BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

em11r

#51 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by em11r »

Drago mi je da postoji neko kao AS Kramar da pobije sve ove mitove sa pika o autima 2003-4 godiste koja su navodno presla 140K.

Sva su im auta u izvrsnom stanju nakon predjenih u prosjeku 170ak istinitih hiljada za cca 4 godine max.

Kad mi stave passata B5.5 2001 godina i napisu presao 140-50 ili neku 307-cu slicnog godista (koja je usput automatski PREMIUM samo zato sto ima sva 4 podizaca stakala) povraca mi se.

PS
evo vam njihova stranica u njemackoj pa i tu ponudu snimite

http://home.mobile.de/TRADECARSGMBH#ses
1korisnik

#52 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

Ma napuhane su mu cijene, to definitivno. 21000 za to auto sa tom kilometrazom.

I ja se dvoumim oko ovog auta, doduse oko 320d. Ali u Njemackoj je ovo auto za tu cijenu preslo do 80000km, sto je velika stvar. Jeftiniji su sa tom kilometrazom. Druga stvar, ako nadjes u Njemackoj ili nekoj drugoj zemlji handlera pa jos vratis porez od 19%, izadje te cijenom kao da ga kupujes ovdje. I jos nesto, nije isto da li je auto preslo 100000km ovdje i u Njemackoj.

Jos jedna stvar, a to je veliki servis. Ne znam samo na koju kilometrazu se radi kod e90, ali radije bih uzeo auto od 200000km na satu kojem je uradjen veliki servis, nego neko od 120000 kojem nije. Za sve ostalo tu nije eurocard mastercard.
basicm

#53 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by basicm »

Za 8000 eura tesko da nadjes ovakav sa 80 hiljada na satu. To je otprilike cijena koja bi u finalu izasla na 21 hiljadu KM.
1korisnik

#54 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

Donekle si u pravu.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

A onda, to je upravo to sto govorim, ta cijena, 80000 na satu. To je lako.
basicm

#55 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by basicm »

1korisnik wrote:Donekle si u pravu.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

A onda, to je upravo to sto govorim, ta cijena, 80000 na satu. To je lako.
Da, i to bas u Italiji :)

Pogledaj sliku 8/15, kod rucne kocnice, ima li ti sta sumnjivo za BMW od 80-ak hiljada na satu
1korisnik

#56 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

Pa dobro auto je malo pohaban iznutra :S

Ali kakve veze ima sto je u Italiji?
Dalje, opet kazem, za te pare, a i mnogo manje, mozes naci odlicnog e90 sa 80k na satu. 180k i 80k je razlika.

Evo pa proberi:D
http://suchen.mobile.de/auto/bmw-320-di ... ence=DAILY

A evo i bez obzira na kilometrazu, kao kod Kramara:
http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... itCountry=
basicm

#57 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by basicm »

Ne brini, probirem bas njega vec neko vrijeme, pa znam da ne ide. Stavi do 100 hiljada na satu u pretragu pa mi javi :)
I ako budem uzimao, iz Italije necu da je nov :)
Mr.Fundamental

#58 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by Mr.Fundamental »

1korisnik wrote:Pa dobro auto je malo pohaban iznutra :S

Ali kakve veze ima sto je u Italiji?
Zato što Talijane prati glas da su nemarni vozači, slabo održavaju auta, a vole ošinut po gasu, i zato se ne preporučuje uvoz auta od tamo. Mada, naravno,uvijek ima izuzetaka, ali eto generalno ih takav glas prati.
vukojebina

#59 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by vukojebina »

ovaj iz italije je preso jedno 4 puta po 80000 km.. najjaci su mi ovi likovi sto nadju na mobile.de auto u italiji, koje je ocita muljaza, i posle tvrde da je to normala cijena i kilometraza u njemackoj.. dobro auto, ocuvano auto, sa malom kilometrazom je "svugdje" na cijeni, i u njemackoj i u belgiji i u italiji, apsolutno svugdjeeeeeeee...
1korisnik

#60 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

Procitaj prethodne postove pa onda pisi svoj. Decko pita o autu iz Kramara koje je preslo 180000km i kosta 22000KM kod nas. u Njemackoj takvo isto auto mozes naci sa finalnom cijenom za 17000, znaci 5000KM manje i auto koje je vozeno po njemackom autobahnu. Da si se potrudio pa procitao, umjesto da se odmah pravis pametan, ne bi tako pisao, vec bi argumentovano tvrdio to tvoje, sta vec tvrdis. Uostalom, sta ti znas o ovom autu?
1korisnik

#61 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

basicm wrote:Ne brini, probirem bas njega vec neko vrijeme, pa znam da ne ide. Stavi do 100 hiljada na satu u pretragu pa mi javi :)
I ako budem uzimao, iz Italije necu da je nov :)
Ej hocu, cim ga i ja kupim, i nadjem jos jednog:D

Nego, razmisljam o 318i, oni su kao jeftiniji.
emko1234

#62 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by emko1234 »

1korisnik wrote:Ma napuhane su mu cijene, to definitivno. 21000 za to auto sa tom kilometrazom.

I ja se dvoumim oko ovog auta, doduse oko 320d. Ali u Njemackoj je ovo auto za tu cijenu preslo do 80000km, sto je velika stvar. Jeftiniji su sa tom kilometrazom. Druga stvar, ako nadjes u Njemackoj ili nekoj drugoj zemlji handlera pa jos vratis porez od 19%, izadje te cijenom kao da ga kupujes ovdje. I jos nesto, nije isto da li je auto preslo 100000km ovdje i u Njemackoj.

Jos jedna stvar, a to je veliki servis. Ne znam samo na koju kilometrazu se radi kod e90, ali radije bih uzeo auto od 200000km na satu kojem je uradjen veliki servis, nego neko od 120000 kojem nije. Za sve ostalo tu nije eurocard mastercard.
izvini kako nije isto jel preslo u njemackoj 100 000 il kod nas?
sta je to u njemackoj? evo ja nikad nisam izasao iz sarajeva pa mi ti iz prve ruke reci kako je to u njemackoj?
auta se voze po dijamantima, i na staklenim cestama koje se poliraju najboljim sredstvima za ciscenje i to rucno, ljudi koji ih voze su svi do jednog prosli obuku u nekom F1 timu il rally timu, uvijek su saltali na najbolji moguci nacin i kad je to za motor najpotrebnije, auta su isla na servis uvijek 1000km prije servisnog roka i u njih su sipana samo najkvalitetnija ulja i aditivi, svi iskljucivo voze na najskupljim gumama koje mjenjaju svake dvije sezone i svi iskljucivo sipaju gorivo na ARAL pumpama i to ono najskuplje sto kosta 1.52 eura po litri?

joj sto ne mogu ove price, bolan zemlja u kojoj se auto vozi ima malo il nimalo veze sa stanjem auta. seljak je seljak bilo gdje, neko ko ne zna vozit nece znat vozit ni ovdje ni u njemackoj ni na mjesecu. jedini razlika je u stanju cesta i kvaliteti goriva. a to se vrlo lako provjeri na autu. tj stanje ovjesa i kakvo je gorivo sipano.
postoji nesto sto se zove zamor materijala, za motor koji je redovno i pravilno odrzavan i servisaran-isto je 100 000 u njemackoj i u bosni. a motor je kljuc auta koliko ja znam. prema tome, mozda je taj motor u njemackoj cak u malo slabijem stannju jer im je servisni interval veci, a zbog dobre cestovne infrastrukture konstatno se brze vozi pogotovo kad su upitanju ljudi koji idu na posao iz grada u grad.
prema tome, pusti se glupe price i bapskih mitova.
ja znam ljude u svom okruzenju, cija su auta u boljem stanju nego auta u pola salona u gradu. nema to veze s drzavom nego je ko i sve stvar spleta oklonosti( od stanja u glavi, preko ekonomske situacije u kuci, do navike, pedantnosti, kucnog odgoja i discipline)
nije nam niko kriv sto pola fukara po gradu koje zarade 10-20 hiljada hoce da voza auto od 80 milja pa nemaju za servisa, vozaju na protekt gumama i sipaju za cvaju.
to je jedina razlika izmedju svaba i nas.

izvinjavam se na off topicu
em11r

#64 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by em11r »

emko1234 wrote:
1korisnik wrote:Ma napuhane su mu cijene, to definitivno. 21000 za to auto sa tom kilometrazom.

izvini kako nije isto jel preslo u njemackoj 100 000 il kod nas?
sta je to u njemackoj? evo ja nikad nisam izasao iz sarajeva pa mi ti iz prve ruke reci kako je to u njemackoj?
auta se voze po dijamantima, i na staklenim cestama koje se poliraju najboljim sredstvima za ciscenje i to rucno, ljudi koji ih voze su svi do jednog prosli obuku u nekom F1 timu il rally timu, uvijek su saltali na najbolji moguci nacin i kad je to za motor najpotrebnije, auta su isla na servis uvijek 1000km prije servisnog roka i u njih su sipana samo najkvalitetnija ulja i aditivi, svi iskljucivo voze na najskupljim gumama koje mjenjaju svake dvije sezone i svi iskljucivo sipaju gorivo na ARAL pumpama i to ono najskuplje sto kosta 1.52 eura po litri?

joj sto ne mogu ove price, bolan zemlja u kojoj se auto vozi ima malo il nimalo veze sa stanjem auta. seljak je seljak bilo gdje, neko ko ne zna vozit nece znat vozit ni ovdje ni u njemackoj ni na mjesecu. jedini razlika je u stanju cesta i kvaliteti goriva. a to se vrlo lako provjeri na autu. tj stanje ovjesa i kakvo je gorivo sipano.
postoji nesto sto se zove zamor materijala, za motor koji je redovno i pravilno odrzavan i servisaran-isto je 100 000 u njemackoj i u bosni. a motor je kljuc auta koliko ja znam. prema tome, mozda je taj motor u njemackoj cak u malo slabijem stannju jer im je servisni interval veci, a zbog dobre cestovne infrastrukture konstatno se brze vozi pogotovo kad su upitanju ljudi koji idu na posao iz grada u grad.
prema tome, pusti se glupe price i bapskih mitova.
ja znam ljude u svom okruzenju, cija su auta u boljem stanju nego auta u pola salona u gradu. nema to veze s drzavom nego je ko i sve stvar spleta oklonosti( od stanja u glavi, preko ekonomske situacije u kuci, do navike, pedantnosti, kucnog odgoja i discipline)
nije nam niko kriv sto pola fukara po gradu koje zarade 10-20 hiljada hoce da voza auto od 80 milja pa nemaju za servisa, vozaju na protekt gumama i sipaju za cvaju.
to je jedina razlika izmedju svaba i nas.

izvinjavam se na off topicu

http://www.pik.ba/artikal/5095334/pezo-1-6-hdi-xs/

Evo jednog bas takvog svijetlog primjera, koji je lafo presao samo 75000 negdje u njemackoj a rasut ko riža. Oguljeni prekidaci, plastike sve nesto iskrivljene, sve izhabano. Mozda je presao 75 ali je vozao konje i volove u autu.
johntra

#65 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by johntra »

Ne znam o kakvim prekidačima pričaš, ali sem ovog za zaključavanje otvaranja stražnjih stakala, koji je malo ogreban, ja ne vidim velike tragove habanja enterijera ovog auta...sjedišta su ok, nisu ulegla ni ishabana sa strane od ulazaka/izlazaka, komande klime i radija isto ok, nisu ishabani, a i volan se čini u ok stanju...ručica mjenjača je isto ok, a jedino su ofirni ovi zazori dijelova table, mada je i to moguće da je do proizvođača...

da se razumijemo, ni ja ne vjerujem u ovu kilometražu, ali sumnjam da je pregaženo auto pravo i lako bi ga mogao prodati da je napisao da je prešao duplo više, jer solidno izgleda...ali opet, ko zna, možda i jeste prešao samo toliko...
1korisnik

#66 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by 1korisnik »

Nije isto ako auto vozis po uglancanim cestama koje idu manje vise pravo, i ako vozis Sarajevo - Bjelimici, po kojekakvim krivurinama i izbocinama na cesti. U pravu si, strada ovjes. Dalje koliko znam, gorivo ovdje i gore opet nije isto, i sad se nadjes u situaciji gdje ovdje kupis auto koje je tako malo preslo a kad stradaju dizne, nekom sa normalnom platom nije zao dati 1000 eura za popravak, a nama itekako jeste, zbog same finansijske situacije, a onda i nas covjek je nas covjek, uvijek gleda kako ce nekog zajebati...

Nemam ja nista protiv toga ako neko prodaje dobro odrzavano auto, ali razlika je opet i u cijenama, kad ovako napuse cijenu po piku tog istog bmwa na 30000KM smuci mi se.

Eh eto zasto nije isto.
em11r

#67 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by em11r »

johntra wrote:Ne znam o kakvim prekidačima pričaš, ali sem ovog za zaključavanje otvaranja stražnjih stakala, koji je malo ogreban, ja ne vidim velike tragove habanja enterijera ovog auta...sjedišta su ok, nisu ulegla ni ishabana sa strane od ulazaka/izlazaka, komande klime i radija isto ok, nisu ishabani, a i volan se čini u ok stanju...ručica mjenjača je isto ok, a jedino su ofirni ovi zazori dijelova table, mada je i to moguće da je do proizvođača...

da se razumijemo, ni ja ne vjerujem u ovu kilometražu, ali sumnjam da je pregaženo auto pravo i lako bi ga mogao prodati da je napisao da je prešao duplo više, jer solidno izgleda...ali opet, ko zna, možda i jeste prešao samo toliko...

haj' dobro :run:
johntra

#68 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by johntra »

čuj tebe, haj dobro...šta sam to loše napisao, kad je sve tako kako sam napisao?
meni je najofirniji datum na fotografijama... :lol:
em11r

#69 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by em11r »

johntra wrote:čuj tebe, haj dobro...šta sam to loše napisao, kad je sve tako kako sam napisao?
meni je najofirniji datum na fotografijama... :lol:
izgledao kao SVE osim auto sa 75.000 na satu :)
derPate

#70 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by derPate »

Kralju ja vozim 318i Aut. 2007 god i sa njim sam prezadovoljan.Nemoj da te brine to sto je Benzinac jer su ovi danasnji motori bazirani skoro na istoj potrosnji.Ja sam zadovoljan sa svojim i ako ima samo 129KS.
Presao mi je do sada 127.000km i nisam imao nekih vecih problema s njim osim Xenon sijalica i par filtera.A sto se
potrosnje tice koliko ga deres toliko i trosi tako da je do tebe.Ali nikad nebi kupovao auto u toj klasi sa toliko km odmah da ti kazem jer mislim da tek oko 200.000km pocinju malo ozbiljniji problemi :D
emko1234

#71 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by emko1234 »

1korisnik wrote:Nije isto ako auto vozis po uglancanim cestama koje idu manje vise pravo, i ako vozis Sarajevo - Bjelimici, po kojekakvim krivurinama i izbocinama na cesti. U pravu si, strada ovjes. Dalje koliko znam, gorivo ovdje i gore opet nije isto, i sad se nadjes u situaciji gdje ovdje kupis auto koje je tako malo preslo a kad stradaju dizne, nekom sa normalnom platom nije zao dati 1000 eura za popravak, a nama itekako jeste, zbog same finansijske situacije, a onda i nas covjek je nas covjek, uvijek gleda kako ce nekog zajebati...

Nemam ja nista protiv toga ako neko prodaje dobro odrzavano auto, ali razlika je opet i u cijenama, kad ovako napuse cijenu po piku tog istog bmwa na 30000KM smuci mi se.

Eh eto zasto nije isto.
do tebe je hoce li te neko zajebat il nece.
recimo meni ovog pezoa sto ga je em11r stavio neko ne bi mogao prodat za 2 hiljade.
auto je zamaskirano izjebano, pogledaj sliku na kojoj se vidi pretinac ispred suvozaca. vidi se kako je plastika oguljena. auto sa 75 000km na sebi mora bit ko nov.
moj prosli auto sa 90 i kusur hiljada je bio unutra ko iz salona. negdje nikave ogrebotine nije bilo. od starog golf je u odlcinom stanju isto par godina star, i sa 67 000km na satu trenutno. ovaj pezoo je brat bratu pregazio 200 000.

sto se tice price o financijskom situaciji, ko god kupuje polovan auto mora bit spreman na izlete u minus jer je polovan auto macak u vreci (mislim desava se to i kod novih aauta, alfa je primjer :D )
prema tome, ako ces ti il bilo ko kupit auto s knap para da nemas ti da odradis servis za sebe, nemoj ga ni uzimat.
i ta prica o cestama, to je ok. al kad kupujes auta koja su osjetljiva na to. iskreno, tesko se sta moze pojebat u 100 000km ako se auto redovno odrzava. i ako se pojebe, promjenis. i to je to.
sve je to od slucaja do slucaja.
goran16v

#72 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by goran16v »

Jedan moj jaran ima dobru teoriju pa kaze daj mi da kupim auto koji se vozio u BiH, znam da je zbog nasih rupa i cesta sve redovno na ovjesu mijenjano, a ne da kupim auto iz uvoza, 150k km na satu, sve jos uvijek fabricko, nema sekunde lufta, ali u roku 2 mjeseca sve prolupa na nasim cestama ko da se u civaraman vozam i eto uvale!
johntra

#73 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by johntra »

emko1234 wrote:
recimo meni ovog pezoa sto ga je em11r stavio neko ne bi mogao prodat za 2 hiljade.
auto je zamaskirano izjebano, pogledaj sliku na kojoj se vidi pretinac ispred suvozaca. vidi se kako je plastika oguljena. auto sa 75 000km na sebi mora bit ko nov.
nije ovaj Peugeot prešao 200 milja, ali nije ni 75...prije će to biti neka sredina, a što se tiče table, ona nije izgrebana, nego se vidi da je lik prao auto malo prije toga i to je radio sa Arfom ili nekim sličnim sredstvom, pa mu je ostalo dosta bijelih packi...zazori su širi na vratima od kasete, a i to ništa ne znači, jer je možda neko nekad tu jače udario koljenom dok je sjedio ili je neko nečim opteretio dok je bila otvorena...po svim ostalim parametrima, ovo auto izgleda relativno očuvano, ali ni ja ne vjerujem da je prešao 75 milja, ali nigdje nema znakova da je auto pregaženo, čak ni na karoseriji...
derPate

#74 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by derPate »

u Bosni je jako tesko naci auto koje ima svoju originalnu kilometrazu.Ma da ja mislim da su auta uvezena iz Italije ili nekih dijelova Njemacke u gorem stanju nego nasa dole.S obzirom da i u Njemackoj ne zive samo njemci nego svakakva mraka onda je jos veca lutrija putovati iz BiH u Njemacku da kupis auto a ono ga neki Bugarin derao prije toga :D a na kraju ces ga ipak uzeti jer si se vec izlozio tolikom trosku da ce ti biti zao da se vratis praznih ruku :D
em11r

#75 Re: BMW 318D 2007 DA ili NE !?!

Post by em11r »

johntra wrote:
emko1234 wrote:
nije ovaj Peugeot prešao 200 milja, ali nije ni 75...prije će to biti neka sredina, a što se tiče table, ona nije izgrebana, nego se vidi da je lik prao auto malo prije toga i to je radio sa Arfom ili nekim sličnim sredstvom, pa mu je ostalo dosta bijelih packi...zazori su širi na vratima od kasete, a i to ništa ne znači, jer je možda neko nekad tu jače udario koljenom dok je sjedio ili je neko nečim opteretio dok je bila otvorena...po svim ostalim parametrima, ovo auto izgleda relativno očuvano, ali ni ja ne vjerujem da je prešao 75 milja, ali nigdje nema znakova da je auto pregaženo, čak ni na karoseriji...
Da ovo nije tvoje auto :D :skoljka:
Post Reply