Problem američkog imperijalizna

Locked
dezurni_ucenik

#51 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

BHF_Manijak wrote:Govnari obicni koji petljaju prste gje god stignu glumeci svjetskog deutrnog policajca, iako ih niko ni za koji qrac ne pita, da bi ostavrili licne ciljeve. :oops:

Samo onakve glupe teorije o 11.9 i mogu prodati svom narodu, jer generalno amerikanci su paglu narod. :oops:

A mi smo "ubermench" jel ??
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#52 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by PipiDugaDevetka »

Semsudin-IrvinovTata wrote:To su rezervoar pravili 1975 8-)
Neki Bošnjo prišao vojsci što su se ukopavali tamo na Mojmilu i pitao šta rade i zašto se ukopavaju?
General Đurđevac smireno i razložno odgovorio da se pripremaju i uvježbavaju odbranu iz vazduha da u slučaju napada iz IRANA imaju čime pucati u avione iranske.
:( :( :x
BHF_Manijak

#53 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by BHF_Manijak »

Ma kakvi mi ba, od nas je s druge strane nazalost velika vecina ovaca u narodu. Samo vici yes yes i ona "samo nek' ne puca"! :mrgreen:
Klavikula

#54 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Klavikula »

.
djugum

#55 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by djugum »

Imam dosta rodbine koji zive u USA, nikad ruznu rijec iz njihovih usta nisam cuo o toj drzavi. Nikom ne pada na pamet da se vraca, bilo ih je par sto su mislili kad dodju u penziju da se vrate u BIH ali izgleda da ni od tog nema nista. Na stranu vanjsko-politicko djelovanje i eventualno moja licna neslaganja sa tim djelovanjem ali mislim da se tamo da fino zivjeti.
cvrčak_na_hedonizmu

#56 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

BHF_Manijak wrote:Govnari obicni koji petljaju prste gje god stignu glumeci svjetskog deutrnog policajca, iako ih niko ni za koji qrac ne pita, da bi ostavrili licne ciljeve. :oops:

Samo onakve glupe teorije o 11.9 i mogu prodati svom narodu, jer generalno amerikanci su paglu narod. :oops:
Osim što su glupi, sistem javnog obrazovanja je katastrofalan ( prije par godina su bili u donjem dijelu ljestvice ) a mainstream mediji pričaju "oficijelnu priču" i to je sasvim dovoljno da budu zadovoljni sa dvije stranke i onim što im serviraju.
CVIKERASH wrote:Naravno kad su Ameri rokali "vlahe" '99.godine,tad su braca bili.Sad ko biva su nam najveci dusmani.
Što to nisu uradili 92 ? Nije da nisu mogli. Pomagali su oni po Čileu i Argentini :oops: pa dan danas ljudi ne mogu da se oporave od onoga što su im uradili. Kada su "modificirani rusofili" vladali na ovom području imao si džabne stanove, poslove, odličnu zdravstvenu njegu i realno sužen izbor luksuza koji si mogao platiti. Slobodu nisi imao al se postavlja pitanje šta je sloboda. Sada imaš "američku" demokratiju i slobodu, sve što ti srce poželi al nema para, posla, džabnih stanova. Zdravstvena njega je preživjela ali kako se stvari odvijaju u zadnje vrijeme, bolje da nije. Šta je gore ?

Ameri su predvodnici cijele priče, nisu samo oni krivi ali vode glavnu riječ. Zato ne spominjem ostale.

Mi smo retardirani, to ne sporim.
dezurni_ucenik

#57 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

Sta te onda boli kurac za Ameriku?Bavi se svojim problemima,sam kazes da smo retardirani.

Prije par sedmice Patrick Moon govori da nema nista od treceg entiteta.Ja nesto ne vidjah arapcice da to slicno govore.Gdje ce stici to govore pored jebavanja kuravija sirom svijeta pri tom glumeci da su najveci muslimani...
Last edited by dezurni_ucenik on 07/01/2013 00:50, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#58 Re: Problem američkog imperijalizna

Inače određuješ ko će se čime baviti i zanimati ili to radiš samo Ponedjeljkom ?
Klavikula

#59 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Klavikula »

stanite malo, vi poredite Amere sa nama, americkim protektoratom. ko tu koga, aa?
nicaze_072

#60 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by nicaze_072 »

Amerikanci izgubili rat u Siriji?

Stanje je ustvari ovako. Pobunjenici nece dobiti rat dok se ameri ne prikljuce. Hint Libija...

Amerikanci izgubili rat u Afganistanu i Iraq-u? Sadam mrtav, Osama mrtav, Al-qaida u kurcu, talibani poceli djevojcice napadat umjesto vojske, Iracka armija u kurcu, broj mrtvih amerikanaca u odnosu na broj mrtvih iracana i afganistanaca zanemariv... o kakvim ti porazima govoris? Oni ce tamo biti sve dok imaju interesa...
dezurni_ucenik

#61 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Inače određuješ ko će se čime baviti i zanimati ili to radiš samo Ponedjeljkom ?

Naravno :thumbup:
Klavikula

#62 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Klavikula »

nicaze_072 wrote:Amerikanci izgubili rat u Siriji?

Stanje je ustvari ovako. Pobunjenici nece dobiti rat dok se ameri ne prikljuce. Hint Libija...

Amerikanci izgubili rat u Afganistanu i Iraq-u? Sadam mrtav, Osama mrtav, Al-qaida u kurcu, talibani poceli djevojcice napadat umjesto vojske, Iracka armija u kurcu, broj mrtvih amerikanaca u odnosu na broj mrtvih iracana i afganistanaca zanemariv... o kakvim ti porazima govoris? Oni ce tamo biti sve dok imaju interesa...
ili dok skontaju kako da se sto bezbolnije izvuku iz govana u koja su usli.
dezurni_ucenik

#63 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

To je ta pogana Amerika koja ubija muslimane...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicani ... /120705122
cvrčak_na_hedonizmu

#64 Re: Problem američkog imperijalizna

CVIKERASH wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Inače određuješ ko će se čime baviti i zanimati ili to radiš samo Ponedjeljkom ?

Mislim da si fulio forum. Dernek.ba ili ekskluziva.ba su na drugom mjestu. Čudi me ako i tamo ispadaš duhovit. Tema, argumenti za ili protiv, slaganje i neslaganje. Svađa :D

Plitak potok priča i infabtilne opaske ne vode ničemu. Ispadaš glup. To ti je valjda jasno ?
BHF_Manijak

#65 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by BHF_Manijak »

Da ne bude zabune, ne bih se ni ja bunio da tamo zivim, naravno da je lagodnije nego li ovdje, ali politika te zemlje kao svjetskog policajca mi ide na neku stvar. Svugdje nos guraju i ljudima se u uredjenja zemlje petljaju, koji ste vi ba?!
dezurni_ucenik

#66 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
CVIKERASH wrote:

Mislim da si fulio forum. Dernek.ba ili ekskluziva.ba su na drugom mjestu. Čudi me ako i tamo ispadaš duhovit. Tema, argumenti za ili protiv, slaganje i neslaganje. Svađa :D

Plitak potok priča i infabtilne opaske ne vode ničemu. Ispadaš glup. To ti je valjda jasno ?

nicaze_072

#67 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by nicaze_072 »

BHF_Manijak wrote:Da ne bude zabune, ne bih se ni ja bunio da tamo zivim, naravno da je lagodnije nego li ovdje, ali politika te zemlje kao svjetskog policajca mi ide na neku stvar. Svugdje nos guraju i ljudima se u uredjenja zemlje petljaju, koji ste vi ba?!
Oni jednostavno guraju nos tamo gdje im je interes. A koji im je interes? Sam skontaj. A sto ga guraju? Zato sto mogu.
Isto to radi Rusija, Kina, Iran, Francuska, UK, Njemacka.... to guranje nosa se posljednjih 200 godina zove diplomatija...
matsuda

#68 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by matsuda »

Ako Švicarska bude ikada okupirala, nadam se da smo ćemo im biti prvi na listi za okupaciju. Pustite Amere, samo nam još Starbucks nedostaje.
Last edited by matsuda on 07/01/2013 01:05, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#69 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by dezurni_ucenik »

nicaze_072 wrote:
BHF_Manijak wrote:Da ne bude zabune, ne bih se ni ja bunio da tamo zivim, naravno da je lagodnije nego li ovdje, ali politika te zemlje kao svjetskog policajca mi ide na neku stvar. Svugdje nos guraju i ljudima se u uredjenja zemlje petljaju, koji ste vi ba?!
Oni jednostavno guraju nos tamo gdje im je interes. A koji im je interes? Sam skontaj. A sto ga guraju? Zato sto mogu.
Isto to radi Rusija, Kina, Iran, Francuska, UK, Njemacka.... to guranje nosa se posljednjih 200 godina zove diplomatija...
A zamisli kako bi mi tek gurali nos da silu neku dobijemo.Pa mi bi na KInu udarili ...
jefferson

#70 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by jefferson »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Osim što su glupi, sistem javnog obrazovanja je katastrofalan ( prije par godina su bili u donjem dijelu ljestvice ) a mainstream mediji pričaju "oficijelnu priču" i to je sasvim dovoljno da budu zadovoljni sa dvije stranke i onim što im serviraju.
CVIKERASH wrote:Naravno kad su Ameri rokali "vlahe" '99.godine,tad su braca bili.Sad ko biva su nam najveci dusmani.
Što to nisu uradili 92 ? Nije da nisu mogli. Pomagali su oni po Čileu i Argentini :oops: pa dan danas ljudi ne mogu da se oporave od onoga što su im uradili. Kada su "modificirani rusofili" vladali na ovom području imao si džabne stanove, poslove, odličnu zdravstvenu njegu i realno sužen izbor luksuza koji si mogao platiti. Slobodu nisi imao al se postavlja pitanje šta je sloboda. Sada imaš "američku" demokratiju i slobodu, sve što ti srce poželi al nema para, posla, džabnih stanova. Zdravstvena njega je preživjela ali kako se stvari odvijaju u zadnje vrijeme, bolje da nije. Šta je gore ?

Ameri su predvodnici cijele priče, nisu samo oni krivi ali vode glavnu riječ. Zato ne spominjem ostale.

Mi smo retardirani, to ne sporim.
Te informacije o americkom obrazovanju su i dosle od medija! Samo malo proguglas i sve imas statistike crno na bjelo. Nema tu "oficijelne price."
Klavikula

#71 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Klavikula »

nicaze_072 wrote:
znam da su losi, al cu ih i dalje podrzavati..lijepo.
nicaze_072

#72 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by nicaze_072 »

Klavikula wrote: znam da su losi, al cu ih i dalje podrzavati..lijepo.
Od loseg drustva su definitivno najmanje losi...
Čitalac

#73 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Čitalac »

Samo malo da proširim onaj raniji post. Prema Economistu, SAD će ostvariti energetsku nezavisnost za deceniju ili nešto duže. U narednoj godini, SAD će proizvoditi 6,8 miliona barela nafte dnevno i 716 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Upravo je bum u američkoj proizvodnji gasa oborio cenu ovom energentu. Dodatnu količinu nafte po svemu sudeći obezbediće iz Kanade, posredstvom naftovoda Keystone XL. Ako pak SAD i ne postanu energetski nezavisne, to će se svakako desiti na nivou Severne Amerike. U tom slučaju, SAD bi u budućnosti mogle da se opredele za izolacionizam. Tada bi se moglo desiti da Amerikancima počnu da prebacuju što ne pomažu tamo gde je potrebno. Kao što neko odavno reče, svi kritikuju SAD ali čim se negde desi neki haos svi pitaju "Pa, gde je ta Amerika, što ne uradi nešto".
nicaze_072

#74 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by nicaze_072 »

A o tome da su amerikanci glupi. Zar vi stvarno jos tu bajkicu pusite?
Klavikula

#75 Re: Problem američkog imperijalizna

Post by Klavikula »

nicaze_072 wrote:
Klavikula wrote: znam da su losi, al cu ih i dalje podrzavati..lijepo.
Od loseg drustva su definitivno najmanje losi...
da, da. Rusi, Kinezi, Iran, S Koreja. zlo, Ameri fini momci, iz filmova, koji spasavaju svijet, a cisto slucajno na tom putu zivot izgubi milione Iracana, Afganistanaca, Pakistanaca, Sirijaca i ostalih :-) :-)
Locked