Kutiljerov plan
-
Opanak u tranziciji
Vi ste gubitnici.i l lazovi kroz cijeli vas tok historije..pa evo ti si primjer sa vasim lazima..u 4 recenice koje si slozio rekao si da su Bosnjaci trebali prihvatiti komadic Bosne..da su Srbi bili ugrozeni..drzali 64% Zemlje..opet sarena laza..imas li nesto svoje realno i pametno da kazes..a da ne bacas sa neta gluposti plasirane iz Sanu?
znao sam da ces rec da lazemo...
ma nekazem da ste trebali prihvatit komadic bosne bolan
vec da je ta podjela bila bolja od rata,
a kasnije se moglo pregovarat oko uredjenja drzave
i naci najbolje rjesenje koje sve zadovoljava.
To hocu da kazem, pa i ovako je bosna podjeljenja samo su uzalud ljudi ginuli!
znao sam da ces rec da lazemo...
ma nekazem da ste trebali prihvatit komadic bosne bolan
vec da je ta podjela bila bolja od rata,
a kasnije se moglo pregovarat oko uredjenja drzave
i naci najbolje rjesenje koje sve zadovoljava.
To hocu da kazem, pa i ovako je bosna podjeljenja samo su uzalud ljudi ginuli!
-
Opanak u tranziciji
pitt wrote:Jah. Samo sto je to preuredjenje znacilo pripajanje dijela BiH SERiMO. Svi Serbi u Jednoj Serbiji:D
ma daj ljudi sa vama se ne moze pricat!
kakvo pripajanje pa tim planom je bosna podjeljena na kantone
i nikavo pripajanje srbiji nije dolazilo u obzir¨!
- pitt
Nije dolazilo na papiru al to nije ono sto se pricalo i to javno.
"svi srbi u jednoj drzavi, sve dok je i jedna srpska grobnica to je srpska zemlja, itd" Da je Srpsko rukovodstvo na pomisljalo na mirno rjesenje Jugo krize nebi bilo rata u SLO i CRO. Poslije toga je nama bilo jasno sta se nama sprema
"svi srbi u jednoj drzavi, sve dok je i jedna srpska grobnica to je srpska zemlja, itd" Da je Srpsko rukovodstvo na pomisljalo na mirno rjesenje Jugo krize nebi bilo rata u SLO i CRO. Poslije toga je nama bilo jasno sta se nama sprema
-
vidi_vidi_vidi
Srbi su bili za uredjenje BiH kojim bi prvo podijelili BiH a kasnije te podijeljene teritorije prikljucili Srbiji.Opanak u tranziciji wrote: Srbi su pristali da zive u BIH i nisu bili
za izdvajanje iz BIH , i to su pokazali u Portugalu,
a izetbegovic je odabcio taj plan na nagovor amerike!
znaci srbi nisu bili za podjelu drzave vec za njeno drugacije uredjenje,
To je jasno svakome ko je i povrsno pratio politiku tog vremena
Takodjer, ko istinski zeli da zivi u nekoj drzavi, onda se on tako i ponasa a ne postavlja haubice iznad grada, ne otvara koncetracione logore, ne cisti etnicki teritorije koje je protuustavno zaposjeo, ne obecava srpsku drzavu svom narodu, ne prijeti inestankom jednog cijelog naroda, ne vodi u miru dogovore o podjeli BiH sa predstavnicima vlasti druge susjedne drzave, na TV-u ne informisu kako "su oslobodili Bijeljinu, Focu i druge krajeve uz napomenu kako sa dzamija odjekuje srpska junacka pjesma", ne kolju svoje sugradjane i njihova tijela ne bacaju u rijeku kao '41 i sl
Oni koji vole svoju domovinu, koji zele da je grade, a ne da je dijele i nose kao miraz nasim susjedima, ponasaju se sasvim drugacije od onoga sto sma gore ispisao
- Vodenjak
violentjack wrote:Ti covjece ne znas sta znaci apsolutna vecina
Preko 50%..Bosnjaka ima danas preko 50%..Po meni 52%
Malezija je multikulturalna zemlje..ima 60% Malaya i 35% Kineza..ali ipak je predsjednik zemlje Malay..zemlja je Islamskog karaktera iako su tamo Muslimani samo 60%..Postoje serijatski sudovi..a alkohol je zabranjen za neke praznika Muslimanska
Po pitanju vjere Malayi su mnogo religiozniji od Bosnjaka
Preglasavanje se desava..Poljska je imala 1-1.5 miliona Njemaca..Ceska je imala oko 3.4 miliona Njemaca..u Sudetima ..pa bilo je oko 500 000 Njemaca u Madarskoj
Danas u Ceskoj imas oko 10 000 Njemaca..kao i u Madarskoj..u Cehoslovackoj Njemci su bili ravnopravan narod do 1945..sad ih nema
Broj ljudi oznacava bas da li si manjina ili vecina
Srbi su imali status nacionalne manjine u Hrvatskoj a cinili su 12% Stanovnistva
Danas kad Hrvata spadne na 10% Ako se desi..da li ce i oni postati manjina..jer po broju oni i jesu nacionalna manjina?
Srbi suodlucili da nece i ne zele da zive u Bosni..vec 1991 a ne 1992..
Srbi su sprzili Vukovar pobili 20000 Hrvata i 200 000 Bosnjaka
Istina je bolna..to ti je realizam..a taj je da su Srbi gubitnici i mogu jos izgubiti ako se nastave kocoperiti..i imati sudbinu muslimana Srbije.jer vi sigurno nikada necete moci da pobjedite Bosnjake..nikad i nista jednostavno to mogli
Danas nema vise Srba po Hrvatskoj..rezultat neuspjele agresije..na Kosovu..u Bosni imaju nestabilan mir..a Vojvodina se trese..Crna Gora ide
K´o Bosanski lonac!
Danas sam ti rekao Villi! Jako puno si toga skupio u svoju pametnu glavu.
Pusti sad da malo odstoji, da se slegne, da se "primi"...
Sve te podatke koje si prikupio i kojim sam dobrim dijelom fasciniran, probaj da malo "preradis" i da izvuces neke zakljucke!
Sam i bez uticaja dnevne politike! Jer, ista i te kako utice na tvoje stavove!
A ako to cini, onda tvoje znanje gubi puno, jako puno na svojoj vrijednosti!
Vjeruj mi, ovo ti kao prijatelju kazem...
I kazem ti to kao mladom covjeku koji me ponekad odusevljava cinjenicama kojima raspolaze...
I ne zaboravi...
I selekcija se mora praviti ponekad, ali prije svega, objektivnost je neminovna da bi i ti a i mnogi dugi od toga imali koristi! Tvoja subjektivna osjecanja su razumljiva, ali probaj ih zauzdati ako upadas u diskusiju s argumentima!
Lijep pozdrav!
-
Opanak u tranziciji
vidi_vidi_vidi wrote:Srbi su bili za uredjenje BiH kojim bi prvo podijelili BiH a kasnije te podijeljene teritorije prikljucili Srbiji.Opanak u tranziciji wrote: Srbi su pristali da zive u BIH i nisu bili
za izdvajanje iz BIH , i to su pokazali u Portugalu,
a izetbegovic je odabcio taj plan na nagovor amerike!
znaci srbi nisu bili za podjelu drzave vec za njeno drugacije uredjenje,
To je jasno svakome ko je i povrsno pratio politiku tog vremena
Takodjer, ko istinski zeli da zivi u nekoj drzavi, onda se on tako i ponasa a ne postavlja haubice iznad grada, ne otvara koncetracione logore, ne cisti etnicki teritorije koje je protuustavno zaposjeo, ne obecava srpsku drzavu svom narodu, ne prijeti inestankom jednog cijelog naroda, ne vodi u miru dogovore o podjeli BiH sa predstavnicima vlasti druge susjedne drzave, na TV-u ne informisu kako "su oslobodili Bijeljinu, Focu i druge krajeve uz napomenu kako sa dzamija odjekuje srpska junacka pjesma", ne kolju svoje sugradjane i njihova tijela ne bacaju u rijeku kao '41 i sl
Oni koji vole svoju domovinu, koji zele da je grade, a ne da je dijele i nose kao miraz nasim susjedima, ponasaju se sasvim drugacije od onoga sto sma gore ispisao
Drzava treba da postue volju naroda ako zeli da je narod postuje!
Ma ovo sto ti pricas je bez argumenata da bi srbi iz BIH zeljeli da se prikljuce srbiji
to ti je alibi zato sto ste 92 bili neposteni pa niste saslusli svoje drage
komsije srbe i niste ih pitali sta oni misle o buducnoastui BIH
vama je bilo bitno da su hrvati sa vama!
ali opste je poznato da se svaka ljubav iz interesa kad tad zavrsi fatalano!
tako da vam vasa braca hrvati danas traze treci entitet,
na vasu zalost ponovo su vas iznevjerili!
Mi smo makar bili posteni i rekli smo sta zelimo dok su braca hrvati cutali
i vrebali pogodan trenutak da vam zariju noz u ledja...
-
vidi_vidi_vidi
Jedan dio naroda nije postovao drzavu BiH, a ni ostalu vecinu njenih takodjer gradjana i poceo je da ubija, pali, bombarduje, kolje, zatvara u logore, siluje, protjeruje. Sve za Veliku SrbijuOpanak u tranziciji wrote: Drzava treba da postue volju naroda ako zeli da je narod postuje!
To nisu nikakvi elemneti gradjanskog patriotizma nego fasizma.
Ako je bez argumenata, onda neka se Srbi ne plase tuzbe BiH protiv Srbije za agresiju. Spavajte mirnoOpanak u tranziciji wrote: Ma ovo sto ti pricas je bez argumenata da bi srbi iz BIH zeljeli da se prikljuce srbiji
Pa saslusali smo i njih i detonacije granata koje su slali sa brdaOpanak u tranziciji wrote: to ti je alibi zato sto ste 92 bili neposteni pa niste saslusli svoje drage
komsije srbe i niste ih pitali sta oni misle o buducnoastui BIH
A ko je bio sa Milosevicem u Karađorđevu? Albanci?Opanak u tranziciji wrote: vama je bilo bitno da su hrvati sa vama!
Pa nismo mi mogli jednom Crnogorcu uliti ljubav za Bosnu i Hercegovinu, a ni onima koji su ga slijediliOpanak u tranziciji wrote: ali opste je poznato da se svaka ljubav iz interesa kad tad zavrsi fatalano!
Ko im smeta da ga traze? Demokratija je da svako trazi sto zeli i da se sve zavrsava tamo gdje i treba da se zavrsava, a ne haubicama kao neki.Opanak u tranziciji wrote: tako da vam vasa braca hrvati danas traze treci entitet
Da ste bili posteni i rekli sta zelite to je istina, ali nemoj onda biti kontradiktoranOpanak u tranziciji wrote: Mi smo makar bili posteni i rekli smo sta zelimo dok su braca hrvati cutali
i vrebali pogodan trenutak da vam zariju noz u ledja...
-
Opanak u tranziciji
Mi smo imali ustavno pravo na tu zelju!
ali ti opet kazem da smo pristali da zivimo odvojeno od nase matice
zajedno sa vama bosnjacima i hrvatima u suverenoj BIH!
to smo i pokazali prihvatamnjem kutiljerovog plana¨!
Sve stos e posle toga desilo ne opravdavam . ali mislim
da bis e sve to izbjeglo da ga Izetbegovic nije odbacio
pa ne mislim samo ja ovako!
ali ti opet kazem da smo pristali da zivimo odvojeno od nase matice
zajedno sa vama bosnjacima i hrvatima u suverenoj BIH!
to smo i pokazali prihvatamnjem kutiljerovog plana¨!
Sve stos e posle toga desilo ne opravdavam . ali mislim
da bis e sve to izbjeglo da ga Izetbegovic nije odbacio
-
violentjack
Sacekaj ti rece da su Srbi drzali 64% Zemlje ili imali
Netacno..pred zadnji popis Srbi su u privarnom vlasnistvu imali 20.5% Zemlje
Bosnjaci oko 20 a Hrvati 13%
Ostalo je bila DRZAVNA imovina
Netacno..pred zadnji popis Srbi su u privarnom vlasnistvu imali 20.5% Zemlje
Bosnjaci oko 20 a Hrvati 13%
Ostalo je bila DRZAVNA imovina
- JBT
-
zzzzz
Ti si ko pokvarena ploca, vratio si nas u vrijeme sa mitingovanja 91'. Retorika ti je prepoznatljiva u stilu Gazimestana.Opanak u tranziciji wrote:
ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god
i izgalsalis te suverenost koja na sje kostala rata
a da pri tom niste pitali nas srbe sta o tome mislimo
ili mozda jeste?
pravo na samoopredjeljenje mi je garantovao ustav jugoslavije
koju je uzgred da kazem moja narod Srpski stvorio
1918!
Pa neces mi valjda ti uskracivat to pravo , tvoji su bosnjaci bili
na strani austrougarske tada!
KOJI SU SRBI TI KOJI SU ZELJELI DA ZIVE U TOJ SUVERENOJ DRZAVI
AJDE NE LUPAJ!
MA STA MI POPTURAS SVIJET OVDJE JE STVAR DRUGACIJA U BOSNI
VECINA NE ODLUCUJE !
VEC SU SVA TRI NARODA RAVNOPRAVNI,....
Da odgovorim na nekoliko tvojih nebuloza:
Ustav nije garantovao samoopredjeljenje narodima, vec republikama koje su tvorile SFRJ.
Kraljevinu SHS te 1918 koju ti spominjes, nisu stvorili Srbi vec Englezi.
Sto se tice Austro-Ugarske, Bosnjaci su jedini narod koji je pruzio otpor Austro-Ugarskoj kad su njihove trupe krenule u BiH. Glavna bitka izmedju Austro-Ugara i Bosnjaka odigrala se kod Banja Luke (o ovom bi nam violentjak vjerovatno znao ispricati malo vise, nadam se da hoce) pravoslavci i katolici su slavili dolazak Austro-Ugara . Ovo je i posljednji put do 92' da Bosanci ratuju za svoje interese.
Period od 1918 koji ti spominjes je druga prica, tada se sukobljavaju interesi tadasnjeg okupatora BiH tj. Austro-Ugarske i potencijalnog okupatora Srbije. Bosnjaci su vec dozivjeli zlocine od strane Srba u Uzicu, Valjevu itd. te im nije tesko bilo razluciti koji okupator je veca nevolja za BiH i Bosnjake.
Upitao bih te Opanak, sto vi bosanski pravoslavci ne upitaste nas bosanske muslimane je li nama u interesu da ulazimo u tu novostvorenu drzavu, posto se toliko zalazes protiv preglasavanja
Sama cinjenica da se Bosna i Hercegovina prvi put spominje kao suverena drzava u jedanestom vijeku a ta Jugoslavija ciji ustav spominjes kao garanciju, tek neke 1918,govori cija su prava veca, branioca suvereniteta BiH ili onih koji su "branili" suverenitet krnje Jugoslavije.
Jos da ti napomenem, da iako je stvorena protiv nasih interesa vise smo vjerovali u avnojevsku Jugoslaviju nego vi, ali kad ste joj jebali znanje na Gazimestanu tad su samo jos retardirani mogli vjerovati u njen opstanak.
Jugoslavija iz Avnoja je pokopana na tom Gazimestanu. Rasturili ste je, a kao i obicno krivca bi trazili negdje drugo.
-
vidi_vidi_vidi
Koji clan ustava je bilo kome davao pravo na otcjepljenje, granatiranja gradova i sl?Opanak u tranziciji wrote:Mi smo imali ustavno pravo na tu zelju!
Kad? U Dejtonu?Opanak u tranziciji wrote: ali ti opet kazem da smo pristali da zivimo odvojeno od nase matice
Koje matice? One koju je jedan dio dobrih starih bosnjana vjestackim putem stekao tek prije 150 godina?
Pa meni kad se negdje ne zivi, ja se odselimOpanak u tranziciji wrote: zajedno sa vama bosnjacima i hrvatima u suverenoj BIH!
A ne granatiram kuce svojih komsija ne bi li se oni iselili
Koji je podrazumjevajuci podjele pruzao sansu za ostvarenje prve faze ka otcjepljenju?Opanak u tranziciji wrote: to smo i pokazali prihvatamnjem kutiljerovog plana¨!
Ne opravdava niko normalan. Nisi ti ni po cemu poseban ako to ne odobravas.Opanak u tranziciji wrote: Sve stos e posle toga desilo ne opravdavam .
...kao sto bi se izbjegao II svjetski rat da saveznici nisu pruzili otpor Hitleru.Opanak u tranziciji wrote: da bis e sve to izbjeglo da ga Izetbegovic nije odbacio
-
vidi_vidi_vidi
Jest' vala, bas k'o pokvarena plocazzzzz wrote:Ti si ko pokvarena ploca...Opanak u tranziciji wrote:
ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god....
- libertyBiH
"Zato danas oni koji su etnicki cistili stanovnistvo BiH danas sjede u Parlamentu, Predsjednistvu, Vladi, Vijecu ministara, diplomatskim predstavnistvima BiH po svijetu ...
To bi bilo kao da nacisti sjede u parlametu Izraela i da predstavljaju jevreje, ili da kao ambasadori Izraela danas sire "istinu" o jevrejima i o "incidentu" koji se desio 1941."
E ovo je danas najzalosnija surova stvarnost sa subjektom Paravcom....
To bi bilo kao da nacisti sjede u parlametu Izraela i da predstavljaju jevreje, ili da kao ambasadori Izraela danas sire "istinu" o jevrejima i o "incidentu" koji se desio 1941."
E ovo je danas najzalosnija surova stvarnost sa subjektom Paravcom....
-
BosRoker
Ovo nije tacno... Hrvati su slavili dolazak Austro-ugara, ali Srbi nisu. I njima je to bila strana (katolicka) sila. Zajedno sa nama oni su pruzili otpor, a narocito u Sarajevu.zzzzz wrote:Sto se tice Austro-Ugarske, Bosnjaci su jedini narod koji je pruzio otpor Austro-Ugarskoj kad su njihove trupe krenule u BiH. Glavna bitka izmedju Austro-Ugara i Bosnjaka odigrala se kod Banja Luke (o ovom bi nam violentjak vjerovatno znao ispricati malo vise, nadam se da hoce) pravoslavci i katolici su slavili dolazak Austro-Ugara . Ovo je i posljednji put do 92' da Bosanci ratuju za svoje interese.
-
BosRoker
Ja, ali ekonomski oni su trenutno najjaci narod u BiH.violentjack wrote:Broj ljudi oznacava bas da li si manjina ili vecina
Srbi su imali status nacionalne manjine u Hrvatskoj a cinili su 12% Stanovnistva
Danas kad Hrvata spadne na 10% Ako se desi..da li ce i oni postati manjina..jer po broju oni i jesu nacionalna manjina?
-
Toozla
Opanak u tranziciji wrote:ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god
i izgalsalis te suverenost koja na sje kostala rata
a da pri tom niste pitali nas srbe sta o tome mislimo
ili mozda jeste?
pravo na samoopredjeljenje mi je garantovao ustav jugoslavije
koju je uzgred da kazem moja narod Srpski stvorio
1918!
nemoj valjat' gluposti....po ustavu SFRJ pravo na samoopredjeljenje su imale republike, a ne narodi kako to ti tvrdis...
-
margareta
Ni s' opancima te u tranziciji niko ne sustize u nikovima samo ti preostaje da jos promijenisArrival wrote:Hajd` ti prijatelju opet nick promjeni pa nam sta otpjevajOpanak u tranziciji wrote:
ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god....

Qeer
-
margareta
SUDSKA KRONIKA: SLUCAJ SARAJEVO Pise: Vjera Bogati iz Haga (TU 299, 03-07 februar 2003) Beogradski profesor prava proteklog je tjedna pred sudom iznio stav da je rat u Bosni i Hercegovini zapravo bio izazvan nastojanjem vodece muslimanske partije da postigne medjunarodno priznanje unitarne drzave........
(....) On je objasnio da je umesto toga mogla biti prihvacena ideja podele grada - pri cemu bi Muslimani imali kontrolu nad gradskim jezgrom, a Srbi nad okolnim oblastima u kojima su predstavljali vecinu.
(....)
Dva kljucna momenta, koja su po misljenju Cavoskog i dovela do izbijanja sukoba, bili su deklaracija o "takozvanoj nezavisnosti" Bosne i Hercegovine (proglasena potkraj 1991.) i odbijanje bivseg predsjednika te republike da prihvati takozvani "Kutiljerov plan", kojim je bilo predvidjeno i stvaranje autonomnih oblasti za Srbe.
(....)
"Zivot svih Srba u istoj drzavi predstavljao bi mnogo bolje rjesenje", konstatirao je Cavoski.
***********************************************************************************
Optuzba je pak ukazala da je Cavoski zanemario niz znacajnih dogadjaja koji su prethodili deklaraciji o nezavisnosti.
Prije svega povezivanje svih bosansko-hercegovackih opcina u kojima je na vlasti bio SDS.
***********************************************************************************
A kad mu je spomenuto da je vodja bosanskih Srba Radovan Karadzic
************************************************************************************
tokom 1991. Muslimanima pretio da im, ukoliko nastave traziti
nezavisnost, prijeti nestanak,
Cavoski je izjavio kako
"nije u stanju sjetiti se svih pojedinosti".
************************************************************************************
(....)
Suci su odlucile da kredibilitet Cavoskog kao sudskog vjestaka nije podriven cinjenicom da je on protivnik Tribunala.
(....)
Na zasebnoj sesiji, odbijen je Galicev zahtjev za izuzecem suca Orija iz slucaja Sarajevo.
(....)
Problem na koji je ukazivala obrana ticao se okolnosti da je Ori tokom prosle godine potvrdio prosirenu optuznicu protiv odbjeglog generala Ratka Mladica, gdje se pak pojavljuju i izvjesni navodi koji su na sudjenju Galicu osporeni.
(....)
Predsjedavajuci sudac Prvog sudskog vijeca, Liu Dakun (Liu Daqun), zakljucio je da "sugerirati kako bi sudac Ori mogao pobrkati cinjenice koje se spominju u optuznici protiv Mladica s cinjenicama koje su potvrdjene na sudjenju Galicu,
znaci insinuirati da on nije kadar profesionalno obavljati svoju duznost. A
***************************************************************************************
ta teza pokazala se kao potpuno neosnovana."
***************************************************************************************
Vjera Bogati dopisnica je IWPR-a iz Haga i novinarka novinske agencije SENSE.
(....) On je objasnio da je umesto toga mogla biti prihvacena ideja podele grada - pri cemu bi Muslimani imali kontrolu nad gradskim jezgrom, a Srbi nad okolnim oblastima u kojima su predstavljali vecinu.
(....)
Dva kljucna momenta, koja su po misljenju Cavoskog i dovela do izbijanja sukoba, bili su deklaracija o "takozvanoj nezavisnosti" Bosne i Hercegovine (proglasena potkraj 1991.) i odbijanje bivseg predsjednika te republike da prihvati takozvani "Kutiljerov plan", kojim je bilo predvidjeno i stvaranje autonomnih oblasti za Srbe.
(....)
"Zivot svih Srba u istoj drzavi predstavljao bi mnogo bolje rjesenje", konstatirao je Cavoski.
Optuzba je pak ukazala da je Cavoski zanemario niz znacajnih dogadjaja koji su prethodili deklaraciji o nezavisnosti.
Prije svega povezivanje svih bosansko-hercegovackih opcina u kojima je na vlasti bio SDS.
A kad mu je spomenuto da je vodja bosanskih Srba Radovan Karadzic
tokom 1991. Muslimanima pretio da im, ukoliko nastave traziti
nezavisnost, prijeti nestanak,
Cavoski je izjavio kako
"nije u stanju sjetiti se svih pojedinosti".
(....)
Suci su odlucile da kredibilitet Cavoskog kao sudskog vjestaka nije podriven cinjenicom da je on protivnik Tribunala.
(....)
Na zasebnoj sesiji, odbijen je Galicev zahtjev za izuzecem suca Orija iz slucaja Sarajevo.
(....)
Problem na koji je ukazivala obrana ticao se okolnosti da je Ori tokom prosle godine potvrdio prosirenu optuznicu protiv odbjeglog generala Ratka Mladica, gdje se pak pojavljuju i izvjesni navodi koji su na sudjenju Galicu osporeni.
(....)
Predsjedavajuci sudac Prvog sudskog vijeca, Liu Dakun (Liu Daqun), zakljucio je da "sugerirati kako bi sudac Ori mogao pobrkati cinjenice koje se spominju u optuznici protiv Mladica s cinjenicama koje su potvrdjene na sudjenju Galicu,
znaci insinuirati da on nije kadar profesionalno obavljati svoju duznost. A
ta teza pokazala se kao potpuno neosnovana."
Vjera Bogati dopisnica je IWPR-a iz Haga i novinarka novinske agencije SENSE.
Pa o tome i govorim!winetou wrote:Pa onako ništa Izetbegovića ne bi koštalo da je potpisao taj plan, pogotovo ako je tri godine kasnije potpisao maltene istu stvar