ISTINA O SVEDSKOJ I BOSANCIMA U SVEDSKOJ-JEDNOM ZAUVIJEK

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

:lol: :lol: :lol: joj Boze slobodeeeeeeeeeeeeeeeeee,samo slobode :lol:
tolkien

Post by tolkien »

Ne želim da živim u zemlji koja na zastavi ima KRST(-inu), kao Švedska i sl. zemlje (nebih isto ni u zemlji sa polumjesecom i zvijezdom ili harfovima i mačem da se razumijemo) !
Kakvi su to fanatici i fašisti morali biti da tako nešto ogavno i gadno kao KRST (-inu) stave na zastavu i mašu čitavom svijetu pred očima stotinama godina.

Krst stoji u osnovi kukastog krsta - dobro to upamtimo jednom zauvijek (samo mu treba vertikale dodati na krajevima).
Još je Švedska mila majka za ogavnu njemačku bagru ili recimo Srbo-hrvate.
verbal

Post by verbal »

tolkien wrote:Ne želim da živim u zemlji koja na zastavi ima KRST(-inu), kao Švedska i sl. zemlje (nebih isto ni u zemlji sa polumjesecom i zvijezdom ili harfovima i mačem da se razumijemo) !
Kakvi su to fanatici i fašisti morali biti da tako nešto ogavno i gadno kao KRST (-inu) stave na zastavu i mašu čitavom svijetu pred očima stotinama godina.

Krst stoji u osnovi kukastog krsta - dobro to upamtimo jednom zauvijek (samo mu treba vertikale dodati na krajevima).

pa kud ces veceg fasiste od tebe, ako stvarno mislis to sto pises.
ja ne mogu da vjerujem da ti fakat mislis ovo sto pises. jednostavno, sumnjam da neko moze biti glup i zaostao do te mjere.

osim toga, znas li ti uopste odakle potice kukasti krst?
znas li ti da je to vjerski simbol jedne religije koja nema nista sa hriscanstvom? naravno da ne znas, jer ti ne znas ni mnogo vaznije stvari, a kamoli ovo.
BECHO

Post by BECHO »

Kako nema nista sa hriscanstvom kad je i sam Hico sa bozjim blagoslovom isao u pohode? :-)
Tornjak

Post by Tornjak »

tolkien wrote:Ne želim da živim u zemlji koja na zastavi ima KRST(-inu), kao Švedska i sl. zemlje (nebih isto ni u zemlji sa polumjesecom i zvijezdom ili harfovima i mačem da se razumijemo) !

Sada si malo pretjerao tolkien!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Tornjak wrote:

Sada si malo pretjerao tolkien!
:-) Cuj, .... malo. :-) Usr`o je do daske. :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

Manite se irelevantne price!
je li vi iz Svedske dolazite na utakmicu u Belgiji?
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
milton wrote:
Hörru, ska vi ta hit fler bosniaker, ska de vara av rätt kaliber - fattaru!! Vi behöver fler de som kan finputsa ryktet (t.ex. Jasenko Selimovic) - inte de som ska smutskasta det.
samme her i danmark.
bosniere har det bedste rygte af alle udlændige i landet. selv folk som har dårlig erfaring med udlændige i deres firma, ansætter folk alligevel når de hører at de er bosniere. derfor har vi brug for folk der vil, som du sagde - finpudser det rygte vi har nu, og ikke primitive idioter der vil ødelægger det hele med deres fordømme og negativ holdning.
Du har nok ret at bosnier har den bedste rygte som udelændinge. Vi bliver set på en anden måde end Araber og Tyrker gør og det er nok fordi at hvors livstil ligner meget deres og vi er et folk der er vant til at arbejde og gøre et godt stykke arbejde og simpelthen er opdraget på en anden måde end de fleste andre udelændinge er ikke for at prale men sådan er det. Men selvfølgeligt er der også i nasih kretena som ikke er så gode til at samarbejde og opføre sig høfligt.
pape

Post by pape »

Edin H. wrote: Je li vi iz Svedske dolazite na utakmicu u Belgiji?
:) Naravno da dolazimo. Sa svedskim i bosanskim zastavama, .... svezanim u cvor. :zzzz: :D
Edin H.

Post by Edin H. »

pape wrote:
Edin H. wrote: Je li vi iz Svedske dolazite na utakmicu u Belgiji?
:) Naravno da dolazimo. Sa svedskim i bosanskim zastavama, .... svezanim u cvor. :zzzz: :D
Da li? :-?
pape

Post by pape »

Tornjak wrote: Du har nok ret at bosnier har den bedste rygte som udelændinge. Vi bliver set på en anden måde end Araber og Tyrker gør og det er nok fordi at hvors livstil ligner meget deres og vi er et folk der er vant til at arbejde og gøre et godt stykke arbejde og simpelthen er opdraget på en anden måde end de fleste andre udelændinge er ikke for at prale men sådan er det. Men selvfølgeligt er der ogsånasih kretena ikke er så gode til at samarbejde og opføre sig høfligt.
:-) Vidi, ... i svedi kazu za nase kretene isto. :zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

tolkien wrote:...Kakvi su to fanatici i fašisti morali biti da tako nešto ogavno i gadno kao KRST (-inu) stave na zastavu i mašu čitavom svijetu pred očima stotinama godina.

Ti si idiot Tolkien !! Poseri se na svoju "diplomu".

Image

ImageImageImage
Last edited by Fair Life on 31/01/2005 22:28, edited 2 times in total.
stelium

Post by stelium »

Edin H. wrote:Manite se irelevantne price!
Tako je ime!

Eto i nas dva busa iz Austrije!
Image

Image
Image
Image
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Fair ma nisu ga nimalo modifikovali da lici na mijesec ili nesto univerzalno,ipak je KRST KRST :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

sekiracija1 wrote:Fair ma nisu ga nimalo modifikovali da lici na mijesec ili nesto univerzalno,ipak je KRST KRST :lol: :lol:
I ti si talashika...
Image
Last edited by Fair Life on 31/01/2005 22:40, edited 2 times in total.
laliberty

Post by laliberty »

sekiracija1 wrote:Ljudi,momci,djeco,narode !!!!
Mozete otici na zapad u Ameriku Kanadu,ali znajte idete u zmijsko gnijezdo.
Ako niste imuni na otrov moj savjet vam je da i ne mislite o tome.
Bolje vam je pola hljeba tamo gdje mu mozes jebat majku pa zna da si mu lano,a zna i zasto vec ova opcija koju ce vam Krstasi rado ponuditi,kao sto su spasavali neke muslimane po Bosni i Hercegovini ,streljanja i noza a pomagali im da se isele.
Slusao sam te jadnike kako kazu da i medju Srbima ima dobrih primjera,navodeci ovaj primjer.
Radite kako hocete,ali ako hocete da radite ima posla i oko kuce,a obogatit se necete na zapadu. To vam garantuje Zapad ,ai moja malenkost.

HVALA VAM NA ZAPADU NISAM NI MISLIO ICI IZ BOSNE. 8-)
U SVOJOJ ZEMLJI .... :)
verbal

Post by verbal »

Kukasti krst je stari indijski simbol jainizma, religije koju je ca. 6oo god p.n.e. utemeljio indijski vladar Nataputta Vardhamana.

Jainizam se zasniva na apsolutnoj nenasilnosti i asketskom zivotu, a Nataputta je cesto isao nag od sela do sela pazljivo meteci mekanom metlom put ispred sebe da slucajno ne bi zgazio neki insekt.

Danas se jos uvijek nalazi oko 4 miliona sljedbenika jainizma, uglavnom u podrucju Bombaya.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

tolkien wrote:O ravnopravnosti Sveda ili bilo kojeg sjevernog ili zapadnog Evropljanina i nekog stranca nema govora.
Svaki stranac, a posebno muslimanski stranac je gradjanin 100tog reda, i tek kad se nadjes u nevolji shvatis to.

99% ljudi gleda na svakog ko nosi muslimansko ime sa mrznjom - provjereno i na svojoj koži iskušano.

Samim nosenjem muslimanskog imena otpada 90% mogucnosti za dobro zaposlenje, pristojnu vezu ili brak s nekim normalnim iz srednje klase tamo i mediji ne propustaju ni sekundu da ocrne sve ali bas sve sto ima veze s muslimanima. Tako je bilo i prije 9/11 a tako je i sada.
Ko je normalan, pametan, intelektualac i osjećajan mora mu to smetati.
Ne smeta samo onima koji bas nista u Bosni nisu imali pa se bore za koricu hljeba. Kada završe u novom krstaškom Aušvicu i njima će zasmetati.

Sto se vlašenja tiče, već znam za gomilu slučajeva gdje roditelji pod pritiskom okoline daju bošnjačkoj djeci nemuslimanska-kršćanska imena i gdje se čitave generacije odrođuju i bivju zauvijek izgubljene za BiH i bošnjački narod sve do krštenja u crkvama i crkvenih vjenčanja. Naš narod nije ginuo stotinama godina za TO !

Za bošnjački narod i identitet se isplati boriti - jer ipak većina nas nije šljam iz klana Izetbegović, Čengić i sl., SDA i ostala bagra.

Blago Bosni kad joj se ovakav sin vratio !
A vratiće se još !

P.S. Akademski sam gradjanin, da ne pričam koliko jezika govorim.
Majke ti što si ti tako negativan...Što živiš tamo gdje ti nije dobro....
Edin H.

Post by Edin H. »

stelium wrote:
Edin H. wrote:Manite se irelevantne price!
Tako je ime!

Eto i nas dva busa iz Austrije!
Image

Image
Image
Image
Svaka cast!
Ja jedva cekam jarane! Razvalicemo ih!

Sto se tice teme neki dan sam poslovno bio u Danskoj, posjetio njihov prihvatni i centar za deportaciju (?) trazioca azila (sve su smjesali na jedno mjesto).Inace Centar je pun Roma iz Bosne!

Ma pravi fasisti!
Sljedeci dan je bila Konferencija i bio je nekakav politicar iz vladajuce stranke, mlad frajer i ponovio je jedno 20 puta: "Mi ne trebamo imigraciju"!
Ipak imaju specijalni program da prime ljude sa defictarnim zanimanjima: ljekare, njegovatelje, medicinske sestre, inzinjere.

Jezik im je nevidjeno glup, premda svi govore engleski, ko bolje, ko losije...
tolkien

Post by tolkien »

KRST (-ina) je simbol kršćanskog fašizma i to je historijska činjenica. Za sve nekršćane pa i neke kršćane KRST (-ina) je simbol zla.

Svakom krstu treba dodati 4 C pa da bude srpski-četnički KRST (-ina), a i šahovnica simbolizuje polja koja formiraju krstove i to mnogo njih. Ne postoji fašistički pokret u Evropi, a da nema neku formu krsta kao simbol. Nađite mi takav, pa ću ja vama naći milion linkova sa onima kojima KRST (-ina) jeste simbol.

Normalno da je sramota da svjetska humanitarna organizacija nosi naziv crveni KRST (-ina), jer bi joj simbol trebalo biti srce ili ljudske ruke ili nešto slično lijepo i humano, a ne KRST (-ina) simbol istrebljenja nekršćanskih civilizacija i kultura u čitavom svijetu.

Ali to btw. nije tema i tek je crtica o jednoj Bosni i Bošnjacim vrlo nesklonoj okolini.
Neću reći da naš narod apsolutno valja, imamo i mi dosta loših ljudi, ali njima njihovo, nama naše.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

studentgbg wrote:Odakle ti ta informacija svega ti?
Svedska ima svoj program za useljenike i kvotu koju godisnje mora popuniti, nikakvih ekstra planova tu nema, jedino ako si u nekoj tajnoj sluzbi pa sad dijelis sa sobom tu info...
A za diplome, ni srednju ti nece priznati. Dakle, ti kad si ovdje, koji god fakultet/obrazovanje imas ti si neobrazovan za ovaj ovdje skandinavski narod. Kompletiranje raznih diploma je dugotrajan proces, krenuvsi od srednje skole pa do bilo kojeg fakulteta.
Bolje je svu tu energiju potrositi u poboljsanje situacije na nasim prostorima i vratiti sve ljude, da se ne gasi svijetlo ;)
Sto se prvog pitanja tice, na mjestu ti je. Ni ja ne znam otkud ta informacija a dosta sam blizu izvora istih...

Sto se tice skole i priznavanja, pretjerujes...
Skola se priznaje i bas je onako kako je i napisao zacetnik teme! Treba upotpuniti pojedine diplome ali je glavno savladati jezik!
I naravno, ako imas "odgovarajucu" naobrazbu sto ce reci ono sto se trazi na trzistu rada!
Edin H.

Post by Edin H. »

Jok, nego Zeleni Polumjesec je pravo ime za humanitarnu organizaciju!
:x :x :x
Oni su nas pravo pripazili u ratu!
Satro!
verbal

Post by verbal »

sekiracija1 wrote:Fair ma nisu ga nimalo modifikovali da lici na mijesec ili nesto univerzalno,ipak je KRST KRST :lol: :lol:
o matero mila
Vodenjak

Post by Vodenjak »

tolkien wrote:Zivio, studirao i radio u Njemackoj i Austriji iza rata vise godina. Posjetio niz evropskih zemalja ukljucujuci i Svedsku i bio u posjeti kod rodbine, nasih radnika i studenata.

TAMO meni i bilo kome ko je Bosnjak pa makar i samo tradicionalni musliman kao ja jednostavno nije mjesto. Mrznja, podmetanje, intrige i problemi sa vlastima i skolskim i drzavnim su predprogramirani.

TI LJUDI NAS NE VOLE !!! Jeli vama to jasno.

Ako ko hoce da se povlasi i bude njihov white thrash - moze ici, ali od blagostanja i ljepote nema nista.
Mogao sam ostati - ali sam se vratio sav sretan da mogu zivjeti u svojoj zemlji i nebiti rob krscanskih fasista. Volim 5 u pola u petici nego sniclu tamo.

Dobrih poslova uglavnom nema, rade se najnizi poslovi za smijesne plate tamo s kojima se jedva kraj sa krajem sastavlja.
Jedini nasi ljudi Bosnjaci koji su se tamo obogatili su ili dobili novac na lotu ili se bave teskim kriminalom (droga, provale, prostitucija itd.). A sad sve manje i kriminal jer Siptari ubise.

Inostranstvo je zabluda i koliko jos nasih ljudi treba da bude upropasteno prije nego sto to shvatimo.

Puske se lati - suma i Bosna ti je mati.
Bosnjacka puska o bosnjackom ramenu.
Bla, bla, bla...
hikmeli dostojevski

Post by hikmeli dostojevski »

:P
Post Reply