Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

P308

#51 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by P308 »

Imam osjecaj da nema nista od toga, ni u Kalmija Baruha, ni taj drugi projekat koji se spominje :(
charrrmed

#52 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by charrrmed »

i mene zanima ima li ko vise informacija
P308

#53 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by P308 »

Pocelo je rusenje objekata u Kalmija Baruha, konacno

NEOPLAN, imas li vise informacija?
Jara

#54 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Jara »

Eborg wrote:
Dom Penzionera Nedžarići - problem je užasno komplikovana vlasnička struktura, mislim da ima čak oko 70-tak suvlasnika koji su na ovaj ili onaj način došli do toga.

Sjajne lokacije, velika rugla.
Čuj to! :-) Zar PIO/MIO nije vlasnik?
Logovan

#55 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Logovan »

P308 wrote:Pocelo je rusenje objekata u Kalmija Baruha, konacno

Konačno. :thumbup: Hvala Allahu dragom.

Šta je sa onim ruševinama ispod kum-a? Kada će se one ukloniti? Osim njih, ima i smeća i lutalica... :-)
charrrmed

#56 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by charrrmed »

P308 wrote:Pocelo je rusenje objekata u Kalmija Baruha, konacno

Konacno! Odlicne vijesti.
Ponosan

#57 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Ponosan »

Jara wrote:
Eborg wrote:
Dom Penzionera Nedžarići - problem je užasno komplikovana vlasnička struktura, mislim da ima čak oko 70-tak suvlasnika koji su na ovaj ili onaj način došli do toga.

PIO/MIO je 100% tni vlasnik Doma Penzionera u Nedzaricima!!! bilo je nakvih ljudi koji su govorili da je zemlja na kojoj je Dom Izgradjen pripadala kao njima nekad prije 40-50 godina,Sud se lijepo nasmijao i odbio neosnovane zahtjeve... zvanicno i definitivno Dom je pripisan PIO/MIO FBIH! kako se prica Tibra je zainteresovana da na toj lokaciji gradi neboder od 20 spratova,ukoliko bi kupili to ruglo mozda i u ovoj godini krece gradnja.. realno Dom penzionera u Nedzaricima je najvece ruglo grada Sarajeva i najveca sramota nase vlasti!
Ambrozija

#58 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Ponosan wrote:
Jara wrote:
Eborg wrote:

PIO/MIO je 100% tni vlasnik Doma Penzionera u Nedzaricima!!! bilo je nakvih ljudi koji su govorili da je zemlja na kojoj je Dom Izgradjen pripadala kao njima nekad prije 40-50 godina,Sud se lijepo nasmijao i odbio neosnovane zahtjeve... zvanicno i definitivno Dom je pripisan PIO/MIO FBIH! kako se prica Tibra je zainteresovana da na toj lokaciji gradi neboder od 20 spratova,ukoliko bi kupili to ruglo mozda i u ovoj godini krece gradnja.. realno Dom penzionera u Nedzaricima je najvece ruglo grada Sarajeva i najveca sramota nase vlasti!
Kupit ce ruglo, da bi izgradili jos jedno ruglo :(
Red Wolf

#59 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Red Wolf »

Ponosan wrote:
Jara wrote:
Eborg wrote:

ne dozvoljava kanton(jos uvjek) prodaju-promjenu namjene,zato to ruglo jos uvjek stoji tu,a da ima zainteresovanih ima
karanana

#60 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by karanana »

PIO je 100% vlasnik. prije par mjeseci je u novinama bio i poziv za dostavu ponuda za ono u nedzaricima. ne znam sta se desilo.
Red Wolf

#61 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Red Wolf »

karanana wrote:PIO je 100% vlasnik. prije par mjeseci je u novinama bio i poziv za dostavu ponuda za ono u nedzaricima. ne znam sta se desilo.
nije sporan vlasnik
StupskaBitanga

#62 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Dom penzionera treba obnoviti u izvornom obliku a ne rušiti ga i praviti skalameritu zvanu Tibra recimo
The 51st State

#63 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by The 51st State »

StupskaBitanga wrote:Dom penzionera treba obnoviti u izvornom obliku a ne rušiti ga i praviti skalameritu zvanu Tibra recimo
izvorni oblik je daleko vece ruglo i skalamerija bilo od ijedne tibrine zgrade.
Ponosan

#64 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Ponosan »

The 51st State wrote:
StupskaBitanga wrote:Dom penzionera treba obnoviti u izvornom obliku a ne rušiti ga i praviti skalameritu zvanu Tibra recimo
slazem se! ova zgrada je i prije rata bila obicni cirkus!!! ono ruglo treba srusiti do temelja i na tom mjestu napraviti 1-2 nebodera sa uredjenim dvoristem i to je to,ali nesposobna bagra u vlasti sigurno trazi neke svoje talove,pa i dan danas Sarajevo ima najvece ruglo u svom dvoristu i po tome smo definitivno "unikat" u cijeloj Evropi,doduse ne znam ima li ovakvih stvari mozda na Kosovu,ili Albaniji,mada cisto sumnjam!
StupskaBitanga

#65 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

u Beogradu se ruševina nalazi u samom središtu grada tako da ima gore od nas
NEOPLAN

#66 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by NEOPLAN »

Sto se tice objekta ''Dvor'' u ulici Kalmija Baruha, odabran je izvodjac za 1 fazu - rusenje postojecih objekata.

Za drugu fazu - iskop i betonski radovi, tender je zatvoren i svaki dan se ocekuje izbor izvodjaca radova.

Javim se cim saznam neki novi info.
P308

#67 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by P308 »

NEOPLAN wrote:Sto se tice objekta ''Dvor'' u ulici Kalmija Baruha, odabran je izvodjac za 1 fazu - rusenje postojecih objekata.

Za drugu fazu - iskop i betonski radovi, tender je zatvoren i svaki dan se ocekuje izbor izvodjaca radova.

:thumbup:
Hvala ti, redovno nas informisi, molim te.
charrrmed

#68 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by charrrmed »

NEOPLAN wrote:Sto se tice objekta ''Dvor'' u ulici Kalmija Baruha, odabran je izvodjac za 1 fazu - rusenje postojecih objekata.

:thumbup:
Logovan

#69 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Logovan »

StupskaBitanga wrote:u Beogradu se ruševina nalazi u samom središtu grada tako da ima gore od nas
Pa kod nas su ruševine na svakom koraku.

:thumbup: :thumbup: Javljaj nam što više. :D
Hemera

#70 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by Hemera »

Ponosan wrote:
The 51st State wrote:
slazem se! ova zgrada je i prije rata bila obicni cirkus!!! ono ruglo treba srusiti do temelja i na tom mjestu napraviti 1-2 nebodera sa uredjenim dvoristem i to je to,ali nesposobna bagra u vlasti sigurno trazi neke svoje talove,pa i dan danas Sarajevo ima najvece ruglo u svom dvoristu i po tome smo definitivno "unikat" u cijeloj Evropi,doduse ne znam ima li ovakvih stvari mozda na Kosovu,ili Albaniji,mada cisto sumnjam!

ima li josh neki qurac da ga nataknes sto visocije u gradu?
valjda je logicnije i porusiti i napraviti drugaciji kompleks i izgled i vratiti mu prijeratnu namjenu...a ne krhati nebodercine i ostale debilizme
naprcali su u hrasnom nebodere pa onemogucili kvalitetan protok vazduha
johntra

#71 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by johntra »

jes vala baš, ja ne mogu iz kuće izaći bez ronilačke boce na leđima... :-)

a onaj gore tvrdi da je Dom penzionera u Nedžarićima bila ružna zgrada.... :lol: i još ima obraza da ga poredi sa Tibrinim katakombama...
iz koje li je on vukojebine izpuzao i baš me zanima koje to današnje arhitektonsko djelo zadovoljava njegov profinjeni ukus...(osim Tibre, naravno)
The 51st State

#72 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by The 51st State »

johntra wrote:jes vala baš, ja ne mogu iz kuće izaći bez ronilačke boce na leđima... :-)

a onaj gore tvrdi da je Dom penzionera u Nedžarićima bila ružna zgrada.... :lol: i još ima obraza da ga poredi sa Tibrinim katakombama...
iz koje li je on vukojebine izpuzao i baš me zanima koje to današnje arhitektonsko djelo zadovoljava njegov profinjeni ukus...(osim Tibre, naravno)
ko ti drma kavez? jes, jes, penzionerski dom bio svjetli primjer arhitektonske avangarde ko i daljnja rodjaka papagajka podno bistrika, razligu....

no kad smo vec kod teme, nije unistena ali je skoro neupotrebljiva zgrada/poslovni prostori preko puta hacijende, iko ista?
slucajni prolaznik

#73 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by slucajni prolaznik »

Hemera wrote:...naprcali su u hrasnom nebodere pa onemogucili kvalitetan protok vazduha
Haj' bona obrisi ovu recenicu, neugodno mi bude kad je citam. Mogu misliti kako se ti osjecas :(
johntra

#74 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by johntra »

The 51st State wrote: ko ti drma kavez? jes, jes, penzionerski dom bio svjetli primjer arhitektonske avangarde ko i daljnja rodjaka papagajka podno bistrika, razligu....

no kad smo vec kod teme, nije unistena ali je skoro neupotrebljiva zgrada/poslovni prostori preko puta hacijende, iko ista?
ne drma mi niko kavez, nego te jebe što nemaš pogleda iz Tibrinih dvorova...po čemu su, vrli arhitektonski stručnjače, Dom penzionera, a evo i sada Papagajka, bili loši, osim što se tebi, kao klasičnom primjeru pokušaja novograđanštine, ne sviđaju? Znam da po istoku naše lijepe domovine takvih građevina nema, valjda je zbog toga...
The 51st State

#75 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu

Post by The 51st State »

johntra wrote:
The 51st State wrote: ko ti drma kavez? jes, jes, penzionerski dom bio svjetli primjer arhitektonske avangarde ko i daljnja rodjaka papagajka podno bistrika, razligu....

ne drma mi niko kavez, nego te jebe što nemaš pogleda iz Tibrinih dvorova...po čemu su, vrli arhitektonski stručnjače, Dom penzionera, a evo i sada Papagajka, bili loši, osim što se tebi, kao klasičnom primjeru pokušaja novograđanštine, ne sviđaju? Znam da po istoku naše lijepe domovine takvih građevina nema, valjda je zbog toga...
zato sto su stajali okolini ko piletu sise, ona pink-zeleno-zuta, kakva vec kombinacija je bila posebno genijalna.
reuf, djeca....i ne papanisi sa licnim prozivanjem....
Post Reply