NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

drug_profi

#51 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

PeekABoo wrote:
drugi profil wrote:Zato sto je to bolestan covjek koji je potpuno bezopasan, a novinari su iskoristili jadnika da naprave pricu. Ali to nije tema ove emisije.
Za ljude kao sto je on postoje organi reda koji stite djecu od takvih, za kerove ne postoji nikakva policija i nikakva zastita. Tu MORAS sam u se.
Baš me zanima da li bi takvo mišljenje imao da ti je taj čovjek napao kćerku ili ne daj Bože silovao?

"U činjenju dobročinstva svakom živom hajvanu čovjek ima nagradu."
Slusaj, necemo o tom covjeku jer je to OT. Kazem ti da je covjek bolestan i treba mu terapija, a ne batine. Drugo, ti bi valjda smatrao da je OK njega prebiti, ali nedaj boze cuku nabit nogom...
drug_profi

#52 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

PeekABoo wrote:
bizet wrote:malo ste pretjerali sa polemikom...bas nikako ne pomaze nikome

dobar fol drugi profil...curica napadnuta, ti se smirio cisteci rane... :thumbup:
da meni neko moje dijete napadne, pa sve i da budu moji kerovi za koje ginem, nesto sumnjam da bi se smirila dok cistim rane...ali dobro, ti si po svemu sudeci bas neki saburli tip...svaka ti cast na saburu
i de ti to svoje dijete na vakcinu odvedi, vec sad
Taman tako, odgovoran otac, a dijete nije odveo da primi tetanus i da je pregleda neko stručan.

Maloprije ja rekoh, teško nama s ovima što su jaki na jeziku. Zato i jesmo u ovakvim govnima.
Dozvoli da sam ja strucan.
ne znas sa kim pricas, ti sto bi mlatio bolesnike. :shock:
just principe

#53 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by just principe »

drugi profil wrote: Cekaj sad, o cemu mi pricamo? Ja nisam prijetio da cu prebiti covjeka vec opasne zivotinje koje su mi napale dijete veceras? Drugi forumas je pozvao na prebijanje bolesnog covjeka.
Ko ovdje gumi nasilnika nad nemocnim?

pa o cemu ne pricamo. Govoris kako su lutalice opasne a ljudi bezopasni.. Blago nama u tom drustvu bez pljacki, kriminala, ubistava, saobracajnih nesreca.. Ili su i tu psi krivi, pa ces ih ti pokokati. Ako su ti lutalice najveci problem bujrum odvedi ih onoj ludaci sto ih drzi i zlostavlja po haustoru. Vjerovatno je podrzavas u tom naumu. Ali eto vazno je da su ljudi samo bolesni kad nesto lose urade ali ne i opasni
Melo15

#54 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Melo15 »

a ti bi mlatio pse koji nisu jeli mozda zadnjih 20 dana?
i vjeruj da nijedan pas nece napasti ako samo prodjes pored njega,al ako glumis "klosara" pa gadjas kamenom,pa de da vidis kako bjezi kad pljunem..e onda te i treba napasti(ne kazem da je tvoja cerka to radila,ali mozda neko od "drugova" pa pas nju napao...)..i gdje su takvi ko ti da tuku palicama ove sto bodu raju po ulicama i otimaju i sto imas i sto nemas?i oni su sigurno bezopasni :lol: :lol:
just principe

#55 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by just principe »

bizet wrote:ili si ti nesto pobrkao ili si se nedovoljno jasno izrazio :?
ne znam sta ti nije jasno. Covjek javno poziva da ce palicom sve zivotinje koji mu se nadju na putu prebiti. Eh sad, recite vi meni da li se iza nicka krije opasan covjek
PeekABoo

#56 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

drugi profil wrote:
PeekABoo wrote:

dobar fol drugi profil...curica napadnuta, ti se smirio cisteci rane... :thumbup:
da meni neko moje dijete napadne, pa sve i da budu moji kerovi za koje ginem, nesto sumnjam da bi se smirila dok cistim rane...ali dobro, ti si po svemu sudeci bas neki saburli tip...svaka ti cast na saburu
Taman tako, odgovoran otac, a dijete nije odveo da primi tetanus i da je pregleda neko stručan.

Maloprije ja rekoh, teško nama s ovima što su jaki na jeziku. Zato i jesmo u ovakvim govnima.
Dozvoli da sam ja strucan.
ne znas sa kim pricas, ti sto bi mlatio bolesnike. :shock:
Zato si toliko stručan požurio da napišeš na forumu da ti je dijete napao pas, umjesto da je tješiš, smiruješ, čistiš rane, otklanjaš psihičke traume????
Ma daj, molim te...dosta šuplje.

Druga stvar, nije onaj čovjek jedini bolesnik u ovom gradu. Ima njih još more. Vrebaju i moje i tvoje dijete. I šta ćemo po tom pitanju? Mene je najmanje strah pasa lutalica kad moje dijete ide u školu, a najviše me strah onoga što joj ljudska ruka može uraditi na putu od kuće do škole i obratno?
Osim toga, ja sam svom djetetu priuštila život sa dva predivna psa, naučena je šta smije, a šta ne smije sa psima, naučena na ponašanje pasa, kako se s njima igra, prilazi im, obraća itd...tako da moje dijete zna da se psi lutalice napolju ne izazivaju.
Jesi ti, stručna osobo, objasnio to svom djetetu? Čisto sumnjam da jesi, jer ti nemaš kad od tipkanja po forumima dok ti dijete trpi psihičke posljedice napada lutalice koju je sama izazvala?
drug_profi

#57 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

Vidi, prvo sam je ruzio jer sam mislio da je ona kriva. Pa onda sam vidio ujede, samo na jednom mjestu je koza zagrebana zubom, a na ostalim je samo kao otisak. Pantole imaju tri rupe. Noga je vise u modricama nego u ranama.
Dok sam sve pregledao i ocjenio jel potrebno ici u hitnu, tako sam se i smirio. Prvi post sam napisao u huji dok je zena skidala djete i kad sam htio ici da ih nalausim.
Cuj nemocne zivotinje? Te zivotinje imaju kapacitet da te lise zivota. Kakva ba nemoc?
Ovo je problem, ali ne taj sto ljudi napadaju pse, vec sto psi napadaju ljude....
ProS

#58 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by ProS »

u obje ove situacije je covjek kriv, necije dijete raznese cuki vilicu :-x a s druge strane, izostaje podrska ljudi kad treba rijesiti problem pasa lutalica koje mnogi ne vole zbog straha od dodira, uobicajeno djevojke i djeca, ili realne opasnosti kod laveza na bicikliste,prolaznike,jurnjave copora pasa prema osobi ili stvarne kada ne treba pretpostavljat hipoteticke situacije - napad na kcerku forumasa ovdje se vec desio :sad:

ali kakvi, ovdje ce ispast da je kcerka od forumasa kriva jer ne shvata iskonsku dobronamjernost psa prema covjeku :lol:
drug_profi

#59 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

just principe wrote:
drugi profil wrote: Cekaj sad, o cemu mi pricamo? Ja nisam prijetio da cu prebiti covjeka vec opasne zivotinje koje su mi napale dijete veceras? Drugi forumas je pozvao na prebijanje bolesnog covjeka.
Ko ovdje gumi nasilnika nad nemocnim?

pa o cemu ne pricamo. Govoris kako su lutalice opasne a ljudi bezopasni.. Blago nama u tom drustvu bez pljacki, kriminala, ubistava, saobracajnih nesreca.. Ili su i tu psi krivi, pa ces ih ti pokokati. Ako su ti lutalice najveci problem bujrum odvedi ih onoj ludaci sto ih drzi i zlostavlja po haustoru. Vjerovatno je podrzavas u tom naumu. Ali eto vazno je da su ljudi samo bolesni kad nesto lose urade ali ne i opasni
Ti si jarane nesto skroz pogresno iskonstruisao i trpas mi u usta rijeci koje sam govoris.
Izvoli sam sa sobom se nastavi prepirati, ja ti svakako ne trebam.
bizet

#60 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by bizet »

@PeekABoo, drugi profil,
niti je ranjeni pas nekoga napao pa da je time zasluzio da se sa njim ovako postupa (i da je napao covjeka ovo nije nacin za nekakvu osvetu, ili pravdu ili kako hocete...kad su zivotinje u pitanju covjek je najcesce taj koji je kriv, no duga prica)...niti je bolesni covjek nekog napao
cemu onda polemika oko toga kome treba pomoci?...ja ne vidim smisla
kad covjek pobjesni i krene napadati nema mu druge nego hospitalizacija
kad pas uradi isto nema druge nego eutanazija
sad sto kod nas malo sta funkcionise kako treba, te zakazujemo na osnovnim stvarima...jbg to fakat nema veze sa ovom temom i zivotinjom koja treba pomoc

i PeekABoo, mislim da nije OK procjenjivati kakav je ko roditelj na ovaj nacin, preko foruma...malo to bijahu preostre rijeci osude

i drugi profil, pa covjece daj ti prestani gledati ruzicasto...ljude prebijaju svakodnevno...nad bolesnima ili samo slabijima se svakodnevno vrsi nasilje...i naravno da se to moze porediti sa izivljavanjem nad zivotinjama...onaj ko nece nauditi zivotinji tesko da ce ikada nauditi covjeku...hmmm, sad i ja imam pretpostavku, ali pretpostavka je majka svih zaheba pa cu precutati
PeekABoo

#61 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

drugi profil wrote: Prvi post sam napisao u huji dok je zena skidala djete i kad sam htio ici da ih nalausim.
Blago tvojoj ženi i kćerci!
drug_profi

#62 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

PeekABoo wrote:
drugi profil wrote: Prvi post sam napisao u huji dok je zena skidala djete i kad sam htio ici da ih nalausim.
Blago tvojoj ženi i kćerci!
Dabome.
bizet

#63 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by bizet »

just principe wrote:
bizet wrote:ili si ti nesto pobrkao ili si se nedovoljno jasno izrazio :?
ne znam sta ti nije jasno. Covjek javno poziva da ce palicom sve zivotinje koji mu se nadju na putu prebiti. Eh sad, recite vi meni da li se iza nicka krije opasan covjek
hvala na pojasnjenju
PeekABoo

#64 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

bizet wrote:@PeekABoo, drugi profil,
niti je ranjeni pas nekoga napao pa da je time zasluzio da se sa njim ovako postupa (i da je napao covjeka ovo nije nacin za nekakvu osvetu, ili pravdu ili kako hocete...kad su zivotinje u pitanju covjek je najcesce taj koji je kriv, no duga prica)...niti je bolesni covjek nekog napao
cemu onda polemika oko toga kome treba pomoci?...ja ne vidim smisla
kad covjek pobjesni i krene napadati nema mu druge nego hospitalizacija
kad pas uradi isto nema druge nego eutanazija
sad sto kod nas malo sta funkcionise kako treba, te zakazujemo na osnovnim stvarima...jbg to fakat nema veze sa ovom temom i zivotinjom koja treba pomoc

i PeekABoo, mislim da nije OK procjenjivati kakav je ko roditelj na ovaj nacin, preko foruma...malo to bijahu preostre rijeci osude

i drugi profil, pa covjece daj ti prestani gledati ruzicasto...ljude prebijaju svakodnevno...nad bolesnima ili samo slabijima se svakodnevno vrsi nasilje...i naravno da se to moze porediti sa izivljavanjem nad zivotinjama...onaj ko nece nauditi zivotinji tesko da ce ikada nauditi covjeku...hmmm, sad i ja imam pretpostavku, ali pretpostavka je majka svih zaheba pa cu precutati
Potpuno se slažem. Mene je samo huja ufatila kako ljudi generalizuju stvari. Ako jedan pas napadne, odmah ne valjaju svi psi.
Ja isto imam kćer, a imam i dva psa, od kojih jedan ima 40 kg i sigurno ne bi razmišljala da se nešto desi mom djetetu!!!! Ali to ne bi značilo da bi mrzila sve pse i pisala kako ih treba pobiti i slično.
Mene nervira što su svi vjernici, a svi pljuju po jadnom biću koje treba pomoć. Nije bitno što je pas, živo je biće.
I prosto ne vjerujem da neko ko nije u stanju pomoći psu biu sutra pomogao ljudskom biću.
Friesian

#65 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Friesian »

pas koji napada: preopasan, treba ga prebiti, "ukokati", i sve najgore..
covjek koji masturbira NAD DJECOM: bezopasan, bolesta, treba ga izlijeciti..

stvarno jarane ne znam kako za takvog covjeka mozes reci da je nemocan.. sumnjam da "ga" (znas na sta mislim) mozes i pogledati kad se osjecas nemocno..

kako kazu: Psu kojem puno dajes i covjeku kojem puno vjerujes ce se na kraju ponasati isto.. jedan ce te ujesti za nogu a drugi za dusu! (tako nekako)
a ja bi svoje dijete prije u copor preopasnih pasa ubacio nego pod prozor tog 'jadnicka' s Otoke..

neopravdavam to sto se psi nalaze na ulici ali i ti se saberi sta pises i kako uporedjujes..
just principe

#66 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by just principe »

drugi profil wrote: Cuj nemocne zivotinje? Te zivotinje imaju kapacitet da te lise zivota. Kakva ba nemoc?
Ovo je problem, ali ne taj sto ljudi napadaju pse, vec sto psi napadaju ljude....

znaci podrzavas zdrave, inteligentne i bezopasne umove koji bez imalo osjecaja petardom raznesu psa..
bizet

#67 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by bizet »

PeekABoo wrote: Potpuno se slažem. Mene je samo huja ufatila kako ljudi generalizuju stvari. Ako jedan pas napadne, odmah ne valjaju svi psi.
Ja isto imam kćer, a imam i dva psa, od kojih jedan ima 40 kg i sigurno ne bi razmišljala da se nešto desi mom djetetu!!!! Ali to ne bi značilo da bi mrzila sve pse i pisala kako ih treba pobiti i slično.
Mene nervira što su svi vjernici, a svi pljuju po jadnom biću koje treba pomoć. Nije bitno što je pas, živo je biće.
I prosto ne vjerujem da neko ko nije u stanju pomoći psu biu sutra pomogao ljudskom biću.
ma jasno mi je da je huja govorila...svi osjecamo slicne emocije, manje - vise, samo na suprotnim stranama valjda
drug_profi

#68 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

@peekaboo
Lijepo je to sto ti volis zivotinje.
Vjerovala ili ne i ja ih volim, samo sto ja smatram da ih ne treba podizati iznad covjeka.
Nisam nigdje rekao da ih treba sve pobiti, niti da cu ici redom da ih mlatim. Mislio sam ici naci odredjen copor na odedjenoj lokaciji i prebiti odredjenog psa. Posto je to i za mene hladne glave dosta surovo i neprilicno meni, naravno da sam se brzo smirio.
Druga stvar, nije moje dijete malo, To je tinejdzer, koje ima mjesecnicu i to je izazvalo pse da napadnu, ona je smao stajala i vristala i tu je naisao nekakav momak koji ih je zaganjao i to je tako zavrsilo. Ona je dosla u kucu bez glasa i otisla pravo u kupatilo. Ja nisam ni znao sta je bilo dok me zena nije pozvala. Moja prva reakcija nakon sto mi je saopstila dogadjaj bila je da ovdje napisem ono sto sam napisao impulsivno, obzirom da sam vec bio na forumu. zatim sam otisao da pogledam "rane" i poderane hlace. Nakon sto se kcerka smirila, smirio sam se i ja. Srecom po te pse, ili po mene. Ko zna ko bi deblji kraj izvukao.
Ukratko, o tvojim kvalifikacijama mene na ovom forumu, stekao sam svoje misljenje o tebi koje cu zadrzati za sebe, jer te ono svakako ne zanima.
Pozdrav i ugodno forumanje.
drug_profi

#69 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

Friesian wrote:pas koji napada: preopasan, treba ga prebiti, "ukokati", i sve najgore..
covjek koji masturbira NAD DJECOM: bezopasan, bolesta, treba ga izlijeciti..

stvarno jarane ne znam kako za takvog covjeka mozes reci da je nemocan.. sumnjam da "ga" (znas na sta mislim) mozes i pogledati kad se osjecas nemocno..

kako kazu: Psu kojem puno dajes i covjeku kojem puno vjerujes ce se na kraju ponasati isto.. jedan ce te ujesti za nogu a drugi za dusu! (tako nekako)
a ja bi svoje dijete prije u copor preopasnih pasa ubacio nego pod prozor tog 'jadnicka' s Otoke..

neopravdavam to sto se psi nalaze na ulici ali i ti se saberi sta pises i kako uporedjujes..
Sta ja imam sa tim covjekom?
On je pod nadzorom ljekara sada. Sta bi sad ja trebao po vama? Uciniti krvicno djelo?
Ocigledno da vam nisu bas sve na broju.
drug_profi

#70 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

just principe wrote:
drugi profil wrote: Cuj nemocne zivotinje? Te zivotinje imaju kapacitet da te lise zivota. Kakva ba nemoc?

znaci podrzavas zdrave, inteligentne i bezopasne umove koji bez imalo osjecaja petardom raznesu psa..
kako vec rekoh, stavljas svoje rijeci meni u usta pa samo nastavi...
Mr.Penguin

#71 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Mr.Penguin »

drugi profil wrote:Evo sad mi kecerku napao pas u Gatackoj i poderao joj hlace. Srecom rane su samo povrsinske, ali psihicka trauma je ogromna.

Ja sad odoh sa kakvom palicom sve to prebit, a vi poslije pisite po forumu i slikajte....
drug_profi

#72 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

Mr.Penguin wrote:
drugi profil wrote:Evo sad mi kecerku napao pas u Gatackoj i poderao joj hlace. Srecom rane su samo povrsinske, ali psihicka trauma je ogromna.

Ja sad odoh sa kakvom palicom sve to prebit, a vi poslije pisite po forumu i slikajte....
Dakle kako rekoh, odredjen copor.
Nisi valjda mislila da cu sad ici gradom i maltit pse?
Mr.Penguin

#73 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Mr.Penguin »

drugi profil wrote:
Mr.Penguin wrote:

Dakle kako rekoh, odredjen copor.
Nisi valjda mislila da cu sad ici gradom i maltit pse?
Ja jesam.
Friesian

#74 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Friesian »

meni je jasna reakcija @drugog profila.. tako bi mnogi, vjerujem, i reagovali.. samo ne volim duple standarde, jednom ovako - drugi put drugacije.. (ne odnosi se na tebe, vec ih ima takvih).. dijete i bilo koja osoba treba da bude prioritet u bilo kojoj situaciji.. zato i jeste cilj azila i organizacija da sklone pse sa ulice da ne bi dolazilo do ovakvih sukoba.. i na kraju krajeva, pas nema sta da radi na ulici..
ali, psi cesto napadnu covjeka.. da li bio sam ili bio sa vlastitim psom, svejedno.. takav pas se skloni, ili nekad eutanazirao.. a sta je sa ljudima koji napadaju pse.. samoodbrana se podrazumjeva, ali ima toliko onih koji iz cista mira (vlastiti ocima vidio) nasrnu na nekog psa koji onako k'o krepan lezi pored trotoara, sunca se.. ni pogled'o ga nije.. ili oni slucajevi na Alipasinom polju gdje su djeca gurala kisobrane u anus.. i slicno tome, a toga je sve vise.. ko ce takvim osobama pomoci? ili mislite 'Ma to su samo djeca, bezopasna'.. Boga mi, bas toliko bezopasne ljude treba na detaljan psiholoski pregled odvesti ili da socijalna sluzba ispita situaciju jer sumnjam da im je takva ideja pala s neba..
ExNihilo

#75 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by ExNihilo »

drugi profil wrote:
Drugo, ima kafilerija kojoj treba prijaviti ovog ranjenog psa neka ga nadje, pokupi i eutanazira. Da mozda necete da mu platimo lijecenje?

Ti nećeš platiti sigurno, a prosto te KU*AC boli hoće li neko drugi iz svog novčanika platiti.
Last edited by ExNihilo on 02/12/2012 23:54, edited 1 time in total.
Locked