Nazif Gljiva vizionar ili...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

VjecitiStudent

#51 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

pathyeshme wrote:Nije nego smo mi jednostavno takav narod da smo sami sebi najpametniji a svi ostali nemaju pojma.. Koliko sam samo čuo izjavu tipa: Ma šta doktori (ljekari) znaju, nemaju pojma o životu. To isto možeš primjeniti i na neke druge struke. A što se dotičnog profesora tiče, univerzitetski je profesor na fakultetu koji ima jako dobru reputaciju i, ako ništa, zna duplo više od običnog naroda, pa tako i nas, o ovoj temi.. Ovo me podsjeća na srednji vijek kad si iznoseći naučne zaključke bio prozivan budalom i heretikom.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
"Fakultet koji ima jako dobru reputaciju"????
Sa Šefkijom Čekićem, sramnim plagijatorom i Nedžadom Brankovićem, kao uvaženim profesorom? Da spomenemo tek one najčuvenije.
Nije ovo srednji vijek već nešto još gore, Bosna i Hercegovina u kojoj se doktorat predmet najobičnije kupovine, trampe, ...
Ali ni to im nije dovoljno već ublehare izvaljujući gluposti zbog kojih bi im bilo gdje drugo karijera bila pokopana za sva vremena.
VjecitiStudent

#52 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

pathyeshme wrote:Ja ovdje nisam pročitao da će problem biti rješen, već da će se poboljšati cirkulacija zraka i samim tim njegov kvalitet.. Zašto to ne bi bilo moguće?
Ionako je projekat u sklopu izgradnje koridora, ne rade se tuneli namjenski, i ne znam što tolika hajka na čovjeka.. Dok sam čitao postove dobio sam osjećaj da je čovjek rekao: Treba odmah početi graditi tunele, samo se tako možemo spasiti.

Ovo je nama svima što se kaže ni iz džepa ni u džep.. Ma koliko mislili da ovi stučnjaci palamude, mi palamudimo deset puta više, jer je cilj tunela izgradnja koridora, a bolja cirkulacija zraka je samo popratni efekt svega. Jednostavno, gore od trenutne situacije u kojoj se gušimo ne može bitii.

Ne bi bilo moguće, iz jednostavnog razloga što za svaki duži saobraćajni tunel se obavezno prave dodatni sistemi ventilacije čija je svrha da izbace iz tunela štetne gasove koje ispušta promet - prirodna cirkulacija unutar tunela ne može da postigne čak ni to.
I ta jednostavna činjenica je poznata ne samo relevantnim stručnjacima, već i stotinama miliona običnih putnika.

No, čak da je sve to i moguće, da tuneli zbilja mogu poslužiti kao učinkoviti ventilatori, uobičajena granica između magle, unutar koje se nalazi većina štetnih materija, i čistog zraka u sarajevskoj kotlini je u klancu između Hadžića i Pazarića, na visini puno nižoj od mjesta na kojem će tuneli koridora 5C ulaziti u Ivan, znači ni u takvom scenariju tunel ne bi imao efekta jer bi dovodio čist zrak na mjesto na kojem zrak uopšte nije zagađen.

Nažalost, Bosna i Hercegovina, svakim danom u svakom pogledu postaje zemlja iz vica, i profesor Lindov je takvoj slici upravo dao svoj nesebični doprinos. :(
Last edited by VjecitiStudent on 11/01/2013 12:28, edited 1 time in total.
Micaha

#53 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Micaha »

VjecitiStudent wrote:
pathyeshme wrote:Nije nego smo mi jednostavno takav narod da smo sami sebi najpametniji a svi ostali nemaju pojma.. Koliko sam samo čuo izjavu tipa: Ma šta doktori (ljekari) znaju, nemaju pojma o životu. To isto možeš primjeniti i na neke druge struke. A što se dotičnog profesora tiče, univerzitetski je profesor na fakultetu koji ima jako dobru reputaciju i, ako ništa, zna duplo više od običnog naroda, pa tako i nas, o ovoj temi.. Ovo me podsjeća na srednji vijek kad si iznoseći naučne zaključke bio prozivan budalom i heretikom.

"Fakultet koji ima jako dobru reputaciju"????
Sa Šefkijom Čekićem, sramnim plagijatorom i Nedžadom Brankovićem, kao uvaženim profesorom? Da spomenemo tek one najčuvenije.
Nije ovo srednji vijek već nešto još gore, Bosna i Hercegovina u kojoj se doktorat predmet najobičnije kupovine, trampe, ...
Ali ni to im nije dovoljno već ublehare izvaljujući gluposti zbog kojih bi im bilo gdje drugo karijera bila pokopana za sva vremena.
Oprosti ali profesor Cekic je ugledni naucni radnik
VjecitiStudent

#54 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

Micaha wrote: Oprosti ali profesor Cekic je ugledni naucni radnik
Jasta je, u Bosni i Hercegovini, gdje je slogan "snaš'o se", inspiracija za generacije koje dolaze.
Metodologija i tehnologije krađe

"To je velika sramota. Tip je zaista drsko fotokopirao ili nekom drugom pojednostavljenom tehnologijom kopirao moju knjigu, ali srećom ukrao mi je 'samo' drugo izdanje. Ja sam, naime, već izdao četvrto izdanje knjige 'Metodologija i tehnologija izrade znanstveno stručnog dijela'. Zanimljivo je i to da je jedina nova stvar u cijeloj priči dio naslova jer je mom naslovu, koji je originalan u cijelom svijetu dodao samo riječ "osnove". Ma zamislite Vi to!", priča šokirani Zelenika, dodavši da je sa spomenutim Čekićem (69) pokušao razgovarati, ali bezuspješno, jer se na pozive "vječni dekan Saobraćajnog fakulteta", kako ga zovu u Sarajevu, nije htio javljati, a kamoli objasniti zašto je na tako očit način ukrao rad poznatog hrvatskoga znanstvenika.
Zelenika je gostujući profesor na brojnim našim i stranim sveučilištima, a objavio više od 500 znanstvenih i stručnih radova te izdao 25 knjiga s područja špedicije, prometa, transporta... U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dr. Zelenika upisan je na popis znanstvenika i istraživača za znanstvena područja ekonomije i tehnologije prometa.
"U Sarajevu su usporedili tekst moje, te knjige koju je on izdao kao svoju, pa su utvrdili da je sve isto od riječi do riječi. Kada sam to vidio, nisam mogao vjerovati. Ta je knjiga službena literatura na njegovu fakultetu za Saobraćaj i komunikacije, kojemu je on dekan. Znam i sam da neki kolege ’posude’ dijelove nekog znanstvenog rada, ali ovo što je on napravio je drskost kojoj nema ravne u ovom dijelu Europe", kaže nam Zelenika. No, on neće poduzimati nikakve pravne akcije protiv Šćekića.
"Znamo tko je on, znamo kako funkcionira pravna država u toj zemlji, a ja jednostavno nemam vremena niti energije za istjerivanje pravde na čistac, jer želim raditi i pisati knjige, a ne baviti se kriminalcima. Nadam se da će ljudi vidjeti kakav je to čovjek", kaže Zelenika, o čijem je slučaju u prošlom broju pisao novinar Asim Metiljević u tjedniku "Slobodna Bosna".
"Ta knjiga je doslovce cijela prepisana. Sadrži 230 stranica, dok original zadnjeg izdanja sadrži više stranica. Od slova do slova je prepisano - od fusnota do zareza. Ne postoji tu razlike. Doslovno ista knjiga", kaže nam novinar Metiljević koji je uspoređivao knjigu, a kojemu su sami studenti sarajevskog univerziteta javili kakvom se prljavom rabotom Šefkija Čekić služi. Štoviše, Čekić je tu knjigu izdao 1999. godine, desetak godina nakon izlaska originalnog izdanja, pa se već godinama diči ukradenim znanstvenim radom. Od svog hrvatskog kolege sada bježi, jer je dr. Zelenika postao gostujući profesor na tamošnjem Ekonomskom fakultetu.
Opsirnije
http://www.klix.ba/forum/plagijat-nad-p ... =1&start=0
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#55 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by JoseMujica »

THE HUFFINGTON POST O NAŠOJ ZEMLJI
BiH ima ono što je Evropa izgubila - najčišći zrak i vodu
a divu što nas ovi zajebaju :-) čuj najčišći zrak i vodu :lol: a mi se gušimo ...samo što žilete ne udišemo i pijemo :-)
pathyeshme

#56 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by pathyeshme »

JoseMujica wrote:
THE HUFFINGTON POST O NAŠOJ ZEMLJI
BiH ima ono što je Evropa izgubila - najčišći zrak i vodu
a divu što nas ovi zajebaju :-) čuj najčišći zrak i vodu :lol: a mi se gušimo ...samo što žilete ne udišemo i pijemo :-)
Nije BiH samo Sarajevo i Zenica
:-D

Micaha

#57 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Micaha »

Vjeciti student, zajebancija bolan :D
P.S. Na kojim su funkcijama profesorovi zetovi
JoseMujica

#58 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by JoseMujica »

Zenica je postala smiješna za Sarajevo...ja se juče s posla vraćam i ulazim u svoju ulicu....samo što se ugušio nisam...taman valjda kako je raja došla s posla i ubacila po koju lopatu uglja...to je neopisiv smrad :-)

pored ovog ne treba nam ni rat, ni entiteti, ni Srbi/Hrvati/Bošnjaci mi ćemo sami sebe potrovati u roku od jedne decenije ako nastavimo vako....naš nivo pameti je toliko visok da, kad nam se daju odriješene ruke i sloboda da radimo šta hoćemo, u roku od 20 godina smo uspjeli napraviti da imamo vodu koju ne smijemo piti i zrak koji ne smijemo disati :-)

molim...šta molim preklinjem da se vrati diktatura!
VjecitiStudent

#59 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

Micaha wrote:Vjeciti student, zajebancija bolan :D
P.S. Na kojim su funkcijama profesorovi zetovi
Bezbeli također profesori?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#60 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by mk ultra »

:idea: znaci vi bi progurali 141.5 km2 X 1.5km priblizno 2.123*10^11 m^3 zraka, i to samo iznad urbanog dijela grada kroz tunel, pa recimo precnika 15m ... ja vam se divim 8-)
Hendrix

#61 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Hendrix »

:idea: znaci vi bi progurali 141.5 km2 X 1.5km priblizno 2.123*10^11 m^3 zraka, i to samo iznad urbanog dijela grada kroz tunel, pa recimo precnika 15m ... ja vam se divim 8-)
Nemoj tako, to je reko profesor!!! :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#62 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by mk ultra »

Hendrix wrote:
jel i taj doktorirao na Palama ili u Kiseljaku :lol:
pipin_mali

#63 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by pipin_mali »

jednostavno rješenje besplatan javni gradski prevoz i bice manje auta manje zagađenje zraka 8-)
VjecitiStudent

#64 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

mk ultra wrote:
Hendrix wrote:
jel i taj doktorirao na Palama ili u Kiseljaku :lol:
Ništa tu smiješno više nema, takvi nam već postavljaju akademske standarde :(
dječak sa šibicama

#65 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by dječak sa šibicama »

amazon wrote:Najbolje probusiti u smjeru Srbije samo jedan, da se oni sustavno tako zagadjuju :D
Predlazem i sporedne kanale do Laktasa, da i njih tamo potrujemo.
Jara

#66 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Jara »

A šta mislite o "viziji" Širaza Muftića - da se kanalom povežu Miljacka i Neretva? :D
Moglo bi se čamcem do mora a i proluftalo bi sarajevsku dolinu! :bih:
Jara

#67 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Jara »

BTW, ima li gdje kupiti maske poput onih što ih nose Japanci ? :skoljka:
TurioSamGa

#68 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by TurioSamGa »

Fiksirat kakve dzinovske lepeze i ventilatore na breci, vratniku, žuči ... i okrenut ih prema Lukavici, nek malo zagadi i anamonjih.
Jara

#69 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by Jara »

TurioSamGa wrote:Fiksirat kakve dzinovske lepeze i ventilatore na breci, vratniku, žuči ... i okrenut ih prema Lukavici, nek malo zagadi i anamonjih.
Eno sad ispade u Lukavici čist zrak! :-) Isto ti je to, možda još i gore jer tamo ima više seoskih domaćinstava pa češće spaljuju smeće u baštama i voćnjacima. Vjerovatno ga i lože...
dječak sa šibicama

#70 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by dječak sa šibicama »

Image

Image

ima kupiti u conradu... conrad vizionar... 8 l ili 80 primjena oko 80 km, tri boce 124 km ja mislim.
JoseMujica

#71 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by JoseMujica »

Jara wrote:A šta mislite o "viziji" Širaza Muftića - da se kanalom povežu Miljacka i Neretva? :D
Moglo bi se čamcem do mora a i proluftalo bi sarajevsku dolinu! :bih:
dobro je ne nedostaje nam vizionara :D već sam se prepao da smo pali qorcu za uši ko oni kjafiri u Ameriki
dzejkej

#72 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by dzejkej »

VjecitiStudent wrote: "Znamo tko je on, znamo kako funkcionira pravna država u toj zemlji, a ja jednostavno nemam vremena niti energije za istjerivanje pravde na čistac, jer želim raditi i pisati knjige, a ne baviti se kriminalcima. Nadam se da će ljudi vidjeti kakav je to čovjek", kaže Zelenika, o čijem je slučaju u prošlom broju pisao novinar Asim Metiljević u tjedniku "Slobodna Bosna".
"
taman nam je ovako.. u toj zemlji!!! nismo ni Bosna ni Hercegovina nego ta zemlja..
nije ni cudo sto tako covjek govori.. vjerovatno konta ako su im takvi 'experti' i 'akademska elita' kakvi li su oni neobrazovani.. :roll: :roll:
VjecitiStudent

#73 Re: Nazif Gljiva vizionar ili...

Post by VjecitiStudent »

Nakon što je prije nekoliko dana, u željezničkom tunelu ispred Ivana aktivirana promaja, zrak u Sarajevu je potpuno očiščen.
Eksperti sa Saobraćajnog fakulteta, hvala vam!
A i tebi Nazife.
Post Reply