Ja mislim da ove iz Avaza treba u zatvor. Kako ih nije sramota na ovoj ocitoj montazi.halo_ba wrote:A evo i Selimovicevih zidnih novina, tj. "Oslobodjenja":
- Kod nas u Klasu nema crnog tržišta. Svaki radnik je prijavljen u Zavod PIO i u zdravstvenom. Na sve plate isplaćuju se doprinosi. Ima zakašnjenja u tim plaćanjima, ali zamislite da mi to prikrijemo kao što ostali rade. Teško je optuživati drugog, ali zna se istina. Prijave tri radnika, uvezu brašno po ko zna kakvim cijenama, izbjegavaju porez, plaćaju minimalac u koverti, malo daju državi za doprinose. I pored tolikog punjenja budžeta, nama uzvraćaju na ovakav način. Najveći je u svemu uticaj pisanja Dnevnog avaza, što je žalosno. Država je takvu kakvu imamo, još imamo ministra sigurnosti Fahrudina Radončića takvog kakav je. On rukovodi Avazom i šta očekivati od takvih ljudi, rekao je Ćutuna.
Sve je montirano
On naglašava i da se u Klasu ne radi o velikom zakašnjenju plate.
- Plate idu redovno, s tim što je trebalo do kraja februara isplatiti januarsku. Ova je prešla pet dana u drugi mjesec, ali to nije alarmantno. Danas smo imali sastanak Sindikalnog odbora, koji se ograđuje od ovih stvari. Jučer su oni napravili nekakvu obustavu i "slučajno" tu nailazi novinar Avaza. Sve je to montirano. Vidim koliko poslodavac daje od sebe da se sačuva domaća proizvodnja, koja se urušava sa strane, a onda vidim i tog jadnog čovjeka, radnika koji prihvati tu nečiju igru i sam sebe uništava. Ljudi koji su se danas okupili ne mogu predstavljati sve uposlenike Klasa, kazao je Ćutuna.
OVAJ ČLANAK NIJE MOGUĆE KOMENTARISATI
Zao mi je ljudi i citavog Klas-a koji su Selimovici unistili, kao i sve ostale firme gdje su prste ugurali. Tamo gdje udju tu vise trava ne raste. Ali podsjeca me sve ovo na onog Hapu iz nadrealista. Covjek organizovao privatnu radnu akciju da se njemu "sirotinji" vila pravi. Isto se trazi i od radnika Klas-a, samo je ovdje hjleb u pitanju.