NOVI N/FS BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Asamoah Gyan

#51 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Asamoah Gyan »

-LIBERO- wrote:Koje smo mi dno dna od drzave i drustva. A ovakve stvari kao sto je izbor u F/N Savezu te samo podsjeti na to.

Koji spisak anonimusa u sportu uopste , a da ne kazem u fudbalu. Katastrofa.
Glupa je ta priča. Ko je onda kod nas u klubu? Ko je Dino Selimović? Ko je Amir Rizvanović? Renomirani sportski radnici? Smiješno.

Sretno Begiću, bio je prvi do Švabe. Samo da nije lištički general i čovjek zbog kojeg smo bili pod sankcijama.
It_is_a_Leclerc

#52 Re: NOVI N/FS BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj, ljudi iz struke na čelu saveza... Buahahaha ! Krenimo redom, fudbalski savez nije sindikat, nti esnaf ili strukovna organizacija, već čelna sportska kuća, koju treba voditi dobar menadžer ! Nama u savezu treba dobar lobista, dobar računovođa i menadžer, pametan pregovarač, jer savez, drugovi i drugarice, nije dogovoranje prijateljskih utakmica i naplaćivanje kazni od bakljadi, već težak, iscrpljujući rad na financijskoj stabilizaciji, likvidnom poslovanju, ispunjenju kreditnih obaveza, naplata nesolventnih dugova, investiranje u projekte i slično.

Šta bude kad neki fudbaler, bez pravog menadžerskog znanja odluči biti čelni čovjek saveza govori pojava ocvalog Michelea Platinia, najveće nepogode modernog fudbala, koji će, ukoliko ga neko kolcem ne potjera sa funkcije, do kraja kaskadirati sve što valja u fudbalu...
Baltazar_khan

#53 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Baltazar_khan »

ako ništa imamo konačno jednog predsjednika saveza, a ne troglavu neman :thumbup:
respo

#54 Re: NOVI N/FS BiH

Post by respo »

Baltazar_khan wrote:ako ništa imamo konačno jednog predsjednika saveza, a ne troglavu neman :thumbup:
sto bi rekli iz onih igrica
one down
jest da je ovo ostalo politika al idemo dalje :D
isto da kazem da se slazem sa leclerkcom
ako si bio dobar fudbaler ne znaci da ces biti i dobar predsjednik saveza jer tu nije potrebno driblati
foluška

#55 Re: NOVI N/FS BiH

Post by foluška »

Odlična vijest! Bitno je da se nastavi kontinuitet Komiteta i da je sve što su UEFA i FIFA pred njih postavili kao zadatke ispunjeno.
Lakat Jebić

#56 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Lakat Jebić »

sve istaknuti sportski radnici u IO :D
ultima_palabra

#57 Re: NOVI N/FS BiH

Post by ultima_palabra »

Nek bude Begić, manje je zlo od Bevande... šteta što se nije mogao progurati barem djelomično drugačiji izbor delegata, da ne idu svi preko kantonalnih saveza. U ovakvoj konstelaciji snaga, dobro je što su prošli kandidati Komiteta i što je od one garde od prije suspenzije ostao manje-više samo Bevanda.
BHF_Manijak

#58 Re: NOVI N/FS BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa ruku na srce nisu ni kod Nijemaca Nierscbach ili Zwanziger (bivsi predsjednik) ikakva fudbalska imena ali ljudi imaju jedan od najjacih saveza svijeta sto se organizacije tice. Dakle nije bitno koliko ljudi iz fudbala imas u savezu vec imas li radnik koji zele uspjeh ili ne.
Mora u takvoj strukturi (cak mozda i vise od bivsih fudbalera) biti pravnika, politicara, novinara, ekonomista itd, no kod nas je problem, kao i u kompletnoj drzavi, sto imas tri strane od cega dvije ruse a ona treca je nesposobna ili halapljiva samo da sebi navuce. U tome je problem a ne jesu li legende i bivis asovi u Savezu.
Pa i Osim je vise politicara ovdje glumio i igrao nego li bivseg asa.

Opet mislim da cemo jovo nanovo, ne zato sto je vecina ljudi koji nisu bivsi asovi, vec zato sto generalno smo olos, koji ce samo gledati licnu korist a ne da fudbal gurnu u pravom svijetu. Pogledaj ti samo sastav IO-a, sve go levat, koji hajd sto nije iz fudbala, vec sto su levati koji se hljeba ne zna najesti!

I ono sto mi se ne svidja kod pojedinih u Savezu, a to su neki i ranije spominjali je ovo:

"Treba naglasiti da je pred nama svima mnogo posla. Moramo zasukati rukave kako bi bh. fudbal izveli na pravi put. Reprezentacija nam igra dobro i svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi se plasirali u Brazil", dodao je Hadžibegić.

Pa majku mu njegovu nije Svaez samo reprezentacija, sta je sa ovom cemer ligom, mislili iko o njoj?! Ne znam fakat sta je vise rjesenje, ili napravit poseban organ za ligu, kao kod sto Svabe imaju DFL za Bundesligu, ili da ovi nesto pocnu i po pitanju lige raditi.
Logovan

#59 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Logovan »

Asamoah Gyan wrote:
-LIBERO- wrote:Koje smo mi dno dna od drzave i drustva. A ovakve stvari kao sto je izbor u F/N Savezu te samo podsjeti na to.

Koji spisak anonimusa u sportu uopste , a da ne kazem u fudbalu. Katastrofa.
Glupa je ta priča. Ko je onda kod nas u klubu? Ko je Dino Selimović? Ko je Amir Rizvanović? Renomirani sportski radnici? Smiješno.

Sretno Begiću, bio je prvi do Švabe. Samo da nije lištički general i čovjek zbog kojeg smo bili pod sankcijama.
Samo što je razlika što je recimo Dino Selimović obrazovan i pismen čovjek, dok je više od pola ljudi u savezu glupo ko neka stvar. Ne vjerujem da će biti ni onog najmanjeg napretka. Ustvari i ja previše serem, treba pričekati pa vidjeti šta će biti od svega ovoga.
Reglan

#60 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Reglan »

Za koga navija ovaj Begic(jel dino ili elvedin :lol: )?
hypko_nurko

#61 Re: NOVI N/FS BiH

Post by hypko_nurko »

za sarjvo navija, sad cete i vi imati svoj tatomitet od proljeca. mozda uspijete osvojiti sta :lol:
luckylaka

#62 Re: NOVI N/FS BiH

Post by luckylaka »

Jebo te pojedincima nije valjao Ivica Osim da valja Begic,isto bi se desilo da je dosao Sergej,Meho,Mesa,Princ...ma ko god da je dosao po njemu ce se posrati isti dan. :D
Logovan

#63 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Logovan »

hypko_nurko wrote:za sarjvo navija, sad cete i vi imati svoj tatomitet od proljeca. mozda uspijete osvojiti sta :lol:
Šta ti sada ko nešto smiješan, zanimljiv? :roll: Koliko znam navija za Sarajevo ali boli ga neka stvar za klubom.
Frtalj_Duše

#64 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Frtalj_Duše »

zlo87 wrote:
hypko_nurko wrote:za sarjvo navija, sad cete i vi imati svoj tatomitet od proljeca. mozda uspijete osvojiti sta :lol:
Šta ti sada ko nešto smiješan, zanimljiv? :roll: Koliko znam navija za Sarajevo ali boli ga neka stvar za klubom.
Lijepi strah ga safatao, ništa više. :mrgreen:

From my SGSII via Tapatalk 2.
hypko_nurko

#65 Re: NOVI N/FS BiH

Post by hypko_nurko »

sav se tresem :lol:
bolje ce ga srce na proljece a ne neka stvar kad vidi kako ne mozete meda. :dance:
DonVito

#66 Re: NOVI N/FS BiH

Post by DonVito »

Lakat Jebić wrote:sve istaknuti sportski radnici u IO :D
Nisu Begić i Bevanda krivi što su jedini kandidati.

Nisam čuo ni jednu "legendu" da kaže "ja želim biti predsjednik NSBiH".
Mehdmed Baždarević o izboru predsjednika N/FSBIH
Nema logike, isto da ja postanem direktor vodovoda
:roll:

Bazdarevic pametuje nesto..

Pa kandiduj se, ne brani ti niko.
Mogu se i ja kandidovati, svi bi neku od legendi, a ovima ni traga ni glasa.
Nego se boje tog izazova, ali zato kad sta ne stima, onda su oni mjerodavni da pametuju..
Logovan

#67 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Logovan »

hypko_nurko wrote:sav se tresem :lol:
bolje ce ga srce na proljece a ne neka stvar kad vidi kako ne mozete meda. :dance:
Ma kakvo srce, nema on toga što se tiče kluba. :wink: Može samo ona stvar i to je to.
Bosanski_kralj

#68 Re: NOVI N/FS BiH

Post by Bosanski_kralj »

Koje su ovlasti predsjednika saveza?
BHF_Manijak

#69 Re: NOVI N/FS BiH

Post by BHF_Manijak »

DonVito wrote:
Lakat Jebić wrote:sve istaknuti sportski radnici u IO :D
Nisu Begić i Bevanda krivi što su jedini kandidati.

Nisam čuo ni jednu "legendu" da kaže "ja želim biti predsjednik NSBiH".
Mehdmed Baždarević o izboru predsjednika N/FSBIH
Nema logike, isto da ja postanem direktor vodovoda
:roll:

Bazdarevic pametuje nesto..

Pa kandiduj se, ne brani ti niko.
Mogu se i ja kandidovati, svi bi neku od legendi, a ovima ni traga ni glasa.
Nego se boje tog izazova, ali zato kad sta ne stima, onda su oni mjerodavni da pametuju..
Ne pametuje Bazdarevic vec se NE MOZE kandidaovati. Prica ponavljano 100 puta dosada, najmanje ko ona o sportskom drzavljanstvu i paososu!

Bazdarevic da bi se kandidovo mora prvo proci kantonalni odbro i jos milion spratova da bi dosao do pozicije da se kandiduje za predsjednika. Ne sekiraj se, nisu oni to tek tako pojednostavili! :wink:
ultima_palabra

#70 Re: NOVI N/FS BiH

Post by ultima_palabra »

Izabrani Beus i Ljubojević za potpredsjednike... kontinuitet je osiguran :thumbup:
MOSALJOZE

#71 Re: NOVI N/FS BiH

Post by MOSALJOZE »

luckylaka wrote:Jebo te pojedincima nije valjao Ivica Osim da valja Begic,isto bi se desilo da je dosao Sergej,Meho,Mesa,Princ...ma ko god da je dosao po njemu ce se posrati isti dan. :D
:thumbup: Najteže je svom narodu ugodit
and

#72 Re: NOVI N/FS BiH

Post by and »

i najvažnije
U Odbor za savjetovanje i posredovanje ušli su Ivica Osim, Sead Kajtaz, Faruk Hadžibegić i Duško Bajević.
:thumbup: :dance:
MOSALJOZE

#73 Re: NOVI N/FS BiH

Post by MOSALJOZE »

and wrote:i najvažnije
U Odbor za savjetovanje i posredovanje ušli su Ivica Osim, Sead Kajtaz, Faruk Hadžibegić i Duško Bajević.
:thumbup: :dance:
neka osima volio bih da je njegova zadnja ali nije.samo nek je prisutan nek se zna ko je GAZDA
DonVito

#74 Re: NOVI N/FS BiH

Post by DonVito »

Ne pametuje Bazdarevic vec se NE MOZE kandidaovati. Prica ponavljano 100 puta dosada, najmanje ko ona o sportskom drzavljanstvu i paososu!

Bazdarevic da bi se kandidovo mora prvo proci kantonalni odbro i jos milion spratova da bi dosao do pozicije da se kandiduje za predsjednika. Ne sekiraj se, nisu oni to tek tako pojednostavili!

Pa neka zapne pa prodje ;-) nista nije sa neba palo ni Elvedinu Begicu.

Naravno mozda nase legende isto kontaju da imaju manje koristi od N/FS BIH drze se one druge i cekaju nove ponude sa zapada.
DonVito

#75 Re: NOVI N/FS BiH

Post by DonVito »

Pobjeda komiteta za normalizaciju, sve pozicije su odnijeli ljudi koji su bili u komitetu, kako predsjednik i potpredsjednik, tako i clanovi izvrsnog odbora.

Edit:
Evo i Pjankare
Image

http://www.miralempjanic.it/teaser/
Last edited by DonVito on 14/12/2012 09:30, edited 2 times in total.
Post Reply