saobracajni fakultet sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Individualism18

#51 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by Individualism18 »

Možda nisu na fakultetsku stranicu stavili, ali sigurno jesu na oglasnu ploču. Trebao/la si otići do fakulteta i provjeriti ili ako nisi u mogućnosti lično da odeš, onda nazoveš studentsku službu i raspitaš se. Također, sigurno imaš facebook, pa se "učlani" u grupu svog fakulteta, možda tu nađeš informacije.
kanjon

#52 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by kanjon »

Individualism18 wrote:Možda nisu na fakultetsku stranicu stavili, ali sigurno jesu na oglasnu ploču. Trebao/la si otići do fakulteta i provjeriti ili ako nisi u mogućnosti lično da odeš, onda nazoveš studentsku službu i raspitaš se. Također, sigurno imaš facebook, pa se "učlani" u grupu svog fakulteta, možda tu nađeš informacije.
a nedelja je, ne radi studentska.. a ne mogu licno otic tek cu navece biti u SA. A vala trebali bi staviti na web stranicu ko i svi drugi fakulteti. pa sam se nadao ako ima neko da je bio do fakulteta i dobio informacije, vidio oglasnu plocu itd. a facebook stranicu ne mogu da nadjem.
malena_EU

#53 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by malena_EU »

...
Last edited by malena_EU on 08/04/2024 09:34, edited 1 time in total.
MargitaStefanović

#54 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by MargitaStefanović »

Pozdrav !

Imam prijateljicu koja namjerava upisati ovaj fax.,pa me je zamolila da pitam nekoga ko to već studira koliko košta studij,samo jedna god. ne mislim na 3 god ukupno.Bila bih vam jako zahvalna ako bi mi neko odg . :)

Hvala unaprijed :)
Desnik

#55 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by Desnik »

MargitaStefanović wrote:Pozdrav !

Imam prijateljicu koja namjerava upisati ovaj fax.,pa me je zamolila da pitam nekoga ko to već studira
koliko košta studij,samo jedna god.
ne mislim na 3 god ukupno.Bila bih vam jako zahvalna ako bi mi neko odg . :)

Košta mnogo više nego što vrijedi!

Zvanje koje ne znači ama baš ništa i koje ne služi ama baš ni za šta!
Primjer: dva prijatelja sa diplomom saobraćaja iz Travnika već treću godinu traže( u stvari više mole)
da budu instruktori vožnje u nekoj auto školi-
Za sada imaju obećanja iz par auto škola, da će ih uposliti kada im postojeći instruktori odu u penziju.
:roll:
dijana_19

#56 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by dijana_19 »

Desnik wrote:
MargitaStefanović wrote:Pozdrav !

Imam prijateljicu koja namjerava upisati ovaj fax.,pa me je zamolila da pitam nekoga ko to već studira
koliko košta studij,samo jedna god.
ne mislim na 3 god ukupno.Bila bih vam jako zahvalna ako bi mi neko odg . :)

Košta mnogo više nego što vrijedi!

Zvanje koje ne znači ama baš ništa i koje ne služi ama baš ni za šta!
Primjer: dva prijatelja sa diplomom saobraćaja iz Travnika već treću godinu traže( u stvari više mole)
da budu instruktori vožnje u nekoj auto školi-
Za sada imaju obećanja iz par auto škola, da će ih uposliti kada im postojeći instruktori odu u penziju.
:roll:

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Flegmma

#57 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by Flegmma »

Ima li slučajno neko da je primljen na saobraćaj kao samofinansirajući student,a da se u drugoj godini prebacio u redovne...Ako jeste molim da mi odgovori koliki prosjek se mora postići i da li je to moguće uopće..Hvala unaprijed :D :D
[Emma]

#58 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by [Emma] »

Flegmma wrote:Ima li slučajno neko da je primljen na saobraćaj kao samofinansirajući student,a da se u drugoj godini prebacio u redovne...Ako jeste molim da mi odgovori koliki prosjek se mora postići i da li je to moguće uopće..Hvala unaprijed :D :D
Status se ne može mijenjati, ako kreneš kao SF takav ostaješ do kraja ciklusa koji studiraš. Jedino je moguće promijeniti smjer ako si SF na jednom smjeru, pa pređeš u redovne na drugi smjer na koji nije primljeno dovoljno studenata, ako takav ima.
kvins3

#59 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by kvins3 »

Kakav je odnos između teorije i prakse na ovom fakultetu,msm koliko se odnosi na teoriju a koliko na praktičnu matematiku?
Ja iskreno nisam neki matematičar,msm prosjek sam otprilike,i da li se iplati upisati saobraćajni faks?Je li matematika teža na saobraćajnom ili na ekonomskom?
casanova123

#60 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by casanova123 »

Pa logicno je da je na saobracajnom teza nego na ekonomiji.. to isto kao da uporedis na primjer matematiku na etfu i pmfu.. na etfu imas pad predmeta iz matematike, dok na pmfu imas 180 ectsa matematike :D
kvins3

#61 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by kvins3 »

Posotji li pripremna nastava za upis u drugom roku ako u prvom ostane slobodnih mjesta?
Da li se u drugom roku isto polaže kao i prvom tj.matematika,posto mi u onim rang listama od prošle godine ništa nije jasno?
sonmoho

#62 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by sonmoho »

Pozdrav
Moze li neko detaljno da opise prvu godinu, mislim predmete kako se polazu, njihova tezina, profesori kakvi su itd.Imam namjeru da upisem taj fakultet...
Dinostula

#63 Re: saobracajni fakultet sarajevo

Post by Dinostula »

tajeovo wrote:opet ja :)

koji smjer je bolji za upisat, cestovni il zeljeznicki? mislio sam da taj zeljeznicki nema nikakve perspektive kod nas (barem za sad), al citam neke stare teme sa foruma i vidim neki ga spominju u pozitivnom smislu, pa eto da pitam ovdje za svjeze informacije..
Samo deri cestovni ja sam magistrirao komunikacije a djevojka mi zeljeznicki.Faks je inace goli kurac.
Ali ako vec nesto hoces onda neka to bude cestovni i nista drugo.Svi ostali smjerovi su samo cisto uzimanje para.
Post Reply