Kako zene voze?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mlad i Nevin

#51 Re: Kako zene voze?

Post by Mlad i Nevin »

Uz dužno poštovanje, ali i prema mom dosadašnjem iskustvu, žene generalno užasno voze. Neka misli ko šta hoće ali ja u životu nisam vidio žensko koje ne pravi glupe greške. Ima ih koje se dobro ponašaju na cesti, nisu nesigurne, ali pazi, one vazda drže nogu na kvačilu (kosa mi se digne na glavi), voze nizbrdo na leru ( neke čak u brzini ali sa stisnutim kvačilom, stručnjakinje), a da ne pominjem gušenje auta i preticanje iz niskih obrtaja (moja rodica petom preticala :roll: )..takođe, gotovo nijedna ne zna parkirati, bez pretjerivanja. Imam tetku koja živi u Austriji i već desetak godina vozi, vjerujte da njena vožnja i dan danas liči na početničku, kad s okreće često joj neko treba vani da pomaže :D..

Da ne pominjem žensko poznavanje automobila, pa ni gume ne znaju zamijeniti. Ja skoro jednoj mojoj dami mijenjao gumu, ona u autu ima samo rezervnu, i više ništa od opreme. Čak, ne zna ni šta treba od pribora za izmjenu gume. Imam rodicu koja vozi 30 000 km bez malog servisa, auto vidi majstora samo kad nešto rikne. Već par puta je ostajala na cesti i plaćala šlepu. Naravno, kad rikne, sjeti se svih svetih i kriv je auto, proizvođač, Ja itd...
Melami

#52 Re: Kako zene voze?

Post by Melami »

sema911 wrote:nevezano za gosp. sto je otvorila temu
al ima i muskaraca pacijanta, zene za volanom razumijem vecinom prepadnute a onima kojima je stalo do auta su napola musko samo im fali cuna :lol: :lol: ,.,
al pogledajte onu temu parikrana auta 99% su muski parkirali,. svaki dan sam svjedok par muskaraca koji se parkiraju u garazi dobrinja c5 i onaj sto cuva svaki put ih opomena za parkiranje,. zensko za volanom mozes primjetit al musko koje nezna vozit tesko sam sam zavrsio u kanalu kada sam obilazio jednog takvog pa me nije vidio a kombi dug 5m jos bjel,.
na parkingu kojem ostavljam auto u 7 god. su me bar nazvali 20puta da su mi udarili auto sve muskarci,. jes da je jedna gospodja slucajno mi odvalila vrata al to nepikam,. i onda pogledam, ovu moju bolju polovinu kako krece sa auto,. pogld u jedan retrovizor, drugi i polako dok izadje iz garaze nema je godina al taj izlaz cesto bude koban djecije igraliste blizu,. dok ja i ostali muski gas gas gass slabo sta pratimo i vadimo se na ono nece se nama desit,.
ja u 7 god voznje napravio 5-6 udesa svaki put sam krivio uvjete na cesti, i ako sam vozio po 70-80vise od ogranicenja,. . draga 1 udes u isto godina i to je led bio nije mogla da stane,. ma da joj se hladi vozacka nije stala policijii,.

tako da netreba te predrasude da su zene losi vozaci vjerujte ima muskaraca koji su mnogo mnogo gori
pokojni komsija nije znao u rikverc vozit,. vadio se da mu neradi mjenjac,.
Izgleda da si ti izuzetak, hahaha. Nemoj se ljutiti, al bolji savjet ti niko nece dati od mene.
Promjeni profesiju.
sema911

#53 Re: Kako zene voze?

Post by sema911 »

bomba wrote:
sema911 wrote:to je maloo kada si minimum 12 sati za volanom
a kakvih sve hajvana imaa dobar sam
Pa ako ti je volan=hljeb onda OK mada, opet je puno. Ja sam 8 godina radio kao vozac za jednu firmu vozeci dostavna vozila (kediji, kombiji i manji kamioni koje moze voziti B kategorija) plus sto sam u slobodno vrijeme dosta putovao privatno sa svojim autom i opet za tih 8 godina nisam napravio napravio niti jedan udes. Doduse, ja sam vozio uglavnom na otvorenoj cesti, u gradu si puno izlozeniji....
sreca nije hljeb vecinom sam bio ispomoc al uvjek bude sa redovnog posla na posoo neradnim danima je posao i po gradu zna dosta i tu se cuda desavaju,. 4 su nastala u istom mjesecu,.( izbjegavao auto iz suprotnog smjera, neki pjandura me preticao i malko gurno, gosp. zakoci a mi poprilicno natovareni a mokra cesta, i sa sefom i kolegom u koloni sve trojca proklizamo na ledu i jarak)
loose end

#54 Re: Kako zene voze?

Post by loose end »

eto moja blugirl, sta ti ja rekoh, si zadovoljna odgovorima? :mrgreen:
sema911

#55 Re: Kako zene voze?

Post by sema911 »

Melami wrote:
al ima i muskaraca pacijanta, zene za volanom razumijem vecinom prepadnute a onima kojima je stalo do auta su napola musko samo im fali cuna :lol: :lol: ,.,
al pogledajte onu temu parikrana auta 99% su muski parkirali,. svaki dan sam svjedok par muskaraca koji se parkiraju u garazi dobrinja c5 i onaj sto cuva svaki put ih opomena za parkiranje,. zensko za volanom mozes primjetit al musko koje nezna vozit tesko sam sam zavrsio u kanalu kada sam obilazio jednog takvog pa me nije vidio a kombi dug 5m jos bjel,.
na parkingu kojem ostavljam auto u 7 god. su me bar nazvali 20puta da su mi udarili auto sve muskarci,. jes da je jedna gospodja slucajno mi odvalila vrata al to nepikam,. i onda pogledam, ovu moju bolju polovinu kako krece sa auto,. pogld u jedan retrovizor, drugi i polako dok izadje iz garaze nema je godina al taj izlaz cesto bude koban djecije igraliste blizu,. dok ja i ostali muski gas gas gass slabo sta pratimo i vadimo se na ono nece se nama desit,.
ja u 7 god voznje napravio 5-6 udesa svaki put sam krivio uvjete na cesti, i ako sam vozio po 70-80vise od ogranicenja,. . draga 1 udes u isto godina i to je led bio nije mogla da stane,. ma da joj se hladi vozacka nije stala policijii,.

tako da netreba te predrasude da su zene losi vozaci vjerujte ima muskaraca koji su mnogo mnogo gori
Izgleda da si ti izuzetak, hahaha. Nemoj se ljutiti, al bolji savjet ti niko nece dati od mene.
Promjeni profesiju.
u mozda milion kilometara valjda je toliko al mnogo ih je predjeno to je sica,., a mijenjat profesiju "nema samse em dobra plata a zahebacija zagarantovana" em sto ima duljih putovanja pa kada iz topline grcke ti kazu moras do rogemburga(sweden) po neki dio za masinu a ti u majci kratkih rukava i ocekjes da je u martu i gore toploo :mrgreen:
blugirl

#56 Re: Kako zene voze?

Post by blugirl »

Daleko sam ja od trkacice, melami. Samo sam protivnik postavljanja ogranicenja na nekom dijelu puta samo da bi se mogla kazna naplatit. Mislim da ce se svi slozit da ima takvih slucajeva kod nas. Ali vjeruj mi, definitivno ne jurcam. I gle, opet se pravdam. Nikako da naucim

Ali hajmo sad ne pravit neku veliku nauku od voznje. Sjednes, upalis i vozis. Dzaba svo ekonomisanje u voznji ako upadnes u Sa guzvu, sve ces nadoknadit. Zasto bih ja pored sviiiih ostalih stvari u zivotu vodila racuna o ulju, remenu (??) i sl., kad ima ljudi koji se time profesionalno bave i za to bivaju placeni.
A i dozvoliti muskarcu da ti promijeni gumu i usput objasnjava korak po korak dok ti pored njega stojis i vrtis pramen kose - neprocjenjivo!! :lol: :lol:
Pa ko bi vam to oduzeo. Priznajem, puuuno su bolji muskarci u mijenjanju gume, ulja....zasto da se ja prljam?

I molicu lijepo, "zena ZAZMIRI" i prodje kroz rizicnu situaciju?? Vecu glupost odavno nisam cula.

Neke od vas bih ja malo poslala u npr. Italiju, da vide kako se tamo vozi, npr po onim manjim mjestima, gdje niko nema retrovizor, gdje su svi izgrebani, ali to nije problem jer automobil ne smatraju produzetkom licnosti, jel, da nekazem nesto drugo. Nase zene bi vam bile zlatne.

Ali opet, ne mogu se otet dojmu da se ipak vise radi o predrasudama. Zene su po vama (po nekima) izgubljene (??), nepouzdane, lakoumne, nepazljive...dakle sve ono sto im se seksisticki i sovinisticki pripisuje vijekovima. A ako je u voznji bolja od vas (nekih), onda je wanna be trkacica i napola musko - elem moderna verzija vjestice
blugirl

#57 Re: Kako zene voze?

Post by blugirl »

loose end wrote:eto moja blugirl, sta ti ja rekoh, si zadovoljna odgovorima? :mrgreen:

Pa i nije lose. Malo rasprave nije na odmet :D
sema911

#58 Re: Kako zene voze?

Post by sema911 »

blugirl wrote:Daleko sam ja od trkacice, melami. Samo sam protivnik postavljanja ogranicenja na nekom dijelu puta samo da bi se mogla kazna naplatit. Mislim da ce se svi slozit da ima takvih slucajeva kod nas. Ali vjeruj mi, definitivno ne jurcam. I gle, opet se pravdam. Nikako da naucim

Ali hajmo sad ne pravit neku veliku nauku od voznje. Sjednes, upalis i vozis. Dzaba svo ekonomisanje u voznji ako upadnes u Sa guzvu, sve ces nadoknadit. Zasto bih ja pored sviiiih ostalih stvari u zivotu vodila racuna o ulju, remenu (??) i sl., kad ima ljudi koji se time profesionalno bave i za to bivaju placeni.
A i dozvoliti muskarcu da ti promijeni gumu i usput objasnjava korak po korak dok ti pored njega stojis i vrtis pramen kose - neprocjenjivo!! :lol: :lol:
Pa ko bi vam to oduzeo. Priznajem, puuuno su bolji muskarci u mijenjanju gume, ulja....zasto da se ja prljam?

I molicu lijepo, "zena ZAZMIRI" i prodje kroz rizicnu situaciju?? Vecu glupost odavno nisam cula.

Neke od vas bih ja malo poslala u npr. Italiju, da vide kako se tamo vozi, npr po onim manjim mjestima, gdje niko nema retrovizor, gdje su svi izgrebani, ali to nije problem jer automobil ne smatraju produzetkom licnosti, jel, da nekazem nesto drugo. Nase zene bi vam bile zlatne.

Ali opet, ne mogu se otet dojmu da se ipak vise radi o predrasudama. Zene su po vama (po nekima) izgubljene (??), nepouzdane, lakoumne, nepazljive...dakle sve ono sto im se seksisticki i sovinisticki pripisuje vijekovima. A ako je u voznji bolja od vas (nekih), onda je wanna be trkacica i napola musko - elem moderna verzija vjestice
italija je dobra u turskoj u manjim centrima i trotorai bjeze od vozaca, i tu nema mnogo zena za volanom,,.
tako to sve vazi od osobe do osobe neko dobar u necemu u necemu nije al mogu rec da u bih zive i voze bivsi sadasnji i buduci prvaci formule1, relija, nascara, motociklistickih utrka sve najbolji od najboljih
sorcerer

#59 Re: Kako zene voze?

Post by sorcerer »

Belgijanka (67) koja je iz mjesta Soire-sur-Sambrea automobilom krenula na sedamdesetak kilometara udaljeni željeznički kolodvor u Bruxelles kako bi pokupila prijatelja, a zahvaljući pokvarenom GPS-u i svojoj nevjerojatnoj nepažnji završila je u 1450 kilometara udaljenom Zagrebu!
MedenoSrce

#60 Re: Kako zene voze?

Post by MedenoSrce »

Glupost nema spol.

(kod nas se curice odgajaju da nema potrebe da se bave nekim stvarima iz prostog rzloga jer su "curice")

zato je beton kada te odgoje kao djecaka
nedzmun

#61 Re: Kako zene voze?

Post by nedzmun »

blugirl wrote:Ali hajmo sad ne pravit neku veliku nauku od voznje. Sjednes, upalis i vozis.
Po meni je upravo ovo jedna od osnovnih gresaka koja se pravi. Voznja nije "sjednes, upalis, vozis", niti je automobil: "gas, kocnica, kvacilo, volan, mjenjac".
blugirl wrote:Zasto bih ja pored sviiiih ostalih stvari u zivotu vodila racuna o ulju, remenu (??) i sl., kad ima ljudi koji se time profesionalno bave i za to bivaju placeni.
Ako vec tvrdis da si dobar vozac, onda moras biti upoznata i s tim sta vozis. Ne moras da znas princip rada motora, ali moras da budes upoznata sa osnovama. Npr (najbanalnije): zasto pritisces kvacilo pri promjeni brzine (sta se desava u tom momentu) jer ces onda u drugim situacijama znati da li treba ili ne treba da ga pritisces (neko spomenu voznju nizbrdo u brzini sa nogom na kvacilu).
Osnovne provjere na automobilu (poput provjere ulja, rashladne tecnosti, pritiska u gumama i sl.) bi trebale biti obavezno znanje. Moras znati kakvo je normalno ponasanje i zvuk tvog automobila da bi znala kada nesto nije u redu.
I mozda nikad u zivotu neces biti u situaciji da nesto licno ti uradis (npr. stavis lance na gume kad zaglavis u snijegu) nego ce uvijek biti tu neko ko se time profesionalno bavi, ali ako ces tvrditi da si dobar vozac onda moras imati ideju kako se to radi i zasto se to radi. Jer uvijek postoji sansa (pa makar promil) da ce ti zatrebati.

I da, potpisnik ovih redova nije nikakav "balkanski primitivac pun predrasuda prema zenama vozacima", nego djevojka.
I ista ova prica vazi i za zene i za muskarce.
Cholina_Lokica

#62 Re: Kako zene voze?

Post by Cholina_Lokica »

blugirl wrote:Daleko sam ja od trkacice, melami. Samo sam protivnik postavljanja ogranicenja na nekom dijelu puta samo da bi se mogla kazna naplatit. Mislim da ce se svi slozit da ima takvih slucajeva kod nas. Ali vjeruj mi, definitivno ne jurcam. I gle, opet se pravdam. Nikako da naucim

Vece gluposti nego ovo oko mjenjanja guma i ulja nisam odavno cula, ako vozis auto osnovne stvari moras znati, jer nikad ne znas sta se moze desiti... A te djecije furke sa muntanjem likova na racun gume ce te popustiti s vremenom, dobar vozac ne mozes biti bez toga

Sto se tice sovinistickog dijela, naucno je dokazano da muskarci i zene imaju razlicite vizualne i auditivne percepcije, te do zena je kako ce savladati tu prepreku u saobracaju, a jako puno njih to ne moze, te tako imamo vecinu zena koje pojma nemaju da li su dosle ili posle u saobracaju. Naprosto ih vidim sa 100 metara :lol:
bomba

#63 Re: Kako zene voze?

Post by bomba »

blugirl wrote:Zasto bih ja pored sviiiih ostalih stvari u zivotu vodila racuna o ulju, remenu (??) i sl., kad ima ljudi koji se time profesionalno bave i za to bivaju placeni.
Provjera nivoa ulja u motoru, ulja za kocnice, servu, rashladne tecnosti, pritisak u gumama, stanje signalizacije na autu je nesto sto svaki savjestan vozac automobila treba da zna provjeriti i to su stvari koje se rade barem jednom u 2 sedmice a posebno prije nekog duzeg putovanja. To su rutinske kontrole i objasnjene su u "uputstvu za upotrebu" koje dobijes kada kupis auto. Servis sluzi sa popravke i otklanjanje vec nastalih kvarova
blugirl wrote: A i dozvoliti muskarcu da ti promijeni gumu i usput objasnjava korak po korak dok ti pored njega stojis i vrtis pramen kose - neprocjenjivo!! :lol: :lol:
Ovom prilikom ti zelim pucanje gume u nekoj vukojebini gdje mozes vrtit taj pramen samo medzedima iz susjedne sume il se nadat da ti neki manijak, koji stane da ti "pomogne u nevolji", ne odluci da i tebe usput malo "prekontrolise" :-)

Vidi se iz nacina pisanja da si ocito mladja djevojka pa ti je sve mozda shega (isto ko i zenama se debilno nasmiju nakon sto su zamalo izazvale udes) ali po meni je to razmisljanje zalosno...
Osnovne stvari o autu trebas znati primarno zbog sebe a tek onda zbog drugih ucesnika u saobracaju
Last edited by bomba on 14/01/2013 13:51, edited 1 time in total.
loose end

#64 Re: Kako zene voze?

Post by loose end »

Melami wrote:

Promjeni profesiju.
meni se cini da je sema911 govorio i o drugim muskarcima, ne samo o sebi.

nemojte me pogresno shvatiti, mene stvarno boli briga sta neko kaze, niti me vrijedja tudje misljenje, ali zene su fakat pod lupom kad je u pitanju bilo koje zanimanje ili bilo koja vjestina u kojoj muskarci takoreci dominiraju. svaka greska je primjetnija i teze im se oprasta nego kad je muskarac u pitanju. vjerujte da sam ja naisla na veliki broj primjera o kojima govori sema911 (dakle da muskarci prave dosta gresaka), nekidan recimo jaran mi se ne zna isparkirati iz avlije kako treba, ja mu pokazujem sta i kako. a nije neki problem brate dragi, siroka kapija. ali za to ce se odmah reci, eh, pa on je izuzetak. s druge strane, ja ne tvrdim odmah ni da on ne zna voziti, mozda je jednostavno imao manjak koncentracije u tom momentu ili ne znam sta vec. momak inace vozi sasvim ok.

@nedzmun
:thumbup: potpisujem 100%. ne serem, al meni je fakat ispod casti da mi neko drugi promijeni gumu na autu.

@Cholina_Lokica
meni se cini da sam negdje procitala kako je dokazano da se muskarci bolje snalaze u prostoru, ali isto tako je naucno dokazano da je ta razlika zanemariva, dakle muskarci jesu na tom polju za nijansu bolji, ali to ne znaci da su zene lose. neko ranije spomenu kako su zene u prosjeku inteligentnije od muskaraca, ali to ne znaci da su muskarci neinteligentni.
lavic

#65 Re: Kako zene voze?

Post by lavic »

Vecina zena lose vozi cak sta vise opasne su po zivot, ali onaj broj zena koji je savladao tehniku voznje je na nivou vecine prosjecnih vozaca muskaraca. Da se razumijemo ima muskaraca kojima ne bih dao ni da voze onaj "burago" autic a kamo li pravi auto.
I mislim da zena ne mora da zna zamjenit gumu, provjeriti nivo tecnosti u autu i slicno, a da bude dobar vozac.
MedenoSrce

#66 Re: Kako zene voze?

Post by MedenoSrce »

Vrijedja i mene da neko misli da nesto ne znam :mrgreen: pa nije promijeniti gumu, staviti lance, ulje, vodu, kontakte ... kvantna fizika ali objektivno nisam kakav vozac, auta me ne interesuju (osim ako ih treba rastaviti :mrgreen: ) ni danas ne razlikujem modele automobila, nekada sporo reagujem jer previse razmisljam sta ce/bi mogao uraditi neko ko vozi iza/pored mene
basicm

#67 Re: Kako zene voze?

Post by basicm »

Uzasno voze, uzasno...
bomba

#68 Re: Kako zene voze?

Post by bomba »

lavic wrote: I mislim da zena ne mora da zna zamjenit gumu, provjeriti nivo tecnosti u autu i slicno, a da bude dobar vozac.
Brkas pojmove - ako znas zamjeniti gumu to ne znaci da si dobar vozac, to znaci da si SAVJESTAN vozac - primarno zbog sebe !

Ja bi ove rutinske kontrole na autu, ukljucujuci i zamjenu gume uveo kao obavezne stavke prilikom polaganja vozackog ispita !
swatch

#69 Re: Kako zene voze?

Post by swatch »

MedenoSrce wrote:Vrijedja i mene da neko misli da nesto ne znam :mrgreen: pa nije promijeniti gumu, staviti lance, ulje, vodu, kontakte ... kvantna fizika ali objektivno nisam kakav vozac, auta me ne interesuju (osim ako ih treba rastaviti :mrgreen: ) ni danas ne razlikujem modele automobila, nekada sporo reagujem jer previse razmisljam sta ce/bi mogao uraditi neko ko vozi iza/pored mene
Onda uzmi i pridaj svoje auto ili ga ostavi i nemoj vozati. Kad se kupi auto onda se preuzmu i neke osnovne odgovornosti: tipa znati gdje sta stoji, kako se koristi i redovna provjera navedenih. Ovdje se ne govori o tipu licnosti i onome sto zelim ili hocu. Da se ja pitam ja bih uveo i prakticni dio ispita i pa bi vi svi meni mijenjali gume, provjeravali nivoe tecnosti i znali gdje vam je rezerva guma i alat potreban za zamjenu.
loose end

#70 Re: Kako zene voze?

Post by loose end »

lavic wrote:I mislim da zena ne mora da zna zamjenit gumu, provjeriti nivo tecnosti u autu i slicno, a da bude dobar vozac.
ne mora, ali mislim da je to dio opce vozacke kulture. inace ce se prije ili kasnije naci u situaciji da mora stati pored ceste i kontati ko ce joj pomoci kad iskrsne problem koji se moze rijesiti za 15 minuta.
MedenoSrce

#71 Re: Kako zene voze?

Post by MedenoSrce »

swatch wrote:
MedenoSrce wrote:Vrijedja i mene da neko misli da nesto ne znam :mrgreen: pa nije promijeniti gumu, staviti lance, ulje, vodu, kontakte ... kvantna fizika ali objektivno nisam kakav vozac, auta me ne interesuju (osim ako ih treba rastaviti :mrgreen: ) ni danas ne razlikujem modele automobila, nekada sporo reagujem jer previse razmisljam sta ce/bi mogao uraditi neko ko vozi iza/pored mene
Onda uzmi i pridaj svoje auto ili ga ostavi i nemoj vozati. Kad se kupi auto onda se preuzmu i neke osnovne odgovornosti: tipa znati gdje sta stoji, kako se koristi i redovna provjera navedenih. Ovdje se ne govori o tipu licnosti i onome sto zelim ili hocu. Da se ja pitam ja bih uveo i prakticni dio ispita i pa bi vi svi meni mijenjali gume, provjeravali nivoe tecnosti i znali gdje vam je rezerva guma i alat potreban za zamjenu.

De ti procitaj ponovo al' ono s razumijevanjem.
bomba

#72 Re: Kako zene voze?

Post by bomba »

MedenoSrce wrote: De ti procitaj ponovo al' ono s razumijevanjem.
:lol: :lol:

e nek si mu rekla ! :mrgreen:
Azamo

#73 Re: Kako zene voze?

Post by Azamo »

blugirl wrote:Ma svak je za sebe dobar, jel, ne mogu ja suditi o tome kakva sam ja. Samo znam da ne volim sporu voznju ako nema potrebe za tim. Nisam imala vece udese. Jednom se vehabija neki zabio u mene...kriv 100%, jednom se jedan pripit policajac zabio u mene, jednom me komsija na parkingu ogrebao, znam jer je ostavio poruku.....
Ne grebem po parkinzima, stvarno moras biti poseban idiot da grebes pored senzora...
Nisam femdom:)
Hocu rec, i ja sam dio statistike. Moja sestra vozi, takodje ne grebe po parkinzima, ne staje na zeleno koje blinka, ne vozi 40km/h preplasena nad volanom.... Moje 3 drugarice voze, ne rade probleme.... I one su dio statistike.

@loose end, upravo i govorim o toj programiranosti mozga

I da kazem, seksizam me uvijek nervira. Ne bih rekla da su na forumu samo kompleksasi mislim da smo mijesani. Do prije par godina sam vjerovala da je toga sve manje, mislim seksizma, ali mi skoriji dogadjaji to demantuju.

I chelo, kako se raz... unutarnji retrovizor?
Hahahahahahahah,nego gdje grebeš?:) :mrgreen:
blugirl

#74 Re: Kako zene voze?

Post by blugirl »

Ovdje zaista sve sami majstori.
Servis, koliko ja znam, se radi periodicno ili nakon predjene odredjene kilometraze. Dakle, ne samo kad je nesto pokvareno. Tacno?
Ako ides cesce na neki duzi put, cesce ces i raditi servis. Tacno?
Danas na benzinskoj dok tocis gorivo, mogu ti provjeriti zrak u gumama i natocit tecnost za stakla. Tacno?
Ako si dosta na putu, cesto tocis gorivo i cesto provjeravas osnovne stvari. Remen ne spada u to. Tacno?

Ne daj boze neke nevolje, valjda ce bit signala. A i ako se desi kakva vukojebina i puknuta guma, ko kaze da je ne bih znala zamijeniti?! Samo mi to nije omiljena zanimacija. Ipak, hvala bogu, u stvarnom zivotu uvijek se nadje neko ko zeli priskociti u pomoc. Pa ja bih prva. Desila se jednom puknuta guma mojoj drugarici a nas 3 cure u autu. Nismo ni izvadile dizalicu, 4 auta stala

Hvala bombi na lijepim zeljama. Zaista je osvjezenje na forumu.

Lokice, muntanje likova na racun gume? Stvarno? To si shvatila iz cijele price?

Nedzmun, osnovne stvari o autu i njegovom radu naucis na obuci. Bar sam ja. Tesko je zamisliti da neko ko vozi ne sta za sta sluzi kvacilo. Btw, ja ga ni nemam. Stvar je u tome da ne moras biti majstor da bi se snalazila u saobracaju. Danas automobili nude takve mogucnosti da ti zaista pruzaju uzitak u voznji. Svi znamo da se moze pricat na telefon a da ga ne drzis u ruci, popusti pritisak u gumi pa ti to auto fino kaze, crkne ti lampica ali ti ne cekas drota da ti naplati kaznu vec ti i to negdje pise. A sve to kako bi ti paznja bolje bila usmjerena na cestu i prilike.
johntra

#75 Re: Kako zene voze?

Post by johntra »

čudi me kako još nema @respo na ovom topicu... :D
Post Reply