Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#51 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by nosara »

Terenc wrote:u svakom slučaju nova-stara direktorica će donijeti novi talas promjena i podići standarde do neslućenih razmjera.
Ne sumnjam... Paljanska diploma je garant... :lol:
FOČANSKI PROPISI

#52 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by FOČANSKI PROPISI »

suncica24 wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
suncica24 wrote: Btw... nova načelnica Visokog bome ni sa hidžabom ni sa vjeroispovješću nema problema. Zato što se radi o ženi koja je, što bi se reklo "o sebi, pri sebi".
Mislim, vrijeme je da i u slučaju Arzije odmaknemo fokus od toga da ne valja zbog svog identiteta.
Jer to nije istina.
Eto, Arzija je van sebe!
Oprosti što ću to tako reći, ali da, jeste :sad:
Priloži neki dokaz,osim ovog da pravi DEDA MRAZ ne postoji.
Terenc

#53 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Terenc »

crysis wrote:
Terenc wrote:za one koji imaju dilema oko djeda mraza:

Djed Božićnjak (eng. Santa Claus, Father Christmas) je izmišljeni lik koji djeci donosi darove za Božić. Danas je popularan širom svijeta, a često se, u božićno vrijeme, pojavljuje kao zaštitni znak Coca-Cola kompanije. Djed Mraz predstavlja istočnoeuropsku varijantu Djeda Božićnjaka a izvorno je lik iz ruske bajke

jel djed kako ga god zvao daruje djeci , bozicne paketice ili novogodisnje, jer ja nikad nisam cuo za bozicne paketice.
kako nisi,u zemljama u okruzenju vec nekoliko godina donosi bozicne paketice i to mi je super,dalje vezano za djeda,određeni dio bošnjaka kao i ateisti prihvataju Djeda Mraza, jer ga krivo shvaćaju i smatraju građanskom tradicijom, nevezanom za crkvu, koji raznosi poklone na Novu godinu (iako se nova godina slavi po kršćanskom kalendaru.
toliko o tome.u svakom slučaju neka ga pa bar u reklami coca-cole :-D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#54 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by crysis »

micki125 wrote:
crysis wrote:
Terenc wrote:za one koji imaju dilema oko djeda mraza:

Djed Božićnjak (eng. Santa Claus, Father Christmas) je izmišljeni lik koji djeci donosi darove za Božić. Danas je popularan širom svijeta, a često se, u božićno vrijeme, pojavljuje kao zaštitni znak Coca-Cola kompanije. Djed Mraz predstavlja istočnoeuropsku varijantu Djeda Božićnjaka a izvorno je lik iz ruske bajke

jel djed kako ga god zvao daruje djeci , bozicne paketice ili novogodisnje, jer ja nikad nisam cuo za bozicne paketice.
pa nova godina koju mi obilježavamo je ustvari kršćanska nova godina (blagdan poput Božića), pa je i logično da sv nikola donosi paketiće za vjerski praznik. ne znam šta nije jasno.

nemoj ba iz krajnosti u krajnost, aj i ti malo na wiki pa vidi kad je sveti nikola ( 6.12 ) a kad bozic (25.12)tako da ti to poredjenje nepije vode.
zateznistub

#55 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by zateznistub »

FOČANSKI PROPISI wrote: Priloži neki dokaz,osim ovog da pravi DEDA MRAZ ne postoji.
:shock: Od kad ne postoji?

Pa koji onda sijedi debeljko mojoj djeci darova paketice prosle godine?
suncica24

#56 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by suncica24 »

Priloži neki dokaz,osim ovog da pravi DEDA MRAZ ne postoji.
Ja ne znam kakav je dokaz potreban pored dokaza u vidu stanja u vrtićima nakon njenog odlaska, finansijskog stanja Ustanove, dokaza o zapošljavanju "preko ruke", odnosa prema roditeljima i uposlenim...
Šta još treba? Da se obuče u Djeda Mraza i budalasa po Ferhadiji?
Rajvosa26

#57 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Rajvosa26 »

Deda mraza je izmislila Coca Cola. Mozda se deda mraz shvata u ostalim zemljama drugacije, kod nas je uvijek bio radost za djecu, jer su dobivala poklone za novu godinu. Nije bilo rasprave o vjeri i drugim stvarima, vec jednostavno radost za sve malisane, svih vjera. Prestani biti tako zatucan u samo svoj ugao gledista.
FOČANSKI PROPISI

#58 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

nosara wrote:
Terenc wrote:u svakom slučaju nova-stara direktorica će donijeti novi talas promjena i podići standarde do neslućenih razmjera.
Ima Arzija i pravu diplomu,(vrijedniju od nekih, tamo Kamočaja) .
Paljanska je zaokrat ,koji mnogi nisu u stanju progutati.
@mba

#59 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by @mba »

pa normala da je to sveti nikola, mozemo mi sebe sami lagati i pricati, ali cinjenica jeste da je to sveti nikola svidjalo se to kome ili ne, zasto je wikipedia tu ili u opste internet pa sami googlajte i potrazite...a isto tako nova godina, meni je jasno da je to kao medjunarodna nova godina a mozda i nema tolike veze danas sa katolickom religijom, ali isto je cinjenica da 31.12. rodjendan pape silvestra neznam tacno kojeg drugi ili treci, a nije tako ni bitno..ali 31.12. je papin rodjendan, ako katolici slave nemam problema niki sa tim i trebaju da slave ako im se slavi, ali me malo nervira sto ljudi po svaku cijenu hoce da ubjede masu da je to ako neka medjunarodna nova godina...background tog slavlja je u vatikanu samo budala moze suprotno tvrditi!

wikipedia majka!
Drvosjeca iz Dejcica

#60 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

micki125 wrote:
crysis wrote:[q

nemoj ba iz krajnosti u krajnost, aj i ti malo na wiki pa vidi kad je sveti nikola ( 6.12 ) a kad bozic (25.12)tako da ti to poredjenje nepije vode.
ali isti lik dijeli paketiće. ako su htjeli da bude prihvaćen od strane drugih religija trebali su promijeniti nešto u dizajnu. e ne uzeti sv nikolu koji ustvari nije sv nikola jer ko biva nije odgovarajući datum.
Pa evo Arzija će sada uvesti dedu sa francuzicom a zvat će se Dedo Bajramnjak. :mrgreen:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#61 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by crysis »

@mba wrote:pa normala da je to sveti nikola, mozemo mi sebe sami lagati i pricati, ali cinjenica jeste da je to sveti nikola svidjalo se to kome ili ne, zasto je wikipedia tu ili u opste internet pa sami googlajte i potrazite...a isto tako nova godina, meni je jasno da je to kao medjunarodna nova godina a mozda i nema tolike veze danas sa katolickom religijom, ali isto je cinjenica da 31.12. rodjendan pape silvestra neznam tacno kojeg drugi ili treci, a nije tako ni bitno..ali 31.12. je papin rodjendan, ako katolici slave nemam problema niki sa tim i trebaju da slave ako im se slavi, ali me malo nervira sto ljudi po svaku cijenu hoce da ubjede masu da je to ako neka medjunarodna nova godina...background tog slavlja je u vatikanu samo budala moze suprotno tvrditi!

wikipedia majka!

sveti nikola je postojao znaci bio je stvarni lik kojeg je crkva svojevremeno proglasila svecom , a djed mraz je izmisljen lik. i 31.12 nije nova godina nego slivestrovo, tako da mozes te podatke iz wikipedije okacit macku o rep.
Last edited by crysis on 18/12/2012 12:34, edited 1 time in total.
Terenc

#62 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Terenc »

Gospodja je diplomirala na akademiju u Sa a na palama je magistarski studij.
Rajvosa26

#63 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Rajvosa26 »

crysis wrote:
@mba wrote:pa normala da je to sveti nikola, mozemo mi sebe sami lagati i pricati, ali cinjenica jeste da je to sveti nikola svidjalo se to kome ili ne, zasto je wikipedia tu ili u opste internet pa sami googlajte i potrazite...a isto tako nova godina, meni je jasno da je to kao medjunarodna nova godina a mozda i nema tolike veze danas sa katolickom religijom, ali isto je cinjenica da 31.12. rodjendan pape silvestra neznam tacno kojeg drugi ili treci, a nije tako ni bitno..ali 31.12. je papin rodjendan, ako katolici slave nemam problema niki sa tim i trebaju da slave ako im se slavi, ali me malo nervira sto ljudi po svaku cijenu hoce da ubjede masu da je to ako neka medjunarodna nova godina...background tog slavlja je u vatikanu samo budala moze suprotno tvrditi!

wikipedia majka!

sveti nikola je postojao znaci bio je stvarni lik kojeg je crkva svojevremeno proglasila svecom , a djed mraz je izmisljen lik. i 31.12 nije nova godina nego slivestrovo, tako da mozes te podatke iz wikipedije okacit macku o rep
Hajde napravite temu o Deda Mrazu, Nikoli itd, pa raspravljate.
crysis

#64 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by crysis »

kad nemaju pojma o necemu a raspravljaju o tome
foluška

#65 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by foluška »

Ko ne poštuje sud zabijem mu ud.
@mba

#66 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by @mba »

crysis wrote:

wikipedia majka!

sveti nikola je postojao znaci bio je stvarni lik kojeg je crkva svojevremeno proglasila svecom , a djed mraz je izmisljen lik. i 31.12 nije nova godina nego slivestrovo, tako da mozes te podatke iz wikipedije okacit macku o rep

bravo majstore, silvestrevo po papi silvestru, dobro si to nazvao, hoces sada reci cijeli internet laze a ti pricas istinu, ja ne lazem i ne buncam jer gdje god citas pise isto, nije moguce da svi lazu!

ali ne kontam sta si zaprvo htjeo reci???
suncica24

#67 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by suncica24 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
nosara wrote:
Ima Arzija i pravu diplomu,(vrijedniju od nekih, tamo Kamočaja) .
Paljanska je zaokrat ,koji mnogi nisu u stanju progutati.
Ima ima... Prava diploma. Sa Pedagoške akademije. Diplomirala ženska 2002. Težak fakultet, šta'š :D

(Kamočaji je ono završio filozofiju? Isto tako na tenane? Ne kontam onda po čemu je to Arzija naprednija od njeg''?)
FOČANSKI PROPISI

#68 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

suncica24 wrote: (Kamočaji je ono završio filozofiju? Isto tako na tenane? Ne kontam onda po čemu je to Arzija naprednija od njeg''?)
Ima iskustva u struci.
crysis

#69 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by crysis »

jesam li ja spomenuo mozda da ti lazes , nisam, al nemoj brkat praznike ni likove.
@mba

#70 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by @mba »

a znate sta je najzesce u tome, svi pricaju kako se religija treba odvojiti od drzave, a svake godine hop pa eto svetog nikole u vrtice...mozda kod nas u bosni hercegovini manje..ali ovde na zapadu se konstantno ponavlja kako je drzava odvojena od crkve, a evo sada aktuelno pa je i moja curica od 4g pocela da pjevusi pjesme o svetom nikoli!!!
nosara

#71 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by nosara »

@mba wrote:
crysis wrote:

wikipedia majka!

bravo majstore, silvestrevo po papi silvestru, dobro si to nazvao, hoces sada reci cijeli internet laze a ti pricas istinu, ja ne lazem i ne buncam jer gdje god citas pise isto, nije moguce da svi lazu!

ali ne kontam sta si zaprvo htjeo reci???
sveti nikola je vec prosao, nema veze sa deda mrazom...
suncica24

#72 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by suncica24 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
suncica24 wrote: (Kamočaji je ono završio filozofiju? Isto tako na tenane? Ne kontam onda po čemu je to Arzija naprednija od njeg''?)
Ima iskustva u struci.
Ima i ovaj. Filozofira po vazdan :D

(posebno ovo iskustvo pri Pedagoškom zavodu RS je zanimljivo... budući da Arzija tamo baš nešto i nije radila. Sad, kako ga navede u biografiji da mi je znati :P )
Terenc

#73 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Terenc »

kad je vec sve problematično nek se bar riješi stanje u vrtićima,jedan problem manje.
FOČANSKI PROPISI

#74 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Pa evo Arzija će sada uvesti dedu sa francuzicom a zvat će se Dedo Bajramnjak. :mrgreen:
Zašto bi Arzija nešto uvodila,ona treba ponovo da izvede.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 18/12/2012 12:49, edited 2 times in total.
crysis

#75 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by crysis »

micki125 wrote:
nosara wrote:[q

sveti nikola je vec prosao, nema veze sa deda mrazom...
pa što onda isto izgleda, slučajnost?

ne izgleda ni priblizno isto, odjeca svetog nikole je bijela i kapa i onaj stap ko u pape, a znas valjda kako izgleda djed mraz
Post Reply