Gradonačelnik Sarajeva
- MuaDib
#51 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Ovaj izbor gradonačelnika Sarajeva je živi apsurd, jer sva tri ponuđena kandidata nijsu ljudi koji trebaju zasjesti na funkciju Gradonačelnika:
1. Jakob Finci iako je Jevrej, ne treba biti gradonačelnik, jer je čovjek rabin tj. vjetski službenik, da je kojim čudom predložen pop, fratar ili hodža, digla bi se iz te NS kuka i motka protiv toga. A da ne govorim o seriji fotelja kojima je dotični prošao.
2. Stjepan Kljujić, kao politički penzioner i osoba koja stalno voli da drži predavanja isto tako nam ne treba. Njemu hvala za sve što je i učinio u ratu, ali više nije vrijeme za takve političke kalibre. Sa njim na čelu grada, Sarajevo bi se svađalo sa pola države, a mislim da bi i ugrozilo omladinsku olimpijadu 2017., zbog njegovih već izrećenih stavova o Istočnom Sarajevu.
3. Igor Komičaji, kao isprdak SDP-a i prvoklasni poltron nam ne treba, jer se u SDP isto razvio kompleks "država to sam ja, a na prvom mjestu partija". Što je isti prihvatio, što su pokazale njegove političke i javnofunkcijske egzibicije, za vrijeme Musićeve vlade.
1. Jakob Finci iako je Jevrej, ne treba biti gradonačelnik, jer je čovjek rabin tj. vjetski službenik, da je kojim čudom predložen pop, fratar ili hodža, digla bi se iz te NS kuka i motka protiv toga. A da ne govorim o seriji fotelja kojima je dotični prošao.
2. Stjepan Kljujić, kao politički penzioner i osoba koja stalno voli da drži predavanja isto tako nam ne treba. Njemu hvala za sve što je i učinio u ratu, ali više nije vrijeme za takve političke kalibre. Sa njim na čelu grada, Sarajevo bi se svađalo sa pola države, a mislim da bi i ugrozilo omladinsku olimpijadu 2017., zbog njegovih već izrećenih stavova o Istočnom Sarajevu.
3. Igor Komičaji, kao isprdak SDP-a i prvoklasni poltron nam ne treba, jer se u SDP isto razvio kompleks "država to sam ja, a na prvom mjestu partija". Što je isti prihvatio, što su pokazale njegove političke i javnofunkcijske egzibicije, za vrijeme Musićeve vlade.
-
theTruePath
#52 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Koliko drugih jevreja ima u Sa,koji su za te funkcije?1. Jakob Finci iako je Jevrej, ne treba biti gradonačelnik, jer je čovjek rabin tj. vjetski službenik, da je kojim čudom predložen pop, fratar ili hodža, digla bi se iz te NS kuka i motka protiv toga. A da ne govorim o seriji fotelja kojima je dotični prošao.
-
Sarajevo11
#53 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Zašto nema poruke koju sam postavio na forum,koji je to vid diktature?
-
Sarajevo11
#54 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Pravog kandidata za gradonačelnika će te naći jedino u radničkoj klasi u kojoj postoji određeni broj visokomoralnih ljudi.Kada shvate frustrirani samo nazvani pametnjakovići da nije budućnost ove države u mitu i korupciji,nego u radu i iskrenom zalaganju za bolje sutra,a za požrtvovanje je opet najviše spremna radnička klasa i vrlo rijedak intelektualni kadar koji nije ogrizao u korupciji.
-Građani treba da imaju na uvid imovinske kartice od svih općinskih i gradskih vijećnika.
-Da li postoji i jedan gradski vijećnik od 1995-2013 da je volontirao iz ljubavi prema gradu Sarajevu i njegovim građanima,a ne samo gledao materijalnu korist i pranje novca u što više gradskih projekata i upravnih odbora.
Svakim danom imamo sve više nezaposlenih građana i bogatih pojedinaca.
-Građani treba da imaju na uvid imovinske kartice od svih općinskih i gradskih vijećnika.
-Da li postoji i jedan gradski vijećnik od 1995-2013 da je volontirao iz ljubavi prema gradu Sarajevu i njegovim građanima,a ne samo gledao materijalnu korist i pranje novca u što više gradskih projekata i upravnih odbora.
Svakim danom imamo sve više nezaposlenih građana i bogatih pojedinaca.
- slucajni prolaznik
#55 Re: Gradonačelnik Sarajeva
MuaDib wrote:... Jakob Finci iako je Jevrej, ne treba biti gradonačelnik, jer je čovjek rabin tj. vjetski službenik, da je kojim čudom predložen pop, fratar ili hodža, digla bi se iz te NS kuka i motka protiv toga. A da ne govorim o seriji fotelja kojima je dotični prošao...
@MuaDib, ako je Haris Silajdzic mogao biti ministar inostranih poslova RBiH, premijer Vlade FBiH, clan Predsjednistva BiH, a hodza po obrazovanju i zanimanju - dakle vjerski sluzbenik, moze onda i Jakov Finci - rabin, biti gradonacelnik grada u kojem je i rodjen i odrastao i donio mu dobra (iszuzev glupave ideje za preseljenje Hagade
-
theTruePath
#56 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Haris je zavrsio medresu,kad je to on bio hodza? daj ne izmisljaj
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#57 Re: Gradonačelnik Sarajeva
@MuaDib, Jakob Finci nije rabin 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#58 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Daj ba, ne izvrćite činjenice... koliko god voljeli ili ne, Haris Silajdžić nije hodža niti je to radio. Završio je medresu, poslije faks, pa magistrirao pa doktorirao prije rata, niđe veze, čuj vjerski vođa. E, svašta pročitat u ideološkom dogmatskom sljepilu

- KatarinaKosaca
#59 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Ono što mi je u svoje vrijeme dodatno zgadilo esdepe to su bile njegove forumske pristalice koji su vrijeđali, lagali, izmišljali, prevrtali bez srama i obraza. Bojim se, da prije vremena sa ovakvim lažima mi se isto desi i sa DF. Nemojte lažima branit nikoga, ni Željka. Samo naudite.
- slucajni prolaznik
#60 Re: Gradonačelnik Sarajeva
KatarinaKosaca wrote:Daj ba, ne izvrćite činjenice... koliko god voljeli ili ne, Haris Silajdžić nije hodža niti je to radio. Završio je medresu, poslije faks..
Koji je fakultet zavrsio u Libiji?
- KatarinaKosaca
#61 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Ne znam. Znam da je u Prištini doktorirao nekih osamdesetih... I da je teologija, to je teolog, a ne vjerski vođa..slucajni prolaznik wrote:KatarinaKosaca wrote:Daj ba, ne izvrćite činjenice... koliko god voljeli ili ne, Haris Silajdžić nije hodža niti je to radio. Završio je medresu, poslije faks..
Onda su sva djeca koja idu u KŠC vjerski dužnosnici.. ne prosipaj se više, živ bio
-
theTruePath
#62 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Koji god je zavrsio nije bio vjerski sluzbenikslucajni prolaznik wrote:KatarinaKosaca wrote:Daj ba, ne izvrćite činjenice... koliko god voljeli ili ne, Haris Silajdžić nije hodža niti je to radio. Završio je medresu, poslije faks..
- slucajni prolaznik
#63 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Da, nije toliko visoko obrazovan kao hodza, studirao je islamske nauke na Univerzitetu u BangazijutheTruePath wrote:Koji god je zavrsio nije bio vjerski sluzbenikslucajni prolaznik wrote:Koji je fakultet zavrsio u Libiji?KatarinaKosaca wrote:Daj ba, ne izvrćite činjenice... koliko god voljeli ili ne, Haris Silajdžić nije hodža niti je to radio. Završio je medresu, poslije faks..
-
theTruePath
#64 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Jao kao da je Sarajevo uni nesto bolji internacionalno gledano,bar mi nemamo pravo nekoga ponizavati 
-
brucos7
#65 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Ti si bas opterecen Harisom!i jos koje sve gluposti ne pisesslucajni prolaznik wrote:MuaDib wrote:... Jakob Finci iako je Jevrej, ne treba biti gradonačelnik, jer je čovjek rabin tj. vjetski službenik, da je kojim čudom predložen pop, fratar ili hodža, digla bi se iz te NS kuka i motka protiv toga. A da ne govorim o seriji fotelja kojima je dotični prošao...
@MuaDib, ako je Haris Silajdzic mogao biti ministar inostranih poslova RBiH, premijer Vlade FBiH, clan Predsjednistva BiH, a hodza po obrazovanju i zanimanju - dakle vjerski sluzbenik, moze onda i Jakov Finci - rabin, biti gradonacelnik grada u kojem je i rodjen i odrastao i donio mu dobra (iszuzev glupave ideje za preseljenje Hagade). Upravo zato sto je Jevrej Sarajevo mu treba dati povjerenje i cast funkcije gradonacelnika i time pokusati s povratom na ideju multikulturnog zivota, odnosno zaustaviti galopirajuci jednokleronacionalni sastav gradskog stanovnistva i upravljanja Gradom i Kantonom, bar deklarativno, ako nikako drugacije.
- KatarinaKosaca
#66 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Jah i šta? To je teolog, a ne vjerski vođa. Savremeni teolog treba da razumije probleme svog vremena, drogu, nasilje itd... Niđe veze šta pišešslucajni prolaznik wrote:Da, nije toliko visoko obrazovan kao hodza, studirao je islamske nauke na Univerzitetu u Bangaziju
- Chisum
#67 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Kakav crni Finci.... Ko iole poznaje tog covjeka i ne samo njega, nego citav taj krug ljudi koji se motaju uz noge vladajucih stranaka vec decenijama, obicno bivajuci Jevreji, Srbi ili Hrvati po zanimanju, zna o kakvoj se ikebani od covjeka radi. Imao je ovaj grad mnogo, mnogo sposobnijih, pametnijih i elokventnijih Jevreja od ove pegle.
Guranjem ovih Srba, Hrvata ili Jevreja po zanimanju, kojima je ovo obicno i jedina referenca s kojom racunaju, ovaj grad nikada nije imao nikakve koristi, jer su "rasli", mislili i radili onoliko i onako kako bi ih preko daljinskog navodili SDA minderashi (sa sve sestrinskim strankama, partnerima u kriminalu, te copycat stranakama poput SDP-a, koje "gledaju i uce") koji su ih i predlagali, a onda i postavljali, a koji vedre i oblace ovim gradom... i cija je zadnja.
I da... Ne kazem da Kljujic treba da bude gradonaclnik, ali da mi neko Dodikovo govno, Kosarac, drzi lekcije za sta je Sarajevo spremno, a za sta ne, e to moze, al' u kurcu.
"Ne znam zašto se podizanje tri prsta uvijek doživljava kao provokacija i što se to Srbima stalno imputira kao nešto negativno? To je dio naše tradicije i našeg identiteta. S druge strane, kao u ovom slučaju, nikome nije palo na pamet da Srbe itekako iritira pjesma bh. navijača, koji na utakmice dolaze pod ratnim zastavama Armije BiH i skandiraju uvrede na račun Srba i Srpske, rekao je Košarac."
P.S. "Tradicija" od koje je starija manje-vise svaka golf dvojka.
Guranjem ovih Srba, Hrvata ili Jevreja po zanimanju, kojima je ovo obicno i jedina referenca s kojom racunaju, ovaj grad nikada nije imao nikakve koristi, jer su "rasli", mislili i radili onoliko i onako kako bi ih preko daljinskog navodili SDA minderashi (sa sve sestrinskim strankama, partnerima u kriminalu, te copycat stranakama poput SDP-a, koje "gledaju i uce") koji su ih i predlagali, a onda i postavljali, a koji vedre i oblace ovim gradom... i cija je zadnja.
I da... Ne kazem da Kljujic treba da bude gradonaclnik, ali da mi neko Dodikovo govno, Kosarac, drzi lekcije za sta je Sarajevo spremno, a za sta ne, e to moze, al' u kurcu.
"Ne znam zašto se podizanje tri prsta uvijek doživljava kao provokacija i što se to Srbima stalno imputira kao nešto negativno? To je dio naše tradicije i našeg identiteta. S druge strane, kao u ovom slučaju, nikome nije palo na pamet da Srbe itekako iritira pjesma bh. navijača, koji na utakmice dolaze pod ratnim zastavama Armije BiH i skandiraju uvrede na račun Srba i Srpske, rekao je Košarac."
- LBVIEW
#68 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Chisum wrote:Kakav crni Finci.... Ko iole poznaje tog covjeka i ne samo njega, nego citav taj krug ljudi koji se motaju uz noge vladajucih stranaka vec decenijama, obicno bivajuci Jevreji, Srbi ili Hrvati po zanimanju, zna o kakvoj se ikebani od covjeka radi. Imao je ovaj grad mnogo, mnogo sposobnijih, pametnijih i elokventnijih Jevreja od ove pegle.
Ovaj Finci ne zna sam koje funkcije trenutno obnasa, obicno 2-3 najmanje.
Sto se tice ovih sumnjaka sto su se , nakon sto su zdusili na brda , mislili vratiti kao "oslobodioci" u grad i
"uredivati" ga po svojim mjerilima na nacin viden od Prijedora do Foce
Meni stvarno nisu jasni ovi s "ove strane" koji misljenje doticnih nakon svega uopce uzimaju u obzir
Mozda Kljujic, s obzirom na godine i nije najsretnije rijesenje, ali ne izabrati ga samo zato sto Kosarac & co smatra to neprikladnim je van pameti- toj ekipi je zlocinac svako k'o se suprostavio velikosrpskom ludilu 90-tih, od Kjujica do Clintona.Cuj, sad bi i nihovu verziju istine u suprotnosti s zdravim razumom i historijskim cinjenicama trebalo uzimati u obzir?
- veljaca
#69 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Neko je na drugoj temi rekao ( a i ja se slazem sa time )
- Ibrahim Spahic - gradonacelnik ....
- Ibrahim Spahic - gradonacelnik ....
-
Rale tz
#70 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Zbog čega?Kljujic nije dorastao ovom poslo mozda za to ,sto je ostao lojalan gradjanin BiH ,ili mozda sto se Suprostavijo HDZ-u i rekao ne u ratu sa muslimanima vi ljudi stvarno veze nemate, da mozete pisati ovakve stvari ,čovjek koji se borijo za Bosnu ,ocuvanje Bosne nemoze biti gradonacelnik,,nesvatam pojedine ljude i njihova misljenja ovo pisu samo oni koji su ratno vrijeme proveli van BiH i sada dosli i oni znaju ko je dobar a ko ne. nemam rijeci za to...etovidis wrote:Po meni dva kandidata, Kljujić i ovaj drugi, nisu dorasli poslu. Jakob Finci bi bio puno bolji izbor.
Kljujić je kadar još iz rata, a takve po mome mišljenju treba zaobilaziti u širokome luku (plus imam velike sumnje i o osobi). Kamočaji je nepoznanica, bilo bi dobro da griješim, ali vjerovatno je još jedan u sramotnom nizu Lagumdžijinih potrčkala (Bećirović, Hadžić...).
Zar Sarajevo ne zaslužuje nekog boljeg?
- didžej
#71 Re: Gradonačelnik Sarajeva
a ja nemam rijeci za tvoju pismenost.Rale tz wrote:Zbog čega?Kljujic nije dorastao ovom poslo mozda za to ,sto je ostao lojalan gradjanin BiH ,ili mozda sto se Suprostavijo HDZ-u i rekao ne u ratu sa muslimanima vi ljudi stvarno veze nemate, da mozete pisati ovakve stvari ,čovjek koji se borijo za Bosnu ,ocuvanje Bosne nemoze biti gradonacelnik,,nesvatam pojedine ljude i njihova misljenja ovo pisu samo oni koji su ratno vrijeme proveli van BiH i sada dosli i oni znaju ko je dobar a ko ne. nemam rijeci za to...etovidis wrote:Po meni dva kandidata, Kljujić i ovaj drugi, nisu dorasli poslu. Jakob Finci bi bio puno bolji izbor.
Kljujić je kadar još iz rata, a takve po mome mišljenju treba zaobilaziti u širokome luku (plus imam velike sumnje i o osobi). Kamočaji je nepoznanica, bilo bi dobro da griješim, ali vjerovatno je još jedan u sramotnom nizu Lagumdžijinih potrčkala (Bećirović, Hadžić...).
-
sumirprimus
#72 Re: Gradonačelnik Sarajeva
kad se prica o gradovima u bih,pa jebemu misa mekinjasa sarajevo treba da bude za primjer drugima,a ne najgori od sve djece...
cccc...
cccc...
- veljaca
#73 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Pismenost se da nauciti, ali PATRIOTIZAM ne ... To ili imas ili nemas i ne moze se nauciti ....didžej wrote:a ja nemam rijeci za tvoju pismenost.Rale tz wrote:Zbog čega?Kljujic nije dorastao ovom poslo mozda za to ,sto je ostao lojalan gradjanin BiH ,ili mozda sto se Suprostavijo HDZ-u i rekao ne u ratu sa muslimanima vi ljudi stvarno veze nemate, da mozete pisati ovakve stvari ,čovjek koji se borijo za Bosnu ,ocuvanje Bosne nemoze biti gradonacelnik,,nesvatam pojedine ljude i njihova misljenja ovo pisu samo oni koji su ratno vrijeme proveli van BiH i sada dosli i oni znaju ko je dobar a ko ne. nemam rijeci za to...etovidis wrote:Po meni dva kandidata, Kljujić i ovaj drugi, nisu dorasli poslu. Jakob Finci bi bio puno bolji izbor.
- Tayyip
#74 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Stjepan i niko drugi.
- didžej
#75 Re: Gradonačelnik Sarajeva
je li dragan covic patriota?