HNK Hajduk Split

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kaćunak

#51 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

HAJDUK - ISTRA 1961: Hajduk bez pobjde protiv Istre u posljednja tri dvoboja na Poljudu

Na Poljudu je Hajduk Istru ugostio osam puta, a samo je tri puta splitska momčad slavila. Sve to dovoljno govori o tome da na Poljudu maksimalno respektiraju sljedećeg protivnika

Hajduk u treći dio prvenstva kreće domaćim ogledom s Istrom, ekipom koja je za Splićane "crna mačka" u prvenstvu. Naime, Hajduk nije pobijedio Istru u posljednja tri susreta na Poljudu, a protiv momčadi iz Pule slavio je tek jednom u zadnjih šest međusobnih okršaja.

Na Poljudu je Hajduk Istru ugostio osam puta, a samo je tri puta splitska momčad slavila. Sve to dovoljno govori o tome da na Poljudu maksimalno respektiraju sljedećeg protivnika, a za Hajduk je odlično što je od Napolija stigla druga rata transfera Josipa Radoševića, pa su igračima i djelatnicima stigle dvije plaće tako da osokoljeni čekaju početak susreta.

Krstičević ne očekuje laganu utakmicu:

- Učiniti ćemo sve da odigramo dobru utakmicu, tako stalno pristupamo. Ovaj Hajduk nije moćan da kažemo da ćemo pobijediti, da ćemo zabiti pet šest komada. Imat ćemo motiva, dobili smo i neke plaće. Istra je za nas nezgodan rival, to je momčad koja zna što hoće, agresivni su i čvrsti, angažirani. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Pamiću kapa dolje, neka on ne skida onu svoju kapu, s njom je ljepši. Istra je odigrala odličnu utakmicu protiv Rijeke i vidjeli smo da su dominirali.

Hajduk se brzo oporavio od nezasluženog poraza u derbiju, te je svladao neugodnu Cibaliju u Vinkovcima unatoč brojnim problemima s izostancima kartoniranih i ozlijeđenih igrača. Heroj prošlotjedne pobjede nad Cibalijom, Anton Maglica suspendiran je i neće zaigrati protiv Istre.

Osim njega, susret će propustiti i od prije ozlijeđeni Jonjić, Milović, Ozobić, Tomaš i Maloča. Sam Krstičević rekao je da je Maloča počeo trčkarati, a da se Tomaš dobro oporavlja, no ovaj dvojac neće konkurirati za nastup protiv Istre. Na raspolaganje Krstičeviću poslije odrađene suspenzije vraćaju se važni bek Jozinović, te ključni veznjak Andrijašević.

Zanimljivo je da je Krstičević najavio promjenu na vratima, a Torcida je od trenera tražila dodatna pojašnjenja:

- Hajduk je ispred svih nas. Kalinić je pristupom zaslužio prigodu, a od početka godine nije je dobio. Blažević je kasnio na pripreme, ali smo ga odmah stavili braniti jer je postojala kombinacija da se proda. Gledam samo Hajduka, gledam ga kroz Kalinića, koji je u ovom trenutku najperspektivniji vratar u Hrvatskoj. Mora dobiti prigodu i bez obzira tko će trenirati momčad sljedeće sezone, želim da Kalinić brani u Hajduku.

Čvrsta Pamićeva Istra je nakon zimske pauze uzela po bod u susretima s Lokomotivom, Osijekom i Rijekom. Nakon svakog od tih susreta Pamić je žalio za neiskorištenim prilikama, a iznimka nije bio ni prošlotjedni lokalni derbi s Rijekom budući da je najbolji igrač gostiju s Kantride bio vratar Mance. Ždrijeb treće runde HNL-a donio je Pamiću nove glavobolje jer odmah nakon susreta s Rijekom njegovoj momčadi slijede okršaji s Hajdukom i Dinamom.

Ove sezone Hajduk Istri u dva susreta nije postigao gol, stoga Pamić nema straha pred ovaj susret:

- Igramo dobro i već smo u ovom prvenstvu pobjedili na Poljudu. Zato sam uvjeren da ćemo i u subotu protiv Hajduka biti pravi, samo da nas konačno malo i sreća poprati. Ovo je za nas specifična utakmica i zato strogo pazimo na svaki detalj. Ranjeni smo u veznom redu, a Hajduk je baš tu najjači. Bijeli su u odličnoj formi, dominirali su travnjakom u derbiju s Dinamom, a u prošlom su kolu slavili u Vinkovcima stoga su ovog trenutka najjači mogući suparnik. Iskreno se veselim nastupu na Poljudu jer će to biti prava nogometna predstava u kojoj moji igrači sigurno neće zakazati.

Gosti iz Pule u ovom će susretu biti oslabljeni neigranjem suspendiranog Blagojevića, a u veznoj će liniji osim njega Pamiću nedostajati i ozlijeđeni Bačelić Grgić i Aganović, te Alen Pamić koji je nedavno opet kolabirao na terenu. Dobra je vijest za Pamića tek povratak suspendiranog napadača Rocea koji je ove sezone već zabio pobjednički gol za Istru na Poljudu.

sportske.jutarnji.hr
Kaćunak

#52 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Krstičević tužan: 'Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, ali teško sam doživio poraz...!'

Image

Istra se još jednom pokazala kao 'crna mačka’ za Hajduk, drugi put ove sezone Puljani su odnijeli bodove s Poljuda u utakmici koja je obilovala brojnim događanjima, ali ne i kvalitetnim nogometom.

Došli smo ovdje sa samopouzdanjem zbog ranijih rezultata s Hajdukom. Cijeli sam tjedan govorio igračima da možemo napraviti dobar rezultat. Tradicija nije bez veze, ima vrlo veliku važnost u psihološkoj pripremi utakmice - rekao je trener pobjedničke momčadi Igor Pamić.

Nije bio zadovoljan igrom njegove momčadi u prvom poluvremenu, ali je bio sretan zbog pobjede pa je čak nakon utakmice poklonio svoj zaštitni znak, kapu šiltericu, navijaču Hajduka. Mišo Krstičević je bio potpuno suprotnog raspoloženja, nije skrivao razočaranje zbog poraza.

- Teško sam doživio poraz, ali ne mogu reći da momci nisu htjeli pobjedu. Imali smo posjed lopte i pritisak s igračem manje, a primili smo gol kad smo ostali bez Milića. Nedostaje nam puno igrača zbog ozljeda i osjeti se manjak kvalitete. Imali smo neke prigode da poentiramo, ali nismo ih iskoristili - pokušao je Hajdukov trener pojasniti poraz.

- Iz Splita malo tko nosi bodove, uz ovako agresivan Hajduk i splitsku publiku. Meni je uvijek zabavno doći ovdje jer je malo gdje takva atmosfera. Vjerovali smo u pobjedu, a vjerujte mi da smo mi u ove tri utakmice trebali imati devet bodova. Igramo puno bolje od rezultata, čak ovdje nismo igrali toliko dobro kao u nekim prethodnim utakmicama - rekao je Pamić nakon pobjede.

Recept za Hajduk je lako objasnio, njegova momčad u Split dolazi s puno samopouzdanja.

- Ovo su za nas tri velika boda, i zbog načina na koji smo do njih došli i zbog situacije u kojoj jesmo. Nadam se da ćemo u nastavku sezone biti još bolji.

Za Krstičevića je najveći problem nedostatak obrambenih igrača.

- Nedostaju nam stožerni igrači i to je bitno. Nemamo ni iskustva, a ne mogu zamjeriti igračima želju i htijenje. Nije nama Istra stvorila neke prigode, ali je iskoristila naše neiskustvo. Imamo igrače koje imamo, moramo tražiti rješenja unutar momčadi i ne možemo tu ništa promijeniti. Moramo i dalje raditi i pokušavati, nadam se da ćemo što prije biti kompletni i da će nam biti lakše igrati. Istra nam je i ranije stvarala probleme, neugodan je protivnik i to je pokazala i večeras - zaključio je Hajdukov trener.

sportske.jutarnji.hr
gost iz ZG

#53 Re: HNK Hajduk Split

Post by gost iz ZG »

Hajduk (opet) izgubio !?
Hajduk gubi od Dinama - krivac je Mamić, sudac i ostalo
Hajduk gubi od Zadra, gubi od Šibenika, gubi od Splita, Istre-Pule ... opet Mamić kriv?

da se razumijemo, po stoti put velim; mrzim seljobera Mamića - ali nije vam on kriv baš za sve
Kaćunak

#54 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

gost iz ZG wrote:Hajduk (opet) izgubio !?
Hajduk gubi od Dinama - krivac je Mamić, sudac i ostalo
Hajduk gubi od Zadra, gubi od Šibenika, gubi od Splita, Istre-Pule ... opet Mamić kriv?

da se razumijemo, po stoti put velim; mrzim seljobera Mamića - ali nije vam on kriv baš za sve

Mamić je obična lopina koja ne preza od kriminala bilo kojeg oblika: poslovnog, sportskog...Ko vjeruje o priču o postenoj ligi, postenim sucima taj je naivan...
Hajduku ostaje da se bori do kraja..pokusa zadrzati 2. mjesto, osvojiti Kup i to ce biti i vise nego uspjesna sezona...
Sljedece godine, uz prihode od transfera, pametnijom raspodjelom novaca sigurno moze biti Dinamu rame uz rame..

Da ima pravde taj covjek nikad ne bi izasao iz zatvora.....ali, samo sabura :D
gost iz ZG

#55 Re: HNK Hajduk Split

Post by gost iz ZG »

Kaćunak wrote: Mamić je obična lopina koja ne preza od kriminala bilo kojeg oblika: poslovnog, sportskog...

Da ima pravde taj covjek nikad ne bi izasao iz zatvora.....ali, samo sabura :D
:thumbup: :thumbup:
Kaćunak

#56 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

ZADAR - HAJDUK Mogu li Bijeli bez pola momčadi doći do pobjede u neugodnim Stanovima?

Image

Nakon što su na svojim Stanovima uz vrlo borbenu igru igrači Zadra osvojili tri vrijedna boda protiv Lokomotive, samo tjedan dana kasnije na Maksimiru su protiv istog protivnika teško poraženi. Trener Milin bio je vidno razočaran nakon utakmice u kojoj Zadar nije pokazao ni približnu borbenost kao u prethodnom susretu.

Za Zadar je dobro što su svi njihovi glavni rivali za ostanak podbacili u ovom kolu tako da oni imaju priliku pobjedom nad Hajdukom pobjeći iz najugroženije zone, samo to će biti sve samo ne lagan posao uzevši se u obzir tradicija. Naime, Hajduk je pobijedio šest od posljednjih sedam međusobnih ogleda sa Zadrom.

Milin je optimističan pred okršaj sa Splićanima:

- Zadovoljan sam s obzirom na to da smo ne tako davno bili u punoj težoj poziciji. Zapravo smo deveti jer imamo bolji međusobni omjer u susretima s Cibalijom. Neka tako ostane i na kraju prvenstva, ne bih imao ništa protiv. Samo nas pobjeda, a ne bod, zadovoljava. Tako ćemo se i postaviti u tom susretu. Poslije te utakmice čeka nas težak raspored. Vjerujem da nam ovaj susret može biti prekretnica i želimo u njemu osvojiti sva tri boda. Respektiramo Hajduk, ali moramo ostvariti pobjedu.

Trener Zadra zbog suspenzije ne može računati na mladog braniča Ivana Šimurinu . Njega je u prošlotjednom ogledu s Lokomotivom ionako nakon dvadesetak minuta igre zamijenio Marin Con koji je postigao i jedini pogodak za Zadar. Con bi protiv Hajduka trebao zaigrati u početnoj jedanaestorci.

Hajduk je nakon kontroverznog poraza od Dinama izgubio nadu u uključivanje u borbu za naslov, no nakon prošlotjednog domaćeg poraza od Istre Splićani su izgubili i prednost nad konkurentima za drugo mjesto. Dapače, s pobjedama u ovom kolu Lokomotiva je stvorila tri boda prednosti nad Hajdukom, a Rijeka ima jedan bod više. Hajduk ima imperativ pobjede u Zadru, a trener Krstičević ima velikih problema s izostancima što mu predstavlja ogromne probleme u pripremi utakmice.

Krstičević respektira Zadar ali želi pobjedu:

- Imaju mladog trenera koji ima želju i dobru viziju. Ima mladu i perspektivnu, talentiranu momčad i na najboljem je putu da sa svojim igračima izbore opstanak i u perspektivi naprave korak naprijed. Mi smo preveliki klub da bi se bavili kalkulacijama. Išli smo uvijek, pa ćemo i sutra ići maksimalno na pobjedu. To sam govorio prije svih utakmica, pa to govorim i danas.

Hajdukov trener može sastaviti sjajnu momčad od igrača koji zbog ozljeda i suspenzija neće zaigrati u Zadru. Suspendirani su mu vratar Blažević i novopečeni reprezentativni veznjak Andrijašević, a problema s ozljedama imaju Ozobić, Maloča, Jonjić, Milović, Tomaš, Oremuš i Maglica. Problema imaju i Nižić i Sušić, no oni se nalaze u konkurenciji za nastup.

Na golu će susret započeti Kalinić zbog kojeg je Krstičević nedavno imao okršaje s Torcidom. Krstičević je najavio da bi priliku od prve minute mogao dobiti napadač Kouassi, no za Hajdukovog trenera mnogo veće probleme pred ovo gostovanje predstavljaju izostanci defanzivaca.

Hajduk nije primio gol na posljednjih pet prvenstvenih gostovanja, dok Zadar uživa u nizu od četiri uzastopne domaće pobjede uz jedan primljen gol. Jedan od navedenih nizova sigurno će se prekinuti.

sportske.jutarnji.hr
Kaćunak

#57 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Krstičević: Napadamo s Koussijem, a na golu će biti najbolji hrvatski mladi vrata

Image

'Kalinić je najbolji mladi vratar u Hrvatskoj i mora dobiti šansu. Kada govorim o njemu, govorim o budućnosti Hajduka. Ne želim da nam se ponovi Lendrić'

Hajduk je u nedjelju u Stanovima (18 sati). Krstičević ne može računati na kompletnu udarnu postavu.

Zbog ozljeda i kartona fali desetak igrača: Blažević, Maloča, Milović, Jonjić, Oremuš, Tomaš, Ozobić, Maglica, Andrijašević... ali trener najavljuje da će tražiti pobjedu bez obzira što je Zadar tradicionalno neugodan protivnik koji se bori za opstanak.

Otvoreno s Torcidom

- Svaka čast Zadru koji se orjentirao na igrače iz vlastitog kadra. Nadam se da će ostati u 1. HNL, ali mi im ne možemo pomoći. Hajduk je prevelik klub da bi se bavio bilo kakvim kalkulacijama. Pokušat ćemo ići na pobjedu. Ovog proljeća odigrali smo dvije odlične utakmice u gostima, nadam se da ćemo to ponoviti i u Zadru.

Krstičević kaže da Hajduk nema imperativ, ali da će učiniti sve da uzme trofej u Kupu. U prvenstvu je prepustio drugu poziciju Lokomotivi poslije još jednog domaćeg paraza, od Istre 1961 u prošlom kolu. Priliku će od prve minute dobiti Bjelokošćanin Kouassi, ali ne i Kiš koji će biti klupi.

- Kiš konkurira za poziciju koju drži Vuković i to je šteta. I Brazilci ulaze u konkurenciju. Za ovu utakmicu bit će s nama Cassio, a Patinho još nije na razinu kakva se traži.

Krstičević je preko tjedna imao sastanak i s Torcidom. S predstavnicima navijača je otvoreno razgovarao.

- Ispada da sam dobio packe i da su se pojavili nekakvi upitnici i to sam želio otkloniti. Imam čist obraz, hrabrost i poštenje, i sve što radim radim u interesu Hajduka tako da nemam nikakvih problema s navijačima.

Blažević je prvi vratar

Postojala je situacija sa vratarima. U Zadru brani Lovre Kalinić i to zato što Goran Blažević ima kartone.
- Kalinić je najbolji mladi vratar u Hrvatskoj i mora dobiti šansu. Kada govorim o njemu, govorim o budućnosti Hajduka. Ne želim da nam se ponovi Lendrić i slične priče da mladi odlaze. Ne smijemo izgubiti ni jednog perspektivnog igrača. Zna se tko je prvi vratar, a to je Blažević, ali Kalinić će dobiti priliku. O tome sam razgovarao i s vratarima i s predsjednikom kluba i oko toga nemam nikakvih nedoumica - zaključio je Mišo Krstičević.

sportske.jutarnji.hr
Kaćunak

#58 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Link za utakmicu:
http://sportska-tv-wizi.blogspot.de/p/z ... flash.html

Hajduk gubi...nazalost
Kaćunak

#59 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

http://hajduk.hr/?otvori=vijest&vijest=3583
Tako je hajdukovce samo na Poljudu u MAXtv Prvoj ligi ove sezone u 12 utakmica uživo pratilo 126.500 gledatelja, Rijeka je druga sa 46.000, slijede Dinamo sa 39.470, Istra 1961 s 33.100, Osijek 21.200, Slaven Belupo 20.150, Zadar 19.400, Cibalia 18.800. Najmanje navijača je bilo u Maksimiru na utakmicama kad je domaćin bila Lokomotiva, 7.300.
10 541 po utakmici
Nije lose ako se uzme u obzir teska situacija u Hajduku
Kaćunak

#60 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Mišo Krstičević: 'Nemate pojma koliko nam znači Kup i sve ćemo podrediti revanšu'

Image

U prvom polufinalnom susretu Hrvatskog kupa u Koprivnici su nogometaši Hajduka pobijedili Slaven Belupa s 2:1 (0:0), te su Splićani nadomak finala.

trenutku Vršajevićeva isključenja Hajdukov trener Mišo Krstičević čini pravi, hrabar potez: vadi Plazonića, a ne ni Vukovića, ni Maglicu.

- Nisam htio ostati bez napada – priznao je nakon pressice, ozaren od sreće.

Je li Hajduk već u finalu, pitali smo Krstičevića?

- Ni slučajno, nemate pojma koliko respektiram Slaven Belupo. Mi smo igrali dobro, momci su se srčano borili, izdržali smo i nedaće, isključenje, ozljedu... Neću komentirati suđenje, jer kad sam šutio kaznili su me, kad sam govorio kaznili su me ili obratno, ne znam više ni sam. Vjerujem da ljudi koji su odgovorni za to sve gledaju i prate i da rade da nam bude bolje, neka oni govore što je dobro, a što nije i neka rade za dobro našeg nogometa. Ne bih se doista osvrtao na kriterij... Ono što mi je posebno drago jest da utakmica nije bila dosadna, nešto se događalo, neka ljudi nešto vide, da ne zažale što su došli na stadion. Domaćini su se potrudili da srede i teren, nije im bilo lako, ali bilo je isto blatnjavo.

Tako je presretni Krstičević u dahu objašnjavao i strpljivo odgovarao na pitanja domaćih i još im ponudio viđenje kako je ovo samo prvih 90 minuta do finala.

- Nemate pojma koliko nam znači Kup i sve ćemo podrediti revanšu u srijedu, da kapitaliziramo ovu prednost.

Domaći strateg Roman Sović čestitao je Hajduku, a potom se suočio s neugodnim pitanjem iz press-galerije:

Je li vam neugodno zbog igre Slavena? Cijelo proljeće se klub priprema za utakmicu godine i vi ste nam ovo priredili, ovo ste odigrali?! Meni je bilo neugodno, da li je i vama - pitao je kolega iz Podravine.

Sović je darovit diplomat:

- Znate, koji put treba voditi računa i o protivniku. I oni igraju. A igrali su vrlo dobro i ja im čestitam. A mojim momcima nema se što zamjeriti, svi su se primjerno borili. Sigurno je da smo očekivali više. A Hajduku, rekoh, svaka čast. Bili su bolji u elementu postizanja golova, a to je ključno. Život ide dalje. I mi nismo odustali od finala, sportski ću se nadati do kraja i vjerovati da možemo uzvratiti istom mjerom za sedam dana u Splitu – rekao je Roman Sović, trener Slaven Belupa.

- Uspjeli smo se mojim pogotkom vratiti u igru. No, potom smo imali i lijepih prigoda. Nažalost, u posljednjih 10 minuta ostali smo bez dva igrača što su gosti iskoristili i postigli svoj drugi pogodak. Unatoč tome mislim da nije još sve gotovo, slijedi uzvrat u Splitu - kazao je Davor Vugrinec.

- Vrlo rano ostali smo s igračem manje što je usmjerilo tijek susreta. Unatoč tome početkom drugog poluvremena uspjeli smo povesti. Domaćin se vraća, poravnava rezultat i sve je bilo otvoreno, a u završnici uspijevamo postići pogodak za pobjedu što je prednost prije uzvrata na našem terenu. Utakmica čvrsta, domaćin dobar - kazao je Anton Maglica.

Napadač Bijelih, Ivan Vuković oprezan:

- Vrlo teška utakmica, po teškom terenu, znali smo mogućnosti našeg domaćina i zato je naša pobjeda još vrjednija. Oprez slijedi u uzvratu unatoč našoj rezultatskoj prednosti.

Bravo Mišo!!!!
Kaćunak

#61 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

SLAVENA ČEKA PAKAO Navijači pozivaju na Poljud, klub spustio cijenu ulaznica

Uoči uzvratne utakmice polufinala Hrvatskog kupa protiv Slaven Belupa (srijeda, 19 sati, prva utakmica 2:1 za Hajduk), marketinšku kampanju započeli su navijači, a nastavio je Hajduk.

Nakon što su na frekventnim gradskim punktovima osvanuli transparenti “Svi na Poljud”, koje je izradila Torcida, s Poljuda je stigla reakcija u vidu sniženja cijena ulaznica pa je određena jedinstvena cijena od 40 kuna za sve tribine. Procjene su da se u srijedu navečer očekuje najmanje deset tisuća gledatelja na Poljudu, a vjerojatno će ih biti i više od 15 tisuća.
Prilika za Europu

U Hajduku su zapeli da prodaju što više ulaznica jer im inkas može pomoći da pokrpaju rupe na vječno praznom računu. Ulaznica 40 kuna, a internetski livestream utakmice 30 kuna, pa tko što voli.

Bilo da će doći na Poljud ili utakmicu gledati preko hajduk.hr, navijači priželjkuju da će Hajduk proći u finale Hrvatskog kupa, što je izvrsna prilika da se osvoji trofej i osigura plasman u Europu.
‘Split je najljepši’

Najjači napadački adut Hajduka je Crnogorac Ivan Vuković koji u ovoj sezoni ima učinak za deset, 10 golova i 10 asistencija. Prvi je strijelac, ali i prvi u prodajnom izlogu. - Što se mene tiče, igrao bih cijeli život u Hajduku ako bismo osvajali trofeje. Nema ljepšeg grada od Splita i boljeg kluba od Hajduka - kaže Vuković.

sportske.jutarnji.hr
Kaćunak

#62 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

HAJDUK - SLAVEN BELUPO Slaven Belupo bez Vugrinca traži čudo na Poljudu

Image

Hajduk je pobjedom u Koprivnici napravio ogroman korak prema osiguranju prolaska u finale kupa. Iako je prije dvadesete minute utakmice Hajduk ostao bez isključenog Vršajevića, gosti su preko Sušića prvi stigli u vodstvo. Nakon šta je Vugrinec postigao izjednačujući gol, kod Slavena su isključenja zaradili stoperi Kokalović i Bubnjić, a Stojanović je u posljednjem napadu na susretu postigao pobjednički gol za Hajduk.

U Hajduku se nadaju da će pun Poljud utjerati strah gostima, pa se karte za sve tribine prodaju po popularnoj cijeni od 40 kuna. Krstičević se nada da će uz navijače Hajduk doći do finala.

- Mi ćemo ući maksimalno spremno i odgovorno u ovu utakmicu, nitko ne misli da smo već prošli i da ćemo lako s Belupom. Vidim na treninzima da su igrači to raščistili u svojim glavama i drago mi je zbog toga. Mi se ni ovaj put nećemo prilagođavati protivniku, imamo svoj stil igre. Želimo da nam protivnik što manje puta dođe u priliku. Ja ne znam kako oni namjeravaju igrati, znam samo da ćemo forsirati svoju igru. Bilo bi drago i meni i igračima da nas publika podrži u što većem broju. Ovo će nam biti četvrta utakmica u deset dana i puno bi nam značila njihova pomoć.

Hajdukov trener najavio je mogućnost povratka stopera Jonjića i Milovića koji su se još u veljači ozlijedili upravo u prvenstvenoj utakmici protiv Slavena.

- Vratili su se u momčad i treniraju s maskama. Vidjeti ćemo još hoće li konkurirati za utakmicu.

Krstičević ponovno može računati na Vršajevića koji je odradio suspenziju, no i dalje ne računa na ozlijeđene Oremuša i Andrijaševića. Povratak Jonjića i Milovića odlična je vijest za trenera Hajduka, a potpuno bi spreman trebao biti i defanzivac Milić.

U Koprivnici se definitivno svi pitaju je li se uprava kluba preolako riješila vrlo dobrog trenera Ferenčine, budući da njegov zamjenik Sović za sada ničim nije opravdao povjerenje kluba. Slaven deset susreta u nizu ne zna za pobjedu, a nakon poraza od Hajduka u subotu su teško stradali na gostovanju kod Lokomotive. Čak pet pogodaka primila je Sovićeva momčad, a težak poraz ublažio je tek iskusni Vugrinec. Maksimirski raspad sistema Slavena definitivno nije ohrabrujuć pred vruće gostovanje u Splitu.

Sović želi čim prije pustiti iza sebe poraz od Lokomotive.

- Svaki poraz boli, pa tako i ovaj, posebno zbog toga jer smo se kompromitirali u smislu da pričamo o kvaliteti i onda primimo pet komada. U prvom smo dijelu još dobro igrali, ali smo se onda raspali u 20 minuta. Tako je to u životu, moramo se dići i naučiti iz pogrešaka.

Slavenov trener vjeruje u pobjedu na Poljudu.

- Angažmanom, disciplinom i koncentracijom koja nam je najupitnija, možemo doći do dobre utakmice i dobrog rezultata. Koliko moramo biti svjesni svojih pogrešaka, toliko moramo biti svjesni i svoje kvalitete. U Splitu možemo do pobjede. U nogometu je izuzetno teško išta predvidjeti. Obično kada situacija izgleda komotno, najmanja pogreška i dekoncentracija može odvesti stvari u drugom smjeru. Hajduk ima na svojoj strani atmosferu, navijače i spektakl, no mi ćemo misliti o sebi. Trebamo se oduprijeti Splićanima i dobrom igrom izvući dobar rezultat.

U obranu Slaven Belupa nakon suspenzija se vraćaju Bubnjić i Kokalović, a Sović je najavio kako u Splitu neće igrati legendarni Vugrinec kojeg štedi za prvenstvene okršaje. Osim Vugrinca, u Split nisu otputovali Maretić, Pilipović, Barić i Jugović, te vrlo dobri napadač Novinić koji je otpisan do kraja sezone. Pod znakom upitnika je nastup defanzivca Marasa koji ima problema s virozom.
Kaćunak

#63 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

čekajući finale protiv DinamoII :

Kaćunak

#64 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

U Hajduk ulažu Amerikanci ?

A tko će platiti kredit? Baldasar i Andabak nisu zadovoljni ponudom Amerikanaca!
NAKON što su američki ulagači službeno predali ponudu za preuzimanje Hajduka, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i najveći pojedinačni dioničar kluba Jako Andabak zaključili su da ih ona ne zadovoljava! Grad bi izgubio vlasništvo nad klubom, a ostao bi mu kredit na leđima! Bez obzira na slatke prekooceanske riječi, za njih ovdje računice - nema. Nije još gotovo, vremena za promjene ima, ali prema informacijama koje je Index dobio u tijeku večeri, lideri Hajduka i Splita tražit će bolju ponudu.

> Amerikanci puni obećanja: "Hajduk vrijedi nula kuna, a mi želimo uložiti 230 milijuna"

Ponuda koja uključuje ulaganja 230 milijuna kuna kroz pet godina (oko 7 milijuna eura po sezoni) Gradu i Andabaku nije se činila dobra. Muči ih 30 milijuna kuna duga od kredita za koji je garantirao Grad Split, i kojeg bi rado "u paketu" uvalili Amerikancima.

Andabak, koji je u dionice Hajduka uložio 14 milijuna kuna, tvrdi kako ponuda nije prihvatljiva niti za njega niti za Grad, no ostavlja prostor za promjene.

S druge strane, Amerikanci su jasno dali do znanja kako ih ne zanima otkup dionica od malih dioničara, već žele isključivo 51 posto i to od gradskih 56 posto vlasništva nad klubom. Ne pada im napamet platiti 500 kuna po dionici, već u klub žele ući ulaganjima u infrastrukturu i rješavanjem svih obaveza koje prema klubu ima Grad, kao i dugova prema igračima i NK Šibenik zbog čega je Hajduk opet pod (odgođenom) suspenzijom.

Splitski gradonačelnik sazvao je press konferenciju za četvrtak u 9 sati.
Meho Kodro

#65 Re: HNK Hajduk Split

Post by Meho Kodro »

Image

Nakon što je u svibnju potpisan sponzorski ugovor s HNK Hajduk Split, Macron i splitski klub predstavili su novu sportsku opremu za sezonu 2013/2014.
Pismonosa

#66 Re: HNK Hajduk Split

Post by Pismonosa »

Demokratsko Republikansko Kongoško srce.
fortaleza

#67 Re: HNK Hajduk Split

Post by fortaleza »

Zašto uvijek ove reklame useru dresove, dres je prva liga (za razliku od prethodnih godina) samo da se sponzori malo manje "vide"... Jebo ih Tommy da ih jebo.Image
Meho Kodro

#68 Re: HNK Hajduk Split

Post by Meho Kodro »

Image
Stanje donacija akcije "Torcida za Hajduk" na današnji dan do 14.00 sati. Uplata ima još, ali nisu sve proknjižene. Nove podatke ćemo izbaciti na početku sljedećeg tjedna.
Na kraju akcije ćemo prikazati pojedinačno kunske i devizne uplate, ali sada smo prikazali kunski iznos prema trenutnom srednjem tečaju, kako bi dobili okviran podatak o iznosu uplata.

Akcija traje 3 dana i najbolje tek dolazi! Da imamo medijski tretman kao lakrdijaši koji mašu virtualnim novcem, samo nebo bi nam bila granica, ali i ovako ćemo prodat cili stadion!

Sudjeluj u akciji, pomozi Hajduku svojon donacijom, jer HAJDUK TO SMO MI!

Torcida Split
oglo

#69 Re: HNK Hajduk Split

Post by oglo »

DEKAN Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment mr. sc. Damir Jugo povodom ponude američkih investitora za kupovinu dionica Bijelih za Index.hr analizira neiskorištenost potencijala Hajdukovog brenda.

Brend Hajduk: Uspavana ljepotica koja se mora probuditi ili će zauvijek zaspati

Možete li zamisliti da na stol većinskog vlasnika tvrtke kao što su Google ili Apple stigne ponuda koja glasi otprilike ovako: "Prepusti mi svoje vlasništvo nad tvrtkom, a ja ću platiti sve račune koji su dosad stigli". Možda i možete, ali bi sasvim sigurno nakon tog pitanja uslijedio odgovor koji bi ozbiljno doveo u pitanje duševno zdravlje ili barem poslovnu inteligenciju onog tko je takvu ponudu sastavio, izrekao i poslao.

Hajduk je već neko vrijeme tvrtka, ali se njime kao tvrtkom ne upravlja

U Apple i Google ovakve bi ponude zaista teško stigle, a kada i bi, o njima se zasigurno ne bi razmišljalo niti sekunde. Ali kad je slična ponuda stigla na adresu Hajduka, o njoj se javno i iza zatvorenih vrata raspravljalo čak tjedan dana. Ali zašto, što osim milijuna na računu, financijske stabilnosti i opće poznatosti na svjetskoj razini razlikuje Hajduk i ove dvije tvrtke?

Kad je Hajduk krajem 2008. godine preoblikovanjem postao tvrtka odnosno dioničko društvo, "prebrisana" su mu dotadašnja dugovanja, ali uz imperativ budućeg samostalnog djelovanja na tržištu i osiguravanja vlastitih prihoda. Pritom, vlastiti prihodi nipošto ne bi trebali podrazumijevati obilata sponzorstva isključivo državnih tvrtki ili bilo kakve dotacije Grada Splita kao novog većinskog vlasnika.

Nažalost po sve svoje simpatizere, tom se trenutku Hajduk do danas nije uspio potpuno prilagoditi. Klubom se nikad nije upravljalo kao pravom tvrtkom, marketinška i PR komunikacija uglavnom se svodila na prodaju oglasnog prostora na dresovima i organizaciju konferencija za novinare dok se ona stvarna, emotivna vrijednost brenda Hajduk sustavno zanemarivala i nije koristila.

Dobro je poznata činjenica kako vodeći svjetski sportski klubovi većinu svojeg novca zarade upravo marketingom i segmentima koji nisu sportski pogon, dobro iskorištavajući vlastiti brend i njegovu povezanost s navijačima, simpatizerima i sportskim fanovima, a ne isključivo prodajom igrača kao što je slučaj u cijeloj našoj regiji. Pritom, ako niti prodaja igrača ne funkcionira kako treba, uvijek se očekuje da novčanom injekcijom uskoči politika.

Priča s američkim ulagačima samo je jedna u nizu potvrda da Hajdukov brend ima ogroman potencijal

Priču s američkim ulagačima u Hajduk treba shvatiti vrlo ozbiljno, ne zato što ona nije uspjela, već zato što je pokazala da ima "tamo netko" tko smatra da se ulaganje u Hajduk može i te kako isplatiti. Zašto to ne bi bio poticaj aktualnom vodstvu, većinskom vlasniku i svim dioničarima da se okupe i sami u pozitivnom smislu ne iskoriste sve Hajdukove potencijale, a da klub pritom ostane u domaćim rukama? Hajduk je Splitu i Dalmaciji nedvojbeno više od nogometnog kluba. Hajduk je simbol, način identifikacije, a navijače ima ne samo u svojoj regiji već i mnogo šire.

U Hajdukovoj bližoj povijesti naravno postoje i dobri primjeri koji su nažalost ostali
pojedinačni bljeskovi koji dugoročno nisu dali željene pozitivne rezultate.

O kašnjenju Hajduka za modernim upravljačkim trendovima u sportu govori podatak da je tek 2009. dobio prvog šefa PR službe u svojoj povijesti u liku Davora Pavića, a od modernijih komunikacijskih projekata ima i svoju TV emisiju Bili kutak, vlastiti web portal, stvorio vlastito "Hajdučko pivo" te pokrenuo potencijalno vrlo profitabilan projekt vlastitog albuma sa sličicama. Sve to može se nabrojati u jednom dahu i svakako je premalo za jednog stogodišnjaka.

Hajduk je propustio financijski kapitalizirati svoju 100. godišnjicu, potpuno zaboravio svoju povijesnu maskotu "Bilog", nije se do kraja modernizirala komunikacija, od partnera do navijača i medija, a niti komunikaciji niti marketingu se nije pristupalo strateški.

Nedvojbeno, Hajduk ima ogromni potencijal. I sportski i komercijalni i financijski. Na lokalnoj razini u Splitu i Dalmaciji, u cijeloj Hrvatskoj, ali i široj regiji. Samo je pitanje hoće li klupski, pravilnije rečeno kompanijski menadžment naći načina kako priču oko Hajduka kapitalizirati i u financijskom smislu te konačno, smanjiti jaz koji trenutno nedvojbeno postoji između emotivne i financijske vrijednosti Hajduka. Jer zaista, zašto bi to netko drugi napravio bolje?

Mr. sc. Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžmentdekan prve visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj i regiji specijalizirane za komunikacije i odnose s javnošću

hajduk je realno u nikad gorem stanju ali je i takav glavna tema i predmet raznih rasprava,zelim vam inapredak sto prije
Kaćunak

#70 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Moćni Dinamo zaustavljen od hajdukovih TIĆA. :)

Šteta.....lijepa utakmica..Igor Tudor ,ako je suditi po ovome dosad, zna raditi.....igraju smisleno i organizovano iako su mladi.

Ma od te ponude amerikanaca nema nista...kako kažu, a i kako se pisalo ponuda je bila smiješna...
Do pocetka , prodati Vukovića, Blaževića i možda Maloču...mislim da su dobili spor i sa onim Arapima oko isplate...Pregurati još jednu godinu i nadati se najboljem..

Meni su ovi dresovi ekstra...Doduse, hajduk je uvijek imao lijepe dresove...mozda taj grb, koji je fakticki ramenu :D kvari utisak.al sve je za 5!
Meho Kodro

#71 Re: HNK Hajduk Split

Post by Meho Kodro »

- "Di si, Kvasina, care", odzvanjalo je sa svakog kantuna.

http://dalmacijanews.com/Hajduk/View/ta ... -FOTO.aspx

Image
fortaleza

#72 Re: HNK Hajduk Split

Post by fortaleza »

Arapi će isplatiti za Anasa, a Maloča će se prodati pred početak sezone samo se ne smije zaboraviti da se transfer dijeli u omjeru 60:40, a 40% ide Maločinim agentima. Blaževića su faktički prodali, a treba računati na 2-3 utakmice s popunjenim Poljudom što će pridonijeti i još nekoliko milijuna kuna u kasu. Hajduk može izdurati sigurno do kraja kalendarske godine, a hoće li poslije uletiti grad kao jamac vidjeti ćemo.

E da, tu je i Radoševićev transfer u Napoli, nisu još Talijani sve isplatili.
Kaćunak

#73 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

Opet ovo u vezi isplate Saudijaca zapelo...ali jucer su stigle mlo bolje vijeti..

Ispadanjem Levskog Hajduk je izgleda nositelj u trecem Europske lige. 8-)
Znaci, malo slabiji protivnik i vece sanse za prolaz!

Inace, u drugom pretkolu igraju sa makedoncima - Turnovo i to 18-og, bez publike.
Kaćunak

#74 Re: HNK Hajduk Split

Post by Kaćunak »

http://sportske.jutarnji.hr/predsjednik ... -/1114690/
- U našem mjestu od 1000 stanovnika barem 400 ih je navijalo za Hajduk, to je istina. Ja sam jedan od njih, za Hajduk navijam od rođenja i igranje protiv Hajduka predstavlja mi veliku čast. Ako Hajduk bude bolji, neće mi biti žao niti ću biti tužan što smo ispali kao što bi mi bilo žao da igramo protiv nekog drugog protivnika. Međutim, naravno da mi je naš klub na prvom mjestu, pokušat ćemo iznenaditi Hajduk - kaže predsjednik Horizonta iz Turnova Orce Todorov.
8-) :thumbup: :thumbup:
eroslav

#75 Re: HNK Hajduk Split

Post by eroslav »

čeveras mora biti hendikep! 8-)
Post Reply