HTC-all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#51 Re: HTC-all about

Post by Qler »

Znam ja šta bih uzeo, ali znaš kako ja nekako razmišljam, nisam toliko dobar fotograf i ne zarađujem na fotografijama da dam toliko para (a vrijedi svakog feninga) za aparat da slikam iz hobija, jednostavno taj luksuz ne mogu priuštiti, ali uzmem najbolje od mobilnog svijeta i trpim kompromis. Inače bi jedan SLR legao u trku :) ali Canon, nešto mi je draži :) sada nosam SX120IS Canona kad idem negdje na izlete i putovanja.
KnuckleHead

#52 Re: HTC-all about

Post by KnuckleHead »

jel vrjedi sensation xe pet stoja jel iko imo iskustva sa tim telefonom i mozel par dobrih i losih stvari sto se tog modela tiche ako zna ko, i jos jedna stvar gledam dosta htc telefona ne podrzava micro sd kartice pa kontam se posto sam frisak u ovim smartphone vodama jel zafali prostora kad ako je memorija npr 16 il 32 gige, mislim subjektivna misljenja stavove i primjere ono jel kad kome zafalilo da mu treba vishe od 32 gige il je sasvim dovoljno tolko prostora za telefon.
luxferre

#53 Re: HTC-all about

Post by luxferre »

Otisla mi je ploca na HTC HD2 :(

Isplati li se to popravljati ili ne.Vec sam ga nosio u servis, svi kazu nema ploča? :(
Maharadza

#54 Re: HTC-all about

Post by Maharadza »

KnuckleHead wrote:jel vrjedi sensation xe pet stoja jel iko imo iskustva sa tim telefonom i mozel par dobrih i losih stvari sto se tog modela tiche ako zna ko, i jos jedna stvar gledam dosta htc telefona ne podrzava micro sd kartice pa kontam se posto sam frisak u ovim smartphone vodama jel zafali prostora kad ako je memorija npr 16 il 32 gige, mislim subjektivna misljenja stavove i primjere ono jel kad kome zafalilo da mu treba vishe od 32 gige il je sasvim dovoljno tolko prostora za telefon.
Ma precijenjen taj htc samo radi onih "šminkerskih" crvenih slušalica! Ako nisi neki audio fanatic, bolje idi na galaxy s2, ima ih i po 400KM polovnih! ;-)
KnuckleHead

#55 Re: HTC-all about

Post by KnuckleHead »

Ma vala ne bi samsunga kad bi ciglu od nokie nosao do kraja zivota, ustvari bi od njih jedino note 2 :D al milja mi se ne daje ni u snu za telefon.
Maharadza

#56 Re: HTC-all about

Post by Maharadza »

abrinjaDonjo wrote:
Maharadza wrote: PS. Ti da si ikakav čovjek, ako ništa preskočio bi komentar istoga, ignorirao ga, ma bilo šta, samo ne bi postupio onako kako jesi da imaš imalo obraza i kulture u tom' svome mozgu!
znam ja da je vama krivo kad ne mozete naci u necijem postu nista sto nije istina posto ste navikli na bunch of bullshit da se pise ovdje i hrpu pametnjakovicu, al nebitno. sto me cudi jeste u ovom slucaju konkretno tvoja ignorancija kojom si sam sebe izofirao, i ne znam zasto mi cinis ovo ovako lako!?

ako je tako kako si napisao gore u svom prosvjetljenom postu, zasto onda ti moj post jednostavno nisi "preskocio, izignorisao, ma bilo sta itd"??? ispade da si sam sebi upravo rekao da nemas obraza ni kulture u svom mozgu i da nisi nikakav covjek! ostatk posta nema smisla komentirati...
too easy, hvala :)
Pa naravno da tvoj post nije mogao biti "preskočen" ili "ignorisan" jer ti otvoreno vrijeđaš i napadaš čovjeka, dok tebi (niti bilo kome drugome) isti nije rekao ružne riječi, ili sam negdje to preskočio?! Inače, čisto sumnjam da bi ti to i primjetio koliko si "pun sebe" (čitaj: egoističan), pa valjda uvijek moraš po nekoj svojoj izvrnutoj logici biti "gornji", "maher" ili "daša", takav mentalni sklop jbg, razumijem da se protiv toga teško boriti, ali probaj bar malo biti otvoren za dobronamjerne savjete i kritike, bez da odmah pokušavaš istome koji ti pokušava možda pomoći da "spustiš" i da ga "izofiraš"! Od sada ću naravno preskakati tvoje postove, osim naravno ako ne budeš opet napadao i vrijeđao, peace!
houseoflabor

#57 Re: HTC-all about

Post by houseoflabor »

CrazyDiablo wrote:
Qler wrote:Sta cu kad nece niko drugi.

Opet, javim se samo kada neko pocne o kameri pricati na mobitelu. Ne javljam se kad se prica o testovima OS-a, jel bolji JB ili ICS, jel jailbreak opasan i sl. Kad neko pita koji telefon ima dobru kameru, ili ako se neko provali pa kaze da je HTC ikad napravio dobru kameru, dodjem da ga demantujem.
Bas ti je strucno misljenje kad samo kameru gledas

Sent from my iPhone using Tapatalk
Na mom obicnom sensation-u nem're
houseoflabor

#58 Re: HTC-all about

Post by houseoflabor »

houseoflabor wrote:
CrazyDiablo wrote:
Qler wrote:Sta cu kad nece niko drugi.

Opet, javim se samo kada neko pocne o kameri pricati na mobitelu. Ne javljam se kad se prica o testovima OS-a, jel bolji JB ili ICS, jel jailbreak opasan i sl. Kad neko pita koji telefon ima dobru kameru, ili ako se neko provali pa kaze da je HTC ikad napravio dobru kameru, dodjem da ga demantujem.
Bas ti je strucno misljenje kad samo kameru gledas

Sent from my iPhone using Tapatalk
Na mom obicnom sensation-u nem're
Greska u citatu...izvinjavam se :)
houseoflabor

#59 Re: HTC-all about

Post by houseoflabor »

Maha23 wrote:Imam HTC Sensation XE i zanima me jeli moguce promjeniti crnu pozadinu kad se udje u meni sa aplikacijama, a da nije pomocu nekih launchera sa play store ?
na mom obicnom sensation-u se ne moze promijeniti a koliko znam isto ti je to
vincitomnia

#60 Re: HTC-all about

Post by vincitomnia »

jedno pitanje; da li je stvarno puno bolji zvuk (zvucnik) kod sensation xe nego kod obicnog sensation-a? Vidim da xe ima logo od beats-a
djigibau

#61 Re: HTC-all about

Post by djigibau »

Sto se zvucnika tice to ti je samo marketing prijatelju. Trenutno imam Sensation XL sa istim tim logom dobio uz njega ko fol Beats slusalice i nista posebno.
ioannes

#62 Re: HTC-all about

Post by ioannes »

HTC po mom misljenju pored Samsunga
pravi najbolje telefone na trzistu
vincitomnia

#63 Re: HTC-all about

Post by vincitomnia »

djigibau wrote:Sto se zvucnika tice to ti je samo marketing prijatelju. Trenutno imam Sensation XL sa istim tim logom dobio uz njega ko fol Beats slusalice i nista posebno.
aha... e golemo, a ko beats kazu vrh marka, ovo ono :) Barem sam se nadao da dodju kvalitetne slusalice ako nista sa tim telefonom. Hvala na odgovoru :thumbup:
littlemissSunshine

#64 Re: HTC-all about

Post by littlemissSunshine »

hej ljudi,zna li neko mozda kako staviti spotove na htc?
Ono imam zune i to sve,ali nisam se usudila probat posto vecina telefona ne podrzava format.I imate li neke stranice za preporucit?
I btw dal moze nekako bluetooth nekako proradit,jer mi je ono fakat bezveze bez toga? :roll:
Qler

#65 Re: HTC-all about

Post by Qler »

Predpostavljam da ti je WP na HTC-u cim imas zune. Pokrenes Zune i trebalo bi da samo drag&drop fajlova na telefon i da on sam konvertuje u odgovarajuci format. Mislim da tako radi. Sto se tice BT-a na WP8 radi bez problema, samo je fazon da ga moras upaliti u settings da bi dobila opciju da saljes preko njega..
littlemissSunshine

#66 Re: HTC-all about

hvala :D
fazon je sto BT i upalim na settings i pronadje uredjaj i sve ali kad se treba povezat,jednostavno nece.
Qler

#67 Re: HTC-all about

Post by Qler »

Da nije problem u drugom uredjaju?
littlemissSunshine

#68 Re: HTC-all about

nemoguce jer sam pokusala povezivanje sa vise uredjaja
Blanco

#69 Re: HTC-all about

Post by Blanco »

Pozdrav,kako da iskljucim da mi ne vrsi automatski update aplikacija na telrfonu(voice search,gmail,youtube i sl),telefon je wildfie s. Hvala unaprijed na pomoci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70 Re: HTC-all about

Post by Truba »

to se i meni danas dogodilo počeo skidati desetine megabajta i redom sve apdejtovati
iskljucio sam tako što sam otišao na postavke
trg play

i tu isključio opciju automatski update
avantgarde

#71 Re: HTC-all about

Post by avantgarde »

imao sam cast ovoga imati jos dok nije nigdje bio na trzistu,vec 7.3 sam ga dobio i ne mogu reci da mi nije bilo drago,naprotiv :)..nisam neki teski poznavalac tehnike,znam svasta pomalo ali rado imam poneku bolju tehnicku stvarcicu kao ovog na slici,naravno ako mogu sebi priustit ali ne po svaku cijenu..i ne koristim mnogo toga,telefoniranje,email,sms,poneka slika,mozda pokoji video,internet ako vani nesto trazim ,onlinebanking i to je to otprilike...mogu samo da kazem da sam jako zadovoljan s ovim smartphoneom,ima vazda nekih stvari koje on odradi sasvim ok...
ne bih ga nikad dao ni za jedan trenutno na trzistu prisutan telefon,Apple nije nista u usporedbi sa ovim telefonom...ali opet,to je stvar ukusa i pojedinca,svako ima svoje misljenje..
Image
vanjki

#72 Re: HTC-all about

Post by vanjki »

sta mislite kada ce 4.2.2 izaci za one,one x i plus?...najavljeno je za ovo ljeto ali pitanje je kada ce izaci za nase podrucje
Maharadza

#73 Re: HTC-all about

Post by Maharadza »

vanjki wrote:sta mislite kada ce 4.2.2 izaci za one,one x i plus?...najavljeno je za ovo ljeto ali pitanje je kada ce izaci za nase podrucje
Zavisi, ako si ga uzeo u BH Telecom-u, načekat ćeš se samo tako, dok evo čitam da je mtel već pustio OTA update, tako barem tvrdi ovaj lik na xda forumu:

http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=49

http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=51
avantgarde

#74 Re: HTC-all about

Post by avantgarde »

vanjki wrote:sta mislite kada ce 4.2.2 izaci za one,one x i plus?...najavljeno je za ovo ljeto ali pitanje je kada ce izaci za nase podrucje
negdje sam nacuo da bi trebali sad u Julu da to odrade..a da li ce to zaista i odradit tesko je reci...
avantgarde

#75 Re: HTC-all about

Post by avantgarde »

sinoc sam dobio i instalirao novi softwear update,ima nekih promjena ali nisam skoro uopce cackao po telefonu
Post Reply