sa istom opremom i golfa koji je skuplji. Cak mislim da bi se mogla uzeti i dobra Insignia za cijenu tog golfa.
Necu se vise vracati na temu o motoru u BMW 1, nema potrebe seawolf je rekao sve "dead man walking", ne mogu uopste ovo komentarisati, nek mu bude, i on je jos samo jedan slucaj zasljepljen VW znakom.
Samo razmisli sta BMW moze napraviti i koliko je to godina ispred VW, taj trocilindras koji ti spominjes je samo jedan od primjera.
par vas forumasa, porede opremu, motore i sve ostalo i na kraju kazu pa skuplji je recimo 4-5 milja KM od golfa7,
onda se vratite u realnost, Audi 3, BMW 1, i Merc A su premium i samim tim su skuplji, nemoj ih gledati golf se ne mjeri sa njima i ako ovaj put VW to pokusava na svaki nacin. Golfu je pandam Astra i Focus pa vidi njih sa istom opremom i golfa koji je skuplji. Cak mislim da bi se mogla uzeti i dobra Insignia za cijenu tog golfa.
-
emko1234
#64 Re: audi 3 sportback vs golf 7
niko ne poredi golfa s bmw, audijem i mercedesom. poenta testa ciji sam link dao je da za pare za koje mozes kupit prosjecnog audija, bmw, il mercedesa takodjer mozes kupit iznadprosjenog golfa. s obzirom da svi spadaju u kompakt klasu, poredjenje je normalno. i kao najkompletniji auto za te pare, pobjedio je golf. dakle ne po luksuzu, ne po voznim osobinama, il po izgledu. nego svi rezultati kad se saberu, golf je pobjednik testa.lavic wrote:Bilo je dosta komentara vezano za tog golfa i eventualnu konkurenciju.
iskreno ja bi radije kupio dobrog golfa(oprema i motor) nego slabog audija s prosjecnom opremom il bmw.a il mercedesa.
mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
- drndalo
#65 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Ja bih, pa ako nadjes nekog dobrocinitelja da dijeli, a ti neces, zvrci me da ja uzmem, a onda je na meni da nam organizujem mesa i pive/serbeta dok ne padnemo u nesvjest... Zvacemo Johntru, i Gorana, i mladog i nevinog, i respu, i Bakira, i sviju...!emko1234 wrote: mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
-
lavic
#66 Re: audi 3 sportback vs golf 7
[quote="emko1234
iskreno ja bi radije kupio dobrog golfa(oprema i motor) nego slabog audija s prosjecnom opremom il bmw.a il mercedesa.[/quote]
Svak ima pravo izbora, a ja bih prije uzeo golog BMW benzinca sa 118i nego, FULL golfa 7.
Cak bi prije uzeo i novog leona sa 1.8tsi nego golfa, 'ebo ih 1.4, ima zapreminu k'o pretis lonac.
iskreno ja bi radije kupio dobrog golfa(oprema i motor) nego slabog audija s prosjecnom opremom il bmw.a il mercedesa.[/quote]
Svak ima pravo izbora, a ja bih prije uzeo golog BMW benzinca sa 118i nego, FULL golfa 7.
Cak bi prije uzeo i novog leona sa 1.8tsi nego golfa, 'ebo ih 1.4, ima zapreminu k'o pretis lonac.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#67 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Isti tako mozemo u nedogled da u istu ravan stavimo kakva se na trzistu moze dobiti Kia Ceed,Opel Astra,Hyundai i30 ili sta ti ga ja znam koji kompakt bilo kojeg proizvodjaca. Ako cemo realno i hladne glave razmisljati sta to od opreme covjeku treba,a da se ne preserava. Meni licno dovoljno je klima (ako moze dvozonska,ako ne nikome nista,vazno je da obavlja funkciju),board comp,4 el. podizaca,el retrovizori,centralna brava sa daljinskim,servo,ABS,ESP i to bi bilo to. Mozda sam nesto zaboravio,ali nema veze. Meni ne treba navigacija,ne trebaju mi adaptivni ovjesi,ne treba mi koža,grijanje sjedista,masaza i ostale perverzije koje se mogu dobiti u autu. Iz ovog testa koji si postavio Golf ne bi dosao u razmatranje ni u kojem slucaju. Mercedes mi je dobar,ali mi je za moj ukus unutrasnjost kicasta. BMW ili Audi,to bi bio moj izbor. Vise bih naginjao BMW-u nego Audiju.emko1234 wrote:niko ne poredi golfa s bmw, audijem i mercedesom. poenta testa ciji sam link dao je da za pare za koje mozes kupit prosjecnog audija, bmw, il mercedesa takodjer mozes kupit iznadprosjenog golfa. s obzirom da svi spadaju u kompakt klasu, poredjenje je normalno. i kao najkompletniji auto za te pare, pobjedio je golf. dakle ne po luksuzu, ne po voznim osobinama, il po izgledu. nego svi rezultati kad se saberu, golf je pobjednik testa.lavic wrote:Bilo je dosta komentara vezano za tog golfa i eventualnu konkurenciju.
iskreno ja bi radije kupio dobrog golfa(oprema i motor) nego slabog audija s prosjecnom opremom il bmw.a il mercedesa.
mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
-
aServis
#68 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Znači ljudi ja imam peticu, klimatronik, el podiz, plava metalik sa perl, 17 felg, gti exterijer komplet,maglenke, bixenon, el retrovizori itd sitne budalaštine...prešla oko 85 nikad problem motor 1.9 77kw sve top...potrošnja u prosjeku ispod 6
da isto opremu uzimam tipa g7 treba minimum 41-2 hiljade... eh sad na jednog takvog golfa kad bi dodao pokretanje bez ključa, sporska konf sjedišta (ergoactive) i recimo panoramu ili dcc ili dsg ili nešto tako i da poredimo jednog takovg golfa, vožnji, opremi i jednim bmw ili audijem.
da isto opremu uzimam tipa g7 treba minimum 41-2 hiljade... eh sad na jednog takvog golfa kad bi dodao pokretanje bez ključa, sporska konf sjedišta (ergoactive) i recimo panoramu ili dcc ili dsg ili nešto tako i da poredimo jednog takovg golfa, vožnji, opremi i jednim bmw ili audijem.
-
goran16v
#69 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Ja sam za janje, serbe i gastal!drndalo wrote:Ja bih, pa ako nadjes nekog dobrocinitelja da dijeli, a ti neces, zvrci me da ja uzmem, a onda je na meni da nam organizujem mesa i pive/serbeta dok ne padnemo u nesvjest... Zvacemo Johntru, i Gorana, i mladog i nevinog, i respu, i Bakira, i sviju...!emko1234 wrote: mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
-
emko1234
#70 Re: audi 3 sportback vs golf 7
moze, i ja sam za ovo za sta i goran. u mom slucaju ako se bude pila piva, onda 3 gastaladrndalo wrote:Ja bih, pa ako nadjes nekog dobrocinitelja da dijeli, a ti neces, zvrci me da ja uzmem, a onda je na meni da nam organizujem mesa i pive/serbeta dok ne padnemo u nesvjest... Zvacemo Johntru, i Gorana, i mladog i nevinog, i respu, i Bakira, i sviju...!emko1234 wrote: mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
zajebanciju na stranu, milojice@ upravu si ti.
lavic@ 1.4tsi za kojeg kazes da je mali, otvorene ceste i voznje 1600km, niko da te ne pretekne, znaci vozis prilicno brzo i prosjecna potrosnja 5.1. vala meni 1.4 i 140ks u tom autu nisu mali ni sekunde. ko je vozio, zna.
-
lavic
#71 Re: audi 3 sportback vs golf 7
emko, kako ti je u A klasi 1.6 mikser a u golfu 1.4 dovoljan?emko1234 wrote:moze, i ja sam za ovo za sta i goran. u mom slucaju ako se bude pila piva, onda 3 gastaladrndalo wrote:Ja bih, pa ako nadjes nekog dobrocinitelja da dijeli, a ti neces, zvrci me da ja uzmem, a onda je na meni da nam organizujem mesa i pive/serbeta dok ne padnemo u nesvjest... Zvacemo Johntru, i Gorana, i mladog i nevinog, i respu, i Bakira, i sviju...!emko1234 wrote: mislim mercedesa s ovim dacijinim mixerom ispod haube ne bi dzaba uzeo.
zajebanciju na stranu, milojice@ upravu si ti.
lavic@ 1.4tsi za kojeg kazes da je mali, otvorene ceste i voznje 1600km, niko da te ne pretekne, znaci vozis prilicno brzo i prosjecna potrosnja 5.1. vala meni 1.4 i 140ks u tom autu nisu mali ni sekunde. ko je vozio, zna.
I tebi je sigurno drazi i bolji tvoj 3.0 nego bilo koji 1.4, ili ako ne moze 3.0 onda bar 2.0.
PS. kad i gdje je to sofra?
Sve trosim k'o "dvica" golf.
- Bakir1
#72 Re: audi 3 sportback vs golf 7
otislo sve na s paket opreme, nije nam nista ostalo za sofre
nema veze kupiti cemo kiseljackih pogacica pa zamezit na cetvrtinu
- drndalo
#73 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Lavic, i ti si pozvan, samo da nadjemo jednog "mixsera" iz Beblingena...
-
emko1234
#74 Re: audi 3 sportback vs golf 7
pa jednostavno, mixer mi je zato sto je to 1.5dci motor zapravo. ovamo se radi i 1.4 turbo motoru koji ima vise snage, 30ks i momenat im je tu negdje.
kako da uploadujem sliku ovdje?
nemam te sta lagat, auto je od moje firme. 2010 godiste. jos je u garanciji, preslo 90 000km.
kako da uploadujem sliku ovdje?
nemam te sta lagat, auto je od moje firme. 2010 godiste. jos je u garanciji, preslo 90 000km.
-
lavic
#75 Re: audi 3 sportback vs golf 7
Kakav je kokuzluk udario i pogacice su dobre.Bakir1 wrote:otislo sve na s paket opreme, nije nam nista ostalo za sofre![]()