Najopasnija mjesta u Sarajevu
-
gerberica
#51 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Mislim da tu nema pravila, napadaju bilo kada i bilo gdje.Ne razmisljaju oni jer mozga i nemaju.Debili su to.
- Perspektiva
#52 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
hehe, dobro si ovo reklagerberica wrote:Mislim da tu nema pravila, napadaju bilo kada i bilo gdje.Ne razmisljaju oni jer mozga i nemaju.Debili su to.
- respo
#53 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
kao sto gerba rece to se ne moze odrediti kao na zapadu recimo
svako mjesto u sarajevu je potencijalno opasno
kontas evo poceli pljackati po alipasinu sutra u novinama ne ciglanama se desilo to i to na bistriku na breki itd
moje licno iskustvo je da nema opasnog mjesta jer nisam nikad dozivio da me neko napadne a hodam od bascarsije do ajmo reci stupa pjeske i u bilo koje doba ( da se razumijemo na ilidzu ne idem jer nemam potrebe a i od c vile dole rjedje odem tako da se moje uglavnom odnosi na relaciju bascarsija c vila)
opet kazem to je moje iskustvo
svako mjesto u sarajevu je potencijalno opasno
kontas evo poceli pljackati po alipasinu sutra u novinama ne ciglanama se desilo to i to na bistriku na breki itd
moje licno iskustvo je da nema opasnog mjesta jer nisam nikad dozivio da me neko napadne a hodam od bascarsije do ajmo reci stupa pjeske i u bilo koje doba ( da se razumijemo na ilidzu ne idem jer nemam potrebe a i od c vile dole rjedje odem tako da se moje uglavnom odnosi na relaciju bascarsija c vila)
opet kazem to je moje iskustvo
-
gerberica
#54 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Mene su napali na carsiji na putu do posla.Uvijek sam kontala da sam tu najsigurnija, kao svi me znaju i nikada me nece tu nista lose zadesiti ali eto desilo se.A i jesam hodala i rano kada je mrak i uvecer poslije posla ko da sam Sarajevo oslobodila.Hajd' ostala ziva glOOva, ne ponovilo se. 
- nosara
#55 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Dajte ne kenjajte svega vam... Neki dan "ministar" "policije" fino rece "mup kantona-kriminalci 100:0"...
Sarajevo je dosadan grad toliko je bezbjedan...
Prosto dodje covjeku da napravi neki belaj, da malo podgrije atmosferu... 
Sarajevo je dosadan grad toliko je bezbjedan...
- bach
#56 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
S koje strane ove jednačine je sam ministar Neron Pećanac?nosara wrote:Dajte ne kenjajte svega vam... Neki dan "ministar" "policije" fino rece "mup kantona-kriminalci 100:0"...![]()
Sarajevo je dosadan grad toliko je bezbjedan...Prosto dodje covjeku da napravi neki belaj, da malo podgrije atmosferu...
- nosara
#57 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
On je van jednacine, u fgr limbu...bach wrote:S koje strane ove jednačine je sam ministar Neron Pećanac?nosara wrote:Dajte ne kenjajte svega vam... Neki dan "ministar" "policije" fino rece "mup kantona-kriminalci 100:0"...![]()
Sarajevo je dosadan grad toliko je bezbjedan...Prosto dodje covjeku da napravi neki belaj, da malo podgrije atmosferu...
-
gerberica
#58 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Oni sto misle da je bezbjedno neka me voze na posao i vracaju svaki dan jer se ja ne osjecam nimalo bezbjedno ovdje 
- pohakontas
#59 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Pa uzmi jarane telefon u ruku pnosara wrote:Dajte ne kenjajte svega vam... Neki dan "ministar" "policije" fino rece "mup kantona-kriminalci 100:0"...![]()
a prosetaj po carsiji kroz koju mracniju ulicicu naici ces na belaj garant
- nosara
#60 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
To je do tebe nesto...gerberica wrote:Oni sto misle da je bezbjedno neka me voze na posao i vracaju svaki dan jer se ja ne osjecam nimalo bezbjedno ovdje
- bach
#61 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Tako nekako. Valjda.
-
gerberica
#62 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
sto, ti se osjecas bezbjedno ha?nosara wrote:To je do tebe nesto...gerberica wrote:Oni sto misle da je bezbjedno neka me voze na posao i vracaju svaki dan jer se ja ne osjecam nimalo bezbjedno ovdje![]()
- nosara
#63 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ne bas toliko bezbjedno kao u ratu, ali tu negdje...gerberica wrote:sto, ti se osjecas bezbjedno ha?nosara wrote:To je do tebe nesto...gerberica wrote:Oni sto misle da je bezbjedno neka me voze na posao i vracaju svaki dan jer se ja ne osjecam nimalo bezbjedno ovdje![]()
Sarkazam...
- respo
#64 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
ne znam za tebe al ja se osjecam bezbjedno i nikad nisam imao straha da izadjem i u 3 po noci pjeske ako treba od grada do c vilegerberica wrote:Oni sto misle da je bezbjedno neka me voze na posao i vracaju svaki dan jer se ja ne osjecam nimalo bezbjedno ovdje
opet to je moje neko iskustvo ne kazem da nema problema nikako
mozda i oni paze koga ce napasti sta ce kako ce gdje (ustvari ne mozda nego sigurno) i ne govorim ovo da lici kao da sam ja neki sta ja znam al eto valjda imam srece ili cega vec
-
gerberica
#65 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
u ratu nisam gledala dusmana u oci a ove "moje" jos ponekad sanjam. 
- Perspektiva
#66 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Hoce li napadati starije ljude? I sta mislite da li imaju hrabrosti potegnuti noz ako se usprotivis, ili idu na blef da zavaraju i uplase zrtvu i na taj nacin manipulisu ?! 
-
gerberica
#67 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ja sam tada imala noz ispod grla i nisam od straha reagovala i poslije mi na vjestacenju kaze doktor da me je spasilo to sto nisam vristala jer s obzirom da su narkomani ne zna se sta bi bili u stanju uraditi.Perspektiva wrote:Hoce li napadati starije ljude? I sta mislite da li imaju hrabrosti potegnuti noz ako se usprotivis, ili idu na blef da zavaraju i uplase zrtvu ?!
- mrtva kokoš
#68 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
aa znate da su klosari kao cuke (nemoj da se ovi av mau nadju uvrijedjeni - nista licno)
oni tacno osjete ko ih se boji 
- Perspektiva
#69 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ajde ne pricas kojesta, ko da se ti ne bi uplasio da ti pridje neki odrpanac sa nozem, koji je spreman na sve ako mu se suprotstavismrtva kokoš wrote:aa znate da su klosari kao cuke (nemoj da se ovi av mau nadju uvrijedjeni - nista licno)oni tacno osjete ko ih se boji
Da nisu naoruzani pa hajde, ionako nemaju 50g sa krevetom
- starii
#70 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
neki dan setam kod slatkog coseta oko 19h kad dvojica malih cigancica otese zeni lancic...helem uhvatise ih odmah, i oni pocese ko plakati,kasnije se okrenem i vidim degeneka je bilo 
- respo
#71 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
ja mislim da oni dooooooooobro paze koga ce napasti ili cak i prici
vidite i sami da napadaju zenske maloljetnike koji idu u skole i strance jer znaju da su stranci uglavnom izgubljeni u tudjem gradu i drzavi
vidite i sami da napadaju zenske maloljetnike koji idu u skole i strance jer znaju da su stranci uglavnom izgubljeni u tudjem gradu i drzavi
-
mali_balon
#72 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ma prica o opasim djelovima grada je suplja da to veze s vezom nema. Na budalu ces naleitit i u centru u svrakinom i dobrinji i na trajvanskoji i na trolebukoj.
Moze me budala napasti pred kucom a moze i u centru. Meni su gore predrasude, eto sada na osnovu necijeg iskustva moramo reci jeste najhebenije ja na Dobrinji i AP i onda ja ko papagaj ponavaljm jeste tamo je pravo zahebano iz kontejnera iskacu kriminalci i bande i napadaju posten svijet a dva puta bio na Dobrinji ili AP.
Nidze veze.
Ili ova diskusija treba vodit getoiziranju pojedinih dijelva grada, kao sto je bio pokusaj vlasti sa tim nekim tablama tipa ulazite u opasno podrucje. S cim bi se cijena nekretinina u tim getoima prepolovila.
Moze me budala napasti pred kucom a moze i u centru. Meni su gore predrasude, eto sada na osnovu necijeg iskustva moramo reci jeste najhebenije ja na Dobrinji i AP i onda ja ko papagaj ponavaljm jeste tamo je pravo zahebano iz kontejnera iskacu kriminalci i bande i napadaju posten svijet a dva puta bio na Dobrinji ili AP.
Nidze veze.
Ili ova diskusija treba vodit getoiziranju pojedinih dijelva grada, kao sto je bio pokusaj vlasti sa tim nekim tablama tipa ulazite u opasno podrucje. S cim bi se cijena nekretinina u tim getoima prepolovila.
- mrtva kokoš
#73 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
nisi shvatio poentu. odrpanac sa nozem u 90% slucajeva bira koga ce zaskociti, preostalih 10% nisam susreo. kad sam vani, dovoljno je da se namrgodim pa da me takvi smorovi zaobidju, bar do sada.Perspektiva wrote:Ajde ne pricas kojesta, ko da se ti ne bi uplasio da ti pridje neki odrpanac sa nozem, koji je spreman na sve ako mu se suprotstavismrtva kokoš wrote:aa znate da su klosari kao cuke (nemoj da se ovi av mau nadju uvrijedjeni - nista licno)oni tacno osjete ko ih se boji
Da nisu naoruzani pa hajde, ionako nemaju 50g sa krevetom
malo kad prokontas mozes i sam uvidjeti da se ljudi ponasaju na slican nacin kao i zivotinje, tj. psi. samo se stavi u njihovu poziciju i sve ce ti biti jasnije. od ulaska na tudju teritoriju, napada, odbrane, ponasanja u coporu, sve su to ista pravila koja vrijede i za ljude..
- Perspektiva
#74 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
mrtva kokoš wrote:nisi shvatio poentu. odrpanac sa nozem u 90% slucajeva bira koga ce zaskociti, preostalih 10% nisam susreo. kad sam vani, dovoljno je da se namrgodim pa da me takvi smorovi zaobidju, bar do sada.Perspektiva wrote:Ajde ne pricas kojesta, ko da se ti ne bi uplasio da ti pridje neki odrpanac sa nozem, koji je spreman na sve ako mu se suprotstavismrtva kokoš wrote:aa znate da su klosari kao cuke (nemoj da se ovi av mau nadju uvrijedjeni - nista licno)oni tacno osjete ko ih se boji
Da nisu naoruzani pa hajde, ionako nemaju 50g sa krevetomako je on spreman da me napadne, i ja sam spreman da se branim. jedino situacije noz na vratu, pistolj uperen u celo bi me dovele u nezavidnu situaciju, ali i to je malo teze jer pratim situaciju konstantno.
mislim nikad ne reci nikad ali mozes i sam uvidjeti ko su stradalnici takvih ...
malo kad prokontas mozes i sam uvidjeti da se ljudi ponasaju na slican nacin kao i zivotinje, tj. psi. samo se stavi u njihovu poziciju i sve ce ti biti jasnije. od ulaska na tudju teritoriju, napada, odbrane, ponasanja u coporu, sve su to ista pravila koja vrijede i za ljude..
E upravo me podsjeti to sam htio napisati. Postali smo isto zivotinje, da je doslo vrijeme da samo jaki (fizicki u ovom slucaju) mogu dobro proci
Prvo sto treba pokusati izbjeci situaciju, ako dodje do toga pobjeci, ako ne mozes onda uzeti stvar u svoje ruke, da se zavrsi najbolje po tebe
Ne znam nije me niko oruzijem napadao, ali pojavio bi se strah naravno, od straha se ne bih smio suprotstaviti jer ipak nije borba zivota i smrti
-
zipoo
#75 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Kad izvade noz bolje bjezite. Njih kad strah uhvati hoce oni bocnuti. Mene su tako u ledja 2x necim bocnuli.
Mada nisam im ni ja ostao duzan
Mada nisam im ni ja ostao duzan