Aca Lukas

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Nivri

#51 Re: Aca Lukas

Post by Nivri »

So What! wrote:
Jedinstvo_Manchester wrote:Ja bih volio da mi ovi protivnici Ace Lukasa sa muzičkog aspekta objasne koja je razlika između Halidove "Dijamanti" i Lukasove "Bele Ruže". Obje folk i obje odlične pjesme.
A što se tiče "kantautora" Dervišhalidovića bila je na ovom forumu tema kako je 90% svojih pjesama "posudio" od raznih bjelosvjetskih muzičara pa mu niko nije zamjerio jer ih je odlično obradio.
Majstore rocker sam, ali porediti Halida i Lukasa je smiješno.

Vidiš dok su Bele Ruže čisti kič i turbo folk, ova je čista umjetnost:

A druga stvar je da ljudi samo koriste argument kao ne volite ga što je Srbin i sl. Meni ne bi smetao Električni Orgazam, Partibrejkersi, Van Gogh ni Joksimović ni Miroslav Ilić, ali bi Riblja Čorba ili Zvezde Granda. Stvar je u tome što je Zetra simbol za sportska i kulturna događanja, a dotični gospodin ne spada ni u jednu od dvije navedene grupe. Ja bi se inače bunio i protiv koncerta i Kemala Malovčića ili Fazlije.
Ne slazem se. Zetra je simbol grada kao sto je MSG simbol NYa. U MSG moze nastupiti i Aca Lukas ako ima para da plati. Zetra je sportska dvorana koja treba biti otvorena svima.

S druge strane, Lukas ima i dobrih pjesama. Kako god to smijesno zvucalo...
Nivri

#52 Re: Aca Lukas

Post by Nivri »

Na kraju krajeva Torabi je imao sedam dana zaredom rasprodat koncert. Zar ne? :D
Jedinstvo_Manchester

#53 Re: Aca Lukas

Post by Jedinstvo_Manchester »

So What! wrote:
Jedinstvo_Manchester wrote:Ja bih volio da mi ovi protivnici Ace Lukasa sa muzičkog aspekta objasne koja je razlika između Halidove "Dijamanti" i Lukasove "Bele Ruže". Obje folk i obje odlične pjesme.
A što se tiče "kantautora" Dervišhalidovića bila je na ovom forumu tema kako je 90% svojih pjesama "posudio" od raznih bjelosvjetskih muzičara pa mu niko nije zamjerio jer ih je odlično obradio.
Majstore rocker sam, ali porediti Halida i Lukasa je smiješno.

Vidiš dok su Bele Ruže čisti kič i turbo folk, ova je čista umjetnost:

A druga stvar je da ljudi samo koriste argument kao ne volite ga što je Srbin i sl. Meni ne bi smetao Električni Orgazam, Partibrejkersi, Van Gogh ni Joksimović ni Miroslav Ilić, ali bi Riblja Čorba ili Zvezde Granda. Stvar je u tome što je Zetra simbol za sportska i kulturna događanja, a dotični gospodin ne spada ni u jednu od dvije navedene grupe. Ja bi se inače bunio i protiv koncerta i Kemala Malovčića ili Fazlije.
Ne brini nadoći će i Lukas kad dođe u Halidove godine. A mene koliko sjećanje služi u Zetri ima više političkih, vjerskih pa i dešavanja iz sfere naučne fantastike i alternativne medicine godišnje nego muzičkih koncerata i sportskih dešavanja, tako da koncert Ace Lukasa u Zetri nakon ovoga gore pobrojanog dođe kao osvježenje.
Last edited by Jedinstvo_Manchester on 16/12/2012 11:34, edited 1 time in total.
Nota

#54 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

So What! wrote:
Nota wrote:Treba slusat rock,smrditi od nekupanja po 15 dana.Pustiti bradu ko Sofokle i furat alternativu neku.Kontra svega,govorit jebem ti Ajfone i napucane cure.
Sine ja ne znam kako su ti roditelji dopustili da koristiš računar ovako rano, pa škola ti je sutra idi šta uči. Po mogućnosti kloni se svega što iam veze s rockom. Pa jesil ti normalan?

:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Hvala Bogu normalan,od prije 5 mjeseci to imam i na papiru.Sto se tice skole volio bih malo u skolu da posjetim stare profesore.
Folkeri su seljaci i papci,doslje i slicno al zato rokeri smrde i izgledaju ko primati
Layne

#55 Re: Aca Lukas

Post by Layne »

Nota wrote:Treba slusat rock,smrditi od nekupanja po 15 dana.

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#56 Re: Aca Lukas

Post by plain vanilla »

zato aca lukas

Image

:mrgreen:
Joker88

#57 Re: Aca Lukas

Post by Joker88 »

Nota wrote:Treba slusat rock,smrditi od nekupanja po 15 dana.Pustiti bradu ko Sofokle i furat alternativu neku.Kontra svega,govorit jebem ti Ajfone i napucane cure.
pa da nam kosa izgleda nesto ovako : (zbog nekupanja)
Image
Nota

#58 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Upravo tako.I Aca Lukas je roker samo zaradjuje hljeb narodnom muzikom (prodana dusa)

Ima vas na forumu (rokera) dovoljno skupite pare iznajmite zetru dovedite ove sto slusate i dobro se zabavite niko vam ne brani
dezurni_ucenik

#59 Re: Aca Lukas

Post by dezurni_ucenik »

Layne wrote:
Nota wrote:Treba slusat rock,smrditi od nekupanja po 15 dana.

Image

Bojim se da @nota nece razumijeti ovu sliku... :D

Evo mu i od mene skromni prilog

Image
Veliko Stopalo

#60 Re: Aca Lukas

Post by Veliko Stopalo »

sarajevo grad dzhibera, a ovima shto se furaju da su urbani vrhunac su letu shtuke. :D grad mrtve energije, njegove ulice ne pokrechu, ljudi su usporeni i s prvim mrakom se sklanjaju u svoje kuche. tu ima mjesta za neko ochajavanje, kuknjavu, acu lukasa ali za neshto zheshche ne postoji potencijal. postoji eventualno za sevdalinku ali i za nju treba plemenitost koja ischezava, r'n'r je bunt a u sarajevu se niko ne buni. ono malo urbanih se zavlachi po kojekakvim rupama koje ustvari liche na katune, i u koje takodje dzhibra sve vishe zalazi.
zna se shta je mainstream, ekskluziva.ba u kombinacija sa turbo-vjernicima, savrshena kombinacija. :)
Last edited by Veliko Stopalo on 16/12/2012 11:51, edited 1 time in total.
radostan dan

#61 Re: Aca Lukas

Post by radostan dan »

metalika, moj dobar drugar...
crnoplavo

#62 Re: Aca Lukas

Post by crnoplavo »

plain vanilla wrote:zato aca lukas

Image

:mrgreen:
:D
Nota

#63 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Ev i tebi jedan :D
I moram ti reci da ni na jednoj rock svirci nisam vidio toliko lijepih ljudi koji se dobro zabavljaju kao na koncertu doticne.

Otisao sam jednom u Slogu kad je bio onaj Metalika tribute band.Kuku lele majko draga sta je ono nako nakaradno,imalo je nesto od The Walking dead
Čovjek

#64 Re: Aca Lukas

Post by Čovjek »

Epilog:

Zetra je bila krcata prije bacanja suzavca. Ljudi koji su imali karte i u tom trenutku čekali da uđu čuli su kako zaštitari govore: "Niko više ne može ući". U tom trenutku red se uopšte nije smanjivao, a to je uticalo da ljudi koji su čekali u redu izgube koncentraciju i počnu da protestuju zbog sprječavanja da uđu. Nedugo nakon toga bačen je suzavac, predpostavlja se da su to bacili zaštitari, kako bi rastjerali ljude. Opravdanost ovih sumnji potvrđuje i činjenica da su zaštitari jednu djevojku gurnuli niz stepenice na ulazu, dakle po sistemu "cilj opravdava sredstva", a cilj je bio da se rastjera raja i ne dozvoli ulazak iako su mnogi kupili karte i to na dan koncerta po cijeni od 12 KM.

Mediji očito imaju zadatak da sve to prikažu kao spektakl. Bez obzira na ko su bili posjetitelji koncerta među njima sigurno ima neko od vaših prijatelja ili poznanika. Tako sam i ja saznao šta se desilo na tom koncertu i to prije vremena jer su se moji prijatelji vratili kući, a da u Zetru nisu ni ušli iako su karte platili po 12 KM. Pitam se ko je onda popunio Zetru ako ljudi sa kartama nisu mogli?

U glavnom svaki koncert GRAND-ovaca za mene je fuj događaj...a eto imali smo Kemala Montena koji se na GRANDU grli sa Acama, Gosama i sl, pa onda dođe u Sarajevo da nam čestita 29. Novembar Dan Jugoslavije. A što se tiče Ace, samo ću citirati Ramba Amadeusa: "Razbuktavanje najnižih strasti homosapiensa"!

U pravnom smislu gledajući, ljudi koji nisu mogli ući i koji su rastjerani suzavcem, ako imaju i malo mozga trebaju tužiti organizatora jer su doživjeli pravi horor, a mislili su da se opuste ispuštajući u atmosferu svoje najniže strasti... :bih:
Last edited by Čovjek on 16/12/2012 11:55, edited 1 time in total.
palamuda

#65 Re: Aca Lukas

Post by palamuda »

plain vanilla wrote:Zanimljiva je ova demokratija

oni koji kukaju da su zivjeli u mraku i zabranama u proslom sistemu, sad bi svima da namecu svoje standarde i vazda nesto da zabranjuju

ako vec ne mogu da ti zabrane, onda si otpad drustva, mrzis svoju zemlju.... :zzzz:

ljudi vole Lukasa, pa nek' ga slusaju za svoje pare
:thumbup: :thumbup:
Zetra je simbol onoliko koliko ima neko para da je plati, mi bi u Sarajevu sve neke simboli, a da lovu drugi daje.
Aca Lukas je sinoć razvalio na koncertu, nikakvih ispada sa njegove strane nije bilo, ni ulizivanja i vaza o ćevapima koje često slušam od Cetinskjog i Samardžića.
Ovaj suzavac je vrhunac neotesanosti kvazi građana, kojim su pokazali da su obična netolerantna bagra i ništa više.
dezurni_ucenik

#66 Re: Aca Lukas

Post by dezurni_ucenik »

Nota wrote:

I moram ti reci da ni na jednoj rock svirci nisam vidio toliko lijepih ljudi koji se dobro zabavljaju kao na koncertu doticne.

Otisao sam jednom u Slogu kad je bio onaj Metalika tribute band.Kuku lele majko draga sta je ono nako nakaradno,imalo je nesto od The Walking dead

A na Acu Lukasu idu inace akademici,misice univerzume,dekani,rektori...
So What!

#67 Re: Aca Lukas

Post by So What! »

Joker88 wrote:
pa da nam kosa izgleda nesto ovako : (zbog nekupanja)
Image

Dajte ljudi poslušajte i ovo, izjava od nekih 4 minuta (ostatak vida je neka pjesma), Gljiva je moja nvoa religija. :evil:
Nivri

#68 Re: Aca Lukas

Post by Nivri »

Veliko Stopalo wrote:sarajevo grad dzhibera, a ovima shto se furaju da su urbani vrhunac su letu shtuke. :D grad mrtve energije, njegove ulice ne pokrechu, ljudi su usporeni i s prvim mrakom se sklanjaju u svoje kuche. tu ima mjesta za neko ochajavanje, kuknjavu, acu lukasa ali za neshto zheshche ne postoji potencijal. postoji eventualno za sevdalinku ali i za nju treba plemenitost koja ishezava, r'n'r je bunt a u sarajevu se niko ne buni. ono malo urbanih se zavlachi po kojekakvim rupama koje ustvari liche na katune, i u koje takodje dzhibra sve vishe zalazi.
zna se shta je mainstream, ekskluziva.ba u kombinacija sa turbo-vjernicima, savrshena kombinacija. :)
Vrhunac kulturnog zivota je Kriterion i SFF koji su postali mjesto okupljanja bh zlatne decurlije sa mobitelima od par hiljada i koji zele da budu drugaciji.
r'n'r je bunt a u sarajevu se niko ne buni.ono malo urbanih se zavlachi po kojekakvim rupama koje ustvari liche na katune

Bravo, Za ovo imas gajbu virtuelnog piva od mene :thumbup:
dječak sa šibicama

#69 Re: Aca Lukas

Post by dječak sa šibicama »

Ta ce rokeri, u modi su ovakvi

Image

papcic iz Viteza, odbio je karijeru pjevaca narodne muzike sa primjesama sevdaha i okrenuo se turbo folk dance sceni, braca Polumenta i slicni ulickani utegnuti papcici obuceni u fejk markiranu robu, koje bi svaka maaaajka za zeta pozeljela :oops:

ZMBT vristi ovakvim pojavama.
burekdzijabezmesa

#70 Re: Aca Lukas

Post by burekdzijabezmesa »

meni je iskreno žao ovih što sebe zovu rokerima, niti imaju neki koncert da odu i slušaju muziku uživo, niti više ima originalne i kvalitetne muzike te vrste, ostao im samo Youtube, i poneki starci koji kad ih više niko neće dođu da odsviraju nešto u Sarajevu uz najgore moguće ozvučenje, zato u potpunosti razumijem njihovu frustriranost muzikom koju sluša 99,9 posto stanovništva na području Balkana. I idući put kad nešto bacate, gledajte da se bar neko pristojno uplaši, ovako se ekipa samo smijala a mediji po ko zna koji put slagali. I da, ne zaboravite Halida i Hanku...il su oni vjersko-politički korektni?
Ne može se protiv volje većine, tako je vazda bilo, tako je sad, i tako će zauvijek ostati.

Ne mogu da se otmem utisku da me ovo podsjeća na fašistički pokret Obraz koji je u susjednoj Srbiji pravio slične fašističke proteste protiv Dine Merlina, a evo sada i protiv Prljavog Kazališta...mislio sam da se takvi i njima slični neće nikada pojaviti u Sarajevu, ali eto, prevario sam se.
Nota

#71 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

@cvikeras Muzika nema veze sa tim koliko si obrazovan.
Ja kako vidim raja koja ide na narodnu muziku se pravo dobro zabavi,dok vi sa strane gledate iz mracnog coska i grickate muda jedni drugima od huje.
Opusti se covjece dragi i uzivaj u muzici koju slusas
So What!

#72 Re: Aca Lukas

Post by So What! »

Nota wrote:

Pa sineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :mrgreen:
Hajd kad si me ugriz'o tamo gdje ne treba, evo ti:

dezurni_ucenik

#73 Re: Aca Lukas

Post by dezurni_ucenik »

Nota wrote:@cvikeras Muzika nema veze sa tim koliko si obrazovan.
Ja kako vidim raja koja ide na narodnu muziku se pravo dobro zabavi,dok vi sa strane gledate iz mracnog coska i grickate muda jedni drugima od huje.
Opusti se covjece dragi i uzivaj u muzici koju slusas

Pa vidis ti slusas seljakluk zato sto ti mediji namecu to.Da mediji pocnu forsirati Metallicu svi bi to slusali izmedju ostalih i ti.

Sto ce reci ,ti si obicna ovca koja trci za svojim stadom.
hico

#74 Re: Aca Lukas

Post by hico »

Bravo zastitari :lol:
julisiz es grant

#75 Re: Aca Lukas

Post by julisiz es grant »

Aca se ne drogira, on pije samo kiselu vodu, kiselu vodu :D
Locked