Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Skyfox
#51 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
ovaj opisa 90% ljudi s fejsa u uvodnom postu 
- kockica_kockica
#52 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Rijec "metne" jeEllinor wrote:Šta nisi, nešto mi se ne da citirati rečenicu po rečenicu, osim ako insistiraškockica_kockica wrote:Oprsoti sta sam to ja rekla pogresno????Ellinor wrote:@kockica_kockica
Ne zna se čiji je gori post - tvoj ili ovog kvačila (photo shop)
![]()
Uglavnom, previše banaliziraš i naivno predstavljaš psihologiju iza socijalne mreže kakva je facebook. Postoji razlog zašto osoba ne zapiše sebi u tekicu citat, koji joj se sviđa, već ga metne pred par stotina ljudi. Postoji razlog zašto osoba ima potrebu da, sa tim istim auditorijem, podijeli kako je položila ispit, zaposlila se, kupila auto i sl. Ne, taj razlog nije da "vide prijatelji koji su daleko"![]()
I još jedna stvar - godine nemaju veze sa zrelošću ili "gradnjom ličnosti".
Slažem se s tobom - facebook nije mjerlo kakva je osoba, ali jeste mjerilo kakva osoba želi da bude u očima drugih.
To da li ce neko podijeliti sa xy prijatelja nesto iz svog zivota je stvar te osobe... Postoji razlog zasto se pojedinci ovdje ismijavaju svemu i svacemu ... Zar ne? I Forum dodje kao socijalna mreza undercover naravno...
S godinama bi svaka osoba trebala biti zrelija, a sa 30+ vec izgradjena licnost (postoji odredjeni broj ljudi koji zapnu na razini osobe od 18 godina pa misle da je facebook mreza mjerilo svega i svacega pa i onoga wanna be
Meni su zapravo najsmijesniji oni koji facebook dozivljavaju preozbiljno ...
- Joker88
#53 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
+ kad neko sam sebi stavi like na status
- ExNihilo
#54 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Autohtona bosanska riječ, za razliku od "wanna be".kockica_kockica wrote:Rijec "metne" je![]()
kockica_kockica wrote:To da li ce neko podijeliti sa xy prijatelja nesto iz svog zivota je stvar te osobe... Postoji razlog zasto se pojedinci ovdje ismijavaju svemu i svacemu ... Zar ne? I Forum dodje kao socijalna mreza undercover naravno...
Forum nije povezan sa našim stvarnim identitetom, pa su "ego trip" i prezentacija znatno više ograničeni nego na facebooku. Osim za pojedince koji se ostvaruju ovdje.
Tipično mišljenje nezrele osobe. Zrelost nije direktno proporcionalna broju godina. Ponavljaj ovu mantru svaki dan.kockica_kockica wrote: S godinama bi svaka osoba trebala biti zrelija, a sa 30+ vec izgradjena licnost
Nisi uspjela ni spol da mi pogodiš, ali psihološka analiza moje ličnosti, data na osnovu dva citirana posta, je tukockica_kockica wrote: No mozda ti iskaces iz ove generalizacije jer si vjerujem prema tvom skromnom misljenju dostigla zrelost sa 13 godina
-
fixer
#55 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Meni ne pada na pamet da na FB stavim jednu moju sliku, a ne sa putovanja. Jednostavno ne zelim da svoju privatnost dijelim sa drugima. FB vrlo lako moze od korisnog alata postat alat za uhodjenje. Nikad se nisam tagovao ni na jednom mjestu. Od prvog haman dana kad sam se prijavio na Fb sam tako odlucio i danas se tog drzim. Nikad nisam nesto kupio i onda to objavljivao. Sve materijalno i suvise licno mi nikad nece osvanuti na FB.
- ho oponopono
#56 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
...čim je to na fejsu gdje da valja pobogu ... 
- MedenoSrce
#57 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Ellinor wrote:
Slažem se s tobom - facebook nije mjerlo kakva je osoba, ali jeste mjerilo kakva osoba želi da bude u očima drugih.
Meni su smijesni oni koji nesto tako ozbiljno kao sto je vlastita privatnost dozivljavaju tako neozbiljno.kockica_kockica wrote: Meni su zapravo najsmijesniji oni koji facebook dozivljavaju preozbiljno ...
- guber90
#58 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Tobejarabih, ja ako sam bio u Parizu i postavio sliku ispred Eiffelovog tornja ili Louvrea, ja se provaljujem jer je skoro svako (tako nekako ispade) bio tu, ali ako odem u svoj WC i popnem se na vrh bojlera i slikam, to je jako cool, jer ipak niko, nikad nije bio tu
Tacno bi trebalo uvesti neku vrstu testa (IQ ili nesto slicno) na osnovu kojeg bi ti se dodjeljivalo pravo na misljenje, kako se ne bi svakakve nebuloze pucale
Iz kog razloga je to bolje u Bosni ih postavljati ?Joker88 wrote:Ja ne vidim problem u ovome, cak kad pogledam neke slike zelim posjetiti neki grad.cyprus wrote:Haj sve ostalo kontam, al u čemu je ovdje problem?Kvačilo wrote:- Ove su mi najjadnije: putovale su negdje tipa pariz ili new york pa su na pozadinu postavile sliku iz amerike ili ispod ajfelovog tornja. ok ako putujes u burundi gdje niko nije bio pa to stavis na facebook svaka ti cast, ali ako odes u majami ili pariz i to stavis na profil. koliko jadna moras biti? mislis da ti se neko divi?
Ali, bezveze mi je kad neko ode negdje vani i stavlja slike na fb prije nego dodje u BiH preko mobitela.
Last edited by guber90 on 04/02/2013 11:58, edited 1 time in total.
- kockica_kockica
#59 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Facebook ne dozivljavam ozbiljno, iz prostog razloga sto mi facebook ne sluzi da bi otkrila svoju privatnost... Javno je samo ono sto ja zelim da bude javno... A to bas i nije bog zna sta ...MedenoSrce wrote:Ellinor wrote:
Slažem se s tobom - facebook nije mjerlo kakva je osoba, ali jeste mjerilo kakva osoba želi da bude u očima drugih.![]()
Meni su smijesni oni koji nesto tako ozbiljno kao sto je vlastita privatnost dozivljavaju tako neozbiljno.kockica_kockica wrote: Meni su zapravo najsmijesniji oni koji facebook dozivljavaju preozbiljno ...
Smijesni ste ... mjerilo onoga sto osoba zeli biti po vama je facebook profil odnosno ono sto osoba postavlja....
Ma super...
- MedenoSrce
#60 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Raspored wrote: Sve ostalo se i može tolerisati ali od ovakvih se ohladim za dan
vjerujem da su se bas nasekirale
- velikibrnjo
#61 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Mene nervira kad narod pocne stavljat slike svoje i tudje djece, te kako se dijete rodilo, te prohodalo, te zub narastao, te kuma sjekla kosu, teeeee trcal po snijegu, po moru i tako
Slikanje na bojlerima je prevazidjeno
slike s kul putovanja su kul slike
Slikanje na bojlerima je prevazidjeno
slike s kul putovanja su kul slike
-
Astrix
#62 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Zbog ovog i jos 90 % nabrojanih stvari na ovoj temi se definitivno brisem sa FB-a, svaki dan gledam ta sranja i samo me srklet hvata kad vidim sta se pise...Raspored wrote: 3. Svaki drugi status nešto sere po muškarcima kako su ovakvi ili onakvi ili veliča sebe i žene
Sve ostalo se i može tolerisati ali od ovakvih se ohladim za dan
- suadfor
#63 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
nisi ti povrsan, ti si sociopat...Kvačilo wrote:Evo na primjer ima nekih stvari koji će me odbit od neke osobe pa taman da je najljepša na svijetu. Tako mi se nerijetko desi da upoznam curu u gradu pa se povežemo se na facebooku al kad ugledam kako uređuje svoju stranicu dođe mi da povratim. Na primjer:
- Žene koje stalno stavljaju neke citate i mudre riječi. To obično znači da su one karakterno upravo suprotne od poruke tih citata. Na primjer: "Možes samo da me gledaš kako letim visoko ali ne mozes da me stavis u kavez" je upravo ona koja zeli biti stavljena u kavez ili npr. " Bas me briga sta ti mislis o meni ja o tebi ni ne razmisljam" je zapravo ona sa najmanje samopouzdanja kojoj je itekako stalo sta misle o njoj.
- Cure koje postavljaju religijske simbole. To je dokaz da ni same ne vjeruju u to sto stavljaju.
- Cure koje se istovremeno furaju na neku duhovnost, moral ili spontanost a imaju 12 000 slika uslikanih vlastitom rukom. Ja se pitam da li je spontano napravila 15 fotografija pa onda izabrala onu najbolju da postavi na profil?
- Ona koja koristi photo shop. suvisan komentar.
- One koje se trude da ostave utisak na profilu kao da su cool pa su izlistale sve knjige i grupe koje slusaju a za koje one misle da su cool.
- Ove su mi najjadnije: putovale su negdje tipa pariz ili new york pa su na pozadinu postavile sliku iz amerike ili ispod ajfelovog tornja. ok ako putujes u burundi gdje niko nije bio pa to stavis na facebook svaka ti cast, ali ako odes u majami ili pariz i to stavis na profil. koliko jadna moras biti? mislis da ti se neko divi?
- One koje svakodnevno poostavljaju status o tome gdje su ili sta rade. sta mislis da si toliko vazna, da treba svima da objelodanis sta radis? od ovakvih mi se povraca.
Eto to mi zasad pada na pemet... Ovakve da su miss svijeta poslije ovakvog ponašanja ne mogu ni da ih pogledam. Što je opet dokaz da mi muškarci nismo tako površni i da itekako gledamo na karakter.
-
FreakyStyley
#64 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Sreca pa nemam fejzbuk profil. Kad su ovakve stvari u pitanju, biram da zivim u blazenom neznanju. Vec mi skoro svi idu na q, sta bi bilo da jos fejzbuk imam.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#65 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
A ono kad jedna drugoj na sred zida napise da svi vidimo
" Pozeljna si " a ona tako tukasto odgovara da svi vidimo "jaooo i ti si puno pozeljna,ljubim mljac bljac"
nije da bih ubio nekoga kad ovo vidim al bih sam sebe ranio
a to pozljena sam skontao da im znaci kao ona nju pozelila , mada ta rijec ima meni sasvim drugo znacenje al eto
-
djevojka26
#66 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Kvačilo wrote:Evo na primjer ima nekih stvari koji će me odbit od neke osobe pa taman da je najljepša na svijetu. Tako mi se nerijetko desi da upoznam curu u gradu pa se povežemo se na facebooku al kad ugledam kako uređuje svoju stranicu dođe mi da povratim. Na primjer:
- Žene koje stalno stavljaju neke citate i mudre riječi. To obično znači da su one karakterno upravo suprotne od poruke tih citata. Na primjer: "Možes samo da me gledaš kako letim visoko ali ne mozes da me stavis u kavez" je upravo ona koja zeli biti stavljena u kavez ili npr. " Bas me briga sta ti mislis o meni ja o tebi ni ne razmisljam" je zapravo ona sa najmanje samopouzdanja kojoj je itekako stalo sta misle o njoj.
- Cure koje postavljaju religijske simbole. To je dokaz da ni same ne vjeruju u to sto stavljaju.
- Cure koje se istovremeno furaju na neku duhovnost, moral ili spontanost a imaju 12 000 slika uslikanih vlastitom rukom. Ja se pitam da li je spontano napravila 15 fotografija pa onda izabrala onu najbolju da postavi na profil?
- One koje se trude da ostave utisak na profilu kao da su cool pa su izlistale sve knjige i grupe koje slusaju a za koje one misle da su cool.
- Ove su mi najjadnije: putovale su negdje tipa pariz ili new york pa su na pozadinu postavile sliku iz amerike ili ispod ajfelovog tornja. ok ako putujes u burundi gdje niko nije bio pa to stavis na facebook svaka ti cast, ali ako odes u majami ili pariz i to stavis na profil. koliko jadna moras biti? mislis da ti se neko divi?
- One koje svakodnevno poostavljaju status o tome gdje su ili sta rade. sta mislis da si toliko vazna, da treba svima da objelodanis sta radis? od ovakvih mi se povraca.
Eto to mi zasad pada na pemet... Ovakve da su miss svijeta poslije ovakvog ponašanja ne mogu ni da ih pogledam. Što je opet dokaz da mi muškarci nismo tako površni i da itekako gledamo na karakter.
Mnogim curama fb i sluzi da bi predstavile sebe u nekom drugom svjetlu, naravno puno boljem. Čim se nešto forsira i ističu neke karakterne osobine, javno ccccccc. Pogotovo ako neke osobe i poznaješ pa realno znaš koliko je to što se po fb piše, ističe daleko ispod-realno.
-
zlajapravaraja
#67 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Od svojih nekadasnjih 300-injak prijatelja/poznanika na fejsbuku zamrzio sam 250 njih zbog kurcenja, patetike i ostalih uvida u generalno bolesnu psihu danasnjeg insana. A dolazili su iz mnogih zemalja, sa svih kontinenata,...
OK, mrznja je preteska rijec. Vise ih sazalijevam.
Onda sam izbrisao fejs da se ne bih razocarao i u ovih 50.
OK, mrznja je preteska rijec. Vise ih sazalijevam.
Onda sam izbrisao fejs da se ne bih razocarao i u ovih 50.
Last edited by zlajapravaraja on 04/02/2013 13:36, edited 1 time in total.
- cLo
#68 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Ja odmah brišem one koji se stalno nešto kofol deaktiviraju pa aktiviraju, ali prije deaktiviranja pišu statuse tipa: Nema me više na FB, nedostajaćete mi itd....O duplim FB profilima da ne pišem, ono jedan je za raju, a drugi za igrice, na ovom za raju je rijetko tu, ima cca 150 prijatelja, kobajagi cool, a na ovom za igrice ima 5000 prijatelja od kojih nikoga ne zna i tu visi.... Ma svega se nagledam i bolje je nemati FB profil da bi zadržao lijepo mišljenje o ljudima...
-
dječak sa šibicama
- Joker88
#70 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
guber90 wrote:
Iz kog razloga je to bolje u Bosni ih postavljati ?
Zato sto jeste, ako odes negdje i ako ti je fino neces ulaziti svako malo na fb i stavljati slike....
- guber90
#71 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
A dodjes navece iz grada naprimjer i malo na net i postavis slike, pa nije niko na baterije da moze 24 sata bez prestanka letiti po tom mjestu gdje god da je. Znaci u biti bezveze je zato sto ti kazes, hvala sto si mi pojasnioJoker88 wrote:guber90 wrote:
Iz kog razloga je to bolje u Bosni ih postavljati ?
Zato sto jeste, ako odes negdje i ako ti je fino neces ulaziti svako malo na fb i stavljati slike....
- ZV Keli
#72 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
A ima i onih sto samnom klanjaju pet dnevnih namaza pa onda po fb vidim slike da cuga i onda se isfuram i rekao sam sebi sta je ovih cafira oko mene...tendzera wrote:Najgori su oni koji s tobom piju,a sutradan kace statuse tipa:
Ja klanjam pet dnevnih namaza.
-
Kurjakk
#73 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila
Sve ovo da bi dokazao da nisi površan, možeš ti i bolje:-)Kvačilo wrote:Evo na primjer ima nekih stvari koji će me odbit od neke osobe pa taman da je najljepša na svijetu. Tako mi se nerijetko desi da upoznam curu u gradu pa se povežemo se na facebooku al kad ugledam kako uređuje svoju stranicu dođe mi da povratim. Na primjer:
-
FreakyStyley
- harell