Najgora fukara u Evropi
- sinuhe
#51 Re: Najgora fukara u Evropi
To nije socijalisticka prica, to vazi za zapadna potrosacka drustva.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#52 Re: Najgora fukara u Evropi
za sve u kreditu (još ako je hipotekarni) treba uvesti novi pojam - zguženi
- mO k3
#53 Re: Najgora fukara u Evropi
JoseMujica wrote:za sve u kreditu (još ako je hipotekarni) treba uvesti novi pojam - zguženi
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#54 Re: Najgora fukara u Evropi
E, moj Jose hebaše nas kreteni džaba što smo se ja i ti hebavali 4 godine po brdima i igrali indijanaca sa onom fukarom i sirotinjom koja je bila na drugoj strani.JoseMujica wrote:za sve u kreditu (još ako je hipotekarni) treba uvesti novi pojam - zguženi
- mO k3
#55 Re: Najgora fukara u Evropi
izvnjavam se na pitanju , a koliko je vama ljeta "starci"antimobbing wrote:E, moj Jose hebaše nas kreteni džaba što smo se ja i ti hebavali 4 godine brdima i igrali indijanaca.JoseMujica wrote:za sve u kreditu (još ako je hipotekarni) treba uvesti novi pojam - zguženi
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#56 Re: Najgora fukara u Evropi
4 Banke i nešto više kredita.Ženski Dr.Med wrote:izvnjavam se na pitanju , a koliko je vama ljeta "starci"antimobbing wrote:E, moj Jose hebaše nas kreteni džaba što smo se ja i ti hebavali 4 godine brdima i igrali indijanaca.JoseMujica wrote:za sve u kreditu (još ako je hipotekarni) treba uvesti novi pojam - zguženi
Ja sam skroz puk'o, a vi?
Last edited by antimobbing on 14/12/2012 16:39, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#57 Re: Najgora fukara u Evropi
ja sam malo ispod 4 bankine..napola puko od blagodeti življenja u etnošovenskom međaškom ludilu
Last edited by JoseMujica on 14/12/2012 16:40, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#58 Re: Najgora fukara u Evropi
Pa ovdije pricamo o bivsoj Yu. Koliko mene sjecanje sluzi vecina ih je mogla priustiti pristojan standard. Ne sjecam se bivsih boraca da spavaju pod mostom, ne sjecam se porodica da mole za komad hljeba.antimobbing wrote:Srednja klasa podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti "pristojni" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba.elcaliente wrote:Eh svaka ti cast za ovu izjavu. Pa kako se to mjeri srednja klasa?sinuhe wrote:U Jugoslaviji nije bilo srednje klase. Biti zaposlen nije dovoljno da bi bio srednja klasa.
Ko je u dugovima i kreditu nije srednja klasa već sirotinja i fukara.
U BiH postoji samo Elita milionera i fukara nema srednje klase. Možda 0,5%
- mO k3
#59 Re: Najgora fukara u Evropi
@antimobbing
hvala "stari"
lijepo me nasmija
@jose "staronja"
@jose "staronja"
- antimobbing
#60 Re: Najgora fukara u Evropi
Kako šavovi drže li još uvijek? Kod mene se totalno 'oparali' heheheheJoseMujica wrote:ja sam malo ispod 4 bankine
- JoseMujica
#61 Re: Najgora fukara u Evropi
ma sve se izdura osim promjena vremena...proljeće i jesen su mi najgori djelovi godineantimobbing wrote:Kako šavovi drže li još uvijek? Kod mene se totalno 'oparali' heheheheJoseMujica wrote:ja sam malo ispod 4 bankine
- antimobbing
#62 Re: Najgora fukara u Evropi
Ti si crveni idi zapali se ispred SDP, a ja naginjem malo na zeleno i odoh se zapaliti ispred SDA.JoseMujica wrote:ma sve se izdura osim promjena vremena...proljeće i jesen su mi najgori djelovi godineantimobbing wrote:Kako šavovi drže li još uvijek? Kod mene se totalno 'oparali' heheheheJoseMujica wrote:ja sam malo ispod 4 bankine
- Paranoid
#63 Re: Najgora fukara u Evropi
Zapalili su oni nas ...sve skupa..đuture
-
cindrlimindrli
#64 Re: Najgora fukara u Evropi
Nije neka ljepota od zivota al` daleko je to od fukare, jako puno svijeta ima sasvim pristojan zivotni standard.
- cyprus
#65 Re: Najgora fukara u Evropi
Ti baš zajebavaš...Kolt12 wrote:...Cak naprotiv, BDP, BDP po stanovniku, BDP po paritetu kupovne moci, sve su to indikatori koji ti zapravo nista ne govore...
- cyprus
#66 Re: Najgora fukara u Evropi
I ti isto...barcelona_ wrote:Najgora smo fukara, jer nismo nezavisni i suvereni. Nemamo svog vladara, vlastelina koji bi stitio svoj narod i teritoriju. Danas je inace malo ili sve manje takvih zemalja.
- graue_maus
#67 Re: Najgora fukara u Evropi
cyprus wrote:Ti baš zajebavaš...Kolt12 wrote:...Cak naprotiv, BDP, BDP po stanovniku, BDP po paritetu kupovne moci, sve su to indikatori koji ti zapravo nista ne govore...
- cyprus
#68 Re: Najgora fukara u Evropi
Ne špreham njemački...
- heckler
#69 Re: Najgora fukara u Evropi
Ja bih pare dao da neko od ovih agencija objavi parametre pri racunanju ovih indikatora za BiH. Koji broj stanovnika racunaju i odakle crpe podatke o proizvodnji i potrosnji.
- graue_maus
#70 Re: Najgora fukara u Evropi
profesor müller na uni bec , objasnjava sistem kreditiranja na zapadu , novac nastaje iz nicega....... kad neko posudi novac od banke , taj novac ne postoji , tek kad ga neko uzme kao kredit i upise se na ziro konto pojavi se ta suma novca itd itd ... sagovornici su mu bivsi finanzministar weigel i sadasnji ministar rössler ... weigel se elegantno izvlaci ali mladi rössler je zatecen, mislim da je prvi put cuo za ovo ....cyprus wrote:Ne špreham njemački...
- JoseMujica
#71 Re: Najgora fukara u Evropi
ti bi nas vake intelektualce žrtvovao da portiri vide p..... dim...pa ti si neprijatelj Bosneantimobbing wrote:[
Ti si crveni idi zapali se ispred SDP, a ja naginjem malo na zeleno i odoh se zapaliti ispred SDA.
-
iamia
#72 Re: Najgora fukara u Evropi
isti problem govore u njemackoj.graue_maus wrote:cyprus wrote:Ti baš zajebavaš...Kolt12 wrote:...Cak naprotiv, BDP, BDP po stanovniku, BDP po paritetu kupovne moci, sve su to indikatori koji ti zapravo nista ne govore...
![]()
malena grupa ljudi kontrolise vecinu novca. postaju bogatiji i bogatiji, dok obicni covjek crkava da otplati taj "izmisljeni novac".
profesor je dao alternativu.
nije ni prvi ni jedini.
ali problem izmisljenog novca je globalni problem.
ali ako je novac izmisljen ( aus luft
- JoseMujica
#73 Re: Najgora fukara u Evropi
jeste naivni..nema više crvene opasnosti...kraj historije je kraj svih velikih ideoloških narativa i sad skoro da mogu da rade kako hoće i šta hoće, a nemaš alternative, baš nikakvog odgovora.
Šta ćeš
možda praviti CCCP
niko normalan i ne razmišlja više o tome...
praviti socijalnu državu? pa upravo je razgrađuju jer je preskupa
tržište i logika kapitala diktiraju pravila igre i čovječanstvo ulazi u jednu eru potpune dehumanizacije civilizacije, gdje postoji čitava mašinerija van čovjeka i koji ne radi u interesu čovjeka, kao biološke vrste i njegovog boljitka, već gomilanju virtualnog materijalnog dobra i pri tome diktira sam život čovjeka pretvarajući ga u robu i životkompletne planete, kao ljudskog prirodnog habitata.
Jedini preostali cilj je zaraditi još više para pa i po cijenu uništenja i čovjeka i planete. Vjersko ludilo je mala maca za ovo.
realno gledano biće samo još gore jer je interval između konjukturnih ciklusa sve kraći, a njihov intenzitet sve jači
Šta ćeš
praviti socijalnu državu? pa upravo je razgrađuju jer je preskupa
tržište i logika kapitala diktiraju pravila igre i čovječanstvo ulazi u jednu eru potpune dehumanizacije civilizacije, gdje postoji čitava mašinerija van čovjeka i koji ne radi u interesu čovjeka, kao biološke vrste i njegovog boljitka, već gomilanju virtualnog materijalnog dobra i pri tome diktira sam život čovjeka pretvarajući ga u robu i životkompletne planete, kao ljudskog prirodnog habitata.
Jedini preostali cilj je zaraditi još više para pa i po cijenu uništenja i čovjeka i planete. Vjersko ludilo je mala maca za ovo.
realno gledano biće samo još gore jer je interval između konjukturnih ciklusa sve kraći, a njihov intenzitet sve jači
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#74 Re: Najgora fukara u Evropi
Šta fali da i 5 tema otvori. Sve su mu na mjestu, probosanske teme.CungaLunga wrote:Novi dan, nova tema od Shahaba
-
Kolt12
#75 Re: Najgora fukara u Evropi
Ne znam zasto ce ti to ako, vecina danasnjeg novca jeste izmisljena iz nicega i nema podlogu u bilo cemu. Opticaj digitalnog (izmisljenog iz nicega) novca je veci puno puta od svih vrijednosti na planeti. Znaju se i krivci, glavne Wall Street banke. Zato smo i u takozvanoj krizi. Doduse kriza je drugi naziv za pljacku.iamia wrote:
isti problem govore u njemackoj.
malena grupa ljudi kontrolise vecinu novca. postaju bogatiji i bogatiji, dok obicni covjek crkava da otplati taj "izmisljeni novac".
profesor je dao alternativu.
nije ni prvi ni jedini.
ali problem izmisljenog novca je globalni problem.
ali ako je novac izmisljen ( aus luft) kako onda vjerovati da nisu i ovi podaci o BiH aus luft ??