Nikako se tu ne bih složio sa tobom. Zlatko Lagumdžija je dobio izbore na račun čvrtsog stava prema separatistima, na jačanju države, obećanju o beskompromisnoj borbi protiv onih koji ovu državu drže kao taoca. I nikako ne mislim da se borba protiv separatizma (koja je, ispostvlja se, bila lažna) na istoj ravni kao ova izdajnička politika.bjelave wrote:
No, bilo bi krajnje naivno tvrditi da se nije moglo desiti ovo sto se sad desava. Problem je sto smo se toga sjetili tek kad su ZL i ekipa pokucali na kraju i "nasa" vrata.
Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbora?
-
palermo
#51 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
- cyprus
#52 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
Znam da je Lagumdžija to obećavao i nije mi se nimalo svidjelo, jer je to bio očit populizam bez pokrića... To što je narod glup, to je problem naroda...
Znam da je Lagumdžija to obećavao i nije mi se nimalo svidjelo, jer je to bio očit populizam bez pokrića... To što je narod glup, to je problem naroda...
-
bjelave
#53 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Ja samo pokusavam, ako procitas prethodnih par postova mozes to vidjeti, ilustrirati da ZL nikada nije vodio principijelnu politiku pa da se tako dalo naslutiti da ni borba protiv separatizma nije bila autenticna vec cist PR spin kako bi se pokupili glasovi nezrelog bosnjackog glasackog tijela, sto nam se sada razbija o glavu. To je sustina i price o Srebrenici.palermo wrote:Nikako se tu ne bih složio sa tobom. Zlatko Lagumdžija je dobio izbore na račun čvrtsog stava prema separatistima, na jačanju države, obećanju o beskompromisnoj borbi protiv onih koji ovu državu drže kao taoca. I nikako ne mislim da se borba protiv separatizma (koja je, ispostvlja se, bila lažna) na istoj ravni kao ova izdajnička politika.bjelave wrote:
No, bilo bi krajnje naivno tvrditi da se nije moglo desiti ovo sto se sad desava. Problem je sto smo se toga sjetili tek kad su ZL i ekipa pokucali na kraju i "nasa" vrata.
Nije bitno da se slozis sa mnom, bitnije da se prije toga slozis sa samim sobom.
- XXS
#54 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Tako sto od teritorije koju kontrolises napravis ono sto zagovarac za cijelovitu drzavu umjesto da od '96. pravis istu stvar kao i separatisti samo u drugim bojama i zastavama.cyprus wrote:A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
-
palermo
#55 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
bjelave wrote:
Nije bitno da se slozis sa mnom, bitnije da se prije toga slozis sa samim sobom.
-
palermo
#56 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Tako što uspostaviš principe i sistem vrijednosti i onda se držiš toga.cyprus wrote:A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
nemojte, boga vam,o glupom narodu, nekako vas je odjednom toliko pametnih i onih koji unaprijed vide
- webby-x
#57 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Tako što ih stalno nazivaš fašistima.cyprus wrote:A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
Ozbiljno, i mene ovo zanima.
Kako se to "probosanci" bore protiv separatizma?
Kako stvoriti unutarnji integritet BiH tako da sva
tri naroda vide BiH kao svoju državu?
- webby-x
#58 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
ps. I mislim da je tema diskriminirajuća prema svima
koji nisu toraši. Vidjeti će te kada vam se Sejdić ili Dozer jave.
koji nisu toraši. Vidjeti će te kada vam se Sejdić ili Dozer jave.
-
bjelave
#59 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Vidi Palermo nije korektno da mi sjeces postove i citiras samo ono sto ti odgovara. To si uradio i sa prethodnim postom. Nije potrebno onjasnjavati da se recenica istrgnuta iz konteksta moze imati potpuno drugi smisao. Uostalom, radi sta te volja, medjutim pristojna komunikacija podrazumijeva da respect postoji na obje strane.palermo wrote:bjelave wrote:
Nije bitno da se slozis sa mnom, bitnije da se prije toga slozis sa samim sobom.dobro, kad ti kažeš
Pardon na off topicu.
-
cindrlimindrli
#60 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Ne postoji ta mogucnost, ti BiH ne dozivljas kao drzavu ni pod razno a prostor gdje zivis smatras dijelom NDH.webby-x wrote:Kako stvoriti unutarnji integritet BiH tako da sva
tri naroda vide BiH kao svoju državu?
Ista situacija je i sa apsolutnom vecinom srba, s tom razlikom sto oni svoj brlog dozivljavaju kao dio srbije.
- webby-x
#61 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Kako si znao?cindrlimindrli wrote:Ne postoji ta mogucnost, ti BiH ne dozivljas kao drzavu ni pod razno a prostor gdje zivis smatras dijelom NDH.
Pogodio si samo da ne doživljam BiH kao državu jer
onda to ni objektivno nije. Nema tu puno subjektivnosti
s moje strane.
-
cindrlimindrli
#62 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Pa nisi ti nesto posebno misteriozan, tvoja prica je vec milion puta preslusana.webby-x wrote:Kako si znao?
-
Kolt12
#63 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Objektivno sta je BiH za tebe?webby-x wrote:
Kako si znao?
![]()
s moje strane.
-
Canton
#64 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Kazes Dodiku da ce dobiti po prstima ako spomene secesiju?cyprus wrote:A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
-
bjelave
#65 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
BiH je drzava, svidjalo se to tebi ili ne. Istina, ne funkcionira kako treba jer da funkcionira izjave poput tvoje bi bile procesuirane.webby-x wrote:Kako si znao?cindrlimindrli wrote:Ne postoji ta mogucnost, ti BiH ne dozivljas kao drzavu ni pod razno a prostor gdje zivis smatras dijelom NDH.
![]()
s moje strane.
Osim toga nisi bas na ti ni sa pojmovima-subjektivo/objektivo. Eto recimo ti se mozes loziti da je Siroki Brijeg ili Grude u Hr ali objektivno to nije tako a subjektivno nikada nece ni biti.
-
palermo
#66 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Pa citiram ono na što se odnosi moj komentar. To je uobičajena forumska praksa.bjelave wrote: Vidi Palermo nije korektno da mi sjeces postove i citiras samo ono sto ti odgovara. To si uradio i sa prethodnim postom. Nije potrebno onjasnjavati da se recenica istrgnuta iz konteksta moze imati potpuno drugi smisao. Uostalom, radi sta te volja, medjutim pristojna komunikacija podrazumijeva da respect postoji na obje strane.
Pardon na off topicu.
Ne vidim smisao bilo kakve diskusije sa nekim ko završava svoj post na način kako si ti završio.
I od mene izvinjenje ostalima na off topicu i ne namjeravam dalje ići sa ovim.
- Nacionalniid_BOSANCI
#67 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
cyprus wrote:A može li mi neko reći kako se vodi beskompromisna borba protiv separatista na našem primjeru?
Mislim da je Skijas vec odgovorio na ovo pitanje!Skijaš wrote: Odnosno, popuštanjem se velikosrbe ohrabruje jer spremnost na dijalog shvataju kao slabost. Evo novog ispada bjesnila ; "Dodik je izjavio da neće poštovati i ne smatra mjerodavnim Ustavni sud BiH, da poštuje dejtonsku BiH, ali i da je treći entitet rješenje, da Vijeće ministara neće fukcionirati kada je riječ o usvajanju zakona važnih državnih zakona u slučaju državne imovine, te da prema njegovom mišljenju ne postoji vladajuća koalicija već vladajuća nužda." I opet ćemo se vratiti na činjenicu da država može naprijed samo preko pritiska na velikosrbe, jer su od Kosova do Hrvatske pokazali da ne žele dijalog.
- MOSALJOZE
#68 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Pa lagumdzija i radoncic nisu svjesni da su nakon onoga što se desilo u srebrenici(i još se dešava) SIGURNO gubitnici sljedecih izbora.Nisam nek fanatik po pitanju politike ali ovo je stvrano BRUKA.Da se ide u koaliciju sa ljudima koji negiraju GENOCID pa jesu li oni normalni.Znam kome ide glas na sljedecim izborima ovoj 2 ne SIGURNO
-
Canton
#69 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Neces imati onda za koga glasati... Zasto? Zato sto su ovi drugi pravili koalicije sa onima koji su POCINILI genocid.MOSALJOZE wrote:Pa lagumdzija i radoncic nisu svjesni da su nakon onoga što se desilo u srebrenici(i još se dešava) SIGURNO gubitnici sljedecih izbora.Nisam nek fanatik po pitanju politike ali ovo je stvrano BRUKA.Da se ide u koaliciju sa ljudima koji negiraju GENOCID pa jesu li oni normalni.Znam kome ide glas na sljedecim izborima ovoj 2 ne SIGURNO
- MOSALJOZE
#70 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Za ovu 2 necu sigurno.Da se ne lažemo SDA(koja mi je samo zanimljva zbog njenog osnivača ni zbog čega drugog)će da osvoji naredne izbore to je realnostCanton wrote:Neces imati onda za koga glasati... Zasto? Zato sto su ovi drugi pravili koalicije sa onima koji su POCINILI genocid.MOSALJOZE wrote:Pa lagumdzija i radoncic nisu svjesni da su nakon onoga što se desilo u srebrenici(i još se dešava) SIGURNO gubitnici sljedecih izbora.Nisam nek fanatik po pitanju politike ali ovo je stvrano BRUKA.Da se ide u koaliciju sa ljudima koji negiraju GENOCID pa jesu li oni normalni.Znam kome ide glas na sljedecim izborima ovoj 2 ne SIGURNO
-
klixo
#71 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
MOSALJOZE wrote:Za ovu 2 necu sigurno.Da se ne lažemo SDA(koja mi je samo zanimljva zbog njenog osnivača ni zbog čega drugog)će da osvoji naredne izbore to je realnostCanton wrote:Neces imati onda za koga glasati... Zasto? Zato sto su ovi drugi pravili koalicije sa onima koji su POCINILI genocid.MOSALJOZE wrote:Pa lagumdzija i radoncic nisu svjesni da su nakon onoga što se desilo u srebrenici(i još se dešava) SIGURNO gubitnici sljedecih izbora.Nisam nek fanatik po pitanju politike ali ovo je stvrano BRUKA.Da se ide u koaliciju sa ljudima koji negiraju GENOCID pa jesu li oni normalni.Znam kome ide glas na sljedecim izborima ovoj 2 ne SIGURNO
- Platformas
#72 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Naravno da ne podržavam i oni će popušit 14e, ali odma da kažem da ne podržavam isto ni pobjedu SDA koja je izvjesna(mislim na buducim izborima).
Znači, vrtimo se u krug. Sjaše jedan kriminalni klan, uzjaše drugi.
Gajim nadu da će Komšić šta uspjet al teško je odjednom šta veliko postić, ove dosadašnje kriminalne hobotnice su pipke pustile svuda, imaju armiju svojih na budžet uhljebljenih glasača, tu pored državnih službenika, ovih iz telekoma, EP mislim i na masu lažnih penzionera, tonu izbjegličkih porodica koje primaju po tri penzije dok demobilisani borac ARBiH nema šta da jede.
Znači, vrtimo se u krug. Sjaše jedan kriminalni klan, uzjaše drugi.
Gajim nadu da će Komšić šta uspjet al teško je odjednom šta veliko postić, ove dosadašnje kriminalne hobotnice su pipke pustile svuda, imaju armiju svojih na budžet uhljebljenih glasača, tu pored državnih službenika, ovih iz telekoma, EP mislim i na masu lažnih penzionera, tonu izbjegličkih porodica koje primaju po tri penzije dok demobilisani borac ARBiH nema šta da jede.
- Platformas
#73 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Pa ako ćemo realno, sa kime su sve dosadašnje vlasti od 95e kreirale politiku na državnom nivou, upravo sa tim istim.MOSALJOZE wrote:Pa lagumdzija i radoncic nisu svjesni da su nakon onoga što se desilo u srebrenici(i još se dešava) SIGURNO gubitnici sljedecih izbora.Nisam nek fanatik po pitanju politike ali ovo je stvrano BRUKA.Da se ide u koaliciju sa ljudima koji negiraju GENOCID pa jesu li oni normalni.Znam kome ide glas na sljedecim izborima ovoj 2 ne SIGURNO
- CaCO3
#74 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Samo ovi iz SDA mogu NE podrzavati ovu politiku, a to je i logicno
-
Kolt12
#75 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo
Jadna li vam majka ako su svi oni koji ne podrzavaju politiku tvoje centrale, zapravo za SDA. Trenutno 82% onih koji su glasali protiv politike koju vode Zlatko Lagumdzija i Fahrudin Radoncic nakon izbora.CaCO3 wrote:Samo ovi iz SDA mogu NE podrzavati ovu politiku, a to je i logicno
Da tako malu podrsku sutra ima jedan zapadni lider, on bi podnjeo neopozivu ostavku istog momenta. 82% se sere na tu vasu politiku i to pogledaj detaljnije anketu, ko najmanje podrzava tu politku.
Znas sta to znaci 2014 godine?
Medjutim narcis ide dalje, "vaspitati" ce on i glasace. Nazalost njegovu, rezultat ce biti on u opoziciji, sa Fahrom, pa ce ih onda ispitivati tuzioc sta znaju o kriminalu jednog i drugog.
Last edited by Kolt12 on 10/12/2012 19:57, edited 2 times in total.