Ne slazem se. Zetra je simbol grada kao sto je MSG simbol NYa. U MSG moze nastupiti i Aca Lukas ako ima para da plati. Zetra je sportska dvorana koja treba biti otvorena svima.So What! wrote:Majstore rocker sam, ali porediti Halida i Lukasa je smiješno.Jedinstvo_Manchester wrote:Ja bih volio da mi ovi protivnici Ace Lukasa sa muzičkog aspekta objasne koja je razlika između Halidove "Dijamanti" i Lukasove "Bele Ruže". Obje folk i obje odlične pjesme.
A što se tiče "kantautora" Dervišhalidovića bila je na ovom forumu tema kako je 90% svojih pjesama "posudio" od raznih bjelosvjetskih muzičara pa mu niko nije zamjerio jer ih je odlično obradio.
Vidiš dok su Bele Ruže čisti kič i turbo folk, ova je čista umjetnost:
A druga stvar je da ljudi samo koriste argument kao ne volite ga što je Srbin i sl. Meni ne bi smetao Električni Orgazam, Partibrejkersi, Van Gogh ni Joksimović ni Miroslav Ilić, ali bi Riblja Čorba ili Zvezde Granda. Stvar je u tome što je Zetra simbol za sportska i kulturna događanja, a dotični gospodin ne spada ni u jednu od dvije navedene grupe. Ja bi se inače bunio i protiv koncerta i Kemala Malovčića ili Fazlije.
S druge strane, Lukas ima i dobrih pjesama. Kako god to smijesno zvucalo...