Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post Reply
bebeSa

#51 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by bebeSa »

Zali Boze vremena dok procitah
Treebeard

#52 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Treebeard »

Svi ste vi SDA jurisnici, reci im Fazlija.. ovaj Maystore :mrgreen:
brzica

#53 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by brzica »

Ali definitivno neki kreten iz KO SDP piše
ove stvari. Ili mu je ministar nekad pokupio
trebu, ili su išli skupa u školu pa ga mlatio...
mora biti nešto od toga. Nemoguće je da
ovolika politička glupost nema pozadinu.

Pored tolikih "eksperata" u KS Vladi oni
napadaju čovjeka čija je biografija debela
kao "Rat i mir".
pajero

#54 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by pajero »

Ma Damir je rekao sve kod Senada na FaceTV. Najlakse je sjediti u hladovini, piti pivu malo meziti ako imas nesto i pljuvati po svemu jer kod nas nista ne valja, svi kradu, svi su lopovi, mafija...blablabla A onda kad nesto treba da se promjeni kazes nemoj ba mene nista ja ne mogu promjeniti neka me u hladu i ako neko moze da mi plati jos jednu pivu...

E to Damir nije uradio. Ponudili su mu da nesto proba promjeniti i momak uzeo da proba. Imao sam par kontakata sa njim putem mail-a i vrlo je profesionalan. To kako on izgleda i je li njegov izgled za ministra ili ne o tome ne bih...halo ba covjek je napravio vise u genetici nego pola naucnika u Europi i mi komentarisemo njegov izgled :?

Mozemo da trpimo iste ljude vec 20 godina...SDA, SDP, HDZ, SDS, SNSD, SZBIH, SDU, HSP, BOSS, SBB...svi su se oni izmjenjali na vlasti i sta su napravili? Dosao momak koji ne pripada nijednom "klanu" i sad nikome nije jasno da je to moguce...biti ministar a nije te partija izabrala i nisi babin/tatin sin!

I sto neko rece ako ministar naleti na forum evo i jedna pjesma za njega:

P.S. uh sto li ce pisari iz SDP-a reci ja sve vrijeme ministru kazem "momak"...ko ih j.... ja nisam ministar... :dance:
Innovation

#55 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Innovation »

Treebeard wrote:Post Postao/la Treebeard dana 20/02/2013 10:31
Svi ste vi SDA jurisnici, reci im Fazlija.. ovaj Maystore :mrgreen:
:lol: :lol:
Jeste njegov stil mahalanja, ali ovome su "hobi" auti, a ne puske. :mrgreen:
Zajednicko im je da su svemu antiprotivni. :skoljka:
BIONA

#56 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by BIONA »

Ja mislim da smo majstora izbacili iz raje :D
juzna_strana

#57 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by juzna_strana »

Damir je sve ono sto mi kao drustvo i drzava nismo.. Posten i obrazovan..
Njegova pozicija me podsjeca na onaj predratni skec TLN-a sa profesorom u studiju.
Joj Hamo vidi mu glave,zmijuga profesore i slicni folovi.
Sta drugo i ocekivati od pokvarenih praznoglavaca iz SDP-a.
Innovation

#58 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Innovation »

juzna_strana wrote:Damir je sve ono sto mi kao drustvo i drzava nismo.. Posten i obrazovan..
:-D :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Truba »

Innovation wrote:
juzna_strana wrote:Damir je sve ono sto mi kao drustvo i drzava nismo.. Posten i obrazovan..
baš se zato nije trebao petljati u ovo jer se u odijelu i sa diplomom doktoratom ne silazi u kanalizaciju
safran

#60 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by safran »

Black swan wrote:
Innovation wrote:
baš se zato nije trebao petljati u ovo jer se u odijelu i sa diplomom doktoratom ne silazi u kanalizaciju
Jesi li ti za "ne talasaj" pristup ?
convict

#61 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by convict »

.
Last edited by convict on 18/02/2014 00:12, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#62 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by ultima_palabra »

Onaj @maystorov post nije objektivan u cjelini, ali stoji jedna stvar... u budžetu KS značajno su se smanjila sredstva za obrazovanje, a ministar nije digao glas protiv toga.
brzica

#63 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by brzica »

S obzirom na učestalost smjena, nemam više snage
pratiti sve dokumente koje donose. Tako da mi je
ovo prvi put da nisam pogledao proračun županije/
kantona u kojem živim.
Zna li itko jesu li sredstva od obrazovanja preusmjerena
u nešto drugo, jesu li sve stavke smanjene ili samo
obrazovanje, je li proračun realan?
Jer onaj prošlogodišnji nije bio nimalo realan, što se
vidi i po ostvarenom deficitu. Ako se reže svima da
bi proračun bilo moguće ostvariti, onda je OK. Ali, ako
su samo njemu odrezali a on se ne buni, onda ne valja.
udrch

#64 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:Onaj @maystorov post nije objektivan u cjelini, ali stoji jedna stvar... u budžetu KS značajno su se smanjila sredstva za obrazovanje, a ministar nije digao glas protiv toga.
a kako dići glas..
priliv se i ove godine smanjuje, rupa u budžetu iz 2012. godine 120 miliona..
nadam se da će se ovo propadanje zaustaviti..
ultima_palabra

#65 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:
ultima_palabra wrote:Onaj @maystorov post nije objektivan u cjelini, ali stoji jedna stvar... u budžetu KS značajno su se smanjila sredstva za obrazovanje, a ministar nije digao glas protiv toga.
a kako dići glas..
Jbg, grasovci ga dignu svake godine :roll: Toplane, vodovodi i ostali ne moraju ni dizati jer ih niko i ne dira.

Ako će ministar aminovati takvu politiku, onda je svejedno za njegovu naučnu biografiju jer je obična ikebana.
pajero

#66 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by pajero »

To sto nije izasao na televiziju da blati predhodnu vladu i da prosipa suplju kako su to sve zatekli od predhodnika ne znaci da nije digao svoj glas. Vjerujem da on "pravnim" putem nastoji dovesti u red nemoguce. To je fakat teska misija...
Innovation

#67 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote:u budžetu KS značajno su se smanjila sredstva za obrazovanje, a ministar nije digao glas protiv toga.
Naravno da se bunio. Svi ostali su se bunili, ali je svima njima njihov dio smanjen.
Maystor

#68 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Maystor »

Innovation wrote:
ultima_palabra wrote:u budžetu KS značajno su se smanjila sredstva za obrazovanje, a ministar nije digao glas protiv toga.
Naravno da se bunio. Svi ostali su se bunili, ali je svima njima njihov dio smanjen.
Gdje se to bunio? Daj nam bar jedan link ili neki interview u kojem je riječ progovorio o ovom udaru na obrazovanje.
Maystor

#69 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Maystor »

ultima_palabra wrote:
udrch wrote:
a kako dići glas..
Jbg, grasovci ga dignu svake godine :roll: Toplane, vodovodi i ostali ne moraju ni dizati jer ih niko i ne dira.

Ako će ministar aminovati takvu politiku, onda je svejedno za njegovu naučnu biografiju jer je obična ikebana.
Upravo se o tome i radi. Čovjek je obična ikebana u "vladi eksperata" i da ima imalo obraza, kao čovjek od nauke ne bi smio mirno gledati kako se uništava i ono malo što je od nauke ostalo. Jer situacija je sljedeća: Zeljković povali toplane 70 miliona, onda ga proglase za eksperta i imenuju za premijera. On potom otima 15 miliona univerzitetu da bi pokrio samo dio duga kojeg je napravio u toplanama. Pri tome treba imati na umu da je plata inžinjera u toplanama duplo veća od plate asistenta na tehničkim fakultetima. Ministar Damir Marjanović sve to nijemo gleda, a polupismeni forumaši ga gledaju kao idola koji će preporoditi nauku i obrazovanje. SDA-ovi proleteri (innovation) zadovoljno trljaju ruke shvatajući da većina naroda ne razumije da je sve to njihova podvala.
sinuhe

#70 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by sinuhe »

Sunce ce sprziti Zemlju za par milijardi godina. To je nauka.
Recite vi meni sta ce biti sutra. :D

Ne znam za naucnike, ali inzinjeri i doktori su u visokoj BeHa politici zastupljeni kao malo gdje.
Innovation

#71 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Innovation »

pajero wrote:To sto nije izasao na televiziju da blati predhodnu vladu i da prosipa suplju kako su to sve zatekli od predhodnika ne znaci da nije digao svoj glas. Vjerujem da on "pravnim" putem nastoji dovesti u red nemoguce. To je fakat teska misija..
Trebao je /ali on nije kao neki/, da kaze kako je tesko se uklopiti u budzet, kad ti neko namjerno ostavi deficit od 120 000 mil. km.
Pitanje za Maystora. Da li su u 2012. g. vlada SBB-SDP izmirili sve svoje obaveze prema visokom obrazovanju? :mrgreen:
safran

#72 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by safran »

Neki ovdje izgleda misle da je dr. Damir Marjanović Albus Dumbledore. Vjerujte da nije - on je samo jedan obrazovan i dobronamjeran čovjek kojem se ukazala prilika da aktivno pokuša nešto promijeniti i nije je odbio i nastavio gunđati iz hladovine. Nije on ni jedini obrazovan ni jedini dobronamjeran ali takvi rijetko imaju volje, snage i petlje da se uhvate politike.
Pa čovjek je funkciju preuzeo prije tri mjeseca i u prvom mjesecu ga je dočekala presuda u korist Muharema Avdispahića, presuda u korist Arzije Mahmutović, krpljenje rupa u GRAS-u, deficit budžeta iz prošle godine a potom i kresanje budžeta za 2013. koje je svaki laik mogao očekivati. Pa samo pogledajte zvaničnu brojku novonezaposlenih. Kažete nije se bunio - to neko od vas bio na sjednici Vlade?
Maystor

#73 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Maystor »

udrch wrote:profesora Miloševića poznajem poslovno zadnjih 7,8 godina..ne samo njega, poznajem kompletan njegov tim na PMF-u i medicinskom fakultetu, većinu njih znam i privatno..upoznat sam i sa projektom koji rade uz podršku univerziteta u berlinu..
...
za prof. Miloševića kažeš da imaju bolji i priznatiji, pa nam navedi bar jednog, molim te..
koliko znam prof. Milošević je jedan od petorice nacitiranijih stručnjaka u svijetu iz oblasti kvantne fizike
Ko god zna Dejana, zna i da se taj čovjek apsolutno ne bavi ničim u životu osim teorijske fizike. Jedini "posao" koji je on sklopio u posljednjih 15 godina bio je kupovina računarske opreme. Lažeš da znaš kompletan njegov tim, a to s čime si upoznat su priče iz druge ili treće ruke. Cijenim Dejana, ali izjave da je on naš najbolji profesor i/ili naučnik su neodmjerene. U istom krilu njegove zgrade sjedi i profesor Sofić koji je godinama radio na Harvardu, objavio stotine radova i ima hiljade citata.
Maystor

#74 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Maystor »

Innovation wrote: Pitanje za Maystora. Da li su u 2012. g. vlada SBB-SDP izmirili sve svoje obaveze prema visokom obrazovanju? :mrgreen:
Teze koje pokušavaš podvaliti ne bi progutala ni djeca u Arzijinim vrtićima. Ne pada mi na pamet da budem advokat vlade SDP-SBB, ali uništavanje obrazovanja radi krpljenja rupa u komunalnim preduzećima je nešto najgore što se jednom društvu može desiti. Ostala si nijema na moju prozivku da nam kažeš gdje se to ministar Marjanović pobunio protiv takve politike. Na sastancima u vladi, zatvorenim za javnost, jel da :lol:
safran

#75 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by safran »

Maystor wrote:
Innovation wrote: Pitanje za Maystora. Da li su u 2012. g. vlada SBB-SDP izmirili sve svoje obaveze prema visokom obrazovanju? :mrgreen:
Teze koje pokušavaš podvaliti ne bi progutala ni djeca u Arzijinim vrtićima. Ne pada mi na pamet da budem advokat vlade SDP-SBB, ali uništavanje obrazovanja radi krpljenja rupa u komunalnim preduzećima je nešto najgore što se jednom društvu može desiti. Ostala si nijema na moju prozivku da nam kažeš gdje se to ministar Marjanović pobunio protiv takve politike. Na sastancima u vladi, zatvorenim za javnost, jel da :lol:
Možda sam nedovoljno upućena ali mislim da to i jeste mjesto gdje bi se trebao "pobuniti".
Post Reply