Medicinski fakultet Foča

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
gorgonzola

#51 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by gorgonzola »

vuk_samotnjak wrote:
electric wrote:Mene kao studenta Medicinskog fakulteta u Tz ova institucija vrijedja jos pogotovo u ovakvoj situaciji u drzavi kada je do posla teze doci nego doo lijeka za rak ali eto kakvo je stanje u drzavi nas bukvalno nista vise ne moze iznenadit pa tako ni ova institucija nadam se samo da ce reagovati neke institucije ove drzave ili oadekvatno osoblje Med. fakulteta u Sa i Tz!!!
Mene kao građanina ove drzave i nedaj boze vasih usluga vrijeđa količina vaše inteligencije, jer se kompletna može izmjeriti tvojim postom punim mržnje i ogorčenosti. Ustvari ti nisi budući doktor, nego jedan veliki paćenik.

Imao sam priliku liječiti se na Koševu i ni najgorem neprijatelju nebih preporučio da gore ide, ako nema u startu love da podmaže od čistačice do doktora sve redom, a za razliku od tebe koji vjerovatno tako ogorčen nisi maknuo iz Tuzle, imao sam priliku svjedočiti spašavanju života kojeg su doktori u federaciji bili otpisali pa i ti tvoji u Tuzli, a koliko znam dole se bar jos uvijek trazi neko znanje za polaganje ispita, a ne ko nasi buduci doktori u sarajevu i tuzli na bubice.

Svaka cast onim doktorima iz predratnih generacija, sad vama ni ovcu nebih dao da je lijecite.

I da bi bili doktori a ne napaćeni kretenčići, morate biti svjesni da sarajevo i tuzla nisu centar svijeta, a sto se tice fakulteta, svaki je on isti, samo je bitno hoće li ga kakav paćenik ko ti upisati.

LP :wink:

Potpisujem. Koje sve pacenici posjecuju forum to nije normalno. Jarane kakva ovca, ma ni pacova im ne bih dao. Mamu mi operisali na kosevu, ok je operacija prosla, da bi ona tromb dobila i umalo od njega nije podlegla. I to je operisao najcjenjeniji doktor. Kakav je to doktor kad zaboravi dati injekciju protiv tromboze. Ako je nisu imali ,mogli su reci da je odem kupiti u apoteci iili bilo kako da nabavim. Sad mama mora carapu nosati do kraja zivota. kad sam pricao u holandiji jaranu koji je dr ovdje, on se zgrozio.Popisam im se ja na fax koji su oni zavrsili. Pacijenti su samo meso za njih. Nikakva usluga nista. Mamu sa prezivljenom klinickom smrcu, htjeli vratiti kuci , jedva smo ih ubijedili ( stela) da je ostave.
Hemera

#52 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

pošto dotičnog preko foruma samo vrijeđa postojanje MF Foča,nek ode tamo,pa nek isprovjerava,šta kolege rade,i kako rade,i još neka s eusput malo istestira,pa neka nam javi rezultate i utiske....ali ono samo svoje licne utiske i zakljucke
gorgonzola

#53 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by gorgonzola »

ma tako su se i u londonu smijali kad su ovi odlucili oxford osnovati. 'ta ce oni na selu fax imati.
Bambi_na_kofeinu

#54 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Bambi_na_kofeinu »

gorgonzola wrote:ma tako su se i u londonu smijali kad su ovi odlucili oxford osnovati. 'ta ce oni na selu fax imati.
Ma šta veliš, hladno paralela sa Oksfordom?
Malo povratih u sebi :mrgreen:
kako to

#55 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by kako to »

Prije su dolazili da zavrse fax u Sarajevu i ostajali tu. sad zavrsavaju fakultete po selendrama a opet ce poslije doci u Sarajevo da traze posao.
Batt-x

#56 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Batt-x »

Kad je uopšte osnovan medicinski fakultet u Foči, u ratu? Kakva je tamo bolnica? Ne vjerujem da je klinički centar. Kadar? Negdje sam pročitao da predaju profesori mahom iz Beograda i Srbije, pa mi nije jasno kako uspjevaju da budu svaki dan na predavanju u Foči i u Beogradu ili gdje već predaju?! Jedina "prednost" ovog fakulteta jeste što je državni, a dok je kvaliteta vjerovatno upitna. Za medicinski fakultet je potreban dobar klinički centar, da nije tako onda bi i Zenica imala medicinski fakultet, i Bihać i svaki grad koji ima malo "veću" bolnicu. Dovoljno je otvoriti stranicu bolnice u Foči i pogledati koliko ima zaposlenih doktora po određenim odjelima.
Pošto ovaj fakultet pripada univerzitetu Istočno Sarajevo, vjerovatno je i osnovan samo eto da bi i Istočno Sarajevo imalo medicinu.
Mislim da se ovdje upisuju ovi što ne mogu upisati medicine u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Jer nije moguće da je medicina i bolnica u Foči bolja nego u ova 4 navedena grada.
Druga je stvar što svak svog konja hvali.
boyche

#57 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by boyche »

Posljednja rečenica mi se posebno sviđa.
A sad za ovo gore navedeno... Foča IMA klinički centar, jer da nema jednostavno, fakultet ne bi niti postojao. Zenica, Bihač i ostali gradovi NEMAJU, ne znam šta im fali i šta sve moraju imati, ali nemaju... Iskreno ja bih volio da Zenica ima medicinu jer mi je ona najbliže i ne bih se morao seliti iz Viteza ni u Foču, ni u Sarajevu niti igdje drugo već bih bio tu...
electric

#58 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by electric »

gorgonzola wrote:
vuk_samotnjak wrote:
electric wrote:Mene kao studenta Medicinskog fakulteta u Tz ova institucija vrijedja jos pogotovo u ovakvoj situaciji u drzavi kada je do posla teze doci nego doo lijeka za rak ali eto kakvo je stanje u drzavi nas bukvalno nista vise ne moze iznenadit pa tako ni ova institucija nadam se samo da ce reagovati neke institucije ove drzave ili oadekvatno osoblje Med. fakulteta u Sa i Tz!!!
Mene kao građanina ove drzave i nedaj boze vasih usluga vrijeđa količina vaše inteligencije, jer se kompletna može izmjeriti tvojim postom punim mržnje i ogorčenosti. Ustvari ti nisi budući doktor, nego jedan veliki paćenik.

Imao sam priliku liječiti se na Koševu i ni najgorem neprijatelju nebih preporučio da gore ide, ako nema u startu love da podmaže od čistačice do doktora sve redom, a za razliku od tebe koji vjerovatno tako ogorčen nisi maknuo iz Tuzle, imao sam priliku svjedočiti spašavanju života kojeg su doktori u federaciji bili otpisali pa i ti tvoji u Tuzli, a koliko znam dole se bar jos uvijek trazi neko znanje za polaganje ispita, a ne ko nasi buduci doktori u sarajevu i tuzli na bubice.

Svaka cast onim doktorima iz predratnih generacija, sad vama ni ovcu nebih dao da je lijecite.

I da bi bili doktori a ne napaćeni kretenčići, morate biti svjesni da sarajevo i tuzla nisu centar svijeta, a sto se tice fakulteta, svaki je on isti, samo je bitno hoće li ga kakav paćenik ko ti upisati.

LP :wink:

Potpisujem. Koje sve pacenici posjecuju forum to nije normalno. Jarane kakva ovca, ma ni pacova im ne bih dao. Mamu mi operisali na kosevu, ok je operacija prosla, da bi ona tromb dobila i umalo od njega nije podlegla. I to je operisao najcjenjeniji doktor. Kakav je to doktor kad zaboravi dati injekciju protiv tromboze. Ako je nisu imali ,mogli su reci da je odem kupiti u apoteci iili bilo kako da nabavim. Sad mama mora carapu nosati do kraja zivota. kad sam pricao u holandiji jaranu koji je dr ovdje, on se zgrozio.Popisam im se ja na fax koji su oni zavrsili. Pacijenti su samo meso za njih. Nikakva usluga nista. Mamu sa prezivljenom klinickom smrcu, htjeli vratiti kuci , jedva smo ih ubijedili ( stela) da je ostave.
ovdje izgleda nisu mnogi upoznati sa dostignucima klinickog centra UTZ,a polahko politika ce i to da upropasti,a sad da vam kazem jednu vrlo jasan dokaz zasto me vrijedja ova institucija.Imam par kolega koji su naravno polozili dole anatomiju i fiziologiju i ostale jako teske predmete sa 10-tkama i isti zaista pokazaju jako jako veliki stepen ne znanja dalje da si i malo upuceniji znao bi da se vec danas u oglasima navodi trazi se doktor koji nije zavrsio medicinu u Mostaru i Foči tako da vi tu svoju pricu da su citave nove generacije idioti jedino mozete traziti u cinjenici da nazalasost samo djeca sa pedigreom mogu da dobiju mjesto da rade u klinickim centrima,a mene takvi napaceni kao ti nece sigurno ponizavat i moj fakultet nece dovoditi u rang sa istim!!!
lajk

#59 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by lajk »

Eluveitie wrote:Upisao bi se ti u Sarajevo, da iole vrijediš :). Nama ne pričaj gluposti, možeš jedino mami, tati, neni i dedi pričati kako je tvoj fakultet wow, nama Bgt nemoj.

(Eno isto oni u Travniku tako svoj fax dižu.. ah šta ćeš svakome njegovo najbolje pa makar bilo govno :D)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jel neko mozda upoznat s radom ovog faxa pa kritikuje :?:

http://www.ues.rs.ba/lat/medicinski-fak ... o-galerija
Batt-x

#60 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Batt-x »

boyche wrote:Posljednja rečenica mi se posebno sviđa.
A sad za ovo gore navedeno... Foča IMA klinički centar, jer da nema jednostavno, fakultet ne bi niti postojao. Zenica, Bihač i ostali gradovi NEMAJU, ne znam šta im fali i šta sve moraju imati, ali nemaju... Iskreno ja bih volio da Zenica ima medicinu jer mi je ona najbliže i ne bih se morao seliti iz Viteza ni u Foču, ni u Sarajevu niti igdje drugo već bih bio tu...

Kakav je to klinički centar koji ima po par doktora zaposlenih na odjelima, onda se kliničkim centrima može zvati sve imalo veće bolnice u BiH. Pusti šuplju priču. Uđi na stranicu bolnice pa vidi zaposlene, po par doktora specijalista i specijalizanata, i to klinički centar :lol: I kao što mogu vidjeti na njihovoj stranici nigdje se ne navodi da je to klinički centar kako ti tvrdiš, nego univerzitetska bolnica. Ne bih baš rekao da je to isto.

electric wrote: ovdje izgleda nisu mnogi upoznati sa dostignucima klinickog centra UTZ,a polahko politika ce i to da upropasti,a sad da vam kazem jednu vrlo jasan dokaz zasto me vrijedja ova institucija.Imam par kolega koji su naravno polozili dole anatomiju i fiziologiju i ostale jako teske predmete sa 10-tkama i isti zaista pokazaju jako jako veliki stepen ne znanja dalje da si i malo upuceniji znao bi da se vec danas u oglasima navodi trazi se doktor koji nije zavrsio medicinu u Mostaru i Foči tako da vi tu svoju pricu da su citave nove generacije idioti jedino mozete traziti u cinjenici da nazalasost samo djeca sa pedigreom mogu da dobiju mjesto da rade u klinickim centrima,a mene takvi napaceni kao ti nece sigurno ponizavat i moj fakultet nece dovoditi u rang sa istim!!!

Što se tiče Mostara, ne bih se složio. Znam momka odavde iz Sarajeva koji dole studira i stvarno je zadovoljan. Zgrada fakulteta nova, dobro opremljena novom opremom, a i Hrvatska je uložila dosta para i u fakultet i u bolnicu. Dolaze im profesori iz Hrvatske, a domaći profesori su se većinom školovali u Sarajevu i Tuzli, jedan dio u Hrvatskoj. Tako da ne mislim da je medicina u Mostaru loša. Naravno vjerovatno nije u rangu sa sarajevskom i tuzlanskom, ali je odmah iza i stvarno napreduje. Ne možeš je staviti skupa sa fakultetom u Foči, a to za oglas da traže doktore koji nisu u Mostaru završili ne vjerujem. To je obična glupost, ispade da je u Mostaru i fakultet i bolnica šprdancija, a znam da nije tako. Ali ko što sam već rekao, svak svog konja hvali. Svako dobro. :)
kako to

#61 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by kako to »

Nova kletva ... da bog da te doktor focak lijecio :D
Hemera

#62 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

Batt-x wrote:Kad je uopšte osnovan medicinski fakultet u Foči, u ratu? Kakva je tamo bolnica? Ne vjerujem da je klinički centar. Kadar? Negdje sam pročitao da predaju profesori mahom iz Beograda i Srbije, pa mi nije jasno kako uspjevaju da budu svaki dan na predavanju u Foči i u Beogradu ili gdje već predaju?! Jedina "prednost" ovog fakulteta jeste što je državni, a dok je kvaliteta vjerovatno upitna. Za medicinski fakultet je potreban dobar klinički centar, da nije tako onda bi i Zenica imala medicinski fakultet, i Bihać i svaki grad koji ima malo "veću" bolnicu. Dovoljno je otvoriti stranicu bolnice u Foči i pogledati koliko ima zaposlenih doktora po određenim odjelima.
Pošto ovaj fakultet pripada univerzitetu Istočno Sarajevo, vjerovatno je i osnovan samo eto da bi i Istočno Sarajevo imalo medicinu.
Mislim da se ovdje upisuju ovi što ne mogu upisati medicine u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Jer nije moguće da je medicina i bolnica u Foči bolja nego u ova 4 navedena grada.
Druga je stvar što svak svog konja hvali.
http://www.bolnicafoca.com/o-nama-2/istorijat/

sad da zanemarimo komplekse o med.faxu u foči,hajmo malo o ovom u sarajevu
pocev od klinickog u kojem boravi nekvalitetan kadar,poslovanje lopovsko,korumpirano i u minusu i mnoge druge stvari,skandalozni kadar i sl.gori su hiljadu puta nego neka pripizdina u selu
Hemera

#63 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

kako to wrote:Prije su dolazili da zavrse fax u Sarajevu i ostajali tu. sad zavrsavaju fakultete po selendrama a opet ce poslije doci u Sarajevo da traze posao.
zavrse faxove u sa,pa se ne vracaju u selendre svoje....
Eluveitie

#64 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Eluveitie »

Ma eto..najbolji ste, najbolje opremljeni, sve najbolji učenici tačno lete na te vaše fakultete. A povrh svega ste i najcjenjeniji, i to ne samo od ljudi koji tu studiraju :lol: , nego se ono baš pročulo za vas i svi vam kapu skidaju. Tačno ću tražit diplomu vašeg fakulteta, kad djetetu budem doktora birala. :facepalm:
gorgonzola

#65 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by gorgonzola »

Bambi_na_kofeinu wrote:
gorgonzola wrote:ma tako su se i u londonu smijali kad su ovi odlucili oxford osnovati. 'ta ce oni na selu fax imati.
Ma šta veliš, hladno paralela sa Oksfordom?
Malo povratih u sebi :mrgreen:
Ti si na necem drugom izgleda a ne na kofeinu. Poredjenje je po velicini gradova. Tj ovi iz vecih gradova kontaju samo oni imaju pravo da imaju fakultete u svojim gradovima.
lajk

#66 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by lajk »

Eluveitie wrote:Ma eto..najbolji ste, najbolje opremljeni, sve najbolji učenici tačno lete na te vaše fakultete. A povrh svega ste i najcjenjeniji, i to ne samo od ljudi koji tu studiraju :lol: , nego se ono baš pročulo za vas i svi vam kapu skidaju. Tačno ću tražit diplomu vašeg fakulteta, kad djetetu budem doktora birala. :facepalm:
cekaj ,pojasni mi kako ces znat koja je studentica/student spavao s prof. u sarajevu pa polozio/la,ili platio pa polozio ? bilo gdje ? :wink:
gorgonzola

#67 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by gorgonzola »

Eluveitie wrote:Ma eto..najbolji ste, najbolje opremljeni, sve najbolji učenici tačno lete na te vaše fakultete. A povrh svega ste i najcjenjeniji, i to ne samo od ljudi koji tu studiraju :lol: , nego se ono baš pročulo za vas i svi vam kapu skidaju. Tačno ću tražit diplomu vašeg fakulteta, kad djetetu budem doktora birala. :facepalm:
Ne nego trazi diplomu sarajevskog, pa se nemoj cuditi kad nesto krene po zlu. A ovaj tuzlak, nek mi ne prica o tz. Poznanica mi je umrla tamo nakon bezazlene operacije. Sreca njihova pa joj kcerka zivi vani inace bi se po sudovima ganjali.
Eluveitie

#68 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Eluveitie »

lajk wrote:
cekaj ,pojasni mi kako ces znat koja je studentica/student spavao s prof. u sarajevu pa polozio/la,ili platio pa polozio ? bilo gdje ? :wink:
HAHAHA, ma ne mogu da vjerujem. To ti je argument?
Ja dobro znam koji su učenici iz moje srednje škole, i koji kapaciteti otišli na medicinu i uopće na državne fakultete u Sarajevu, a koji po tim nekim selima i zaseocima. Meni sasvim dovoljno, vjeruj mi.
I možes ti sada pisati extra duge postove hvale, ali..to ti niko pročitati neće. Osim tvog nekog kolege, kojem trebaju novi argumenti i novo sokolenje samoga sebe da ne troši vrijeme i novac uzlaud.
Poz :kiss:
Hemera

#69 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

valjda se i u toj foči liječe ljudi,koje obuhvata doticni medicinski centar,pa kad je to tako lose,mislim da bi svi pomrli dosad
lajk

#70 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by lajk »

dobar ti odgovor,pado sa stolice ti ces znaci po Srajevu traziti ko je zavrsio fax,a da je isao s tobom u skolu :mrgreen: ..nekakve veze nemam ni sa Focom,ni medicinom al beze generalizujete :) ...90% ljudi ne povuku istu paralelu srednja/fax pa tako ne mozes znati da se tvoj kolega koji prolazio odlicnim dobro snasao na faxu
Hemera

#71 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

lajk wrote:
ne do bog naletiti na one sa bubicama sto su ispite polagali,i sto lijece ovdje i kapom i sakom po par tona lijekova obicnu prehladu ili ne daj boze sta kompleksnije
Eluveitie

#72 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Eluveitie »

Ne, neću tražiti. Misliš da će vas neki ozbiljniji centar u Sarajevu zaposliti? Haha, dobar si.
(osim ako si guzonjin sin, a to se sve brzo pročuje, nije niko pao sa Marsa)
Samo sam malo ironizirala, žao mi je ako to ne kontaš. I da, hajd' nek' sam te nasmijala, pa makar 8-)
lajk

#73 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by lajk »

Eluveitie wrote:Ne, neću tražiti. Misliš da će vas neki ozbiljniji centar u Sarajevu zaposliti? Haha, dobar si.
Samo sam malo ironizirala, žao mi je ako to ne kontaš. I da, hajd' nek' sam te nasmijala, pa makar 8-)
a nece ? :D onda trazi ispis zaposlenih u Klinickom u Sarajevu ,kako visih med. sestara tako i ostalih :wink:

po tebi znaci isto obrazovanje nemaju djeca u Kiseljaku i Sarajevu :-)

generalizujes :) 40 % studenata u Sarajevu zavrsi bez "olaksica" ..zar zaboravljas clanak kako su snimljeni u blizini fakulteta medicinske struke pricaju an bubicu ? I nakon faxa treba ti dobra praksa,bubanje okaci macku o rep
Last edited by lajk on 25/06/2013 17:31, edited 1 time in total.
Hemera

#74 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

dupli...
Last edited by Hemera on 25/06/2013 17:31, edited 1 time in total.
Hemera

#75 Re: Medicinski fakultet Foča

Post by Hemera »

Hemera wrote:
Eluveitie wrote:Ne, neću tražiti. Misliš da će vas neki ozbiljniji centar u Sarajevu zaposliti? Haha, dobar si.

mislis da ce svi iz foce doci u SA,ili iz Mo u SA i sl.?
ti vec znas kako ce gdje vrata sebi u zivotu otvoriti...

mnogi ozbiljni centri u SA sa ekespres diplomama i specijalizacijama pogotovo iza rata....pa onda oni sto su privatizovali upise na fakultete pomenute struke itd itd
Post Reply