Govor ambasadora Izraela

theTruePath

#52 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by theTruePath »

Sena zajedno sa sinom Vukom koji imenom nije htio spomenuti Bosnu,,,,jao bas ponosna majka :roll:

Image
BatoS

#53 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by BatoS »

We, the survivors and the State of Israel, shall always remember them. They were good Christians and Muslims, good Serbians, but first and foremost, exceptional people. That is why we call them the Righteous among the Nations, saints among the gentiles, who taught us the meaning of compassion and love in the most horrible days in the history of the civilized world.​
:roll:

Jesu zivi ovi Pozderci... ?

Cudo od njih ni rijeci na ove uvrede i negiranje dobrih djela Bosnjaka iz Drugog Svjetskog rata?

Nije mi za ove smradove cetnicke iz Beograda sto hoce i Nuriju da posrbe... to im je u krvi da kradu od komsija... nego ovi zombiji od Pozderaca da ni trunke obraza nemaju i ovo ponizavanje prihvataju... ?
theTruePath

#54 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by theTruePath »

I mene isto zanima
drmadzija

#55 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by drmadzija »

BatoS wrote:...negiranje dobrih djela Bosnjaka iz Drugog Svjetskog rata?
Ko trazi medalju, nije je ni zasluzio. Onaj koji zasluzuje medalju, njemu ni ne treba.
ZV Keli wrote:Pa imam i ja malo jevrejski krvi od praprapradjeda pa jesam li mozda ja isto jevrej.
Nisi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#56 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by PipiDugaDevetka »

theTruePath wrote:Sena zajedno sa sinom Vukom koji imenom nije htio spomenuti Bosnu,,,,jao bas ponosna majka :roll:

Image
Image
Image
Eli Tauber, publicista, je jednom prilikom izjavio da su 30% Jevreja iz BiH nekako spašeni tokom WWII.
Za Beograd i Srbiju se zna kakav je raport podnijet: JUDENFRIEGHT!
theTruePath

#57 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by theTruePath »

Znal ko gdje se nalaze mezarja od Nurije i Devlete??
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by PipiDugaDevetka »

theTruePath wrote:Znal ko gdje se nalaze mezarja od Nurije i Devlete??
Na videu je prikazan ''grob'' Nurije Pozderca na Sutjesci, a Devleta je ''odvedena'' u logor.
It_is_a_Leclerc

#59 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by It_is_a_Leclerc »

theTruePath wrote:Znal ko gdje se nalaze mezarja od Nurije i Devlete??
Na visoravni Vučedol, nadomak Sutjeske. Išlo se, prije rata, u sklopu ekskurzija.
Inače, Hamdija Pozderac, nakon što je likvidiran od strane četničke ruke, (pročitati šta je napisao mjesec dana prije nego što će podnijeti ostavku o pritisku koji na njega rade iz Beograda), pokopan je u Sarajevu, mimo izričitog zahtjeva njegove porodice da se pokopa u Cazinu.

Pozderci su živi. Najveći dio potomaka je u Cazinu, a manji dio u Tuzli. Nažalost, kako sam već napisao, unatoč činjenici da su donirali svoju vlastitu zemlju za izgradnje Osnovne škole, njoj je poslije rata ukinuto ime Osnovna škola Nurija Pozderac, a uprava škole je naredila da se crnom farbom prefarba Nurijina slika na pročelju zgrade. Također, unatoč činjenici da je bio jedan od najboljih i najstručnijih ljekara u Krajini ikad, koji je u vlastitom autu pacijente vozio u Beograd na VMA, Domu zdravlja u Cazinu uskinuto je ime Dr. Sead Pozderac.

Ako mi ne znamo cijeniti, ne samo Pozderce, već sve druge velike ljude u našoj okolini, onda i nije čudo da ih drugi svojataju, a nas ponižavaju i ismijavaju.
racionalista

#60 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by racionalista »

po tome bi svaka zgrada koja je dignuta na otetoj bošnjačkoj zemlji trebala imati portret vlasnika zemlje od kojeg je oteta
It_is_a_Leclerc

#61 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by It_is_a_Leclerc »

racionalista wrote:po tome bi svaka zgrada koja je dignuta na otetoj bošnjačkoj zemlji trebala imati portret vlasnika zemlje od kojeg je oteta
Dobrovoljno donirati nešto u interesu države i društva, nije isto što i oteti nekom nešto.
Osim ako ne impliciraš da su Pozderci bilo kome oteli svoju zemlju, čime bi se diskvalificirao iz daljnje rasprave.
racionalista

#62 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by racionalista »

govorim ti o zemlji koju su komunisti oteli bosnjacima 45

koja je to po redu agrarna reforma bila kojom je bosnjacima oteto privatno vlasnistvo? jel u svakom objektu koji je sagradjen na ukradenoj imovini trebala biti slika prethodnog vlasnika?
theTruePath

#63 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by theTruePath »

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=48456

trebalo bi slati protestne mailove ambasadoru u sto vecem broju :-D
zlata

#64 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by zlata »

Veliki On wrote:Posto sam i sam malim dijelom Jevrej dajem sebi za pravo da ovo kazem!
A sto "Jevrej" MORA bit kapak svakom loncu? :roll:
zlata

#65 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by zlata »

BatoS wrote:
We, the survivors and the State of Israel, shall always remember them. They were good Christians and Muslims, good Serbians, but first and foremost, exceptional people. That is why we call them the Righteous among the Nations, saints among the gentiles, who taught us the meaning of compassion and love in the most horrible days in the history of the civilized world.​
:roll:

Cudo od njih ni rijeci na ove uvrede i negiranje dobrih djela Bosnjaka iz Drugog Svjetskog rata?

Nije mi za ove smradove cetnicke iz Beograda sto hoce i Nuriju da posrbe... to im je u krvi da kradu od komsija... nego ovi zombiji od Pozderaca da ni trunke obraza nemaju i ovo ponizavanje prihvataju... ?
"Elite" imaju druge kriterije i prioritete.
Njima je u tom trenutnku bilo zanimljivije sto ih Cionisti UVAZAVAJU,
i sto je njihov Vuk u UN-u,
nego ko-sta-zasto, Bosna i pravda?

Pozderci su bili na pravoj strani 41-e,
al' su ex-domobrani, Handzarci i Ustase
bili na palestinskoj strani 1948-e.

Zanimljivo kako preko noci, :roll:
zrtve postaju nasilnici,
a "zlocinci" postaju pravednici.

U Yad Vashemu, radi jedna poznata Sarajka,
koja je postala Jevrejka.
Mozda ona ima veze s'ovim?
PerverzMusharaf

#66 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by PerverzMusharaf »

pozdercima je grijeh sto su spasavali jevreje i udavali se za srbe :-)

lijepo zivi ndh ideologija u 2013. godini sudeći po komentarima ucesnika na ovoj temi. nekima su ustase "zlocinci" pod navodnicima, ma divota :-)
OpusDei

#67 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by OpusDei »

PerverzMusharaf wrote:pozdercima je grijeh sto su spasavali jevreje i udavali se za srbe :-)
Zasto lazes?
zlata

#68 Re: Govor ambasadora Izraela

Post by zlata »

PerverzMusharaf wrote:pozdercima je grijeh sto su spasavali jevreje i udavali se za srbe :-)

lijepo zivi ndh ideologija u 2013. godini sudeći po komentarima ucesnika na ovoj temi. nekima su ustase "zlocinci" pod navodnicima, ma divota :-)
Pozderci nisu samo spasavali Jevreje, jer nisu Jevreji bili jedine zrtve onog rata,
iako su bili prvi na Hitlervom spisku eliminacije,
nisu bili na Pavelicevom.

Okrenuli su se protiv NDH, i prikljucili komunistima, iako su bili vjernici, itd.

A problem nije sto se netko zeni ili uda za Srbina.
Problem je sto je Vuk Jeremic neo-Cetnik.

Pa jesi'l ikad razgovarao s'ljudima koji su MORALI u neku NDH vojsku,?
Je'l' njih, obicne seljacice,
netko pitao u koju vojsku zele?
Sta znaju o fasizmu, komunizmu, nacizmu?

Ako se Cionistima vise ne gadi dodvaranje Cetnicima
ne znam zasto bi se drugi morali vjecno ispricavati
za slucajne grijehe svojih djedova.

Ambasador vrlo dobro ZNA s'kim ima posla!

Seljacici koji su se obrukali u hitlerovskoj kvizlinskoj masineriji
se nikad nisu pitali, ni za'sta!
Bili i ostali topovsko meso.
Slucajno "zlocinci".

Za Milosevica se glasovalo nekoliko puta.
Za Pavelica, NI JEDNOM.
Post Reply