Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
-
julisiz es grant
#51 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Jah, a kad je Mevlid puco nije bilo ovih glasova razuma koji nas pozivaju da pustimo policiju da odradi svoje.
Jer, gdje će Hrvat i kršćanin biti terorista, nikako...kao što nije ni onaj što je bombe postavljao po Zagrebu.
Jer, gdje će Hrvat i kršćanin biti terorista, nikako...kao što nije ni onaj što je bombe postavljao po Zagrebu.
-
mekaba
#52 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Haha pa eto kad nema veze onda robujte i trpite. Nigdje vishe blecaka ko u Mostaru.nikimostar wrote:mekaba wrote:Navalite mostarci i mostarci iz dijaspore u Mepas i kupujte masovno i masivno. Oni Vas vole i karaju ko bekane.
Kakve ovo veze ima,znas li ti koliko raje iz istocnog mostara radi u mepasu
- Alfons Kauders
#53 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
upravo tako... i mevlida i onog krmka causevica je raja htjela lincovati, i neka, nista bolje ne zasluzujujulisiz es grant wrote:Jah, a kad je Mevlid puco nije bilo ovih glasova razuma koji nas pozivaju da pustimo policiju da odradi svoje.
stoga bih u duhu dosljednosti ja da pozelim ovim katolickim teroristima isto sto sam pozelio i vehabijama - da ih objese za muda ili da ga primaju u zenici 40tak godina...
- Banksy
#54 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
''Malo dodatno gorivo'' dozira se neprekidno od '95, s pojačanim dozama u ovisnosti o oklonostima i prema individualnim, ali i združenim potrebama i interesima.Pismonosa wrote:Zadnji put je to doziranje "malo dodatnog goriva" za posljedicu imalo strašno unutrašnje sagorijevanje u vidu Dretelja, Heliodroma, srušenog mosta i td. Neko superzapaljivo gorivo. Ne želim reći ništa drugo nego da treba biti na oprezu. I jedna mrtva glava je previše. I slažem se da treba spuštati tenzije, naravnoBanksy wrote:To.VjecitiStudent wrote: Narod se previše opustio, počeo da razmišlja malo o siromaštvu, korupciji, ... a to nikako nije dobro.
Kako kost u vidu treceg kanala nije bila dovoljna, trebalo je ubaciti malo dodatnog goriva.
Naravno da treba spuštati tenzije. A onda kad ih spustimo združenu srpsko/bošnjačko/hrvatsku koaliciju pitati: gdje su pare, u šta su ulupali zadnje dvije godine i šta nam spremaju za naredne dvije.
-
julisiz es grant
#55 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Alfons Kauders wrote:upravo tako... i mevlida i onog krmka causevica je raja htjela lincovati, i neka, nista bolje ne zasluzujujulisiz es grant wrote:Jah, a kad je Mevlid puco nije bilo ovih glasova razuma koji nas pozivaju da pustimo policiju da odradi svoje.
stoga bih u duhu dosljednosti ja da pozelim ovim katolickim teroristima isto sto sam pozelio i vehabijama - da ih objese za muda ili da ga primaju u zenici 40tak godina...
- Alfons Kauders
#56 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
jebes politicku korektnost kad degenerici pucaju... da se mene pita, koristili bi slican pristup ko izraelci u devedesetim... roknes negdje bombu, sutradan ti fino dodje bager i poravna kucu sa svom imovinom, dajuci porodici par minuta da pokupi prnje i izleti na ulicu... taman bi imali vise obradivog zemljista, od maoce do mostarajulisiz es grant wrote:Alfons Kauders wrote:upravo tako... i mevlida i onog krmka causevica je raja htjela lincovati, i neka, nista bolje ne zasluzujujulisiz es grant wrote:Jah, a kad je Mevlid puco nije bilo ovih glasova razuma koji nas pozivaju da pustimo policiju da odradi svoje.
-
sumirprimus
#57 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ili možda da sačekamo 17-ti pa vidimo kako albanci deveraju sa sličnom problematikom... 
-
KIMBO
#58 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Nekada mi bude zao bosnjaka iz Mostara, a drugi pit kazem i neka him, kad neznaju da se ujedine. Nadjite najmanju zajednicku rijec i ostal ce pomoci. Ma kako su ujedinjeni ove bosnje u mostaru nece se ni okupiti da iskazu nezadovoljstvo, pa makar i mirno nezadovoljstvo.
- Challenger__
#59 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Nema od tog fajde kada su im sponzori U SAMOM VRHU političkih stranaka i države.Alfons Kauders wrote:
jebes politicku korektnost kad degenerici pucaju... da se mene pita, koristili bi slican pristup ko izraelci u devedesetim... roknes negdje bombu, sutradan ti fino dodje bager i poravna kucu sa svom imovinom, dajuci porodici par minuta da pokupi prnje i izleti na ulicu... taman bi imali vise obradivog zemljista, od maoce do mostara
- vaučer
#60 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Dakle ispred vjećnice koju su SDA i HDZ udruženo ukrali narodu i djeci Mostara su prvo postavili provokatorske spomenike, oba bez ikakvih dozvola, zatim su u međusobnoj kavgi odbili koristiti tu prokletu zgradu a sad ovo. Potpuno mi je svejedno s koje strane je došla naredba, jer obje strane profitiraju od ovakvog konflikta, od uzavrele krvi koja samo čeka da optuži nekog drugog i usmjeri pažnju daleko od stvarnih problema. Policija MORA pronaći počinitelja i ovaj MORA prokazati naredbodavce, Mostar je predugo bio taoc nacionalnih huškača, vrijeme je da zakon lupi šakom u stol.
-
zavrzlama
#61 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
pa i bilo je vrijeme da se skrene paznja sa dodikovog propadanja i krize 
-
palermo
#62 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ne lupaj , dina ti...mekaba wrote:Navalite mostarci i mostarci iz dijaspore u Mepas i kupujte masovno i masivno. Oni Vas vole i karaju ko bekane.
- Alfons Kauders
#63 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ima ima... kad neciji balavac baci bombu na groblje ili bogomolju nako iz fazona, sutradan mu caterpillar osvane u dnevnoj... a porodica na ulici, s torbom stvari - ko im je kriv kad su okotili degenaChallenger__ wrote:Nema od tog fajde kada su im sponzori U SAMOM VRHU političkih stranaka i države.Alfons Kauders wrote:
jebes politicku korektnost kad degenerici pucaju... da se mene pita, koristili bi slican pristup ko izraelci u devedesetim... roknes negdje bombu, sutradan ti fino dodje bager i poravna kucu sa svom imovinom, dajuci porodici par minuta da pokupi prnje i izleti na ulicu... taman bi imali vise obradivog zemljista, od maoce do mostara
onda bi ostali malo razmislili prije neg sto krenu pravit belaj
-
palermo
#64 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
I još, nemoj živ bio ti da nam pomažeš...mekaba wrote: Haha pa eto kad nema veze onda robujte i trpite. Nigdje vishe blecaka ko u Mostaru.
- samo_ti
#65 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Teroristicki cin/akt.
-
metronom
#66 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Treba sacekati sa kvalifikacijama ovog djela. Da bi ga mogli okarakterisati kao terorizam treba prvo provjeriti je li pocinilac musliman... 
-
VjecitiStudent
#67 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Nagradno pitanje: Koliko dodatnih stambenih kvadrata i kome donosi miniranje spomenika u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, ...
Mogli bi napraviti igru nešto ko Monopol, domaća verzija, mogla bi dobro i za gatanje poslužiti.
Mogli bi napraviti igru nešto ko Monopol, domaća verzija, mogla bi dobro i za gatanje poslužiti.
- Challenger__
#68 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Kada bi takva hipotetička prijetnja visila nad glavama političara, samo tada bi se postigao efekat. A ne fukara na ulicu, a oni da proslavljaju daleko od očiju javnosti.Alfons Kauders wrote: ima ima... kad neciji balavac baci bombu na groblje ili bogomolju nako iz fazona, sutradan mu caterpillar osvane u dnevnoj... a porodica na ulici, s torbom stvari - ko im je kriv kad su okotili degena
-
palermo
#69 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Degen po definiciji ne razmišlja. Zato i jeste degen. Dakle, ovo tvoje ne pije vode.Alfons Kauders wrote: ima ima... kad neciji balavac baci bombu na groblje ili bogomolju nako iz fazona, sutradan mu caterpillar osvane u dnevnoj... a porodica na ulici, s torbom stvari - ko im je kriv kad su okotili degena
I naravno ovdje se nažalost ne radi o degenima nego o politikama koje imaju svoje ciljeve, motive, i svoje izvršioce.
Al se ujednom slažem sa tobom, ne mogu se uzimati dvostruka mjerila, pa Mevlida vješati za muda, a drugi sličan akt relativizirati
- Banksy
#70 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ne znam šta im bi, ali sinoć na FTV-u pobrojaše sve kvadrate, svima, svuda ... Osim jednom ...VjecitiStudent wrote:Nagradno pitanje: Koliko dodatnih stambenih kvadrata i kome donosi miniranje spomenika u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, ...
-
sumirprimus
#71 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Alfons Kauders wrote:
kad sam ja govorio,da učimo od najboljih,samo me bezze napadali...
- Banksy
#72 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Iako su u njegovom slučaju stradali i civili, ''Mevlidovo'' maslo je bezazlenije od ovog. Ovdje je u pitanju tajni akt državne politike, čija god da je ruka postavila eksploziv.palermo wrote:
Al se ujednom slažem sa tobom, ne mogu se uzimati dvostruka mjerila, pa Mevlida vješati za muda, a drugi sličan akt relativizirati
Nešto slično ubistvu povratnika u Bihaću ... Organizirano i sprovedeno od strane zvaničnih policijskih struktura.
- al_akhisari
#73 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
...ne valja ovo, nikako ne valja
taman kad pomisliš i ponadaš se da su ovakva sr.nja iza nas, slijedi buđenje i povratak u stvarnost
u svakom slučaju, šteta je napravljena
i pored toga, štetu je moguće učiniti još većom nepromišljenim postupcima, optužbama,...bojim se da je upravo to ono što očekuju i čemu se nadaju pokrovitelji i počinioci djela; lično mislim da je najpametnije spustiti lopticu, ostati miran, ne trčati sa izjavama i optužbama i tražiti id policije brzu i efikasnu istragu; za idiota koji je ovo napravio (ili više njih), tražiti oštru kaznu
P.S. najvažnije na kraju: hvala Bogu pa niko nije stradao
P.S. najvažnije na kraju: hvala Bogu pa niko nije stradao
-
VjecitiStudent
#74 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Koga nije bilo, Ljubića?Banksy wrote:Ne znam šta im bi, ali sinoć na FTV-u pobrojaše sve kvadrate, svima, svuda ... Osim jednom ...VjecitiStudent wrote:Nagradno pitanje: Koliko dodatnih stambenih kvadrata i kome donosi miniranje spomenika u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, ...
- Banksy
#75 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
BakiraVjecitiStudent wrote:Koga nije bilo, Ljubića?Banksy wrote:Ne znam šta im bi, ali sinoć na FTV-u pobrojaše sve kvadrate, svima, svuda ... Osim jednom ...VjecitiStudent wrote:Nagradno pitanje: Koliko dodatnih stambenih kvadrata i kome donosi miniranje spomenika u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, ...