Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#51 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
to je glupost. Pravno neutemeljno jer se radi o ograničavanju ljudskih prava. Ali ono što se može uraditi jeste da se rigorozno, u skladu sa zakonom, kontrolišu radne dozvole stranih državljana, kako bi se barem ubrao porez, koji se može u nešto pametno uložiti. Ali, realno, nismo mi od tog posla...
-
stari grad Visegrad
#52 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Djeca rade sto i roditelji. Znaci treba obrazovati roditelje.
- It_is_a_Leclerc
#53 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Odgovorili bi drugčije, i uz to jedni drugima opsovali boga, matere, zaorali duboko u historiju i geneaologiju pojedinih naroda. Zašto ?! Jer su neobrazovani, isfrustrirani, nerealizirani. Jer žive u državi u kojoj je knjiga skuplja od kutije cigara, u kojoj su kladionice prometnije od fakulteta, i zato što o svojoj zemlji znaju samo da je "najbolja", "BiH 4ever", "I'm proud to be Muslim", i ništa više.radostan dan wrote:i napomenuo bih da se ne slažem sa leklerkom, na poziv ka ostvarenju npr republike bih i otcjepljenja r srpske, ipak bi omladina iz federacije i omladina iz srpske dala različite odgovore.
I onda bi se, nakon par sati bjesomučne rasprave, dogovorili da su ih nahuškali Amerikanci i prljavi zapad, zagrlili se, pjevali koju od Halida ili Brene, i onda opet - mrš u svoje torove ! do novog internetskog klanja.
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
#55 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Niko ne potcjenjuje srpsku kulturu, naprotiv - Srbija i danas ima najjaci film, pozoriste i underground scenu. Ali ta kultura se sve manje vidi, i to s obje strane Drine. Jedno je EKV u Zetri, a nesto sasvim drugo Aca u Zetri.tole lopov wrote:da ali u srbiji postoje bar neka kulturna desavanja.naravno,ima turbo folka,sunda,svinjarija,kursadzija,ali i genijalnih filmova,sjajnih serija,talentovanih muzicara.jbt. gledam ja imam talenat pre neki dan i shvatam da u srbiji od 7,5 miliona ljudi postoji sou koji po talentima ne zaostaje za americkim X faktorom(a amerika ima 310 miliona ljudi).gledam pre neki dan film podzemlje i razmisljam kako mu ono smaranje od filma koje je dobilo oskara-linkoln(ruku na srce,daniel dej luis je bio briljantan kao i uvek) nije ni do kolena.sto se tice "underground" scene koju je pomenuo postavljac teme,ima li jace scene od beogradske?slazem se da npr. u srpskom hip hopu nema bas neke promocije "pravih vrednosti",ali ako predjes preko toga sigurno ces primetiti koliko su momci iz prti bee gee-a,bad copy-a,FTP-a duhoviti(pricamo o underground sceni,kome smetaju "ruzne reci",nek ide da slusa bramsa i betovena).sto se tice narodnjaka,ja ih prezirem,ali radije cu slusati acu lukasa(ma koliko se tom prilikom napatio) nego neke gej cropop zalopojke.
e sad,na mlade u regionu veci uticaj ima srpska,od na primer hrvatske kulturne scene,iz prostog razloga zato sto su ljudi u vecini balkanskih zemalja po mentalitetu mnogo blizi srbijancima(cista geografska odrednica),nego hrvatima.pa mom misljenju (sumnjam da sam objektivan,al jebiga),vecina hrvata ima manje duha od prosecnog kaktusa,a ostali balkanci bas i nisu takvi.
-
muzicar_iz_parka
#56 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
"RAK" slabo radi svoj posao.
Nije nijednoj TV stanici izrečena kazna zbog neprimjernog ponašanja, neprimjernog sadržaja programa, naravno da će ako nemaju sankcija sve niže i niže tonuti sa kvalitetom programa, a samim time više zaglupljivati narod i omladinu.
Nije nijednoj TV stanici izrečena kazna zbog neprimjernog ponašanja, neprimjernog sadržaja programa, naravno da će ako nemaju sankcija sve niže i niže tonuti sa kvalitetom programa, a samim time više zaglupljivati narod i omladinu.
- cyprus
#57 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Jeste, ali bih ja onog Juicea s takvim merakom htio nagazat...tole lopov wrote:...slazem se da npr. u srpskom hip hopu nema bas neke promocije "pravih vrednosti",ali ako predjes preko toga sigurno ces primetiti koliko su momci iz prti bee gee-a,bad copy-a,FTP-a duhoviti...
-
radostan dan
#58 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ovako sam ja to mislio, ocjenjujući stanje kod omladine, a čini mi se i tvoja je ocjena tu negdje.It_is_a_Leclerc wrote:Odgovorili bi drugčije, i uz to jedni drugima opsovali boga, matere, zaorali duboko u historiju i geneaologiju pojedinih naroda. Zašto ?! Jer su neobrazovani, isfrustrirani, nerealizirani. Jer žive u državi u kojoj je knjiga skuplja od kutije cigara, u kojoj su kladionice prometnije od fakulteta, i zato što o svojoj zemlji znaju samo da je "najbolja", "BiH 4ever", "I'm proud to be Muslim", i ništa više.radostan dan wrote:i napomenuo bih da se ne slažem sa leklerkom, na poziv ka ostvarenju npr republike bih i otcjepljenja r srpske, ipak bi omladina iz federacije i omladina iz srpske dala različite odgovore.
I onda bi se, nakon par sati bjesomučne rasprave, dogovorili da su ih nahuškali Amerikanci i prljavi zapad, zagrlili se, pjevali koju od Halida ili Brene, i onda opet - mrš u svoje torove ! do novog internetskog klanja.
dakle, na poziv za ostvarenje r bih, odnosno otcjepljenja rs, dobili bi dva različita odgovora.
u federaciji- hoću, boli me hašim
u srpskoj - oću, boli me đoko
-
OpusDei
#59 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Aj sve ali ovo...tole lopov wrote:.jbt. gledam ja imam talenat pre neki dan i shvatam da u srbiji od 7,5 miliona ljudi postoji sou koji po talentima ne zaostaje za americkim X faktorom(a amerika ima 310 miliona ljudi)
Evo pobjednica srpskog soua:
Nije nista bolja od pobjednice albanskog recimo, cak bih rekao da Albanka ima mnogo bolji glas.
A o hrvatskim talentima da ne govorimo, jedino sam na njihovim talent takmicenjima vidio svjetsku klasu. Pa slusajte samo:
- Platformas
#60 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Alfons Kauders wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#61 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
stipu te malograđanštine Aci i jeste mjeste u Zetri jer će je napuniti, dok je za EKV Dom mladih ...al nije tu do muzičara već do publikeAlfons Kauders wrote:Niko ne potcjenjuje srpsku kulturu, naprotiv - Srbija i danas ima najjaci film, pozoriste i underground scenu. Ali ta kultura se sve manje vidi, i to s obje strane Drine. Jedno je EKV u Zetri, a nesto sasvim drugo Aca u Zetri.tole lopov wrote:da ali u srbiji postoje bar neka kulturna desavanja.naravno,ima turbo folka,sunda,svinjarija,kursadzija,ali i genijalnih filmova,sjajnih serija,talentovanih muzicara.jbt. gledam ja imam talenat pre neki dan i shvatam da u srbiji od 7,5 miliona ljudi postoji sou koji po talentima ne zaostaje za americkim X faktorom(a amerika ima 310 miliona ljudi).gledam pre neki dan film podzemlje i razmisljam kako mu ono smaranje od filma koje je dobilo oskara-linkoln(ruku na srce,daniel dej luis je bio briljantan kao i uvek) nije ni do kolena.sto se tice "underground" scene koju je pomenuo postavljac teme,ima li jace scene od beogradske?slazem se da npr. u srpskom hip hopu nema bas neke promocije "pravih vrednosti",ali ako predjes preko toga sigurno ces primetiti koliko su momci iz prti bee gee-a,bad copy-a,FTP-a duhoviti(pricamo o underground sceni,kome smetaju "ruzne reci",nek ide da slusa bramsa i betovena).sto se tice narodnjaka,ja ih prezirem,ali radije cu slusati acu lukasa(ma koliko se tom prilikom napatio) nego neke gej cropop zalopojke.
e sad,na mlade u regionu veci uticaj ima srpska,od na primer hrvatske kulturne scene,iz prostog razloga zato sto su ljudi u vecini balkanskih zemalja po mentalitetu mnogo blizi srbijancima(cista geografska odrednica),nego hrvatima.pa mom misljenju (sumnjam da sam objektivan,al jebiga),vecina hrvata ima manje duha od prosecnog kaktusa,a ostali balkanci bas i nisu takvi.
-
radostan dan
#62 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
neki paori na sa način... 
-
StupskaBitanga
#63 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
morate biti svjesni činjenice da bilo koja pjevač/ica dođe u Sarajevo napuniće ili Skenderiju ili Zetru tako da ovo se potvrdilo i uvijek će biti tako. A zato Halid ode u Beograd i doživi fijasko koji se ovdje prezentira kao uspjeh, to samo kod nas ima
-
radostan dan
#64 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
pa nije fijasko 8.000 ljudi, a moglo je i trebalo daeko više.
slaba medijska priprema.
bešlić se na svadbama, veseljima i radio stanicama u srbiji više sluša i naručuje nego npr merlin.
slaba medijska priprema.
bešlić se na svadbama, veseljima i radio stanicama u srbiji više sluša i naručuje nego npr merlin.
-
StupskaBitanga
#65 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
drug i jeste kada govorimo o prostoru Beogradska arena koja može da primi oko 15000 ljudi na koncertima tako da i na slikama se vidjelo da je dvorana poluprazna
-
radostan dan
#66 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
loša priprema, ništa drugo.
za ostalo se slažem.
nam je mile bas i južni vetar majku
i mada su snimali u aleksandrovcu, u sarajevu su imali najveću podršku.
za ostalo se slažem.
i mada su snimali u aleksandrovcu, u sarajevu su imali najveću podršku.
- CSKA
#67 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Nije valjda Beslic samo 8000 ljudi iskupio ? Steta,da sam bio u Bg sigurno bi isao,jer znam dosta zenskog drustva koje otkida na njega,zato me cudi i malo ljudi.Mozda i zbog Zeljka Samardzica,sad on isto pjeva 8 marta u Areni,pa nema raja para.
-
StupskaBitanga
#68 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ali eto ne može ni Srbija bez nas ni mi bez Srbije
Uzmite samo činjenicu da niti jedna "zvijezda" u Srbiji nije napunila 3 Arene kao što ne naš D.M a opet kod nas Zetru puni Aca, doći će i Vesna Zmijanac pa Dragana Mirković pa i Jelena Karleuša i svi će napuniti Zetru osim jedne a to je Neda U. Pokušala ona proviriti u Sarajevo na Bazenima i dobila po ušima i neće joj ni pasti više na pamet zapjevati ovdje
Uzmite samo činjenicu da niti jedna "zvijezda" u Srbiji nije napunila 3 Arene kao što ne naš D.M a opet kod nas Zetru puni Aca, doći će i Vesna Zmijanac pa Dragana Mirković pa i Jelena Karleuša i svi će napuniti Zetru osim jedne a to je Neda U. Pokušala ona proviriti u Sarajevo na Bazenima i dobila po ušima i neće joj ni pasti više na pamet zapjevati ovdje
-
radostan dan
#69 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
čekajte ljudi, loše primjere navodite, izbacite zmiki i halida, oni su iz druge priče, one pozitivne, sa kariranim stolnjacima i 0.3 čašicama... 
-
StupskaBitanga
#70 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
sve je to u par deka. Nijanse su u pitanju
-
esad_plavi
#71 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
A sta mislis koje i kakve izvodjace bi takve mjere vise pogodile?JoseMujica wrote:to je glupost. Pravno neutemeljno jer se radi o ograničavanju ljudskih prava. Ali ono što se može uraditi jeste da se rigorozno, u skladu sa zakonom, kontrolišu radne dozvole stranih državljana, kako bi se barem ubrao porez, koji se može u nešto pametno uložiti. Ali, realno, nismo mi od tog posla...
-
ufff
#72 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
pa kad pogledam profil momka koji je rodjen 50min od carsije i na FB drzi sliku arkana sa tigrom onda ti sve govori
-
OpusDei
#73 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Kazem opet da se ne radi samo o Mirni, 90% ljudi koji su bili u finalnim rundama Prvog Glasa Srbije ne bi nikada dosli medju prvi 100 u americkom sou. Nije vazno da li se radi o Neveni, Sari, Mirni ili nekom drugom, jer su uglavnom svi isti: imaju ok, ponekad solidne glasove ali apsolutno nista fantasticno kako mozes cesto cuti u americkom x factoru.tole lopov wrote: ne pricaj gluposti,to sto je mirna pobedila u prvom glasu ne znaci da je bila najbolja.bilo je mnogo boljih pevaca od nje,isto i u ja imam talenat pobednica po mom misljenju nije bila ni u top 20 najboljih pevaca na takmicenju.vise je problem sto publika retko kad prepozna najbolje u takvim sou-ovima.ili glasaju za lepu devojku/momka,ili za nekoga ko ima neku tragicnu zivotnu pricu.od te devojke sto je pobedila u talentu(lepo je pevala,ali mislim da je pobedila jer dobro izgleda) bilo je mnogo boljih pevaca.ne pricaj mi za X factor,gledao sam sou,ima sjajnih pevaca,ali isto ima i jadnih nastupa.kod njihovog X factora mi najvise u oci upada kolicina para koju produkcija trosi,a ne talenti.za hrvate ne mogu da pricam,nisam ih gledao..
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#74 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
JoseMujica wrote:naravoučenje i paradigma djelovanja balkanskog primitivizma je uvijek ista:
Nismo mi Tita mi/Alaha mi/Krsta mi/Križa mi, za sve su krivi: 1. neki od komšija; 2. stranci
- bach
#75 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Mi nekako kolektivno živimo u zadnjih pet sekundi ovog skeča...