Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Samir_01

#51 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Samir_01 »

johnny_blazze wrote:pa to i jeste najveci problem sto oni ne zele uciti bosanski, bas suprotno po njima mi bi trebali turski uciti :-)
A ovo ti obavio neko istrazivanje pa znas kako svi Turci u Bosni razmisljaju?

Ja sam upoznao Turke koji znaju da su im preci iz Bosne i koji zele da nauce bosanski i da nastave zivot u Bosni.

Mislim koja paranoja... "Turci planski naseljavaju Bosnu"... "Invazija"... :roll:
Last edited by Samir_01 on 10/02/2013 01:08, edited 1 time in total.
dedovic.almir

#52 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by dedovic.almir »

U Njemackoj Turaka nikad vise - no ovdje su jako dobrodosli, niko nema nista protiv njih.

Turska je super
Vojko.Vrućina

#53 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Vojko.Vrućina »

OpusDei wrote:
Vojko.Vrućina wrote: Sto bi ovo bilo za ban? :D
Poziv na okupaciju se u drugim zemljama zove izdaja. Jedino je u BiH normalno da zelimo neko drugi da zauzmu kontrolu nad nama. Neki bi Srbe, neki Hrvate a evo neki i Turke.

Upravo je ovo razlog zasto BiH nece nikada biti normalna drzava. Jebali vam Turci majku.
Jesam li ja napisao da bih volio vidjeti Turke u BiH? :D
68847

#54 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by 68847 »

OpusDei wrote:...Jedino je u BiH normalno da zelimo neko drugi da zauzmu kontrolu nad nama. Neki bi Srbe, neki Hrvate a evo neki i Turke...
Ma jok bolan. Oni bi da se priključe. Jok okupacija. ;-)
Damir_5

#55 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Damir_5 »

johnny_blazze wrote: pa to i jeste najveci problem sto oni ne zele uciti bosanski, bas suprotno po njima mi bi trebali turski uciti :-) evo citaj gore onaj silno zeli da oni nama vladaju, toliko ljudi da zivot za ovu drzavu i onda se nadje neko da to kaze, svako je dobrodosao ukoliko ce se postovati neka pravila mi nismo braca a pogotovo nismo njihova kolonija ili sta ja znam
Nebitno zele li uciti bosanski ili ne, ako to nisu oni Bosnjaci koji su protjerani poslije I svjetskog rata iz Bosne, ne vidim razlog da im se dopusti bilo kakvo naseljavanje, cak naprotiv, ako priljev bude velik, uvesti vize, pa cak i ako ce nas to kostati turskih investicija.

I ako do sad praksa pokazuje da je BiH maltene iskljucivo investitor u toj razmjeni izmedju Turske i BiH i da su Turci vise ulozili u Srbiju nego u BiH.

Investicije nisu nikad bazirane na "bratstvu" nego na interesu.
Last edited by Damir_5 on 10/02/2013 01:12, edited 1 time in total.
esad_plavi

#56 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Samir_01 wrote:A ovo ti obavio neko istrazivanje pa znas kako svi Turci u Bosni razmisljaju?

Ja sam upoznao Turke koji znaju da su im preci iz Bosne i koji zele da nauce bosanski i da nastave zivot u Bosni.

Mislim koja paranoja... "Turci planski naseljavaju Bosnu"... "Invazija"... :roll:
U tom slucaju bujrum. Samo nevezano za ovu temu, de mi iskreno reci bi li isto ovako reagovao da je tema Rusi u Sarajevu :-D
smijesni_ste

#57 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by smijesni_ste »

esad_plavi :thumbup: :thumbup: ...kao uostalom i na svakoj temi
jedan_dobar_dan

#58 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by jedan_dobar_dan »

vivax wrote:
Damir_5 wrote:
T-Rexx wrote:Da i mi imao za ledjima nekog jakog, da nas opet dusmani ne bi uhvatili na spavanju.
Ne prihvatiti srpsku i hrvatsku hegemoniju, a prihvatiti tursku, cisti autogol!

Neko kaze neka se nasaljavaju? Neka se ne naseljavaju, ima ih 75 miliona, pojesti ce nas dok si rekao keks ako ih pustimo da se nasaljavaju kako bi Bakir Bej strpao koji milioncic vise u djep.

Ja sam cuo da sad Arapi iz zaljevskih zemalja, valjda oni bogatiji dolaze ljeto provoditi u Sarajevu, jer im je tamo milijardu stepeni? Je li to istina?

Bosna nikad nije marila za imigrante, zato i jeste najebala u proslosti.

Kad granice u Bosni budu sigurne kao Svicarske, tek tad ce stvar krenuti da fercera.

Sto se mene tice, da tuskim investicijama, ne bilo cijem naseljavanju Bosne, ni Turaka, ni Srba, ni Hrvata, ni Njemaca ni Mongola ni Kineza ni nikoga. Jednom kad dopustis imigraciju, jeban si za sva vremena, tek onda dobijes probleme.
Istina je za te nazovi Arape.Mislim da su kuvajcani.Eno ih kod Budnje u hotelima citavo su ljeto bili.Cini mi se da su neki bas bogatuni cim zive haman godinu ipo u hotelu.Kako sam cuo pola su Tarcina uzeli i prave neke vikendice i cak hoce da prave nekakvo naselje 300 miliona vrijednosti..:S

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

upoznala sam dvije kuvajcanke, bile su ovdje vise od mjesec dana,
kraj ljeta je bio.. imale su toliko zamjerki, cisto iz pristojnosti im nisam rekla,
idite vi doma, ako vam je bas tako lose.

uglavnom sve se svodi na to da nismo dovoljno u vjeri,
i jos vise, da ih dovoljno ne pazimo. dosle su iz bogate zemlje, imaju novac,
i trebamo biti mnogo ljubazniji, na ulici, u radnjama, ugostiteljstvu.

nisam mogla ocijeniti da li su bile u pravu sto su se zalile,
ali da su one iritantne u kritiziranju i stavu, jesu...
rasuta_riza

#59 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by rasuta_riza »

johnny_blazze wrote:
Samir_01 wrote:
kudlak wrote:Dosao je do turskih koledza i turskih naselja il' sta sta vec u Sarajevu(Ilidza i Butmir) I kao da nas ohrabri o nasem opstanku i da dokaze dobre namjere turaka rekao je kako ce uskoro(akobogda inshallah) poceti doseljavanje i ostalih muslimana kod nas!
Pa ovo je strasno drugovi i drugarice...

Muslimani da dolaze u Sarajevo...

Image

Ali ozbiljno, neka nauce bosanski jezik, neka placaju porez... ne vidim nikakav problem.

To je jos jedan razlog vise za Tursku da u buducnosti ako zatreba stane uz Bosnu i Bosnjake.

Samo bi bolje bilo kad bi naseljavali manji entitet. Kad bi mogli nekako da ih preusmjerimo u Srebrenicu, Brcko itd. :mrgreen:
pa to i jeste najveci problem sto oni ne zele uciti bosanski, bas suprotno po njima mi bi trebali turski uciti :-) evo citaj gore onaj silno zeli da oni nama vladaju, toliko ljudi da zivot za ovu drzavu i onda se nadje neko da to kaze, svako je dobrodosao ukoliko ce se postovati neka pravila mi nismo braca a pogotovo nismo njihova kolonija ili sta ja znam
Sretao sam se sa nekima od njih, ne mogu se lole načuditi kako to mi ne govorimo turski, čak se uvrijde kada im kažeš da skoro pa niko ovdje ne govori turski,.njima neshvatljivo,.takvim sam objasnio da Bošanjaci nisu bili baš takvi beskičmenjaci da bi se odrekli svog jezika i porijekla jer su primili Islam i vjerno služli sultanima, koji su ih kao krpe odbacili kada im nisu trebali,.evo sve gorim od želje da turski učim :x
Edin H.

#60 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Edin H. »

68847 wrote:
OpusDei wrote:...Jedino je u BiH normalno da zelimo neko drugi da zauzmu kontrolu nad nama. Neki bi Srbe, neki Hrvate a evo neki i Turke...
Ma ne bi, zakuho sam ja sa levatom Turcinom u Londonu na ovu temu :D , oni nas vide kao sto Englezi vide svoje bivse kolonije. Jedini je problem sto se prosjecan Englez stidi kolonijalizma i robovlasnistva, a ovaj se ponosi.
Samir_01

#61 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Samir_01 »

rasuta_riza wrote:Sretao sam se sa nekima od njih, ne mogu se lole načuditi kako to mi ne govorimo turski, čak se uvrijde kada im kažeš da skoro pa niko ovdje ne govori turski,.njima neshvatljivo,.takvim sam objasnio da Bošanjaci nisu bili baš takvi beskičmenjaci da bi se odrekli svog jezika i porijekla jer su primili Islam i vjerno služli sultanima, koji su ih kao krpe odbacili kada im nisu trebali,.evo sve gorim od želje da turski učim :x
E sa takvima samo "Husein Gradascevic" mode. :mrgreen:

esad_plavi wrote:U tom slucaju bujrum. Samo nevezano za ovu temu, de mi iskreno reci bi li isto ovako reagovao da je tema Rusi u Sarajevu :-D
Ruskinje su uvijek dobrodosle, ne samo u Sarajevu vec i u drugim gradovima. :oops:
Last edited by Samir_01 on 10/02/2013 01:17, edited 1 time in total.
rookfash

#62 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by rookfash »

OpusDei wrote: Poziv na okupaciju se u drugim zemljama zove izdaja. Jedino je u BiH normalno da zelimo neko drugi da zauzmu kontrolu nad nama. Neki bi Srbe, neki Hrvate a evo neki i Turke.

Upravo je ovo razlog zasto BiH nece nikada biti normalna drzava. Jebali vam Turci majku.
:thumbup:
:bih:
68847

#63 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by 68847 »

Edin H. wrote:
68847 wrote:
Ma ne bi, zakuho sam ja sa levatom Turcinom u Londonu na ovu temu :D , oni nas vide kao sto Englezi vide svoje bivse kolonije. Jedini je problem sto se prosjecan Englez stidi kolonijalizma i robovlasnistva, a ovaj se ponosi.
Jasno. Oni to tako vide al "ovi" ne. Misle - priključićemo se mi TR (HR, SRB)
Damir_5

#64 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Damir_5 »

jedan_dobar_dan wrote: upoznala sam dvije kuvajcanke, bile su ovdje vise od mjesec dana,
kraj ljeta je bio.. imale su toliko zamjerki, cisto iz pristojnosti im nisam rekla,

Zasto im nisi rekla, zasto i ti nisi bila nepristojna kao i oni? Skeptican sam prema tim "islamskim" relacijama.
%tacno*

#65 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by %tacno* »

Neka Turaka... :thumbup:
esad_plavi

#66 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Samir_01 wrote:Ruskinje su uvijek dobrodosle, ne samo u Sarajevu vec i u drugim gradovima. :oops:
:thumbup: Zato Turci nisu dobrodosli, imamo vec dovoljno donerdzija :roll:
OpusDei

#67 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by OpusDei »

rasuta_riza wrote: Sretao sam se sa nekima od njih, ne mogu se lole načuditi kako to mi ne govorimo turski, čak se uvrijde kada im kažeš da skoro pa niko ovdje ne govori turski,.njima neshvatljivo
Realno, nema ruznijeg jezika na ovom svijetu od turskog. Mozda holandski, ali tesko.
68847

#68 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by 68847 »

OpusDei wrote:
rasuta_riza wrote: Sretao sam se sa nekima od njih, ne mogu se lole načuditi kako to mi ne govorimo turski, čak se uvrijde kada im kažeš da skoro pa niko ovdje ne govori turski,.njima neshvatljivo
Realno, nema ruznijeg jezika na ovom svijetu od turskog. Mozda holandski, ali tesko.
Vjerovatno oni to kažu za naš jezik :)
vivax

#69 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by vivax »

jedan_dobar_dan wrote:
vivax wrote:
Damir_5 wrote: Ne prihvatiti srpsku i hrvatsku hegemoniju, a prihvatiti tursku, cisti autogol!

Neko kaze neka se nasaljavaju? Neka se ne naseljavaju, ima ih 75 miliona, pojesti ce nas dok si rekao keks ako ih pustimo da se nasaljavaju kako bi Bakir Bej strpao koji milioncic vise u djep.

Ja sam cuo da sad Arapi iz zaljevskih zemalja, valjda oni bogatiji dolaze ljeto provoditi u Sarajevu, jer im je tamo milijardu stepeni? Je li to istina?

Bosna nikad nije marila za imigrante, zato i jeste najebala u proslosti.

Kad granice u Bosni budu sigurne kao Svicarske, tek tad ce stvar krenuti da fercera.

Sto se mene tice, da tuskim investicijama, ne bilo cijem naseljavanju Bosne, ni Turaka, ni Srba, ni Hrvata, ni Njemaca ni Mongola ni Kineza ni nikoga. Jednom kad dopustis imigraciju, jeban si za sva vremena, tek onda dobijes probleme.
Istina je za te nazovi Arape.Mislim da su kuvajcani.Eno ih kod Budnje u hotelima citavo su ljeto bili.Cini mi se da su neki bas bogatuni cim zive haman godinu ipo u hotelu.Kako sam cuo pola su Tarcina uzeli i prave neke vikendice i cak hoce da prave nekakvo naselje 300 miliona vrijednosti..:S

upoznala sam dvije kuvajcanke, bile su ovdje vise od mjesec dana,

Eto one se nasle o vjeri nama tumaciti.Ljetos sjedim u kaficu na Ilidzu njih 4 sjede i ispred njih nekakvi kokteli.Prekrivene a kokteli se rokaju...Mislim nigdje veze.Nisam ni ja sad neki hodza ili sta ja znam..Al da mi je tako rekla nakon toga sto sam vidio..Ne znam sta bi joj uradio...Pa bas bi joj se onda ogadilo Sarajevo..

desni

#70 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by desni »

To sad Turci problem?Nema više kantona,entiteta,nezapolenosti?Što bi reko Ajnštajn ljudska glupost je bezgranična :sad:
Edin H.

#71 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by Edin H. »

jedan_dobar_dan wrote: upoznala sam dvije kuvajcanke, bile su ovdje vise od mjesec dana,

Trebala si otici u granap, kupiti pivu i zdrmati na ulici :D

Sto se tice novaca i ljubaznosti tu su one u pravu. Imaju sholde, zato ih treba uzeti lopatom. U Harodsu (jako skupa robna kuca) u Londonu su Arapi najbolje i najvjernije musterije.
esad_plavi

#72 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

desni wrote:To sad Turci problem?Nema više kantona,entiteta,nezapolenosti?Što bi reko Ajnštajn ljudska glupost je bezgranična :sad:
I to sto kazes :thumbup:
insomnia78

#73 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Ja multikulturalnosti i govana, rastjerali bi oni i Turke i Kineze, nece ljudi pojesti zemlju.
Jbt da imas situaciju sa imigrantima ko u ostatku evrope ovdje bi cvjeto fasizam.
A pljuje se kad i ako ovi iz EU diskriminisu strance

s' moje sokocalo
68847

#74 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by 68847 »

desni wrote:To sad Turci problem?Nema više kantona,entiteta,nezapolenosti?...
Ima al eto još jednog problema :)
OpusDei

#75 Re: Odakle svi ovi Turci u Sarajevu?

Post by OpusDei »

desni wrote:To sad Turci problem?Nema više kantona,entiteta,nezapolenosti?Što bi reko Ajnštajn ljudska glupost je bezgranična :sad:
Ma jah, haj da stavimo ban na sve teme koje nisu o kantonima, entitetima, nezaposlenosti ili Dodiku, jedino to smiju biti teme razgovora na bosanskim forumima :-)
Locked