Jesu Radomir Pavlović i ekipa kojoj će Meholjić i Malkić dati podršku.FOČANSKI PROPISI wrote:Izvini,ali za mene Lagumdžija i Radončić nisu četnici.Skijaš wrote:Dakle, pošto nisi zadovoljan sa SDA, hajde neka probaju četnici koji negiraju da je genocida uopšte bilo ?FOČANSKI PROPISI wrote: Za Srebrenicu je najbitnije da se ljudi vrate i tamo normalno žive.Koja će većina to omogućiti najmanje je bitno.
Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
- Skijaš
#51 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
- FOČANSKI PROPISI
#52 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ti hoćeš da kažeš da je Malkić četnik,ako ne misli k'o SDA.Skijaš wrote:
Dakle, pošto nisi zadovoljan sa SDA, hajde neka probaju četnici koji negiraju da je genocida uopšte bilo ?
- FOČANSKI PROPISI
#53 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Da ne duljim,u ovoj priči ja više vjerujem Zlatku Lagumdžiji nego Sulejmanu Tihiću.Skijaš wrote: Jesu Radomir Pavlović i ekipa kojoj će Meholjić i Malkić dati podršku.
- Skijaš
#54 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Vrati se na temu, na osnovu čega tvrdiš da će interese žrtava genocida braniti četnik Radomir Pavlović ?FOČANSKI PROPISI wrote:Ti hoćeš da kažeš da je Malkić četnik,ako ne misli k'o SDA.Skijaš wrote:
Dakle, pošto nisi zadovoljan sa SDA, hajde neka probaju četnici koji negiraju da je genocida uopšte bilo ?
- Skijaš
#55 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ne trebaš vjerovati ni jednom ni drugom, obojica su u politici samo zbog pljačke resursa. Boli obojicu kita za običnim ljudima. Ono što me interesuje je argumentacija na osnovu koje si došao do zaključka da je bolje pomoći poricateljima genocida da oforme opštinsku većinu ?FOČANSKI PROPISI wrote:Da ne duljim,u ovoj priči ja više vjerujem Zlatku Lagumdžiji nego Sulejmanu Tihiću.Skijaš wrote: Jesu Radomir Pavlović i ekipa kojoj će Meholjić i Malkić dati podršku.
- cyprus
#56 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Aha. Samo zar nije malo kontradiktorno ovo: dakle, ako si za suživot, onda ni pod koju cijenu ne smiješ koalirati sa strankama srpskog predznaka?Skijaš wrote:Nevjerovatno glupa teza. Ovdje se radi o sukobu ideja i nije isto kada se recimo Nataša Kandić protivi velikosrpstvu i kada Fikret Abdić radi u korist tog velikosrpstva. Kakve dodirne tačke imaju Kandićka i Abdić ? Nikakve. Šta recimo Emil Vlajki i Željko Komšić imaju zajedničko i oko čega se njih dvojica mogu složiti ? Ti si kolega ili za opciju suživota bez etničke podjele teritorije, ili nisi. I to je ono što te čini čovjekom ili smećem, a ne to koliko kojeg naroda podržava tvoju ideju.cyprus wrote:Svako na koga se poviče 'izdaja' ili 'izdajnik' nekako mi postane draži... Izdajnici su jedina šansa Balkana...
PS Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'... Zašto? Zato što je minimalno 80% stanovnika Balkana retrogradno, isključivo i zaslijepljeno nacionalizmom... Naravno da će oni koji se ne vode time biti proglašeni izdajicama od ovih 80%...
- ultima_palabra
#57 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Od a do žJoseMujica wrote:Malkić je u svemu pijun koji je naplatio to što je ostao živ i sad igra za one koji nude više. Šta je preživio licemjerno mu je išta zamjeriti.
Ja ga nemam za šta kriviti jer je samo kroz lično iskustvo shvatio realitet bh. politike, a to je da su sve "patriotske" priče gola qurčina i da je jedino što je relevantno: 1. ostani živ 2. mazni što više.
Kada kritikujete bilo koga od ovih eksponenata, samo gledajte za koji klub igraju, trenutno. Prema dresu koji nose navijači se lako odrede dal je igrač izdajnik ili bog koji hoda zemljom i ta se etiketiranja mijenjaju svakodnevno.
Ja bih lično volio da su sve Pederalne ocije stale iza Inicijative i Durakovića i da će do 2014 svi stati iza inicijative...dal je to realnoPoznajući poganćerstvo i političku nepismenost sarajevske političke scene mislim da nije. Šta je posljedica toga? To da će nas sve drug Mića nastaviti guziti kako mu se ćefne. Ko je kriv za to? Drug Mića sigurno nije jer on samo koristi pruženu mogućnost.
Da se razumijemo, ovo što su uradili SDP i SBB je fuj, ali smiješno mi je kad se SDA-ovci ibrete Malkićevim kokošarstvom, a oni ga izmislili i naučili svemu što zna... kao i Fahru i čitavu mu stranku.
- Skijaš
#58 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Borba za suživot podrazumjeva konfrontaciju sa velikosrpskom političkom opcijom.cyprus wrote:Aha. Samo zar nije malo kontradiktorno ovo: dakle, ako si za suživot, onda ni pod koju cijenu ne smiješ koalirati sa strankama srpskog predznaka?Skijaš wrote:Nevjerovatno glupa teza. Ovdje se radi o sukobu ideja i nije isto kada se recimo Nataša Kandić protivi velikosrpstvu i kada Fikret Abdić radi u korist tog velikosrpstva. Kakve dodirne tačke imaju Kandićka i Abdić ? Nikakve. Šta recimo Emil Vlajki i Željko Komšić imaju zajedničko i oko čega se njih dvojica mogu složiti ? Ti si kolega ili za opciju suživota bez etničke podjele teritorije, ili nisi. I to je ono što te čini čovjekom ili smećem, a ne to koliko kojeg naroda podržava tvoju ideju.cyprus wrote:Svako na koga se poviče 'izdaja' ili 'izdajnik' nekako mi postane draži... Izdajnici su jedina šansa Balkana...![]()
Ostani, ali se bar udostoji da objasniš kakve veze imaju Nataša Kandić i Fikret Abdić, koje se u dva zasebna etnička korpusa smatra izdajnicima. Šta njih dvoje mogu dogovoriti ako su im ideje kontradiktorne ?Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'...
To je izjednačavanje strana. Prihvati političku opciju koja je ispravna i nju forsiraj bez obzira na to koliko kojeg naroda istu podržava. Većina nekog naroda može biti u pravu i u krivu, kao što i disidenti mogu biti u pravu i u krivu. To koliko kojeg naroda podržava određenu opciju uopšte ne igra ulogu u određivanju ispravnosti ideje.Zato što je minimalno 80% stanovnika Balkana retrogradno, isključivo i zaslijepljeno nacionalizmom... Naravno da će oni koji se ne vode time biti proglašeni izdajicama od ovih 80%...
- ultima_palabra
#59 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
To je glupost... Dževad Galijašević i Slaviša Šućur se teže mogu dogovoriti nego Dodik i Silajdžić recimo.Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'...
Jedine suštinske promjene ovdje mogu doći izvana.
- cyprus
#60 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
@Skijaš, s tobom je teško razgovarati, jer je tebi sve tako oštro crno-bijelo.... A realnost jednostavno nije takva...
Ovdje jednostavno nije pitanje ko je za suživot, a ko nije... Ne vjerujem da ima iko da je veći zagovornik suživota (ili sukurca, što bi reko Sidran) od mene... Na kraju krajeva, ja svoje postojanje dugujem tome... Međutim, ovo sve zaista nema veze sa suživotom, ovdje se sve svodi političku bitku ko će biti gornji, a ko donji... Nikome se ne bude donji, što je razumljivo, ali je problem u tome što svi žele da budu gornji...
A što se tiče izjednačavanja strana, da, izjednačujem licemjerje tzv. probosanskih snaga (ridikuloznog li naziva) i srpsko-hrvatskih separatista... Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali postratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
Ovdje jednostavno nije pitanje ko je za suživot, a ko nije... Ne vjerujem da ima iko da je veći zagovornik suživota (ili sukurca, što bi reko Sidran) od mene... Na kraju krajeva, ja svoje postojanje dugujem tome... Međutim, ovo sve zaista nema veze sa suživotom, ovdje se sve svodi političku bitku ko će biti gornji, a ko donji... Nikome se ne bude donji, što je razumljivo, ali je problem u tome što svi žele da budu gornji...
A što se tiče izjednačavanja strana, da, izjednačujem licemjerje tzv. probosanskih snaga (ridikuloznog li naziva) i srpsko-hrvatskih separatista... Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali postratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
- cyprus
#61 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Sama činjenica da i Galijaševića i Šućura smatraš izdajnicima dovoljno govori... Već sam ranije pisao o tome: zašto je Abdić izdajnik, a Karadžić recimo nije?ultima_palabra wrote:To je glupost... Dževad Galijašević i Slaviša Šućur se teže mogu dogovoriti nego Dodik i Silajdžić recimo.Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'...
- Skijaš
#62 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Nije bila ni u Drugom svjetskom ratu, ali se načelno znalo koju opciju treba podržati a protiv koje se treba boriti.cyprus wrote:@Skijaš, s tobom je teško razgovarati, jer je tebi sve tako oštro crno-bijelo.... A realnost jednostavno nije takva...
Imaš li ti neku viziju uređenja društva koje je ispravno i za koje se treba zalagati ? Ako imaš, onda je manje bitno koliko imaš saveznika i protivnika. Onda je manje bitno koliko su ti saveznici iskreni a protivnici opasni.Ovdje jednostavno nije pitanje ko je za suživot, a ko nije... Ne vjerujem da ima iko da je veći zagovornik suživota (ili sukurca, što bi reko Sidran) od mene... Na kraju krajeva, ja svoje postojanje dugujem tome... Međutim, ovo sve zaista nema veze sa suživotom, ovdje se sve svodi političku bitku ko će biti gornji, a ko donji... Nikome se ne bude donji, što je razumljivo, ali je problem u tome što svi žele da budu gornji...
Ja govorim o deklariranim ciljevima. Po pitanju pljačke i nepotizma nema puno razlike, tu se slažemo. I ako Sarajevo nije dovoljno dosljedno u odbrani multietničkog koncepta, a nije, to nije dovoljno da se napravi znak jednakosti između Sarajeva i političkioh opcija koje samo postojanje BiH predstavljaju kao problem.A što se tiče izjednačavanja strana, da, izjednačujem licemjerje tzv. probosanskih snaga (ridikuloznog li naziva) i srpsko-hrvatskih separatista... Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali post-ratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
- Skijaš
#63 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ne mislim da kolega obojicu smatra izdajnicima nego se nadovezuje na tvoju kvazilogiku da onaj ko ide protiv većine etničke grupe iz koje dolazi, mora da je u pravu. Što nije uvijek tačno i ne znači ništa. Ideja ne postaje ispravna ni ako istu gura disident, ni ako istu gura većina.cyprus wrote:Sama činjenica da i Galijaševića i Šućura smatraš izdajnicima dovoljno govori...ultima_palabra wrote:To je glupost... Dževad Galijašević i Slaviša Šućur se teže mogu dogovoriti nego Dodik i Silajdžić recimo.Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'...
- Paranoid
#64 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Izvini što se miješam ali me je ova tvoja zadnja rečenica...jbg...natjeralacyprus wrote: Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali postratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
Postratno dnevno-političko licemjerje, kako ti navodiš, je posledica svega što se dešavalo u ratu..ne vjerujem da će se bilo šta promijeniti i u budućnosti...
Evo, da zanemarimo rat i dam ti jedan primjer: ..ako su tvoj i moj otac radili skupa i moj otac napravi štetu tvom iz kojeg se tvoja porodica jedva izvukla, kako i po kojem osnovu da se ti i ja kao njihova djeca dogovorimo ili kako će se moći dogovarati naša djeca...
Odgovor je jednostavan: "do dogovora može doći ako je jedan od nas dvojice lud" ili "Nikako"! ...osim preko arbitraže "stranaca" čiji očevi su opet sjebali tvog "tatu" jer su amnestirali mog..
...kontaš??
- ultima_palabra
#65 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ne smatram, čisto nastavljam razmišljati u modusu koji si ti postavio. Sa tim drugim stavom već ideš u filozofiju, reci konkretno šta ti "izdajnici" mogu napraviti.cyprus wrote:Sama činjenica da i Galijaševića i Šućura smatraš izdajnicima dovoljno govori... Već sam ranije pisao o tome: zašto je Abdić izdajnik, a Karadžić recimo nije?ultima_palabra wrote:To je glupost... Dževad Galijašević i Slaviša Šućur se teže mogu dogovoriti nego Dodik i Silajdžić recimo.Ostajem pri stavu da suštinske promjene ovdje mogu napraviti samo 'izdajnici'...
Konkretne pomake mogu napraviti pragmatični političari tipa Đinđića, Čavića, pa zašto ne i Dodika... upregnuti u odgovarajući inostrani pritisak. Da bi se taj pritisak mogao napraviti, potrebno je da s druge strane nisu kokošari i hijene poput sarajevskih političara, nego ljudi sa vizijom.
-
miki.ba
#66 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Hijene
, zarazio te antimobing. 
- cyprus
#67 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Nisam ja postavio modus... Ja nikog ne nazivam izdajnikom... Ja sam samo rekao da ti ljudi kojima se lijepe etikete izdajnika, nekako mi postanu draži... Naravno, pri tome karikiram blago... Naravno, da i među plemenitom sortom izdajnika ima šupakaultima_palabra wrote:Ne smatram, čisto nastavljam razmišljati u modusu koji si ti postavio. Sa tim drugim stavom već ideš u filozofiju, reci konkretno šta ti "izdajnici" mogu napraviti.cyprus wrote:Sama činjenica da i Galijaševića i Šućura smatraš izdajnicima dovoljno govori... Već sam ranije pisao o tome: zašto je Abdić izdajnik, a Karadžić recimo nije?
Konkretne pomake mogu napraviti pragmatični političari tipa Đinđića, Čavića, pa zašto ne i Dodika... upregnuti u odgovarajući inostrani pritisak. Da bi se taj pritisak mogao napraviti, potrebno je da s druge strane nisu kokošari i hijene poput sarajevskih političara, nego ljudi sa vizijom.
- cyprus
#68 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Pa, ja bih ja baš bio uvjeren da je svo današnje licemjerje posljedica rata... Ono naravno jeste modifikovano ratom, međutim, ne mislim da je stvoreno ratom... Zamislimo hipotetički da se Karadžić i ta srpska politika nisu 1992. godine odlučili na vojni put, nego da su odlučili djelovati isključivo mirnim i dijaloškim putem... Ja mislim da bi danas opet imali istu vrstu političke bitke: ko će biti gornji, a ko donji... Jedino bi narodi imali nešto drugačije pozicije i argumente na svojoj strani, ali sve ostalo bojim se da bi bilo slično... I ne mislim da bi današnji nacionalisti bili išta manji nacionalisti da nije bilo rata...Paranoid wrote:Izvini što se miješam ali me je ova tvoja zadnja rečenica...jbg...natjeralacyprus wrote: Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali postratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
Postratno dnevno-političko licemjerje, kako ti navodiš, je posledica svega što se dešavalo u ratu..ne vjerujem da će se bilo šta promijeniti i u budućnosti...
Evo, da zanemarimo rat i dam ti jedan primjer: ..ako su tvoj i moj otac radili skupa i moj otac napravi štetu tvom iz kojeg se tvoja porodica jedva izvukla, kako i po kojem osnovu da se ti i ja kao njihova djeca dogovorimo ili kako će se moći dogovarati naša djeca...
Odgovor je jednostavan: "do dogovora može doći ako je jedan od nas dvojice lud" ili "Nikako"! ...osim preko arbitraže "stranaca" čiji očevi su opet sjebali tvog "tatu" jer su amnestirali mog..
...kontaš??
Last edited by cyprus on 08/12/2012 13:09, edited 1 time in total.
-
Propast i katastrofa
#69 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Koliko vidim na ovom forumu je toliko ljudi proglaseno izdajicama da to nije normalno. Kriterijumi se prosirili, a forumska raja misle da je to sve skroz u redu bilo kog i bilo kad "unistiti" preko foruma...Svako malo po neka tema o "izdajici" i naravno uvijek ista iskljuciva grupa koja poziva na linc.
Jedino sto ste zaboravili da vam je tolikim pljuvanjem kredibilitet prilicno pao...
Jedino sto ste zaboravili da vam je tolikim pljuvanjem kredibilitet prilicno pao...
- Paranoid
#70 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Prijatelju nije problem razgovarati hipotetički, problem je u posleratnom šovinizmu nadojen od strane onih koji mrze sve sto ima veze sa BiH i traže bilo kakav povod na forumu, skupštini, parlamentu, domu naroda da nekritički i neselektivno pljuju.cyprus wrote:Pa, ja bih ja baš bio uvjeren da je svo današnje licemjerje posljedica rata... Ono naravno jeste modifikovano ratom, međutim, ne mislim da je stvoreno ratom... Zamislimo hipotetički da se Karadžić i ta srpska politika nisu 1992. godine odlučili na vojni put, nego da su odlučili djelovati isključivo mirnim i dijaloškim putem... Ja mislim da bi danas opet imali istu vrstu političke bitke: ko će biti gornji, a ko donji... Jedino bi narodi imali nešto drugačije pozicije i argumente na svojoj strani, ali sve ostalo bojim se da bi bilo slično...Paranoid wrote:Izvini što se miješam ali me je ova tvoja zadnja rečenica...jbg...natjeralacyprus wrote: Uloga u ratu se naravno ne može izjednačiti, ali postratno dnevno-političko licemjerje itekako može...
...kontaš??
I naravno, ne mogu zamisliti Karadžića 92' sa mirnim djalogom bez ratnog huškanja...razloga ima milion.
Hipotetički zaključak bi bio da bi donji bili oni koji su sišli sa brda u gradove i razvalili onu lijepu "mješavinu" u kojoj sam odrastao (a nadam se da si i ti to proživio), a bilo bi više i onih pametnih koji ne čuče na netu, nego rade za dobrobit ovog naroda i države..
-
Akibh
#71 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Koga glasaci raskrinkaju? Najjacu stranku FBiH i BiH?FOČANSKI PROPISI wrote:cyprus wrote:Svako na koga se poviče 'izdaja' ili 'izdajnik' nekako mi postane draži... Izdajnici su jedina šansa Balkana...![]()
Ovakav način opstanaka na vlasti je svojstven SDA.
Čim ih glasači raskrinkaju oni pribjegavaju oprobanim metodama :
Izdaja,vitalni interes,Srbi ovo,Hrvati ono...
Vec odavno ti pises gluposti. Jesu li glasaci raskrinkali BNS? Bicakcica?
Kako te nije sramota?
-
Akibh
#72 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ti vjerujes i tom svom grbu, kad je JNA napadala na Focu jos su taj grb nosili na zastavi...FOČANSKI PROPISI wrote:Da ne duljim,u ovoj priči ja više vjerujem Zlatku Lagumdžiji nego Sulejmanu Tihiću.Skijaš wrote: Jesu Radomir Pavlović i ekipa kojoj će Meholjić i Malkić dati podršku.
Ustvati, kakve ti veze imas sa Focom, godinama uhljebljen na ilidzi?
- FOČANSKI PROPISI
#73 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Sda je zlo koje se neće ponoviti.Akibh wrote:Koga glasaci raskrinkaju? Najjacu stranku FBiH i BiH?FOČANSKI PROPISI wrote:cyprus wrote:Svako na koga se poviče 'izdaja' ili 'izdajnik' nekako mi postane draži... Izdajnici su jedina šansa Balkana...![]()
Ovakav način opstanaka na vlasti je svojstven SDA.
Čim ih glasači raskrinkaju oni pribjegavaju oprobanim metodama :
Izdaja,vitalni interes,Srbi ovo,Hrvati ono...
Vec odavno ti pises gluposti. Jesu li glasaci raskrinkali BNS? Bicakcica?
Kako te nije sramota?
Dabogda joj se sjeme zatrlo!
- FOČANSKI PROPISI
#74 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Ja sam pod ovim grbom živio normalno i gdje sam htio.Akibh wrote:Ti vjerujes i tom svom grbu, kad je JNA napadala na Focu jos su taj grb nosili na zastavi...FOČANSKI PROPISI wrote:Da ne duljim,u ovoj priči ja više vjerujem Zlatku Lagumdžiji nego Sulejmanu Tihiću.Skijaš wrote: Jesu Radomir Pavlović i ekipa kojoj će Meholjić i Malkić dati podršku.
Ustvati, kakve ti veze imas sa Focom, godinama uhljebljen na ilidzi?
Ovi sad što se bave samo matematikom su sedamdesetih u Jeleču govorili kako ženska djeca ne treba da idu u školu,pa su moje komšije plaćale silnu globu.
A kad su se dočepali vlasti matematika im je bila jedina preokupacija:
Ja ću ovdje ,ti ondje,ovde nas ima toliko,tamo smo jači ,oni su ovo,ti budi tamo načelnik,ovaj če onamo i tako dok nisu uništili sve što je iole vrijedilo.
p.s.
Evo u Srebrenici im je Zlatko pokazao kako su i u matematici i pored svih ovih prebrojavanja slabi.Četiri je više od osam.
-
zlata
#75 Re: Abdurahman Malkic - Izdajica ili Vizionar
Zanimljivo.PipiDugaDevetka wrote:Nisu više privatne slike, čim su na FB dostupne i skidljive.Propast i katastrofa wrote:jel to stavljas privatne slike s facebooka??![]()
Znaci, ako je covjek zaboravio zakljucat kapiju,
mi imamo pravo unic unutra i iznosit sta god nam se svidja.