Aca Lukas -Zetra 15.12
Moderator: _BataZiv_0809
- mrtva kokoš
#51 Re: aca lukas -zetra 15.12
ko ostane kuci 15.12, pipi

-
beliver
#52 Re: aca lukas -zetra 15.12
Nemojte biti uskogrudni
- ProS
#53 Re: aca lukas -zetra 15.12
svjetska scena postavlja produkcijske standarde, ali i druge, a uzivo na nastupima priredjuje SHOW, obicno dugo spreman i nevidjenArthurSpooner wrote:Po cemu su Lady Gaga, Britney, J.Lo i ostalo soft pop ekipa bolje od recimo Jelene Rozge?old school23 wrote:Zagreb:Depeche Mode,Sting,U2,Bob Dylan,Eric Clapton,Bon Jovi,Madonna,Rihanna,J.lo,Britney S,L.Gaga,The Rolling Stones,Shakira...
Sarajevo: Aca Lukas,Dara bubamara,Jelena Rozga,Lepa Brena....
![]()
![]()
![]()
Poserem vam se na turbofolkerke i sa Balkana i iz Amerike.
naravno, liricki je to najblaze nedostatno
@na temu,
brown note
- nermin.padez
#54 Re: aca lukas -zetra 15.12
Skup šabana. Zar je umro RnR i kvalitetna muzika u gradu Sarajevu, toliko poznatom prije rata

- Dr. Kuca
#55 Re: aca lukas -zetra 15.12
Cuj Saban i Aca u istoj recenici
. Pa Aca ne zna ni pjevati, al eto. Svi su na belom 
-
polovka
#56 Re: aca lukas -zetra 15.12
Lukas
P.S.
Sramota za vonabi rokere da jedan folker jedini živi R'N'R
P.S.
Sramota za vonabi rokere da jedan folker jedini živi R'N'R
- casper_
#57 Re: aca lukas -zetra 15.12
evo i jedna od sabana za raju uz sank.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#58 Re: aca lukas -zetra 15.12
casper_ wrote:
evo i jedna od sabana za raju uz sank.
ne smarajte po temi ako vas ne zanima ova muzika, ni mi vas ne peglamo po drugim temama
- So What!
#59 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad.
Koncert nekog poznatog u tom gradu je nemoguće organizovati, a rock, metal, punk, hip hop, rap ili bilokakav alternativni muzički pravac su u potpunosti otjerani pod zemlju. Izgleda da su Bošnje prirodne seljačka nacija. Nakon rata kada su iz Sarajeva zapalili Srbi i Hrvati izgleda da su odnijeli skoro svaki dašak kulture sa sobom, a ovo malo što ih je ostalo, nekoliko entuzijazista, svakim danom gubi nadu zbog toga što ne samo da su seljaci prešli u većinu nego u potpunosti dominiraju. I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker. I svi vi koji prebacujete nešto nama rokerima, samo da znate da je i sam Lukas izjavio da je roker, ali da iz čisto finansijskih razloga pjeva narodnjake.
http://www.danas.rs/vesti/dijalog/licno ... _id=152594
Srami se Sarajevo!!!
Koncert nekog poznatog u tom gradu je nemoguće organizovati, a rock, metal, punk, hip hop, rap ili bilokakav alternativni muzički pravac su u potpunosti otjerani pod zemlju. Izgleda da su Bošnje prirodne seljačka nacija. Nakon rata kada su iz Sarajeva zapalili Srbi i Hrvati izgleda da su odnijeli skoro svaki dašak kulture sa sobom, a ovo malo što ih je ostalo, nekoliko entuzijazista, svakim danom gubi nadu zbog toga što ne samo da su seljaci prešli u većinu nego u potpunosti dominiraju. I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker. I svi vi koji prebacujete nešto nama rokerima, samo da znate da je i sam Lukas izjavio da je roker, ali da iz čisto finansijskih razloga pjeva narodnjake.
Srami se Sarajevo!!!
- nermin.padez
#60 Re: aca lukas -zetra 15.12
So What! wrote:Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad.![]()
Srami se Sarajevo!!!
- luckylaka
#61 Re: aca lukas -zetra 15.12
U cemu nam omladina uziva jadna nam majka.Ma dobro su pametni ikakolokalni_razdjevičar wrote:Uh , ja jedva cekam. To ce biti dobra zurka.casper_ wrote:ide li iko?
gdje se mogu karte kupiti?
-
breuer
#62 Re: aca lukas -zetra 15.12
jahluckylaka wrote:U cemu nam omladina uziva jadna nam majka.Ma dobro su pametni ikakoCuj aca lukas i jos koncert
- nermin.padez
#63 Re: aca lukas -zetra 15.12
Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#64 Re: aca lukas -zetra 15.12
http://www.youtube.com/watch?v=4gh1FXTh ... ture=sharenermin.padez wrote:Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti![]()
a ovo ti ne smeta, a ?
-
breuer
#65 Re: aca lukas -zetra 15.12
jbg, bošnjaci opet koce na državnom nivou usvajanje zakonanermin.padez wrote:Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti![]()
-
RtrnOfSalisbury
#66 Re: aca lukas -zetra 15.12
deder da se koncerat pomakne ili organizuje dodatni da i dijaspora ima rasta doc
- hrastov žižak
#67 Re: aca lukas -zetra 15.12
a ovi nabrojani nisu droge na teveu vidjeliSo What! wrote: I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker.
- Not My Idea
#68 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ne kontam sto se na ove teme uvijek moraju javit jedni te isti ljudi da osudjuju i pljuju.
Ne svidja ti se? Bujrum brate, sirok ti podforum, imas drugih tema a ako ih nema-otvori.
A tek kad pocnu s pricom da je '92 kriva za "ovo", a inace smo prije bili becka skola...
Svi slusaju rock, metal, operu, zabavnu, svi citaju po 3 klasika sedmicno, niko ne izlazi u Jez il Bosnu...
I svi redovno nabrajaju "cece, mece, seke, peke, dare, mare..."
Ne svidja ti se? Bujrum brate, sirok ti podforum, imas drugih tema a ako ih nema-otvori.
A tek kad pocnu s pricom da je '92 kriva za "ovo", a inace smo prije bili becka skola...
Svi slusaju rock, metal, operu, zabavnu, svi citaju po 3 klasika sedmicno, niko ne izlazi u Jez il Bosnu...
- nermin.padez
#69 Re: aca lukas -zetra 15.12
To se pjeva i pod ugasenim reflektorima
Velika je razlika imedju narodne muzike i ovih seljobera nabrojanih (narodnjaci u pokusaju, mada ni sam ne znam sta je)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#70 Re: aca lukas -zetra 15.12
Čuj Elton John, još nam ti nastrani trebaju u Zetri, tobe jarabi.
-
ArthurSpooner
#71 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ne prdi ni ti. Na svakom jebenom koncertu Ace Lukasa/S.Saulica/xxx u ovom gradu Zetra puna (i)stocnih Sarajlija. Opet se pravis Beogradjanin, "Nermine". Ogromna je razlika izmedju "nasih" Srba i Beogradjana sto se tice muzickog ukusa.nermin.padez wrote:So What! wrote:Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad.![]()
Srami se Sarajevo!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bio jednom u klubu XL u istocnom Sarajevu...
- Veliko Stopalo
#72 Re: aca lukas -zetra 15.12
chuj gdje svirao elton dzhon a na koncertu mu bilo 1.000 dusha sa sve redarima.
i to u prijeratnom rokerskom sarajevu.
sad se sjetih, meni ovaj lukas iako narkoman uvijek djelovao jak, visok, macho tip... dok ga nisam vidio uzhivo.
frajer visok metar i po otprilike.
sad se sjetih, meni ovaj lukas iako narkoman uvijek djelovao jak, visok, macho tip... dok ga nisam vidio uzhivo.
frajer visok metar i po otprilike.
-
dezurni_ucenik
#73 Re: aca lukas -zetra 15.12
Not My Idea wrote:Ne kontam sto se na ove teme uvijek moraju javit jedni te isti ljudi da osudjuju i pljuju.
Pa vidis ,ima nas koji se grozimo sto se pretvara Dom Mladih u Splavove .
- ultima_palabra
#74 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ne kontam šta neko misli da će postići nekim zabranama? Nek ode svako ko hoće, potroši pare, zabavi se... u socijalizmu se folk tjerao na marginu i držao van masmedija, pa smo se '92 iznenadili koliko oko nas ima fanova Baje malog Knindže i sličnih. Neću više iznenađenja, bolje da znam ko živi pored mene.
-
old school23
#75 Re: aca lukas -zetra 15.12
Vjerovatno si to upravu,ali i dobro si se i izrazio, Sarajeva(danasnjeg),ali ne Sarajlija jer taj % bi vjerovatno onda bio ispod 2%.casper_ wrote:Sta mu fali?Lilo** wrote:Zetra i Aca Lukas?! Dokle vise?!?!?!!?
80 % sarajeva ga slusa i zato naberi ako ti se ne sviđa.
Last edited by old school23 on 03/12/2012 00:37, edited 1 time in total.