Bosna ne ulazi u EU i prijete joj novi sukobi!

margareta

#51 Re: Bosna ne ulazi u EU i prijete joj novi sukobi

Post by margareta »

Smrt fasizmu wrote:Ovaj tekst sadrzi malo istine, a mnogo vise lazi. Istina je da su "MEDJUNARODNI FAKTORI" znali da ce doci do raspada Jugoslavije, ali nije istina da su samo znali nego su upravo oni razorili JUgoslaviju, iznutra, (Posto nisu bili u stanju da je razore sa vana, a i ovako im je bilo jeftinije), i to preko svojih agenata Milosevica, Tudjmana, Iztebegovica, Karadzica, domacih izdajnika koje su godinama pripremali i skolovali za ovo sramno djelo. Istina je da je Bosna leglo TERORIZMA, ali ne samo ISLAMSKOG, nego i terorizma od strane fasista SDA-SDS-HDZ koalicije koji su zaveli nevidjeni teror nad narodom a sve pod kontrolom MEDJUNARODNE MAFIJE. Istina je da je Bosna POTENCIJAL KOJI SE CUVA ZA BUDUCE SUKOBE I RATOVE, ALI JE LAZ DA CE TO BITI USKORO. Bosna ce biti mirna sve dok je okupirana i dok pod PROTEKTORATOM....
I na kraju... STA JE CILJ OVOGA TEKSTA???
PA CILJ JE ZASTRASIVANJE NARODA U SVRHU ODRZAVANJA NA VLASTI SDA-SDS-HDZ FASISTA JER DOKLE SE GOD PRIJETI NARODU RATOM OVA KOALICIJA CE BITI NA VLASTI JER NAROD ZIVI U STRAHU..

Smrt fasizmu, sloboda narodu!!!
"Ako" je a je istina da su EU i Amerika iznutra pripremale raspad Yu.,kako onda i zasto sada preventivno ne djelovati na
utjecaj istih 'demokratskih' sila koje preko 'visokih' drze BiH u statusu quo?
Zasto sada cekati naivno i pasivno novi rat koji bi bio poguban za narode Bh. ali i za Hrvatsku i Srbiju a samo idiotu nije jasno koja bi od te dvije drzave izvukla deblji kraj?!
Kako sada "egzistira" Srbija bespredmetno je govoriti. Nije upitno to kako nego zasto je takvo stanje u Srbiji koja je dominantno etnicki 'cista'?
Mislim da je Tornjak najbolji komentar dao - ratujte , nista drugo i ne znate.
To je sustina problema.
Shvatiti prije nego se desi sta treba da se desi. St. Germainu Srbi i Bosnjaci trebaju zahvaliti na jednom obliku upozorenja.
Istina jeste da rata - jos uvijek nece biti - ali ce ga biti jer je ovakvo stanje 'drzave' neodrzivo. Tipa - pusti vodu dok majstori odu.
Trebamo li cekati da 'majstori' odu kada to sami uz pomoc nasih egzekutora pozele ili da se svi narodi ujedine i paralisu apokalipsu a 'visoki' bi sam odnio svoju glavu gdje joj i jeste mjesto.
Bosnjacki narod bi tek tada vidjeo svog boga i ovo niposto nije zastrasivanje nego kristalno jasna i cista istina.
Mnogi se spremaju za te nove preokrete samo da budem precizna i decidna Srbi i Bosnjaci koji imaju svoje vodje onakve kakve i zasluzuju a zasluzuju ponovno krvoprolice.
Religija je sustinski problem Bosnjaka u BiH i svijetu a Srbi mogu pokupiti
poene samo ako Rusija bude jednaka sila SAD i EU, sto je skoro naucna fantastika za sada, mada Putin mozda samo na izgled vodi mudriju politiku
od svojih prethodnika.
Koliko ce Arapi moci pomoci muslimanima BiH moze se vidjeti na primjeru Iraka, Avganistana, Palestine i dr. islamskih zemalja.
Ko ce dobiti 'bingo' preko 'stele' - naravno Hrvati a zasto - opet samo treba biti ili neandertalac ili religijski sludjenik pa ne shvatiti barem za mene to ino & entero 'vrzino' kolo oko i u "drzavi" BiH.

Pozdrav

MQeer :mrgreen:
cowboy

Post by cowboy »

Meyra wrote:Hallo Hrvat, niko ne daje Bosni pomoc sto je voli nego zato sto je to odredjeno medjunarodnim konvencijama o pomoci nerazvijenim i post socijalistickim zemljama. Ova pomoc Bosni je sasvim nepravedno jako smanjena. Njemacka dobiva pomoc zbog bivse DDR, zasto onda Bosna da ne dobije. Raspadom Jugoslavije su zapadne zemlje otvorile sebi ovdje trziste za 20 Miliona ljudi !

Ova pomoc najbogatijih zemalja onim najsiromasnijim treba da sasvim minimalno izravna ogromne nepravde u raspodjeli na svijetu,

Evo samo jedan podatak koji je objavljen u njemackoj stampi.

Od ukupnih dobara (Ressourcen) , bogatstva na Zemlji, 8 (Osam) najbogatijih Amerikanaca (pojedinaca) posjeduju vise nego 47 drzava(siromasnih) zajedno !!!!!!!!

Svaki dan umire 35.000 ljudi od gladi!

Ulazak u evropsku zajednicu, prvo donosi strasne teskoce jer je Evropa tako struktuirana da opet u njoj oni sto najvise imaju najvise i dobivaju.

Meyra
E, prvi put cujem da neko MORA dati pare Bosni, i Bosni slicnim zemljama. Ili da Njemacka prima financijsku pomoc. Od koga?

Mnogo se ljudi kod nas fura da nam svijet MORA dati para, jer zaboga, mi smo prosli kroz krvav rat, prolazimo kroz tranziciju, imamo puno problema...Mislim, ko je to bez problema danas? Zreli narodi uglavnom o tome vode racuna sami, no mi smatramo da su nam drugi duzni pomoci. Nisu. To sto su nam pomagali prvih 5-6 godina poslije rata je dio odgovornosti koje ja zapad preuzeo kada su natjerali nase politicare da potpisu Daytonski sporazum. Nas dio tog sporazuma je da izgradimo drzavu i stvorimo kakvu-takvu ekonomsku stabilnost. Ali mi i za taj dio drzimo MZ odgovornom.
Pare koje nam se sada daju su uglavnom dugorocni, ponekad bezkreditni zajmovi od MMFa. Mi te pare kad-tad moramo vratiti. Niko vise Bosni ne daje "onako", niti treba da daje. Zasto bi neko davao pare svojih poreskih obeznika narodu kojem je ispod nivoa da se bavi poljoprivredom? Ili omladini koja sjedi i ceka? PA nismo invalidi. Zemlje u mnogo gorim uslovima proizvode i izvoze mnogo vise (Island na primjer). Sta je nase opravdanje? Da smo zrtve? Pa dokle? Niko nam nije duzan bezgranicno pomagati. Ko vjeruje u teorije da su stranci krivi za nasu zlu sudbinu samo ide na ruku srpskoj teoriji da oni (srbi) nisu ni za sta krivi, vec da je zapad za sve odgovoran.
Helem, u pravu je Opanak kad se ibreti zenama na selu koje kupuju krompir na pijaci....van pameti, ali dovoljno govori kakvi smo i cemu se mozemo nadati. :(
water

Post by water »

Postoji jedan i samo jedan nacin da Bosna izbjegne sudbinu koja se sada cini iminentna a to je da kao narod u kvazidemokradtskom drustvu (kakva Bosna jeste) jedini put kada ima bilo kakav uticaj - na izborima - prepozna ljude koji imaju makar polu ozbiljan koncept buducnosti, i da GLASAJU za njih. To bi bio prvi mali korak. Nisam bio u Bosni vec desetak godina, i neznam zasigurno da takvo nesto trenutno postoji. Jednu stvar moramo svi prepoznati: Postoji stara narodna izreka - "Pomozi sebi da ti i Bog pomogne", samo tako se stvari mogu promijeniti. Dakle kuknjava, samosazaljenje, briga o svemu i svacemu u svijetu samo ne o svojim vlastitm problemima, i pokusaj da se na individulalnom nivou ucine maleni pomaci su kontraproduktivni, u Bosni, u USA odakle pisem, Istocnoj Evropi, u Iraku, u Kini, bilo gdje. J
Hindi de Gundi

Post by Hindi de Gundi »

Nemoj te se ljutiti. Pojedini pojedinci su mnogo sami skrivili i doprinijeli toj mracnooooj sadasnjosti i i najkorijoj buducnosti.

Nemoj te se ljutiti. Red je reci istinu, da neki ne kazu zadesilo ih je bez znanja.

500 miliona Indijaca vec placu sta ce vam se desiti. I selamite dva Trgovca belim Robljem koji vladaju na vasem terenu.

[/quote]
Jeff

Post by Jeff »

Nisu li to blesave teze hrvatske desnice Ivankovica, Pasalica i Tudjmana nedavno iznesene kako ce u BiH biti rata i kako ce se EU raspasti?

Ne bi se iznenadio da su oni ta "CIA" i analiticari koji tako prognoziraju stvari?
Hindi de Gundi

Post by Hindi de Gundi »

Zasluzio si "Nobelovu" nagradu za analitiku.

U besvjesnom stanju kradljivaca i trgovaca belim robljem bulazne "pacijenti" da najmocnija drzava nema svoje istrazitelje vec se sluzi nekim tako "rekla-kazala".

Draqgi gospodine zar mislite da se analicari bavi mastrb. kao vasi prizemljasi?
Hindi de Gundi

Post by Hindi de Gundi »

Procjene globalnog razvoja u narednih 15 godina objavio je sredinom januara National Intelligence Council (NIC), istraživački centar direktora američke CIA-e nakon jednogodišnjeg rada više od 1.000 američkih i stranih istraživača. Na osnovu njihovog rezultata moguće je konstatirati kako BiH čeka više nego mračna budućnost
1.000 istraživača x godinu dana = 1.000 godina jednog istraživača

Sa tuziteljima i sutkianjama koje 1/2 sata na dan rad i toliko mentalno mogu i da podnesu, koje ne razumiju niti jedan evropski jezik, osim hamba i mamba, hiöajet i ne zna sta snaci istrazivaski i naucni rad.

Mozda mislite na sihiri i madjije i bacanje kahve po stolovima koji se u vilajetu na veliko veselje i urnebes rade te su ocito vrhunac "naucne" intelektualne misli.
margareta

Post by margareta »

Hindi de Gundi wrote: Mozda mislite na sihiri i madjije i bacanje kahve po stolovima koji se u vilajetu na veliko veselje i urnebes rade te su ocito vrhunac "naucne" intelektualne misli.

Pogodi ti u srid sride! Sigurno da smo jedna od najbogatijih zemalja svijeta glede vrhunca intelektualne naucne **misli** - nish' Ajnsteine ni Hegel, ni Yung ni ini filozofi sve same male mace prema nashem vidovnjashtvu - kaHva, graH, filjdjani, kashike, svijeche,
motike, toljage - ma stuca mi se kad ih sve pocnem nabrajati . Gle cuda!
Iako su religiozni ipak svi - valjda ce bit potreba za naukom i suvremenom civilizacijom - traze gatare - hodje i popove a religije su rigorozni protivnici tog naucnog vrhunca intelektualnoga duha , misli i djela. Boranija - biznis eto to ti je Hindi de Gundi.

Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Ovo moramo uokviriti u Anale Istorije
Sigurno da smo jedna od najbogatijih zemalja svijeta glede vrhunca intelektualne naucne **misli** - nish' Ajnsteine ni Hegel, ni Yung ni ini filozofi sve same male mace prema nashem vidovnjashtvu - kaHva, graH, filjdjani, kashike, svijeche,
Iako su religiozni ipak svi - valjda ce bit potreba za naukom i suvremenom civilizacijom - traze gatare - hodje i popove a religije su rigorozni protivnici tog naucnog vrhunca intelektualnoga duha , misli i djela. Boranija - biznis eto to ti je

motikama i toljagama izgleda da se Trzavica bavi. Boze dragi, zna li Parlament BiH o tome istinu?
Arrival

Post by Arrival »

margareta wrote:
Hindi de Gundi wrote: Mozda mislite na sihiri i madjije i bacanje kahve po stolovima koji se u vilajetu na veliko veselje i urnebes rade te su ocito vrhunac "naucne" intelektualne misli.

Pogodi ti u srid sride! Sigurno da smo jedna od najbogatijih zemalja svijeta glede vrhunca intelektualne naucne **misli** - nish' Ajnsteine ni Hegel, ni Yung ni ini filozofi sve same male mace prema nashem vidovnjashtvu - kaHva, graH, filjdjani, kashike, svijeche,
Iako su religiozni ipak svi - valjda ce bit potreba za naukom i suvremenom civilizacijom - traze gatare - hodje i popove a religije su rigorozni protivnici tog naucnog vrhunca intelektualnoga duha , misli i djela. Boranija - biznis eto to ti je Hindi de Gundi.

ok, onda graV :D :lol: :-D
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

A da li bi Jugoslavija da je jos jedinstvena bila primljenja u EU sada...sta vi mislite.Ja samo znam da se prije bolje zivjelo i moglo se putovati kud te tocak ili avion odnio...sta vi mislite :?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

u Fatime vise Jajca wrote:A da li bi Jugoslavija da je jos jedinstvena bila primljenja u EU sada...sta vi mislite.Ja samo znam da se prije bolje zivjelo i moglo se putovati kud te tocak ili avion odnio...sta vi mislite :?
Mozda je bas zbog toga da ne bi bili tamo i doslo do brzopletog priznanja banana drzavica nastalih iz Jugoslavije!
Ako su sad tamo neke Litvanija i kompanija u EU, ako je Poljska i Ceska u EU, mozes misliti kakvo bi mjesto zauzela Jugoslavija da je nastavila reformama sistema zapocetim za vrijeme Markovica!
Svaka ostala prica je samo trla baba lan.....
Jeff

Post by Jeff »

u Fatime vise Jajca wrote:A da li bi Jugoslavija da je jos jedinstvena bila primljenja u EU sada...sta vi mislite.Ja samo znam da se prije bolje zivjelo i moglo se putovati kud te tocak ili avion odnio...sta vi mislite :?
Ljudi vi gubite nesto iz vida.

Da se Jugoslavija nije raspala zivjelo bi se slicno kao sad barem u vecini te tvorevine. OK, u Bosni bi se zivjelo bolje ali u ostalim dijelovima bi bila ista stvar.

Dok se tu ratovalo, Berlinski Zid je srusen i s tim je Jugoslavija kojoj su placali i jedan i drugi blok izgubila mnogo. Izgubila je vaznost njene neutralnosti u Europi, izgubila je bunar maltene bez dna za kredite, izgubila je podrsku velikih sila. Jer da je jedan blok pokusao razvaliti YU prije pada zida u Berlinu, drugi bi je spasio i zato se nikad nije ni pokusavalo od 45 do 90 razvaliti jer je svima neutralna odgovarala.

Onog trenutka kad vise nije bilo potrebe za njenim postojanjem ona je pustena da prezivi ili krepa. Kao sto znamo crkla je kao da nikad nije ni postojala sto je sasvim uredu jer je bila umjetna tvorevina kao pred-faza u ostvarenju velike Srbije. Uglavnom srpski nacional-sovinisti tu mozda i dobru ideju na papiru su unistili jednom za sva vremena i nema nikada ni najmanje sanse da jedna takva tvorevina vise ikad nastane.
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

Onog trenutka kad vise nije bilo potrebe za njenim postojanjem ona je pustena da prezivi ili krepa. Kao sto znamo crkla je kao da nikad nije ni postojala sto je sasvim uredu jer je bila umjetna tvorevina kao pred-faza u ostvarenju velike Srbije. Uglavnom srpski nacional-sovinisti tu mozda i dobru ideju na papiru su unistili jednom za sva vremena i nema nikada ni najmanje sanse da jedna takva tvorevina vise ikad nastane.

A ova danasanja BIH nije 'umjetna' tvorevina zar ne?

To je drzava za ugled, po tebi, pa takve drzave nema na svjetu

ako ovako ustrojena bih opstane toce biti za ginisa!

jebo drzavu ispred koje je albanija!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jeff wrote:
Ljudi vi gubite nesto iz vida.

Da se Jugoslavija nije raspala zivjelo bi se slicno kao sad barem u vecini te tvorevine. OK, u Bosni bi se zivjelo bolje ali u ostalim dijelovima bi bila ista stvar.

Dok se tu ratovalo, Berlinski Zid je srusen i s tim je Jugoslavija kojoj su placali i jedan i drugi blok izgubila mnogo. Izgubila je vaznost njene neutralnosti u Europi, izgubila je bunar maltene bez dna za kredite, izgubila je podrsku velikih sila. Jer da je jedan blok pokusao razvaliti YU prije pada zida u Berlinu, drugi bi je spasio i zato se nikad nije ni pokusavalo od 45 do 90 razvaliti jer je svima neutralna odgovarala.

:? :?::?

Hrvatska duzna blizu 30 milijardi dolara
Slovenija duzna blizu 20 milijardi dolara

Obje ukupno ca 6,5 miliona stanovnika!

Juga u trenutku raspada duzna ca 17 milijardi dolara na 22 miliona stanovnika!

O cemu ti to?
jokeren

Post by jokeren »

Da li joj (BiH) prijete ili prete?
margareta

Post by margareta »

Kada bi slusali nacionalisticku apokalipsu , MZ i Padya to bi nam bila jedina izlazna opcija iz inih kriza sa nesagledivim materijalistickim interesima etnickih cuvara religijski podijeljenoga naroda.
Procitaj moje postove o Padyu i prije *top* teme na kojoj smo se *trebali* sukobiti jer si me neosnovano optuzio na sto sam opet ja tebi trebala *replicirati* ali nisam .Ne na onoj temi koja je poslije moga komentara bila u statusu quo cio dan.
Post Reply