Aca Lukas -Zetra 15.12

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
mrtva kokoš

#51 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by mrtva kokoš »

ko ostane kuci 15.12, pipi :lol: :lol:
beliver

#52 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by beliver »

Nemojte biti uskogrudni
ProS

#53 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by ProS »

ArthurSpooner wrote:
old school23 wrote:Zagreb:Depeche Mode,Sting,U2,Bob Dylan,Eric Clapton,Bon Jovi,Madonna,Rihanna,J.lo,Britney S,L.Gaga,The Rolling Stones,Shakira...
Sarajevo: Aca Lukas,Dara bubamara,Jelena Rozga,Lepa Brena....
:-) :-) :run: :run:
Po cemu su Lady Gaga, Britney, J.Lo i ostalo soft pop ekipa bolje od recimo Jelene Rozge?
Poserem vam se na turbofolkerke i sa Balkana i iz Amerike.
svjetska scena postavlja produkcijske standarde, ali i druge, a uzivo na nastupima priredjuje SHOW, obicno dugo spreman i nevidjen :-D
naravno, liricki je to najblaze nedostatno :|

@na temu,
brown note :D
nermin.padez

#54 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by nermin.padez »

Skup šabana. Zar je umro RnR i kvalitetna muzika u gradu Sarajevu, toliko poznatom prije rata :oops: :run:
Dr. Kuca

#55 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Dr. Kuca »

Cuj Saban i Aca u istoj recenici :lol: :lol: :lol: . Pa Aca ne zna ni pjevati, al eto. Svi su na belom :thumbup:
polovka

#56 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by polovka »

Lukas :lol:

P.S.
Sramota za vonabi rokere da jedan folker jedini živi R'N'R :roll:
casper_

#57 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by casper_ »

evo i jedna od sabana za raju uz sank.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Velkoski »

casper_ wrote:

evo i jedna od sabana za raju uz sank.
:thumbup:

ne smarajte po temi ako vas ne zanima ova muzika, ni mi vas ne peglamo po drugim temama :D
So What!

#59 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by So What! »

Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad. :x

Koncert nekog poznatog u tom gradu je nemoguće organizovati, a rock, metal, punk, hip hop, rap ili bilokakav alternativni muzički pravac su u potpunosti otjerani pod zemlju. Izgleda da su Bošnje prirodne seljačka nacija. Nakon rata kada su iz Sarajeva zapalili Srbi i Hrvati izgleda da su odnijeli skoro svaki dašak kulture sa sobom, a ovo malo što ih je ostalo, nekoliko entuzijazista, svakim danom gubi nadu zbog toga što ne samo da su seljaci prešli u većinu nego u potpunosti dominiraju. I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker. I svi vi koji prebacujete nešto nama rokerima, samo da znate da je i sam Lukas izjavio da je roker, ali da iz čisto finansijskih razloga pjeva narodnjake.

http://www.danas.rs/vesti/dijalog/licno ... _id=152594

Srami se Sarajevo!!!
nermin.padez

#60 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by nermin.padez »

So What! wrote:Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad. :x

Koncert nekog poznatog u tom gradu je nemoguće organizovati, a rock, metal, punk, hip hop, rap ili bilokakav alternativni muzički pravac su u potpunosti otjerani pod zemlju. Izgleda da su Bošnje prirodne seljačka nacija. Nakon rata kada su iz Sarajeva zapalili Srbi i Hrvati izgleda da su odnijeli skoro svaki dašak kulture sa sobom, a ovo malo što ih je ostalo, nekoliko entuzijazista, svakim danom gubi nadu zbog toga što ne samo da su seljaci prešli u većinu nego u potpunosti dominiraju. I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker. I svi vi koji prebacujete nešto nama rokerima, samo da znate da je i sam Lukas izjavio da je roker, ali da iz čisto finansijskih razloga pjeva narodnjake.

Srami se Sarajevo!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
luckylaka

#61 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by luckylaka »

lokalni_razdjevičar wrote:
casper_ wrote:ide li iko?
gdje se mogu karte kupiti?
Uh , ja jedva cekam. To ce biti dobra zurka.
U cemu nam omladina uziva jadna nam majka.Ma dobro su pametni ikako :-) Cuj aca lukas i jos koncert :lol:
breuer

#62 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by breuer »

luckylaka wrote:U cemu nam omladina uziva jadna nam majka.Ma dobro su pametni ikako :-) Cuj aca lukas i jos koncert :lol:
jah :oops: , a oko cega nam se stari brinu... :-)
nermin.padez

#63 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by nermin.padez »

Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti :oops: :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#64 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Velkoski »

nermin.padez wrote:Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti :oops: :run:
http://www.youtube.com/watch?v=4gh1FXTh ... ture=share

a ovo ti ne smeta, a ? :mrgreen:
breuer

#65 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by breuer »

nermin.padez wrote:Lukase, Cece, Seke, Karleuse, Bubamare i ostalo zakonom zabraniti :oops: :run:
jbg, bošnjaci opet koce na državnom nivou usvajanje zakona :oops:
RtrnOfSalisbury

#66 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by RtrnOfSalisbury »

deder da se koncerat pomakne ili organizuje dodatni da i dijaspora ima rasta doc
hrastov žižak

#67 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by hrastov žižak »

So What! wrote: I ne bi ono bio problem u ovom narkomanu da je neki klupski nastup, ali najveću dvoranu u Sarajevu gdje su svirali i pjevali Deep Purple, Elton John, Scorpionsi, Winger, Ian Gillan, Alvin Lee, Motorhead da danas puni ovaj propali roker.
a ovi nabrojani nisu droge na teveu vidjeli
Not My Idea

#68 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Not My Idea »

Ne kontam sto se na ove teme uvijek moraju javit jedni te isti ljudi da osudjuju i pljuju.
Ne svidja ti se? Bujrum brate, sirok ti podforum, imas drugih tema a ako ih nema-otvori.

A tek kad pocnu s pricom da je '92 kriva za "ovo", a inace smo prije bili becka skola... :zjev:

Svi slusaju rock, metal, operu, zabavnu, svi citaju po 3 klasika sedmicno, niko ne izlazi u Jez il Bosnu...
I svi redovno nabrajaju "cece, mece, seke, peke, dare, mare..."
nermin.padez

#69 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by nermin.padez »

leet wrote: http://www.youtube.com/watch?v=4gh1FXTh ... ture=share

a ovo ti ne smeta, a ? :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance: :dance:

To se pjeva i pod ugasenim reflektorima :D

Velika je razlika imedju narodne muzike i ovih seljobera nabrojanih (narodnjaci u pokusaju, mada ni sam ne znam sta je) :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#70 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Velkoski »

Čuj Elton John, još nam ti nastrani trebaju u Zetri, tobe jarabi.
ArthurSpooner

#71 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by ArthurSpooner »

nermin.padez wrote:
So What! wrote:Ja sam mislio da ovaj forum posjećuju ljudi malo normalnijeg muzičkog ukusa. Nije neukus slušati narodnu muziku (mada ne slušam) ako se sluša Šaban Šaulić, Bešlić, Džinović, Paldum, Miroslava Ilić i da ne nabrajam, ali brate ovaj narkoman, pa dajte kultura umire u Sarajevu pomalo. Vjerujte da ov nije isprazno žaljenje, ali zaista se stidim što mi je Sarajevo glavni grad. :x

Srami se Sarajevo!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ne prdi ni ti. Na svakom jebenom koncertu Ace Lukasa/S.Saulica/xxx u ovom gradu Zetra puna (i)stocnih Sarajlija. Opet se pravis Beogradjanin, "Nermine". Ogromna je razlika izmedju "nasih" Srba i Beogradjana sto se tice muzickog ukusa.

Bio jednom u klubu XL u istocnom Sarajevu... :run: nikad vise.
Veliko Stopalo

#72 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by Veliko Stopalo »

chuj gdje svirao elton dzhon a na koncertu mu bilo 1.000 dusha sa sve redarima. :lol: i to u prijeratnom rokerskom sarajevu. :D

sad se sjetih, meni ovaj lukas iako narkoman uvijek djelovao jak, visok, macho tip... dok ga nisam vidio uzhivo. :D

frajer visok metar i po otprilike. :-)
dezurni_ucenik

#73 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by dezurni_ucenik »

Not My Idea wrote:Ne kontam sto se na ove teme uvijek moraju javit jedni te isti ljudi da osudjuju i pljuju.
Ne svidja ti se? Bujrum brate, sirok ti podforum, imas drugih tema a ako ih nema-otvori.

A tek kad pocnu s pricom da je '92 kriva za "ovo", a inace smo prije bili becka skola... :zjev:

Svi slusaju rock, metal, operu, zabavnu, svi citaju po 3 klasika sedmicno, niko ne izlazi u Jez il Bosnu...
I svi redovno nabrajaju "cece, mece, seke, peke, dare, mare..."

Pa vidis ,ima nas koji se grozimo sto se pretvara Dom Mladih u Splavove .
ultima_palabra

#74 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by ultima_palabra »

Ne kontam šta neko misli da će postići nekim zabranama? Nek ode svako ko hoće, potroši pare, zabavi se... u socijalizmu se folk tjerao na marginu i držao van masmedija, pa smo se '92 iznenadili koliko oko nas ima fanova Baje malog Knindže i sličnih. Neću više iznenađenja, bolje da znam ko živi pored mene.
old school23

#75 Re: aca lukas -zetra 15.12

Post by old school23 »

casper_ wrote:
Lilo** wrote:Zetra i Aca Lukas?! Dokle vise?!?!?!!?
Sta mu fali?
80 % sarajeva ga slusa i zato naberi ako ti se ne sviđa.
Vjerovatno si to upravu,ali i dobro si se i izrazio, Sarajeva(danasnjeg),ali ne Sarajlija jer taj % bi vjerovatno onda bio ispod 2%. ;-)
Last edited by old school23 on 03/12/2012 00:37, edited 1 time in total.
Locked