servis za hondu u bih

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#51 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Ako u Sa ima nekog auta na prste da prebrojis, pa onda u Tuzli gdje ih ima sigurno vise od prstiju, onda se to auto ne moze nazvati "egzoticnim autom. Ako ima jedan, onda je druga stvar. A dovoljno je otici na pik da da vidis koliko ih ima koji se prodaju.
Sta si sad posrao u vezi granda, nema veze sa pricom i egzotikom. I sam si rekao da ih ima "na kilo". Opet ta tvoja definicija "egzotike" pada u vodu. Stvarno si glup i ustrajan u svojim glupim komentarima koji nemaju veze sa argumentima i stvarnoscu.
Pogledaj ovu Hondu koju hoce covjek da uveze i pogledaj koliko ih ima, ne u Sarajevu vec u citavoj BiH. To je "egzotika".

Ja sam primjer egzotike i drzanja cijene egzotike dao iz licnog iskustva. A ti dajes svoje misljenje koje k*rcu ne vrijedi, kao i u svakoj drugoj temi. Useres svaku temu sa svojim pametovanjem koje nema veze sa iskustvom vec samo sa tvojim misljenjem.

Kraj.
Da ti ne crtam zasto su 166-ica i GC egzotika koji za 5-6 godine NECE postojati na cestama kad ih kokuzi kao ti koji ih voze i sto misle da su dobro prosli ne budu vise mogli popravljati samo cu jos jednom konstatovati osim sto si nepopravljiva papcina i seljacina koja ne zna kontrolisati svoje komplekse jos uvijek si nevidjeno smijesan... To sto ce ta Honda biti mozda jedina u drzavi za taj auto je minus k'o kuca ali ti si lavor koji to ne konta, jednom si uspio nekog jadnika prevariti pa mu prodati egotican auto za skupe pare!
Nemas veze sa zivotom pa lupas ko maxim po diviziji. To sto ce za 5-6 godina neko auto biti egzotika, nema veze sa tim sta je danas egzotika. Eto koliki si ti pametnjakovic i koliki si poznavaoc auta, kupio si oktaviju i mislio da si uhvatio boga za muda pa onda ispade da je ne mozes voziti zimi, pa si onda morao preci na bolje za zime tj Nissan-ovu mehaniku. I ti se nasao pametan i dajes savjete koje je bolje i koje koliko vrijedi i sta je egzotika i ovako-onako. Daji savjete kad je oktavija u pitanju, mozda oko toga nesto i pogodis. Oko bilo cega drugog, nemas pojma.
Vozi svoju oktaviju, nema snijega.
I PAZI DA TI KOJI KAMENCIC NE POGODI KARAMBOLKU, IMA JOS KAMENCICA PO CESTI. :lol: :lol: :lol:
goran16v

#52 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

Nevidjeno si smijesan lik, a to sto ne kontas neke ocigledne stvari je na tvoju zalost i zalost okoline pa tako i zasto vozim smecavog jeftinog benzinca zimi... Uporedio bih to sa nosenjme novih cipela po blatnjavoj cesti ali ti to nece skontati... Nazalost
preludezalude

#53 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Kad dodje vrijeme prodaji, onda ces razmisljati o tome koliko mozes dobiti za nju, ali mislim da ce vrijediti vise od drugih evropskih Accord-a bas iz razloga jer je rijetka i po meni mocnija.
Kakav genijalac moras biti pa ovo napisati! :lol:
Ovom tvojom samo jednom recenicom se vidi da je tebi auto samo prevozno stredstvo i nije bitno da se i ugodno osjecas u njemu i da uzivas u voznji. I jos jednu stvar si dokazao, a to je da se uopste ne kontas u vrijednosti neceg cega nema na trzistu i neceg cega ima puno na trzistu.

Jedino ti moram priznati da si stvarno expert u tome da u jednoj jedinoj recenici dokazes kolika si neznalica.
:lol: :lol: :lol: :lol:
preludezalude

#54 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:Nevidjeno si smijesan lik, a to sto ne kontas neke ocigledne stvari je na tvoju zalost i zalost okoline pa tako i zasto vozim smecavog jeftinog benzinca zimi... Uporedio bih to sa nosenjme novih cipela po blatnjavoj cesti ali ti to nece skontati... Nazalost
Ma da, sve je to tako. Zimi nosi stare ofucane cipele sa rupama u djonovima. :lol:
Cipele se ociste i budu kao nove ili se jednostavno zamjene sa novim. Ali ako nove cipele su klizave na snijegu i propustaju vodu onda bi trebalo zamijeniti ih za bolje pa makar bile i stare.
I za toga benzinca sto vozis zimi si se izlanuo nedavno. Tu informaciju si krio ko zmija noge.
citroen xm

#55 Re: servis za hondu u bih

Post by citroen xm »

Meni neko ko da 40000 KM za auto, a onda ga drži parkiranog jer se boji da ga kamenčić ne ošteti, daje jasnu sliku o sebi. Ne bih ovde dalje polemisao o takvim ljudima jer će se razviti priča na široko.

A vlasniku Honde preporučujem da je proda u Americi. Zašto? Zato što će se sa dijelovima u BiH prilično napatiti. Nije problem kupiti dio, ali je problem ako ti je to jedino auto pa ti 10 dana stoji nepokretno zbog dijela koji očekuješ. Honda jeste kvalitetna, ali se i najkvalitetniji proizvod nekada pokvari. Jedino ako si teški zaluđenik i ljubitelj toga auta, tada ga uvezi jer kada je ljubav u pitanju razum ne postoji. :thumbup:
goran16v

#56 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:Nevidjeno si smijesan lik, a to sto ne kontas neke ocigledne stvari je na tvoju zalost i zalost okoline pa tako i zasto vozim smecavog jeftinog benzinca zimi... Uporedio bih to sa nosenjme novih cipela po blatnjavoj cesti ali ti to nece skontati... Nazalost
Ma da, sve je to tako. Zimi nosi stare ofucane cipele sa rupama u djonovima. :lol:
Cipele se ociste i budu kao nove ili se jednostavno zamjene sa novim. Ali ako nove cipele su klizave na snijegu i propustaju vodu onda bi trebalo zamijeniti ih za bolje pa makar bile i stare.
I za toga benzinca sto vozis zimi si se izlanuo nedavno. Tu informaciju si krio ko zmija noge.
Kao sto sam i predpostavio ti ne mozes skontati zato ne pokusavaj, a ti jos uvijek svjetlosnim godinama daleko od novih cipela da biu o tome pisao.
preludezalude

#57 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Dzaba tebi nove cipele, kad nosis stare. :lol: :lol:
Jedino sta ti mogu reci:
Pameti, nisi skupa, po sto god da si!!
preludezalude

#58 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

citroen xm wrote:Meni neko ko da 40000 KM za auto, a onda ga drži parkiranog jer se boji da ga kamenčić ne ošteti, daje jasnu sliku o sebi. Ne bih ovde dalje polemisao o takvim ljudima jer će se razviti priča na široko.

A vlasniku Honde preporučujem da je proda u Americi. Zašto? Zato što će se sa dijelovima u BiH prilično napatiti. Nije problem kupiti dio, ali je problem ako ti je to jedino auto pa ti 10 dana stoji nepokretno zbog dijela koji očekuješ. Honda jeste kvalitetna, ali se i najkvalitetniji proizvod nekada pokvari. Jedino ako si teški zaluđenik i ljubitelj toga auta, tada ga uvezi jer kada je ljubav u pitanju razum ne postoji. :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpuno si u pravu.
goran16v

#59 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Meni neko ko da 40000 KM za auto, a onda ga drži parkiranog jer se boji da ga kamenčić ne ošteti, daje jasnu sliku o sebi. Ne bih ovde dalje polemisao o takvim ljudima jer će se razviti priča na široko.
Ne mogu da se sjetim da li si ti neko ko je vozi auto od 100k KM da stvaras neke slike ili iskompleksirani primitivac koji vozi tatin auto i kojem je auto do 40k KM SF?
goran16v

#60 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Dzaba tebi nove cipele, kad nosis stare. :lol: :lol:
Jedino sta ti mogu reci:
Pameti, nisi skupa, po sto god da si!!
Osim evidentog manjka inteligencije jebe te jos jedna stvar, stare cipele su zapravo novije od novih, ali ako sto rekoh nisi ti kapacitet da to skontas... Ovdje se radi o skupim i jos skupljim, ali to je nesto iznad tvoje lige...
preludezalude

#61 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Novije cipele, starije cipele, nije ni bitno. Ti si upotrijebio taj izraz, ja nastavio da ga koristim. Ali jos uvijek oktavija ne ide zimi!!!! A smecavi jeftini benzinac koji je jos i noviji je ipak bolji i ide :lol: :lol:
Ponovo:
Pameti, nisi skupa, po sto god da si!
goran16v

#62 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Novije cipele, starije cipele, nije ni bitno. Ti si upotrijebio taj izraz, ja nastavio da ga koristim. Ali jos uvijek oktavija ne ide zimi!!!! A smecavi jeftini benzinac je ipak bolji i ide :lol: :lol:
Ponovo:
Pameti, nisi skupa, po sto god da si!
Na tvoju zalost za tebe je nedokuciva...
preludezalude

#63 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Sve ti je dzaba, ali se provaljujes iz teme u temu. Bolje napravi novi nick pa kreni iz pocetka.
B6Redhell

#64 Re: servis za hondu u bih

Post by B6Redhell »

Vas dvojica odoste daleko!!!

Uglavnom sto se tiće hondi i naseg tržista slabo je to skroz. Ja sam prije desetak godina kad sam napuštao BeHa imao unikatnu CRX, jedva je prod'o. Odeem na kojekakve autopijce, raja se okupi nemoRes dahnuti! Niko cini mi se ne gleda druga auta sve oko moga, ALI NIKO NE KUPUJE. Jedva proda. Naravno malo sam zijanio i dao je ispod nego sto je vrijedila, ali mor'o sam. Zato ko misli dovoziti honde u BiH i prodavati nek mu je sretno od mene. Civic obična se možda jedva proda a ovo sve ostalo. Good luck!
sodi33

#65 Re: servis za hondu u bih

Post by sodi33 »

ma ljudi dragi necu otvarat prodajni salon za honde, cisto se razmisljam dali da prebacim auto za sebe pa sam upitao za par informacija dali je veliki problem za servisiranje itd....
goran16v

#66 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Sve ti je dzaba, ali se provaljujes iz teme u temu. Bolje napravi novi nick pa kreni iz pocetka.
Da ponovim tvoju pamet:

preludezalude je napisao/la:
Kad dodje vrijeme prodaji, onda ces razmisljati o tome koliko mozes dobiti za nju, ali mislim da ce vrijediti vise od drugih evropskih Accord-a bas iz razloga jer je rijetka i po meni mocnija.

Ovo najbolje govori ko se ovdje provaljuje i kome ni novi nick nece pomoci!
goran16v

#67 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

B6Redhell wrote:Vas dvojica odoste daleko!!!

Uglavnom sto se tiće hondi i naseg tržista slabo je to skroz. Ja sam prije desetak godina kad sam napuštao BeHa imao unikatnu CRX, jedva je prod'o. Odeem na kojekakve autopijce, raja se okupi nemoRes dahnuti! Niko cini mi se ne gleda druga auta sve oko moga, ALI NIKO NE KUPUJE. Jedva proda. Naravno malo sam zijanio i dao je ispod nego sto je vrijedila, ali mor'o sam. Zato ko misli dovoziti honde u BiH i prodavati nek mu je sretno od mene. Civic obična se možda jedva proda a ovo sve ostalo. Good luck!
Ma jok jesi lud?!! Evo iskusni strucnjak kaze sto je rdjedja, veca i mocnija, a pogotovo egzotika za US trziste to ce se bolje i za vise para prodati!
Seyfo

#68 Re: servis za hondu u bih

Post by Seyfo »

Potpisujem, još bih dodao da se i najkvalitetniji auto mora ODRŽAVATI, taman da se nikad i ne pokvari...potroše mu se disk pločice, filteri,....a takođe ni jedan auto nije imun na bh.nacionalni sport-razbijanje bočnih stakala da bi se iz auta ukrala kutija cigara ili olovka. Taman da imaš garažu to se može desiti kad odeš u grad ili bilo gdje; na kraju krajeva, i u tržnim centrima gdje platiš parking ti niko ne garanatuje za krađe iz auta.

Mnogo auta iz Amerike je dovučeno u gore spomenutom vakuumu jeftinog dolara i neuređenosti te oblasti zakonom...neke 2008-2009 godine. Sada se ti auti prodaju daleko ispod cijene,niko ih neće... vlasnici moljakaju da ih talnu za vreću cementa, ventilator, i još nešto para. I to ne toliko egzotični poput honde, nego i passati, jette (vw bora), mercedesi,..
Znači, care prodaj ga u Americi za koliko možeš.
Ako ga misliš dovlačiti, planiraj imati još jedan auto. Gorivo ćeš za Hondu plaćati puno skuplje nego si navikao(to znaš), a sad ugrađivati plin u njega... :zoka: često ćeš na pik-u vidjeti oglase u kojima se prodaju auta tipa nissan murano, lexus, isl sa TEK ugrađenim plinom. Što li ga prodaje ako je taman riješio problem preskupog goriva?
A admin je valjda zaspao, pa još nije sankcionisao ova dva teletabisa što brukaju ljudski rod svojim postovima !
goran16v

#69 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

Seyfo wrote: Potpisujem, još bih dodao da se i najkvalitetniji auto mora ODRŽAVATI, taman da se nikad i ne pokvari...potroše mu se disk pločice, filteri,....a takođe ni jedan auto nije imun na bh.nacionalni sport-razbijanje bočnih stakala da bi se iz auta ukrala kutija cigara ili olovka. Taman da imaš garažu to se može desiti kad odeš u grad ili bilo gdje; na kraju krajeva, i u tržnim centrima gdje platiš parking ti niko ne garanatuje za krađe iz auta.

Mnogo auta iz Amerike je dovučeno u gore spomenutom vakuumu jeftinog dolara i neuređenosti te oblasti zakonom...neke 2008-2009 godine. Sada se ti auti prodaju daleko ispod cijene,niko ih neće... vlasnici moljakaju da ih talnu za vreću cementa, ventilator, i još nešto para. I to ne toliko egzotični poput honde, nego i passati, jette (vw bora), mercedesi,..
Znači, care prodaj ga u Americi za koliko možeš.
Ako ga misliš dovlačiti, planiraj imati još jedan auto. Gorivo ćeš za Hondu plaćati puno skuplje nego si navikao(to znaš), a sad ugrađivati plin u njega... :zoka: često ćeš na pik-u vidjeti oglase u kojima se prodaju auta tipa nissan murano, lexus, isl sa TEK ugrađenim plinom. Što li ga prodaje ako je taman riješio problem preskupog goriva?
A admin je valjda zaspao, pa još nije sankcionisao ova dva teletabisa što brukaju ljudski rod svojim postovima !
Jesi li siguran u ovo sta pises???? Covjek koji seme smatra kompetentnim i iskusnim u ovim stvarima tvrdi suprotno, sto je model egzoticniji i rjedji to mu je cijena veca, a pogotovo model za US trziste u odnosu na standardne.
Pozdrav od teletabisa
InaravnoDzej

#70 Re: servis za hondu u bih

Post by InaravnoDzej »

Koji ste smorovi vas dvojica.

Tema je "servis za hondu u BiH"

Znači ovlaštenog servisa nema, a neće ni biti. Ja servisiram u Osijeku, imaš još servise u Zagrebu i Rijeci.
johntra

#71 Re: servis za hondu u bih

Post by johntra »

ne znam što ste toliko opterećeni time da je ovo neko egzotično auto...prvo, ima ručni mjenjač, što je plus...drugo, nije jedino auto visoke kubikaže koje se vozi u BiH, pa ni to nije minus, a ne sumnjam da vlasnik istog nema para za sipanje goriva kod nas...treće, dostupnost dijelova je sada mnogo bolja nego 96. godine, u kojoj, koliko vidim, još neki od vas žive...
sve i da nema dijelova kod nas, a za motor i ovjes se sigurno može lako naručiti i preko naših prodavača dijelova, ostaje problem karoserijskih dijelova...a mislim da ni to nije veliki problem, jer ima puno dobrih limara po našoj lijepoj državi, a i da se nešto treba mijenjati, opet ostaje mogućnost nabavke i kupovine preko interneta...ne vjerujem da se čovjek ne može snaći sedam ili više dana za drugo auto, ako baš ne izlazi iz svog...
skuterista

#72 Re: servis za hondu u bih

Post by skuterista »

InaravnoDzej wrote:Koji ste smorovi vas dvojica.

Tema je "servis za hondu u BiH"

Znači ovlaštenog servisa nema, a neće ni biti. Ja servisiram u Osijeku, imaš još servise u Zagrebu i Rijeci.
+1 :run:
530i

#73 Re: servis za hondu u bih

Post by 530i »

Nešto sumnjam da šajba ili karambolka mogu stići iz Amerike za sedam dana...prije će to biti dva ili tri mjeseca.
citroen xm

#74 Re: servis za hondu u bih

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ne mogu da se sjetim da li si ti neko ko je vozi auto od 100k KM da stvaras neke slike ili iskompleksirani primitivac koji vozi tatin auto i kojem je auto do 40k KM SF?

Totalno je nebitno šta vozim i čije vozim. Uglavnom za takve kao ti ponašam se gospodski i ne kupujem auto do 40000 KM da ga komšijama pokazujem i čuvam od prašine što ti očigledno radiš. E pa džaba ti care i milioni, ako ih imaš.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#75 Re: servis za hondu u bih

Post by mali_milojica »

Ima ona stara narodna. Ne pravi burek onaj ko ima,nego onaj ko je naucio.
Post Reply