Kupovina auta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

530i

#51 Re: Kupovina auta

Post by 530i »

Ne mora značiti da je održavan u ovlaštenom servisu...tamo ima puno manjih "garaža" koje mogu podjednako kvalitetno održavati auto...
radostan dan

#52 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

ma znaću u subotu na čemu sam, ako onaj ne skupi lovu ja ću ga uzeti.
ukoliko komp pokaže daje sve ok.
bilic

#53 Re: Kupovina auta

Post by bilic »

radostan dan wrote:ma znaću u subotu na čemu sam, ako onaj ne skupi lovu ja ću ga uzeti.
Imas ljude u Sarajevu koji skidaju kilometre. . I to na Audiju 40 KM ako hoces samo na satu , a 80 KM ako hoces i na kompjuteru auta ... Tako da to imas u vidu ... :dance:
Ja sam kupio auto 2008 godina prosle godine presao 175.000 KM iz Njemacke i to je za njih normalna kilometraza, Znaci u prosijeku 45000 kilometara godisnje :dance: a kod nas od 10 do 15000 . znaci racunaj .
Da mi je receno PRESAO JE 100 000 KILOMETARA VJEROVAO BIH ... A NE 175000 ... hahaha
Nemoj da te ja sad nesto ubijam pricom , auto idi pregledaj sa nekim jaranom te OSIM PRVOG VIZUELNOG pogleda (obicno se odmah svi zaljubimo na prvi pogled i ne vidimo svasta :skoljka: ) pregledajte sve sto mozete ..
I pitaj ga slobodno ,( ko ti znas sigurno da je vracano ) reci ja cu uzet auto samo mi reci koliko je vraceno da znam radi servisa , zubcastog remena.
Jos nesto ako uzimas od ljudi koji redovno uvoze auta , oni su povezani sa servisima i ljudima u njima tako da se oni najave preventive radi ranije.... hehehhe :evil:
Sretno ...
ambition

#54 Re: Kupovina auta

Post by ambition »

Uzimaj to ne cekaj da ti ga ovaj klepi jer je audi prva liga ima svu opremu koja ti treba i ne vidim zasto nebi vjerovao tom prodavaocu ako ti sve tako kaze da mozes slobodno provjeriti... odnesi na komp i vidi... nabacis zeder i vozi, tesko ces naci audija tog godista sa tako malom kilometrazom, obicno je tu i 200 000 lutrija... :) SRETNO sa audijem,sad ces da vidis sta je auto :thumbup: 8)
bilic

#55 Re: Kupovina auta

Post by bilic »

Kod mene je buraz vozao Audi 1998. A4 , sad uzeo 2007 isto A4 .. :mrgreen:
TA AUTA SU NEPODERIVA I ONA IDU DO 400 000 BEZ PROBLEMA... :thumbup:
tony montana

#56 Re: Kupovina auta

Post by tony montana »

Šta mislite o C klasi 2002 g.,220 cdi motor,ima svu opremu.Auto je stvarno i lijepo i udobno.Isplati li se kupovati ga ?
Kakva su iskustva ??
ambition

#57 Re: Kupovina auta

Post by ambition »

tony montana wrote:Šta mislite o C klasi 2002 g.,220 cdi motor,ima svu opremu.Auto je stvarno i lijepo i udobno.Isplati li se kupovati ga ?
Kakva su iskustva ??
Ima moj haver onu obicnu, automatic... nikad se nije pozalio, a auto leti... i udobno je pravo... samo se moras stalno vezat, jednom sam sjeo sa njim nakratko on ga stisno u krivini kad nisam iz auta izletio... :D
Koliko je taj presao? Sigurno jedno 220 000?
tony montana

#58 Re: Kupovina auta

Post by tony montana »

Prešao 250000,ali ono što mi je čudno,pregledao sam 3 takva modela uživo i svaki je imao korozije oko zadnjih blatobrana.. :(
radostan dan

#59 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

druže, imaš negdje temu na forumu o c klasi, svi se žale da trune kao ford.
tek od 2005 su rješili taj problem, ali to godište je dosta skuplje. tako kažu-pišu.
530i

#60 Re: Kupovina auta

Post by 530i »

Nije baš kao ford, ali imali su problema sa prohrđavanjem...gledaj redizajn w203, u svemu je bolji :)
zateznistub

#61 Re: Kupovina auta

Post by zateznistub »

Ja i supruga trazimo neko porodicno do 7000 KM.

Neki savjet.

Sviađa nam se scenic i xsara picaso, al ne bjezimo ni od nekog drugog.
bilic

#62 Re: Kupovina auta

Post by bilic »

zateznistub wrote:Ja i supruga trazimo neko porodicno do 7000 KM.

Neki savjet.

Sviađa nam se scenic i xsara picaso, al ne bjezimo ni od nekog drugog.
Ja imam picasa i super je samo je 2008 godina.. Imas i Hundai Acenta. koji su nepoderivi ...
http://www.pik.ba/artikal/5738709/hyundai-accent/

ovi motori vrlo malo trose i oni su od 2002 godine .. ako ti odgovara ,
radostan dan

#63 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

duži ili kraći (picaso)? u kom gradu?
bilic

#64 Re: Kupovina auta

Post by bilic »

radostan dan wrote:duži ili kraći (picaso)? u kom gradu?
A u Sarajevu sam ja . ( onaj oglas je slucajno iz Banja Luke heheh ) i pixaso je stari model onaj 2004 2005 i zadnji je izasao 2008 ... 16 HDI po gradu mu prosijek 6,8 litara sad zimi ...
johntra

#65 Re: Kupovina auta

Post by johntra »

Za taj rang, bilo koji MPV do te cijene je ok...Većinom će se raditi o pregaženim dizelima ili benzincima sa manjom kilometražom...Moja preporuka je i Laguna II karavan, do sedam milja ih se može naći jako finih, pogotovo benzinaca...a da ne pominjem da se cjenkanjem i gotovinom u džepu, i one skuplje lako skidaju do cijene od sedam milja....
radostan dan

#66 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

bilic wrote:
radostan dan wrote:duži ili kraći (picaso)? u kom gradu?
A u Sarajevu sam ja . ( onaj oglas je slucajno iz Banja Luke heheh ) i pixaso je stari model onaj 2004 2005 i zadnji je izasao 2008 ... 16 HDI po gradu mu prosijek 6,8 litara sad zimi ...
čuo sam sve najbolje o njemu.
pitam za grad zbog okretnosti i parkiranja.

2009 ili 2010.je bila akcija, ovi sa lagera, stariji model, hdi, bili su zaista povoljni.
zateznistub

#67 Re: Kupovina auta

Post by zateznistub »

johntra wrote:Za taj rang, bilo koji MPV do te cijene je ok...Većinom će se raditi o pregaženim dizelima ili benzincima sa manjom kilometražom...Moja preporuka je i Laguna II karavan, do sedam milja ih se može naći jako finih, pogotovo benzinaca...a da ne pominjem da se cjenkanjem i gotovinom u džepu, i one skuplje lako skidaju do cijene od sedam milja....
Nisam nikada montirao dupe u lagunu i nemam pojma o njima, ali sam cuo kojekakve pricice o "kvaliteti" tih vozila.
Zivo me interesuje da li je to istina ili suplja? Volio bih da mi to neko kaze ko je imao to vozilo.
A meni se ajko sviđa izgled, pogotovo laguna2
bilic

#68 Re: Kupovina auta

Post by bilic »

radostan dan wrote:ma znaću u subotu na čemu sam, ako onaj ne skupi lovu ja ću ga uzeti.
NISI NAM REKAO , KUPI LI TI AUTOOOO :dance:
johntra

#69 Re: Kupovina auta

Post by johntra »

Pa, ako će ti tako reći za Lagunu, reći će ti za svakog Scenica isto, pogotovo ovog druge generacije...raja se vara, nije Laguna slaba sa cijenom, jer je slabo auto ili je skupo održavanje, nego jer se radi o velikom Francuzu, a znamo svi da velikim autima francuske ili italijanske proizvodnje brzo pada cijena...
što se tiče Lagune II, imam jednu takvu u porodici, karavan 2005. godina, buraz je vozi i on je sa njom ekstra zadovoljan, a isto će ti reći i nekoliko vlasnika Laguna koji su ovdje na forumu...gepek je odličan, prostor na stražnjoj klupi isto...1,9 Dci je dobar motor, naravno ako nađeš nekog koji nije ishandren i koji je održavan po PS-u, a to pravilo kupovine važi i za sve dizele ostalih proizvođača...puno auta, za malo para...buraz nije imao nikakvih problema ni sa motorom, ni sa elektronikom, održavanje u prosjeku klase...bolje je opet uzeti nju, nego Scenica druge generacije, jer za tu cijenu radi se o prvim modelima sa puno dječijih bolesti, dok je prva generacija Scenica za mene totalno prevaziđeno auto iz prošlog vijeka....
zateznistub

#70 Re: Kupovina auta

Post by zateznistub »

johntra wrote:Pa, ako će ti tako reći za Lagunu, reći će ti za svakog Scenica isto, pogotovo ovog druge generacije...raja se vara, nije Laguna slaba sa cijenom, jer je slabo auto ili je skupo održavanje, nego jer se radi o velikom Francuzu, a znamo svi da velikim autima francuske ili italijanske proizvodnje brzo pada cijena...
što se tiče Lagune II, imam jednu takvu u porodici, karavan 2005. godina, buraz je vozi i on je sa njom ekstra zadovoljan, a isto će ti reći i nekoliko vlasnika Laguna koji su ovdje na forumu...gepek je odličan, prostor na stražnjoj klupi isto...1,9 Dci je dobar motor, naravno ako nađeš nekog koji nije ishandren i koji je održavan po PS-u, a to pravilo kupovine važi i za sve dizele ostalih proizvođača...puno auta, za malo para...buraz nije imao nikakvih problema ni sa motorom, ni sa elektronikom, održavanje u prosjeku klase...bolje je opet uzeti nju, nego Scenica druge generacije, jer za tu cijenu radi se o prvim modelima sa puno dječijih bolesti, dok je prva generacija Scenica za mene totalno prevaziđeno auto iz prošlog vijeka....
Hvala jontra.
Ja stvarno vise nisam pametan sta uzeti, jos gore od toga je gdje to uzeti. Lomim se pravo između lagune, scenica i megana...nisam pametan. Pišnem u gace kad god vidim bilo koje od ova tri auta.
radostan dan

#71 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

bilic wrote:
NISI NAM REKAO , KUPI LI TI AUTOOOO :dance:

skija lik po jahorini, sutra treba da se vidimo, ali sutra sam ja u minusu sa vremenom.
u svakom slučaju javljam, da malo protabirimo, pogotovu ako pazarim.
čeprkao sam i po piku, to godište, spustili bi sa 12.500, 12.900 na 11700, 12000, a i prihvatili bi dvojku benzinca 86. u iznosuod 1500, možda i jače.
johntra

#72 Re: Kupovina auta

Post by johntra »

zateznistub wrote: Hvala jontra.
Ja stvarno vise nisam pametan sta uzeti, jos gore od toga je gdje to uzeti. Lomim se pravo između lagune, scenica i megana...nisam pametan. Pišnem u gace kad god vidim bilo koje od ova tri auta.
realno gledajući, to i jesu tri auta, ako govorimo o Scenicu II, koja i danas lijepo izgledaju i koja jesu jako povoljna...što se tiče prostora, Laguna karavan nudi najviše, Scenic mi je najljepši u enterijeru, a Megane ima taj neki bezvremenski dizajn, koji sve više dolazi do izražaja kako je auto starije...meni se nikako nije sviđao kad je bio nov, dok mi sad nikako ne zaostaje za ovim novodizajniranim autima, a sjećam se da se tako i govorilo kad je predstavljen...meni se jedino kod njega ne sviđa enterijer, tačnije ona centralna konzola...i ja ih sad dosta zagledam, može se reći da imam sličnu dilemu kao ti... :D
zateznistub

#73 Re: Kupovina auta

Post by zateznistub »

johntra wrote:
zateznistub wrote: Hvala jontra.
realno gledajući, to i jesu tri auta, ako govorimo o Scenicu II, koja i danas lijepo izgledaju i koja jesu jako povoljna...što se tiče prostora, Laguna karavan nudi najviše, Scenic mi je najljepši u enterijeru, a Megane ima taj neki bezvremenski dizajn, koji sve više dolazi do izražaja kako je auto starije...meni se nikako nije sviđao kad je bio nov, dok mi sad nikako ne zaostaje za ovim novodizajniranim autima, a sjećam se da se tako i govorilo kad je predstavljen...meni se jedino kod njega ne sviđa enterijer, tačnije ona centralna konzola...i ja ih sad dosta zagledam, može se reći da imam sličnu dilemu kao ti... :D
Posebno me nadrazi megan karavan, ali zeni, posto ima vozacku, izgleda malo prevelik.
Jedan momak koji ima auto kucu ovdje u Sa mi veli da bjezim od 1.5 dCi motora jer biva imaju neku diznu koja kad strad kosta 2.000 KM. :shock: Istina ili laz, ne znam.
radostan dan

#74 Re: Kupovina auta

Post by radostan dan »

zateznistub wrote:
Hvala jontra.
da probam da pomognem, ako dodatno ne zakomplikujem... :|

ako pročeprkaš po mojim postovim, prije 2 godine ludio za senikom i autima tog tipa, i potpuno te razumijem.
nikad nisam skupio hrabrosti kao kolega bilic da vozim pikasa, senika, c max-a, jer sam uvijek morao da operišem sa činjenicom da će mi možda trebati brzo lova i da ću ako se tako što desi, teško ću ih se riješiti.
a potreba za većim autom stoji pa stoji.
zato, ako si u takvoj situaciii, džontrin prijedlog je po meni vrlo dobar.
johntra

#75 Re: Kupovina auta

Post by johntra »

zateznistub wrote: Posebno me nadrazi megan karavan, ali zeni, posto ima vozacku, izgleda malo prevelik.
Jedan momak koji ima auto kucu ovdje u Sa mi veli da bjezim od 1.5 dCi motora jer biva imaju neku diznu koja kad strad kosta 2.000 KM. :shock: Istina ili laz, ne znam.
oko problema sa 1,5 Dci motorima prve generacije se dosta pričalo i nije to bio problem sa diznama, nego sa pumpom visokog pritiska, ali je sve to ispravljeno nakon 2004. godine...zato ti i govorim da ti je 1,9 Dci provjerenija varijanta, jedino što je malo skuplji sa registracijom, a i malo više troši...
Post Reply