Stand up comedy
- Simply_Red
#51 Re: Stand up comedy
George Carlin je bog nad bogovima. Poslije njega Jim Carrey, poslije njega Dane Cook, cisto sto volim grimase 
- Ravenn
#52 Re: Stand up comedy
Richard Pryor - narocito Live on the Sunset Strip
najveci stand up komičar svih vremena
-
todd_smith
#53 Re: Stand up comedy
Dave Chapelle je jedini komicar danasnjice sto se moze nositi sa Richard Pryorom 
- Ravenn
#54 Re: Stand up comedy
a Dave je liga za sebe
moj omiljeni skeč
moj omiljeni skeč
- Ravenn
#55 Re: Stand up comedy
A Rick James anegdote su klasika
"I'm Rick James, biatch" [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yUrqy1Ec06c [/youtube]
i košarka sa Princom, Charlie Murphy je spontano zabavan
"I'm Rick James, biatch" [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yUrqy1Ec06c [/youtube]
i košarka sa Princom, Charlie Murphy je spontano zabavan
- holowey
#56 Re: Stand up comedy
a russell peters?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#58 Re: Stand up comedy
A još i muslimantodd_smith wrote:Dave Chapelle je jedini komicar danasnjice sto se moze nositi sa Richard Pryorom
-
todd_smith
#60 Re: Stand up comedy
ma ne samo sto je genije, i to kako izvodi sale i na kakav nacin covjek drustvene probleme predstavlja, nego ima svoje principe..za $50 miliona se nije prodao Comedy Centralu 
-
TalkTalkTalk
#61 Re: Stand up comedy
BiH-x wrote:^^![]()
hahahahah obožavam gaaa
- Acheron
-
oridjidji
#63 Re: Stand up comedy
Meni je stand up comedy svaki put kada izađem vani, a dobar mi dan, a zateknem se u kakvom ženskom društvu. Pa me onda neka pita, a što nemaš djevojku pa to pokrene monolog. Ono u fazonu, znaš mene kad je mati rodila nije plakala od sreće, nego što sam ružan. U školu me nije pratila, da joj nebi rekli šta to čudno vodaš s ruksakom. Druga djeca bi me zbog moje ljepote izbjegavala, pa sam s torbom na glavi u školu dolazio. Prvi dan kada sam sjeo u klupu rasplako sam drugaricu do mene. Svaki dan bi dobio nekog novog u klupi i ničim bi ih doveo do suza. Na kraju sam smješten u magareču. Tada sam skontao da sam poseban. Jednom mi je učiteljica rekla da izvadim knjige na sto sam ja izvadio sebe i onda tu krene karikiranje i zafrkancije i fore tipa ono mati me poljubi dvaput godišnje i to za bajrame i to jedva ... I onda samo dobaciš, a hočeš li me ti sada poljubiti? Ako se uskofrči, onda kažeš možeš u obraz... eto i ti si se prepala!SundanceKid wrote:Mislim da je odgovor na sva tri pitanja manje vise isti. Mentalitet ljudi, intelekt, obrazovanje..sve to ima svoju ulogu. Humor je u konacnici visoko inteligentna stvar (na onom pravom nivou), i moras imat osim toga jos dosta nekog prirodnog slifa da bi bio "stand up" komicar. Kod nas nema bas takvih kapaciteta, po mom misljenju, ne zato jer smo mi manje pametni (iako ruku na srce, u prosjeku smo retardirani za humor koji nadilazi Sulju i Muju), vec zato sto se humor drugacije oblikovao. Ovo podrucje je karakteristicno po humoru, specificnom, oblikovali nas nadrealisti, slavne mahalaske i carsijske fore i fazoni, sve je nekako islo u drugacijem smjeru. Bosnjo razmislja, sta meni treba neko da me zabavlja, ja sam vec sam sebi presmijesan, dok u drugim zemljama, to je vec zanimanje, profesija, i kao dolazis komicaru otvorenog uma, bez kompleksa, da te zabavi... Tesko je takvom narodu plasirat bilo kakav monolog...a jos teze iskupit grupu ljudi koja ima nivo da razumije sve te suptilne humor poruke "stand up" komicara..
Eto, nasupljirah se dosta, neko moje misljenje....
Da malo ozivimo temu
Meni je stand up comedy ono baš dobra zafrkancija i sviđa mi se ...
Zadnje sto sam pregledo ono ober odlično bilo mi je Three amigos...
-
Majjah
#64 Re: Stand up comedy
Volker Pispers, najbolji najinteligentniji njemacki stand up komicar
Meni je legendarna njegova izvedba na temu USA i terorizam, kako covjek uz humor na pametan nacin i najglupljem insanu docara problematiku terorizma i gdje su mu korijeni 
Ko zna njemacki obavezno pogledati. Titlovano je i na engleskom
Ko zna njemacki obavezno pogledati. Titlovano je i na engleskom
- KPNCTNJAH
#65 Re: Stand up comedy
Prije Pabla i amigosa omiljeni 'komicar' ti je bio Ismet Horo ?oridjidji wrote: Da malo ozivimo temu
Meni je stand up comedy svaki put kada izađem vani, a dobar mi dan, a zateknem se u kakvom ženskom društvu. Pa me onda neka pita, a što nemaš djevojku pa to pokrene monolog. Ono u fazonu, znaš mene kad je mati rodila nije plakala od sreće, nego što sam ružan. U školu me nije pratila, da joj nebi rekli šta to čudno vodaš s ruksakom. Druga djeca bi me zbog moje ljepote izbjegavala, pa sam s torbom na glavi u školu dolazio. Prvi dan kada sam sjeo u klupu rasplako sam drugaricu do mene. Svaki dan bi dobio nekog novog u klupi i ničim bi ih doveo do suza. Na kraju sam smješten u magareču. Tada sam skontao da sam poseban. Jednom mi je učiteljica rekla da izvadim knjige na sto sam ja izvadio sebe i onda tu krene karikiranje i zafrkancije i fore tipa ono mati me poljubi dvaput godišnje i to za bajrame i to jedva ... I onda samo dobaciš, a hočeš li me ti sada poljubiti? Ako se uskofrči, onda kažeš možeš u obraz... eto i ti si se prepala!Kad glavu ostaviš fikciji, nevjerovatno je šta ti sve može pasti napamet.
-
oridjidji
#66 Re: Stand up comedy
Jok. Iritantan je, nisam ga slušao. Kao ni Osmana Džihu, iako ih je par mojih drugova voljelo.Neko je volio slušati njihove kasete. Više sam volio gledati Benny Hilla, Putujući cirkus Monty Paytona, Crnu Guju, Seinfield, Nadrealiste i uz njih sam odrastao. Kroz lik Dzona Seinfilda u seriji upoznao sam se prvi put sa elemetima stand up komedije. Jedan o boljih filmova koji sam pogledao je bio o Rupertu Pupkinu (De Niro), liku koji želi postati stand up komičar, a film se zove kralj komedije. Isto tako rado se sječam i Čovjeka na mjesecu od Dzim Kerija u kojem on glumi Andi Kaufmana, također komičara. Nisam gledao mnogo stand up nastupa. Obično sam gledao nastupe komičara na dodijelama pojedinih muzičkih i filmskih nagrada. Znam da su se mnogi glumci upravo bavili stand up komedijom nego su počeli svoju tv ili filmsku karijeru poput Bila Kozbija, Stivi Martina, Vudi Alena, Dzim Kerija, Edi Marfija, Edi Grifina, Krisa Takera...KPNCTNJAH wrote:Prije Pabla i amigosa omiljeni 'komicar' ti je bio Ismet Horo ?oridjidji wrote: Da malo ozivimo temu
Meni je stand up comedy svaki put kada izađem vani, a dobar mi dan, a zateknem se u kakvom ženskom društvu. Pa me onda neka pita, a što nemaš djevojku pa to pokrene monolog. Ono u fazonu, znaš mene kad je mati rodila nije plakala od sreće, nego što sam ružan. U školu me nije pratila, da joj nebi rekli šta to čudno vodaš s ruksakom. Druga djeca bi me zbog moje ljepote izbjegavala, pa sam s torbom na glavi u školu dolazio. Prvi dan kada sam sjeo u klupu rasplako sam drugaricu do mene. Svaki dan bi dobio nekog novog u klupi i ničim bi ih doveo do suza. Na kraju sam smješten u magareču. Tada sam skontao da sam poseban. Jednom mi je učiteljica rekla da izvadim knjige na sto sam ja izvadio sebe i onda tu krene karikiranje i zafrkancije i fore tipa ono mati me poljubi dvaput godišnje i to za bajrame i to jedva ... I onda samo dobaciš, a hočeš li me ti sada poljubiti? Ako se uskofrči, onda kažeš možeš u obraz... eto i ti si se prepala!Kad glavu ostaviš fikciji, nevjerovatno je šta ti sve može pasti napamet.
Trojicu amigosa sam pogledao sasvim slučajno, zalutali su do mene. Pablo Francisco me odusevio... Dzona Danhama sam gledao na jutubu takodjer kada je bila aktuelna tema o terorizmu...
-
dezurni_ucenik
#67 Re: Stand up comedy
Tito!!!
Steta sto vise nije medju zivima.Koliko bi zadnjih godina imao materijala ,da je ziv.
-
Anonimus24
#68 Re: Stand up comedy
Pozdrav,
tema odlicna....
upravo u zadnje vrijeme sam se "navukao" na gledanje klipova stand up komicara....nesto me cjelokupna situacija u drzavi ubija u pojma pa reko malo da me ovi komicari izvuku iz "bed-a" ....lol..
eh kamo srece da neko nas pokrene vala Stand up komicara pa da kafici budu puni zbog ovakvih tezgi a ne nekih golih narodnjaka...(ali to je tema za sebe)
anyways, sinoc gledam Bill Cosby-a i njegov performans "HIMSELF"...covjek ni u jednom trenutno nije koristio pogrdnu rijec ali sam valjao od smijeha...svakako preporucujem da pogledate ...
pozz
tema odlicna....
upravo u zadnje vrijeme sam se "navukao" na gledanje klipova stand up komicara....nesto me cjelokupna situacija u drzavi ubija u pojma pa reko malo da me ovi komicari izvuku iz "bed-a" ....lol..
eh kamo srece da neko nas pokrene vala Stand up komicara pa da kafici budu puni zbog ovakvih tezgi a ne nekih golih narodnjaka...(ali to je tema za sebe)
anyways, sinoc gledam Bill Cosby-a i njegov performans "HIMSELF"...covjek ni u jednom trenutno nije koristio pogrdnu rijec ali sam valjao od smijeha...svakako preporucujem da pogledate ...
pozz
- Lakat Jebić
#69 Re: Stand up comedy
kralj, nastup pocne trijezan, na kraju bude mortus pjan
-
r_faruk
#70 Re: Stand up comedy
gdje se moze naci lista standup komedija richar pryor-a i george carlin-a?
-
dezurni_ucenik
#72 Re: Stand up comedy
Hiran wrote:
Hicks je kralj kraljeva.Ode medju Teksasanine ,hladno ih provaljuje,kako nemaju nikakvih desavanja jer su vukojebina pa dosli njega da gledaju.Pa onda im krene pricati kako samo oni u selendrama vidjaju vanzemaljce, a kako to niko ne vidi nlo u Los Angelesu ili New Yorku.A ovi se otkidaju od smijeha
- nedimaha
#73 Re: Stand up comedy
eddie je kraljfrfi. wrote:chapelle zakon![]()
![]()
(jedna epizoda koja mi sad naumpade-ona sa crazy mushrooms
)
nedavno sam gledala i par nastupa od dane cook-a, i bas su mi bili kul, lik je totalno dinamican pa cak i kad mu fazoni nisu nesto-nasmijes se njemu
naravno eddie murphy, kad god se sjetim one epizode sa zenom iz afrike![]()
![]()
![]()
![]()
(ko je gledao raw zna o cemu pricam
)
chris rocka pogledaj, on je prilicno luuud
- NekoIzMase
#74 Re: Stand up comedy
Robert Kelly
Gabriel Iglesias
Gabriel Iglesias
- Saian
#75 Re: Stand up comedy
Saian wrote:koji meni qrac bi pa pomislih da bi o ovome neko nesto im'o rec ?![]()
![]()
![]()
SundanceKid wrote:Mislim da je odgovor na sva tri pitanja manje vise isti. Mentalitet ljudi, intelekt, obrazovanje..sve to ima svoju ulogu. Humor je u konacnici visoko inteligentna stvar (na onom pravom nivou), i moras imat osim toga jos dosta nekog prirodnog slifa da bi bio "stand up" komicar. Kod nas nema bas takvih kapaciteta, po mom misljenju, ne zato jer smo mi manje pametni (iako ruku na srce, u prosjeku smo retardirani za humor koji nadilazi Sulju i Muju), vec zato sto se humor drugacije oblikovao. Ovo podrucje je karakteristicno po humoru, specificnom, oblikovali nas nadrealisti, slavne mahalaske i carsijske fore i fazoni, sve je nekako islo u drugacijem smjeru. Bosnjo razmislja, sta meni treba neko da me zabavlja, ja sam vec sam sebi presmijesan, dok u drugim zemljama, to je vec zanimanje, profesija, i kao dolazis komicaru otvorenog uma, bez kompleksa, da te zabavi... Tesko je takvom narodu plasirat bilo kakav monolog...a jos teze iskupit grupu ljudi koja ima nivo da razumije sve te suptilne humor poruke "stand up" komicara..
Eto, nasupljirah se dosta, neko moje misljenje....
Da malo ozivimo temu
i onda ja nestrpljiv kao
http://www.standup.ba/
ovog Adija ce se Hercegovci odrech, natjero me samog u praznom stanu u pod da gledam