Azil Prača
Moderator: anex
- Hemera
#51 Re: Azil Prača
izgleda niko.....ili svako mozda.........
- uglavnomja
#52 Re: Azil Prača
kako nvo, "iskra"
nepoznata skroz, moze biti suvlasnik privatnog azila koji je na budzetu
jesu li krhnuli par stoja milja, ili su nako poslali pismo kantonu i rekla vlada: jao ste fini i plahi, eto vam suvlasnistvo
jesu li krhnuli par stoja milja, ili su nako poslali pismo kantonu i rekla vlada: jao ste fini i plahi, eto vam suvlasnistvo
- Krizzia
#53 Re: Azil Prača
Jedna drzava kao Njemacka i jos puno evropskih drzava kaznjava napustanje psa od strane vlasnika. Pa nisu ti psi pobogu pali sa nebesa. Ili jesu?Kal El wrote:Jedna država kao Njemačka i još puno evropskih država nakon par sedmica ako niko ne uzme psa, uspavaju.
A naša propala država ih "čuva"...
Šta će nam lutalice? Ako niko ne uzme za sedmicu, dvije fino uspavati i riješen problem..onakve zemlje uspavljuju, a mi ih gomilamo...
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
- Krizzia
#54 Re: Azil Prača
Modza da nadjes nesto konkretnije, a ne metlu. Manje ce frustracija biti.vjesticanametli wrote:sintore vratiti ...........ovo je kretenizam
trebali su i ĐŽukele otpustiti iz azila
- Hemera
#55 Re: Azil Prača
ove sto vidimo na ulici sigurno nisu napusteni barem u 99% slucajevaKrizzia wrote:Jedna drzava kao Njemacka i jos puno evropskih drzava kaznjava napustanje psa od strane vlasnika. Pa nisu ti psi pobogu pali sa nebesa. Ili jesu?Kal El wrote:Jedna država kao Njemačka i još puno evropskih država nakon par sedmica ako niko ne uzme psa, uspavaju.
Šta će nam lutalice? Ako niko ne uzme za sedmicu, dvije fino uspavati i riješen problem..onakve zemlje uspavljuju, a mi ih gomilamo...
- Krizzia
#56 Re: Azil Prača
Ah onda su sigurno pali sa nebesa. Daj Boze da mi sutra jedna akita padne u dvoriste. Po mogucnosti narandzasto-bijela! Japanska ako moze, ne bih americku, agresivniji su, kazu. Pa da ne moram davati 2k €Hemera wrote:ove sto vidimo na ulici sigurno nisu napusteni barem u 99% slucajevaKrizzia wrote:Jedna drzava kao Njemacka i jos puno evropskih drzava kaznjava napustanje psa od strane vlasnika. Pa nisu ti psi pobogu pali sa nebesa. Ili jesu?Kal El wrote:Jedna država kao Njemačka i još puno evropskih država nakon par sedmica ako niko ne uzme psa, uspavaju.
Dovoljno je pustiti na ulicu jednog muzijaka i jednu zenku, koji nisu kastrirani.
- Hemera
#57 Re: Azil Prača
što bona rasno,šta fali šarenom avlijaneru kanaferu?
- Krizzia
#58 Re: Azil Prača
Sta cu, snob sam po tom pitanju.Hemera wrote:što bona rasno,šta fali šarenom avlijaneru kanaferu?
I ne razumijem ovaj tvoj sleng, avlijaner, kanafer. Sto to znaci? Jesu li to psi, koje kod nas civiliziran svijet zove mjesanci? Ako jesu, gle cuda, imala sam dva primjerka, ali nazalost jedan je ugino.
-
Naslovnica
#59 Re: Azil Prača
Pretpostavljam da su onda oni iz UG "Avlijaner" necivilizirani?Krizzia wrote:Sta cu, snob sam po tom pitanju.Hemera wrote:što bona rasno,šta fali šarenom avlijaneru kanaferu?
I ne razumijem ovaj tvoj sleng, avlijaner, kanafer. Sto to znaci? Jesu li to psi, koje kod nas civiliziran svijet zove mjesanci? Ako jesu, gle cuda, imala sam dva primjerka, ali nazalost jedan je ugino.
Ili je ipak do tebe?
- Krizzia
#61 Re: Azil Prača
Pa vrlo moguce. Koliko sam upratila, prepucavanja oko novca su vrlo cesta i popracena nizom uvreda, to automatski pomoc zivotinji stavljaju u drugi plan. Zasto bi netko takvoj organizaciji dao svoj novac? Ja ne bih.Naslovnica wrote:Pretpostavljam da su onda oni iz UG "Avlijaner" necivilizirani?Krizzia wrote:Sta cu, snob sam po tom pitanju.Hemera wrote:što bona rasno,šta fali šarenom avlijaneru kanaferu?
Ili je ipak do tebe?
I da to jeste necivilizirano. I neprofesionalno.
-
kerima1
#62 Re: Azil Prača
Black swan wrote:ja imam spreman švicarski nož
kad hodam ujutro dobrinjom
pogotovo ako je snijeg
primijetio sam jednog malog ima me na piku![]()
![]()
da odgovorim ovom da nije 15 km,nego 11Dječiji dodatak za samohrane majke u ZEDO kantonu je 15 KM.
- Prpa.ba
#63 Re: Azil Prača
Nikakav problem. Samo neka udruzenja izlobiraju i takav, zbilja europski zakon, a neka izmijene odredbe ovakvog neeuropskog zakona o zastiti zivotinja i mirna, civilizirana i europska Bosna.Krizzia wrote: Jedna drzava kao Njemacka i jos puno evropskih drzava kaznjava napustanje psa od strane vlasnika. Pa nisu ti psi pobogu pali sa nebesa. Ili jesu?
-
Naslovnica
#64 Re: Azil Prača
Azili su OK, sve dok će briga o psima biti vremenski ograničena. Najduže mjesec dana, i poslije toga, ako se pas ne usvoji - eutanazija.
Svi koji se protive principu da se pas uspavljuje nakon određenog vremena - nisu normalni.
Svi koji se protive principu da se pas uspavljuje nakon određenog vremena - nisu normalni.
-
seklo.opancic
#65 Re: Azil Prača
A takvi ko ti im bacaju petarde usta i popravljaju situaciju.sith wrote:Bas zbog toga i imamo problem sa dzukelama, jer svako hrani.huxley wrote:Pošaljem email maloprije predstavniku svoje MZ da vidim može li se šta uraditi sa agresivnom kujom i 5-6 štenadi ispred ulaza, koji samo što nisu crkli od zime i gladi, i dobijem odgovor da se ne može uraditi NIŠTA, jer azil ne radi, i bankrotirao je?? Je li ovo tačno, i ako jeste, šta dalje?
- Hemera
-
dezurni_ucenik
#67 Re: Azil Prača
Ja nikad vidio nikakvu organizovanu akciju hranjenja lutalica od strane pedera iz av/mau.Kod mene godinama isti psi kod zgrade,hrane ih komsije.
Oni nahranili jednog ,dvojicu stavili slike na fejs i misle da su sve uradili...
Oni nahranili jednog ,dvojicu stavili slike na fejs i misle da su sve uradili...
-
dezurni_ucenik
#68 Re: Azil Prača
Naslovnica wrote:Azili su OK, sve dok će briga o psima biti vremenski ograničena. Najduže mjesec dana, i poslije toga, ako se pas ne usvoji - eutanazija.
Hrvatska ima to pravilo kao i ostatak Evrope ,naravno i Amerike.Samo kod nas se ovi misevi iz av/mau prave pametni.
- Muhamed Đakmić
#69 Re: Azil Prača
Meni je smiješno dokle idu branitelji prava životinja 
- Krizzia
#70 Re: Azil Prača
Sto ti je tocno smijesno?Sarajevo1946 wrote:Meni je smiješno dokle idu branitelji prava životinja
- Muhamed Đakmić
#71 Re: Azil Prača
Ti ne bi uspavljivala životinje poslije mjesec dana?
- Krizzia
#72 Re: Azil Prača
Zivotinju bih uspavala jedino kod ekstremnog invaliditeta ili neizljecive bolesti.Sarajevo1946 wrote:Ti ne bi uspavljivala životinje poslije mjesec dana?
- Muhamed Đakmić
#73 Re: Azil Prača
Eto vidiš. Hranimo životinje, a boli nas đon što pola države gladuje.
- Krizzia
#74 Re: Azil Prača
Nije bas to tako.
-
Naslovnica
#75 Re: Azil Prača
Apsolutno se ne slažem.Krizzia wrote:Zivotinju bih uspavala jedino kod ekstremnog invaliditeta ili neizljecive bolesti.Sarajevo1946 wrote:Ti ne bi uspavljivala životinje poslije mjesec dana?
Mora postojati određeni vremenski rok do kojeg se psi u azilu mogu držati, a nakon toga, nažalost, eutanazija.
Lično smatram da je doživotno držanje pasa u azilu, do njihove prirodne smrti, APSOLUTNA LUDOST.
Znam da se mnogi neće složiti sa ovom konstatacijom, ali mi nije cilj da bilo koga uvrijedim zato što mislim da se pas treba uspavati ako ne bude usvojen u određenom vremenskom roku.
Ne znam koja država (osim nas i ja mislim Albanije) drži pse doživotno u azilu?!