Kazna - radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#51 Re: Kazna - radar

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:
tempuser wrote:
Tomahawk11 wrote:161-130=95-60 :-)
Ja sam napisao kako to zakon definise, a ako ti je lakse, eto vozis 165 autoputem, dobijes kaznu 100 KM, 2 boda i mjesec bez vozacke!
Nisam na to mislio.
Uzmi ovako: ogranicenje 60 - znaci da je u pitanju neki magistralni put, vozis 95.
A onda uzmi da je ogranicenje 130 - a vozis 161, dakle autoput.
Ne moze isto biti da ga jebes.
Mislim da je u prvom slucaju puno veca odgovornost i da je tezi prekrsaj.
Kontam, al zakon poznaje dvije stvari, naseljeno mjesto i van naseljenog mjesta, a o tezini prekrsaja se itekako moze razgovarati. Ako se tezina prekrsaja odredjuje prema mogucim posljedicama onda treba razmisliti o posljedicama na 161 kmh u odnosu na posljedice na 91kmh..
muha_sa

#52 Re: Kazna - radar

Post by muha_sa »

budalaština je poredit neuporedivo, al moram :-)

ŠveCka je od nas u svakom pogledu hejbet svjetlosnih godina daleko--na pozitivu mislim :)

Kad bi u ŠveCkoj prekoracio brzinu 35 kilometara od dozvoljene ne da bi te opalili po ušima i ne bi ti više nikad na pamet palo ni 5 preko dozvoljenog vec bi te i na psihijatriju odveli. S tim što bi tako postupili i prema premijeru države, ministru a boMMe i obicnom irgetu--kod njih nema privilegovanih nit možeš policajca kupit za cvaju :-)

Kod nas dozvoljeno 60 ti voziš 95 i dobiješ kaznu 50 maraka :-) zato i jesmo vukojebina u kojoj je normalno da neki idiot pokupi i ubije pješaka u sred grada---nebitno jel pješacki il jok :-)
kakavdanakneiskustvu

#53 Re: Kazna - radar

Post by kakavdanakneiskustvu »

muha_sa wrote:budalaština je poredit neuporedivo, al moram :-)

ŠveCka je od nas u svakom pogledu hejbet svjetlosnih godina daleko--na pozitivu mislim :)

Kad bi u ŠveCkoj prekoracio brzinu 35 kilometara od dozvoljene ne da bi te opalili po ušima i ne bi ti više nikad na pamet palo ni 5 preko dozvoljenog vec bi te i na psihijatriju odveli. S tim što bi tako postupili i prema premijeru države, ministru a boMMe i obicnom irgetu--kod njih nema privilegovanih nit možeš policajca kupit za cvaju :-)

Kod nas dozvoljeno 60 ti voziš 95 i dobiješ kaznu 50 maraka :-) zato i jesmo vukojebina u kojoj je normalno da neki idiot pokupi i ubije pješaka u sred grada---nebitno jel pješacki il jok :-)

i jos ima mogucnost da plati pola kazne
condy

#54 Re: Kazna - radar

Post by condy »

Napisa mi policajac prekršajni nalog, al kako ga je napisao vela havle, ništa se ne može raspoznati, ma baš ništa, ni slova ni brojevi. Pa jebo sebe kako mu je to uspjelo ama baš ništase ne raspoznaje.... :lol: Zaboravio koliko mi je pandur rekao jel četrest ili pedeset žurilo mi se, hladno vani pa sam ga malo ubrzo kad već nije htio oprostiti :D , i hajd da pogledam na nalogu, ma nema šanse, šta da radim ne znam koliko da platim :? :shock: :D

Skretanje na raskrsnici u desnu traku protivno zabrani tj. saobraćajnom znaku.... :) Trebalo bi četrdeset biti.
muha_sa

#55 Re: Kazna - radar

Post by muha_sa »

condy wrote:Napisa mi policajac prekršajni nalog, al kako ga je napisao vela havle, ništa se ne može raspoznati, ma baš ništa, ni slova ni brojevi. Pa jebo sebe kako mu je to uspjelo ama baš ništase ne raspoznaje.... :lol: Zaboravio koliko mi je pandur rekao jel četrest ili pedeset žurilo mi se, hladno vani pa sam ga malo ubrzo kad već nije htio oprostiti :D , i hajd da pogledam na nalogu, ma nema šanse, šta da radim ne znam koliko da platim :? :shock: :D

Skretanje na raskrsnici u desnu traku protivno zabrani tj. saobraćajnom znaku.... :) Trebalo bi četrdeset biti.
dobit ceš plavu kovertu na kucnu adresu i to je to
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#56 Re: Kazna - radar

Post by Leon16v »

trebalo bi biti 40 kermica :D
kafanski_covjek

#57 Re: Kazna - radar

Post by kafanski_covjek »

jednosmjerna?

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
condy

#58 Re: Kazna - radar

Post by condy »

Nije jednosmjerna vec dvosmjerna sa zabranom skretanja lijevo...provjerio sam u ZOBSU 40 KM
kokuz_sa

#59 Re: Kazna - radar

Post by kokuz_sa »

Image

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
tempuser

#60 Re: Kazna - radar

Post by tempuser »

Maloprije su opet prikucali kameru uz onu tarabu niz Nisice, pored bijela civilna Vitara!
condy

#61 Re: Kazna - radar

Post by condy »

kokuz_sa wrote:Image

Vidi tragova guma na cesti dobro je kocio, kocnice rade :mrgreen:
Bakir1

#62 Re: Kazna - radar

Post by Bakir1 »

kokuz_sa wrote:Image

Image
visocka :D
tempuser

#63 Re: Kazna - radar

Post by tempuser »

Sve je bolje od one kod tarabe kad se spusta niz Nisice prema Olovu!
rajvosa-mitre

#64 Re: Kazna - radar

Post by rajvosa-mitre »

Imam par pitanja pa ako neko zna da odgovori.

Dobio sam neki dan kaznu za prekoracenje brzine 40 maraka nista specijalno,ali me zanima posto sam u tom trenutku vozio auto od firme da li ce sta dolaziti na adresu firme(urucen mi je na licu mjesta prekrajni nalog) ?

Da li ce se ova kazna nakon nekog vremena izbrisat iz sistema?

I zanima je da li neko nesto zna je li to neki novi zakon,dopuna ili sta vec,nesto mi je policajac objasnjavao,uglavnom u roku godinu dana ako se dobiju 3 kazne npr. prekoracenje brzine,voznja u aloholiziranom stanju....oduzima se vozilo na mjesec ili koliko vec dana? Je li to istina ili sam ja nesto njega pogresno skontao?

Ako neko zna volio bih da odgovori,posto nisam ranije kaznjavan pa nemam iskustva u vezi toga.
kakavdanakneiskustvu

#65 Re: Kazna - radar

Post by kakavdanakneiskustvu »

ako si vec dobio p. nalog ne bi trebalo nista ici u firmu,ako si platio za par dana ce biti obrisana iz registra kazni
Dzevy

#66 Re: Kazna - radar

Post by Dzevy »

Zna li neko u kom smijeru slika radar iz civilnih policijskih vozila, konkretno danas i jos par puta je bila crna golf petica na brzoj cesti između Blazuja i Ilidže negdje oko sredine brze ceste okrenuta prema Ilidži.
Samo stoji i slika, zanima me jel slika samo kriz prednju sofersajbu ili slika i kroz zadnju.?
taureg71

#67 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Dzevy wrote:Zna li neko u kom smijeru slika radar iz civilnih policijskih vozila, konkretno danas i jos par puta je bila crna golf petica na brzoj cesti između Blazuja i Ilidže negdje oko sredine brze ceste okrenuta prema Ilidži.
Samo stoji i slika, zanima me jel slika samo kriz prednju sofersajbu ili slika i kroz zadnju.?
taj kazne ne salje, slikaju nesto drugo, prosisao sam lani par puta i naletio na isti auto, nikad kazne

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
taureg71

#68 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Dzevy wrote:Zna li neko u kom smijeru slika radar iz civilnih policijskih vozila, konkretno danas i jos par puta je bila crna golf petica na brzoj cesti između Blazuja i Ilidže negdje oko sredine brze ceste okrenuta prema Ilidži.
taj kazne ne salje, slikaju nesto drugo, prosisao sam lani par puta i naletio na isti auto, nikad kazne

taureg71

#69 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

taureg71

#70 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Dzevy

#71 Re: RE: Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by Dzevy »

taureg71 wrote:

Ako je tako obradovao si me, i ako slika nadam se da ne slika kroz zadnju sofersajbu [emoji53] jer sam vozio 40 preko ograničenja, cim sam ga vidio sam usporio.
Ako dodje koverta znaci da slikaju u oba pravca, mada se nadam da kao što kszes ne slikaju nas koji vozimo preko ograničenja [emoji53]
relax11

#72 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by relax11 »

taureg71 wrote:

Mozda slikaju dobre koke sto voze :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#73 Re: Kazna - radar

Post by Leon16v »

Ti si znaci jedno 120 prosao pored njih, sto te ne bi slikali? :D
Dzevy

#74 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by Dzevy »

Leon16v wrote:Ti si znaci jedno 120 prosao pored njih, sto te ne bi slikali? :D
Vozio jesam 120 ali ne pored njih, cim sam ih vidio na cca 200-300m udaljenosti sam usporio na 80km/h, zato me i zanima slikaju li u oba pravca ili samo prema naprijed. [emoji53]
NediM17

#75 Re: Kazna - radar

Post by NediM17 »

Visocka navodno slika na 51km/h. Pokusaj punjenja budzeta, nikakvu drugu ulogu nema. Tu je svakako radnja, dva raskrsca u 100 metara, par pjesackih prelaza, i niko tu ne divlja. Ako koga i zakaci, zakacice do 60km/h daska.

Doduse toliko su lezecih nakitili da je ovo jedno od rijetkih mjesta gdje mozes prekoraciti ogranicenje, u ostatku grada tesko i pored najbolje volje. :lol:
Post Reply