Odbjegla nevjesta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
respo

#51 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Nisrin wrote:Kao da je najveci problem koliko dugo se poznaju, problem je ZIVOT NA SELU!
Djevojka iz grada NE ZELI NA SELO, a on ne zeli napustiti selo jer tu ima siguran "KROV NAD GLAVOM", lakse mu je na to pristati, nego da ide u grad i krece od nule, kako ne shvatate da je to tako u njegovom intelektualnom sklopu, ima posao ali svejedno ne zeli da krene ispocetka...

Bolje mladu odvesti mami na selo, nek radja i odgaja djecu, svi na okupu, a totalno ga NE ZANIMA da li je ona zadovoljna takvim zivotom ili nije, jer "muskarac je glavni i on je glava porodice"- mentalitet malih sredina iliti sela na Balkanu...
da ga zna duze i da se potrudila da ga bolje upozna znala bi i bez prosidbe je li on zeli sa sela a i on zeli li ona zivjeti na istom
isto ovo vazi i za ostalo sve tipa je li mamin sin je li vise zeli krov nad glavom ili da se bori za svoj itd

i na kraju krajeva spoznala bi da nije predivan jer je ophodjenje samo paravan ili fasada
azurna_obala

#52 Re: Odbjegla nevjesta

Post by azurna_obala »

respo wrote:
azurna_obala wrote:
respo wrote:bez ljutnje nekatamo
je li ti imas neki nedostatak pa se zelis udati posto po to sto bi rekli?
respo..jel te stid imalo??
sto bi me bilo stid
ljudima najvise i nedostaje iskrenosti
da je vise iskrenosti svijet bi daleko bio ljepse i ugodnije mjesto za zivljenje
tako da to svoje moralisanje mozes slobodno na analizu i preispitati se je li ti pitanje bilo ispravno
moje moralisanje... :lol: :lol:

e respo, bojim se da bi ti treb'o da sam sebe preispitaš, ali ono znaš, tutto completo. :thumbup:

PITANJE JE BILO VIŠE NEGO ISRAVNO ;-)
zlo zlo

#53 Re: Odbjegla nevjesta

Post by zlo zlo »

htcxone wrote:
zlo zlo wrote::-) ne govorim ja o godinama bit skupa, ali neko realno vrijeme treba da upoznas osobu, vid ove, prohodali za novu, i u roku 2 mjeseca se uspjeli zarucit i posvadit :D naravno da se super znadu :lol:
rekla je da se znaju od proslog ljeta il cak i ranije... ;) čitaj malo :)
:D upoznah i neke ljude proslog ljeta, i cujemo se na tel povremeno, necu se udat za njih :D :lol: njoj je i veza bila pretezito telefonska a kamoli onda prije :D znaci ne pozna ga i tocka, jebes dogovarat svadbu prije prve velike svađe itd, neke stvari se trebaju probat prije braka kako funkcioniraju.
respo

#54 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

azurna_obala wrote: moje moralisanje... :lol: :lol:

e respo, bojim se da bi ti treb'o da sam sebe preispitaš, ali ono znaš, tutto completo. :thumbup:

PITANJE JE BILO VIŠE NEGO ISRAVNO ;-)
nego sta je nego moralisanje je li te stid fazoni

to sto ti imas problema sa iskrenoscu je do tebe
opet ponavljam da je vise iskrenosti bilo bi ljepse zivjeti a ne kao sada sve uakovano u celofan a ispod celofana dno dna
to ti dodje i ovo predivan momak ophodjenje fazoni a kasnije jao pomagaj sebican zeli me odvesti na selo svadje itd
pitanje nije ispravno je otvoreno pitam ima li neki problem
sta tu ima biti stid?
i ako si vec takva idi pitaj je li stid one koji kriju svoje mane pa se prodaju onakvi kakvi zele biti a ne u biti onakvi kakvi su
Nisrin

#55 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

Kastanienallee wrote: U tom kontekstu očito jeste problem kratkoća poznanstva jer bi možda bolje upoznali jedno drugo i s manje stresa vidjeli ko šta stvarno želi.
Osim toga, strašna su ova sva nagađanja o čovjeku o kojem niko ne zna ništa osim iz njenog opisa...a kako je moguće da tako jedna urbana djevojka sa sve naprednim idejama o životu pati za jednim takvim nazadnim čovjekom.
A i to selo...kao mjera mentaliteta...kamo sreće da je život u "urbanoj" sredini garancija za bilo šta...

Ima prednosti i duze poznanstvo, ali postoji niz primjera gdje se izrodi velika ljubav i skladan brak iz kratkog poznanstva, sve je do srece!
Da ste procitali sta je napisala, momak je takodjer bio za opciju zivota u gradu, zakazali vjencanje, ali je on ODJEDNOM DOSAO I REKAO U GRADU SMO SAMO 2 MJESECA I ONDA IDEMO NA SELO, PRAVIMO SPRAT...znaci, NIJE ISPOSTOVAO DOGOVOR, to je kljucan problem!
Sta da ocekujes sutra od takve osobe? Sve bitne zivotne odluke donosit ce u dogovoru sa roditeljima, ne sa zenom!
respo

#56 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

opet se vracamo na isto da ga je bolje upoznala znala bi je li postuje dogovore je li od rijeci i slicno pa bi teze prihvatila udaju
wolfie

#57 Re: Odbjegla nevjesta

Post by wolfie »

Image
respo

#58 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

kasta hos se ti udati jer smo kompaktibilni ;)
bosan

#59 Re: Odbjegla nevjesta

Post by bosan »

Koliko je selo udaljeno od grada gdje on radi ?
respo

#60 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

wolfie daj neku na makadamu
Nisrin

#61 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

Pa pročitala sam. Razumijem njeno razočarenje ali ne razumijem zašto ga i dalje zove i misli da će umrijeti bez njega. Ako je pošteno probala nešto i vidjela da ne ide. Ako je on stvarno tako loš karakter, zašto i dalje ima potrebu da ga vrati?[/quote]

To sam je i ja pitala u proslom postovima...ovo je klasicna psihoigrica...on je odbija, nece da cuje za nju, a nju to kao magnet privlaci :S
Djevojka se ocito prepala da joj je on "posljednji voz", da nece moci naci drugog ili boljeg itd...
Nekatamo

#62 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

Vidite sada,za ove koji nagadjaju.Od juna prosle godine do 3.1 je on zivjeo u Sarajevu i radio tu i to vrijeme smo se vidjali stalno,kao prijatelji .3.1 je otisao tamo i vidjali smo se petak,subota i nedelja,dakle svake sedmice sto bas nije 3 puta kako se neki šprdaju.Dakle valjate gluposti.
Druga stvar,jasno sam rekla kod njegovih da necu da zivim tamo i da mogu u Gorazde u grad pod kiriju.On je pristao da bi taj dan izletio da ce to da bude 2 mjseca jer on zeli da se vrati tamo na selo.
Ovdje vidim samo 2 normalne osobe normalnog razmisljanja ostalo samo da bi nesto napisalo.Jasni nas narod
respo

#63 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Kastanienallee wrote:
respo wrote:kasta hos se ti udati jer smo kompaktibilni ;)
hocu pod uslovom da ti svako vece citam Markezove romane
moze to umjesto onih uspavanki jel :)
sha_ba

#64 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

kamo kafa prvo?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wolfie

#65 Re: Odbjegla nevjesta

Post by wolfie »

respo wrote:wolfie daj neku na makadamu
ova je simbolicnija, vec se docepala asfalta, jos samo da nadje civilizaciju :D
respo

#66 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Nekatamo wrote:Vidite sada,za ove koji nagadjaju.Od juna prosle godine do 3.1 je on zivjeo u Sarajevu i radio tu i to vrijeme smo se vidjali stalno,kao prijatelji .3.1 je otisao tamo i vidjali smo se petak,subota i nedelja,dakle svake sedmice sto bas nije 3 puta kako se neki šprdaju.Dakle valjate gluposti.
Druga stvar,jasno sam rekla kod njegovih da necu da zivim tamo i da mogu u Gorazde u grad pod kiriju.On je pristao da bi taj dan izletio da ce to da bude 2 mjseca jer on zeli da se vrati tamo na selo.
Ovdje vidim samo 2 normalne osobe normalnog razmisljanja ostalo samo da bi nesto napisalo.Jasni nas narod
e vidis sta je tvoj problem nekatamo
vidis dvije osobe koje imaju normalno razmisljanje
to normalno razmisljanje je iz tvog ugla
mislis li da neko mozda misli joj nenormalnog razmisljanja kod nje

da si od juna htjela da ga bolje upoznas upoznala bi ga
isto tako ako si vec htjela vezu trudila bi se da ga upoznas bolje nego sto si ga i do tada znala

njegov problem je sto on zeli potkaciti zenibdu i to je to
ti bi im dosla kao neka "sluga" tamo

tvoj problem je sto nisi nimalo pricala na duze staze s njim nego odoh se ja udati i to je to
Nekatamo

#67 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

bosan wrote:Koliko je selo udaljeno od grada gdje on radi ?
Selo je nekih 20 minuta od Gorazda
respo

#68 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

sha_ba wrote:
kamo kafa prvo?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
na ovoj temi se kafa preskace odmah ide brak
crnoplavo

#69 Re: Odbjegla nevjesta

Post by crnoplavo »

Nekatamo wrote: I gore neko kaze da je on iz grada a njegovi sa sela.Ne vidim da sam ja igdje napisala da je on iz grada
Kupi đozluke
Nekatamo wrote: Posto on zivi sa svojima na selu na istom spratu moj je prijedlog bio da zivimo u gradu(odakle je on )
Nekatamo wrote:Mislim da pricam Bosanski a ne Spanski
Da nisi malo previse subjektivna :shock:
vjesticanametli

#70 Re: Odbjegla nevjesta

Post by vjesticanametli »

tipicna seljacina koja misli da dovede MLADU svojima pa ce biti haj ovo haj ono i naravno njegovi ce uvijek biti u pravu :x ne idi ti nikud a njemu ne pisi vise........pa molim te lijepo nakon svega sto ti je napisao ti se kacis jos vise za kretena..........to je obicni seljak i glupan i neka naĐŽe sebi slicnu jer ti to ocito nisi.........a zajednica je jebena i uvijek gledaj da je izbjegnes...........svako sebi molim :D
sha_ba

#71 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

Nekatamo wrote:
bosan wrote:Koliko je selo udaljeno od grada gdje on radi ?
Selo je nekih 20 minuta od Gorazda
nekatamo nisam bas skontala, jel ti rece da bi mu se vratila sad da on to zeli??
vjesticanametli

#72 Re: Odbjegla nevjesta

Post by vjesticanametli »

daj ba pa ti ces radati i ovce cuvati na samo 20 min od gorazda hahahahha ne cini to sebi jer neces izdrzati a kad te ubije sve to u pojam sa svekrvom koja voli sina i svi ti budu srali ............ti ces reci ma neka zbog djece :-?

hercegovino jesi ti otkantani ženik :D
respo

#73 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

cuj hercegovine sirovine
normalno da nece na selo ako je navikla u gradu i iskreno na bolje
al sta ces to ti neces nikad skontati
Nisrin

#74 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

@Hercegoviina Bas si pametan/a...sto bi neko zelio NA SELO IZ GRADA????
Ljudi sa sela trce u grad, dolaze pa makar bili kokuzi, samo da su u sredini sa vise mogucnosti, ljudi, "zdravijoj okolini", a neko ko je rodjen i odrastao u gradu treba da sanja o zivotu na selu?! Svasta!!!

Shvati da je lakse naviknuti se na DOBRO, nego na lose, u ovom slucaju SELO veliko NE za ljude koji su imali srecu da se rode u gradu, ali svakako veliki respect ljudima sa sela, jer su vrijedni i jer zbog njih opstaje ova drzava...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#75 Re: Odbjegla nevjesta

Post by ladyblue18 »

Kako ste uspjeli nakucati 4 stranice za sat i po' :-)

Drugo, smirite malo jer ste na ivici da pocnu letiti banovi.

Trece, pokretacice ne kontam, otvoris temu i onda na svakom postu kukas kako su svi balavi i bezobrazni ovdje. Sto onda otvaras temu ako znas kakvi su forumasi.
Locked