nemoj se ljutit al ja kao antiteista ne mogu dalje od ovoga da čitamBosanski_hibrid wrote:
Ako nisi znao, da ti citiram jedan hadis:
„Period vladavine poslanstva će trajati među vama onoliko koliko Allah dž.š., to bude htio,...
Egipcani protestuju protiv serijata
- burekdzijabezmesa
#51 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
-
sasamatic
#52 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Saudijska Arabija, Malezija, Iran, Kuvajt, Bahrein? Nema smisla dalje nabrajati.JoseMujica wrote:Tako je! SAD je na dnu, Njemačka je na dnu, a samo Donja Maoča prosperira!
-
sasamatic
#53 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Pa to je problem tebe i slicnih tebi. Mene ne moze zaobici neka misao, recenica, tekst koji su suprotni s mojim vjerovanjem, naravno da bi izgradio potpuniji stav o onome o cemu citam.burekdzijabezmesa wrote:nemoj se ljutit al ja kao antiteista ne mogu dalje od ovoga da čitamBosanski_hibrid wrote:
„Period vladavine poslanstva će trajati među vama onoliko koliko Allah dž.š., to bude htio,...
Covjek se najvise boji onoga sto ne zna.
- harač
#54 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
nestalo im municije, pa sad udara i gdje zna da ne vrijediburekdzijabezmesa wrote:nemoj se ljutit al ja kao antiteista ne mogu dalje od ovoga da čitamBosanski_hibrid wrote:
- harač
#55 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
sasamatic wrote:Saudijska Arabija, Malezija, Iran, Kuvajt, Bahrein? Nema smisla dalje nabrajati.JoseMujica wrote:Tako je! SAD je na dnu, Njemačka je na dnu, a samo Donja Maoča prosperira!
-
KOPIJA12
#56 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Jos jedan dokaz arapskog mentalnog sklopa. Kada sam bio u Kairu sa ocem i sestrom i mamom; oni muskarci su gledali u moju mamu i sestru kao u neke kurve. A one su bile sasvim pristojne obucene. Pored toga kada smo ulazili u Kairo to je toliko ruzan grad; nema bukvalno niti jedne kuce zavrsene sa fasadom vec onako armatura visi iz svake kuce jer je "porez na nezavrsenu kucu 0%" (rekao nam vodic). A prije kaira kuce od gline; na cesti cuvaju strazu seoske udruge jer ima kidnapovanja "lijepih zena" (isto nam rekao vodic)
Sve u svemu ljudi zaostaju nekih 200 godina za evropom po razmisljanju i mentalitetu.
Policajac ispred piramide u Kairu mi kaze:"Daj da te ja uslikam". A onda mi pokazuje rukama novac.Policajac trazi novac!
Onda na svakom koraku prose. Kazu:"Dajte za djecu moju." Pa bukvalno cigani. Moj otac mi kaze:"Ja sam mislio da je Bosna siromasna ali ove kada bi doveli u Sarajevo pa to bi za njih bio pojam."
Zadnja sansa im je sada da stvore drzavu. Nafta za 40 godina ce se potrositi a to znaci da ce sueski kanal biti manje vise suvisan i onda je Egipat jedan mali pojaz zelenila oko nila; mnogo siromasnih ljudi i mnigo mnogo pijeska sa pustinjama; kobrama itd.
Sve u svemu ljudi zaostaju nekih 200 godina za evropom po razmisljanju i mentalitetu.
Policajac ispred piramide u Kairu mi kaze:"Daj da te ja uslikam". A onda mi pokazuje rukama novac.Policajac trazi novac!
Onda na svakom koraku prose. Kazu:"Dajte za djecu moju." Pa bukvalno cigani. Moj otac mi kaze:"Ja sam mislio da je Bosna siromasna ali ove kada bi doveli u Sarajevo pa to bi za njih bio pojam."
Zadnja sansa im je sada da stvore drzavu. Nafta za 40 godina ce se potrositi a to znaci da ce sueski kanal biti manje vise suvisan i onda je Egipat jedan mali pojaz zelenila oko nila; mnogo siromasnih ljudi i mnigo mnogo pijeska sa pustinjama; kobrama itd.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
tako je! najveći stepen iseljavanja iz Bosne je baš zabilježen u ove prosperitetne i pravovjerne zemlje.sasamatic wrote:Saudijska Arabija, Malezija, Iran, Kuvajt, Bahrein? Nema smisla dalje nabrajati.JoseMujica wrote:Tako je! SAD je na dnu, Njemačka je na dnu, a samo Donja Maoča prosperira!
Isto tako sve se busaju po Bih neki Hrvati a kad maznu putovnicu, niti idu u HR niti u Vatikan, već razgule u Njemačku i Austriju da rade na crno
-
El_comadante
#58 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
problem u Egiptu a i ostalim državama gdje je bilo arapsko prolječe da nemože ništa preko noči i da mora proći određeni vremenski period da bi krenulo naprijed. a evo narod je na demokratskim izborim izabrao Mursija i ove islamiste u parlament. i šta je sada problem? sami su krivi jer su glasali za ove.
- burekdzijabezmesa
#59 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
problem su posao i novac, sve ostalo je magla, i to ona gustaEl_comadante wrote:problem u Egiptu a i ostalim državama gdje je bilo arapsko prolječe da nemože ništa preko noči i da mora proći određeni vremenski period da bi krenulo naprijed. a evo narod je na demokratskim izborim izabrao Mursija i ove islamiste u parlament. i šta je sada problem? sami su krivi jer su glasali za ove.
-
fixer
#60 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
U trecem mandatu piramide ce srusiti kao i oni u Afganistanu onaj kip Buddhe. 
-
cindrlimindrli
#61 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Plus tarlahanje jajima zadnjih nekoliko vijekova i propustanje industrijske revolucije. Svi kad se sastave imajuburekdzijabezmesa wrote:problem su posao i novac, sve ostalo je magla, i to ona gusta
tako razvijenu tehnologiju da nisu u stanju autobus sastavit`... a ganjali bi kao nekakav poredak, moralisali...
-
sasamatic
#62 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Par postova prije sam naveo da i mi polako padamo u moralnu bijedu, tako da mi nismo nikakvo olicenje istinskog islama, osim pojedinaca naravno. Pitaj covjeka koji klanja, posti, praktikuje islam u svom zivotu, smeta li mu zabrana alkohola, bluda u tim drzavama. Njemu je svejedno, hoce li u Njemacku ili Saudijsku Arabiju, jer ne upraznjava ni alkohol ni blud.JoseMujica wrote:tako je! najveći stepen iseljavanja iz Bosne je baš zabilježen u ove prosperitetne i pravovjerne zemlje.sasamatic wrote:Saudijska Arabija, Malezija, Iran, Kuvajt, Bahrein? Nema smisla dalje nabrajati.JoseMujica wrote:Tako je! SAD je na dnu, Njemačka je na dnu, a samo Donja Maoča prosperira!
Isto tako sve se busaju po Bih neki Hrvati a kad maznu putovnicu, niti idu u HR niti u Vatikan, već razgule u Njemačku i Austriju da rade na crno
A pitaj Bosnju iz kafane, koji je 24 sata po dozom, gdje bi on? On bi najradije kraj kotla za rakiju proveo zivot, a takvih je puno vise u BIH, od onih dosljednih muslimana.
- Bosanski_hibrid
#63 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
burekdzijabezmesa wrote:problem su posao i novac, sve ostalo je magla, i to ona gustaEl_comadante wrote:problem u Egiptu a i ostalim državama gdje je bilo arapsko prolječe da nemože ništa preko noči i da mora proći određeni vremenski period da bi krenulo naprijed. a evo narod je na demokratskim izborim izabrao Mursija i ove islamiste u parlament. i šta je sada problem? sami su krivi jer su glasali za ove.
Pa kako neće biti problem? Na vlasti bio diktator koji je primao 2,1 milijardu godišnje da hrani vojsku u kasarnama i da ništa ne poduzima prema Izraelu, trošio lovu a narod pustio da gladuje. Sada tih para neće biti, ali neće biti ni korupcije u vrhu vlasti. Ekonomske veze sa Turskom su počele da se uspostavljaju. Trebaće nešto vremena da se pomaknu stvari sa mrtve tačke, ali ići će to aBd. Te dvije zemlje saćinjavaju značajan potencijal.
-
muzicar_iz_parka
#64 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Puno vise od te dvije milijarde $ pomoci su imali od turizma, ko ce im sad ici tamo kad vlada serijat?????Bosanski_hibrid wrote: Pa kako neće biti problem? Na vlasti bio diktator koji je primao 2,1 milijardu godišnje da hrani vojsku u kasarnama i da ništa ne poduzima prema Izraelu, trošio lovu a narod pustio da gladuje. Sada tih para neće biti, ali neće biti ni korupcije u vrhu vlasti. Ekonomske veze sa Turskom su počele da se uspostavljaju. Trebaće nešto vremena da se pomaknu stvari sa mrtve tačke, ali ići će to aBd. Te dvije zemlje saćinjavaju značajan potencijal.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#65 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
ako ne počne građanski rat nek se nogama u guzicu udaraju....a upravo su samoukinuli jedinu rentabilnu ekonomsku granu i svoju jedinu razvojnu šansu: turizam.
eventualno da sad naprave ponudu adrenalin paketa
eventualno da sad naprave ponudu adrenalin paketa
- Bosanski_hibrid
#66 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
muzicar_iz_parka wrote:Puno vise od te dvije milijarde $ pomoci su imali od turizma, ko ce im sad ici tamo kad vlada serijat?????Bosanski_hibrid wrote: Pa kako neće biti problem? Na vlasti bio diktator koji je primao 2,1 milijardu godišnje da hrani vojsku u kasarnama i da ništa ne poduzima prema Izraelu, trošio lovu a narod pustio da gladuje. Sada tih para neće biti, ali neće biti ni korupcije u vrhu vlasti. Ekonomske veze sa Turskom su počele da se uspostavljaju. Trebaće nešto vremena da se pomaknu stvari sa mrtve tačke, ali ići će to aBd. Te dvije zemlje saćinjavaju značajan potencijal.
Šta je problem sa šerijatom? Ko kaže da će biti manje turizma?
- htcxone
#67 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
1. Šerijat... jel vi uopste znate šta je šerijat? vi mislite da je to donja maoča? pa šerijat je komplikovaniji zakon nego americki (tj kompleksniji) i to je jedan sistem cijeli kojim se određuje pravo nekog građanina...
cilj šerijata je da SVAKO ima dovoljno da moze da zivi a onaj ko hoce VIŠE mora da radi... dakle u šerijatu je pod moranjem da se za siromasne daje 2% sto znaci da kada bi 10 milijardera svake godine davali ovaj vid pomoći siromasnima, djeca ne bi umirala od gladi... također šerrijat je zakon PREVENCIJE dakle, štiti u naprijed pojedince od stvari koje poslije mogu nastetiti komplet porodici ili zajednici... da bi pricali o Šerijatu morate ga dobro izučiti jer to jee po gotovo svim ucenjacima najpošteniji i najsigurniji zakon za drustvo...
2. Amerikancima je kao i izraelu ovo jak udarac bio jer su do sada šurovali sa egiptom, a sada vise toga nema, sada su izgubili saveznika koji vrlo lahko moze pokrenuti i ostali arapski svijet da se ujedini sto bi bilo ujedno i kraj americkoj vladavini na bliskom istoku jer ista drzava (sa izraelom) vlada sa UAE- Saud. Arabijom itd. sada im je to sve uzdrmano jer ako se probude islamske zemlje izrael ce biti okruzen totalno
sto se tiče razvijanja Egipta, ako stvarno budu isli putem serijata, samo cu vas podsjetiti dok je u evropi bilo mračno doba civilizacije, Arapski poluotok i islamski svvijet su cvjetali pod šerijatom, od matematike, medicine i astrnomije pa do gradnje puteva itd... tako da se ne sikirate , pored ostalog, šerijat prrecizno određuje razvitak zemlje BEZ KAMATARENJA STO JE NAJVECI PROBLEM TRENUTNO II TA ISTA KAMATA UBIJA SVE ZEMLJE EVROPE A USKORO CE I AMERIKU DA SPUCA
cilj šerijata je da SVAKO ima dovoljno da moze da zivi a onaj ko hoce VIŠE mora da radi... dakle u šerijatu je pod moranjem da se za siromasne daje 2% sto znaci da kada bi 10 milijardera svake godine davali ovaj vid pomoći siromasnima, djeca ne bi umirala od gladi... također šerrijat je zakon PREVENCIJE dakle, štiti u naprijed pojedince od stvari koje poslije mogu nastetiti komplet porodici ili zajednici... da bi pricali o Šerijatu morate ga dobro izučiti jer to jee po gotovo svim ucenjacima najpošteniji i najsigurniji zakon za drustvo...
2. Amerikancima je kao i izraelu ovo jak udarac bio jer su do sada šurovali sa egiptom, a sada vise toga nema, sada su izgubili saveznika koji vrlo lahko moze pokrenuti i ostali arapski svijet da se ujedini sto bi bilo ujedno i kraj americkoj vladavini na bliskom istoku jer ista drzava (sa izraelom) vlada sa UAE- Saud. Arabijom itd. sada im je to sve uzdrmano jer ako se probude islamske zemlje izrael ce biti okruzen totalno
sto se tiče razvijanja Egipta, ako stvarno budu isli putem serijata, samo cu vas podsjetiti dok je u evropi bilo mračno doba civilizacije, Arapski poluotok i islamski svvijet su cvjetali pod šerijatom, od matematike, medicine i astrnomije pa do gradnje puteva itd... tako da se ne sikirate , pored ostalog, šerijat prrecizno određuje razvitak zemlje BEZ KAMATARENJA STO JE NAJVECI PROBLEM TRENUTNO II TA ISTA KAMATA UBIJA SVE ZEMLJE EVROPE A USKORO CE I AMERIKU DA SPUCA
- seln
#68 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Najvaznija rijec boldirana.htcxone wrote:
Kako JESTE danas, vidi Afganistan.
- htcxone
#69 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
jarane, ako se ŠERIJAT primjenjuje onako kako je propisano (dakle da se niko ne izdiže i ne iskoristava prava kako on hoce vec kako pise) onda ce tunis da procvjeta kao sto je u to doba arapski narod, a da ti kazem sta ceka evropu i ameriku zbog dugova i kamata ? MRAČNO DOBAseln wrote:Najvaznija rijec boldirana.htcxone wrote:
-
fixer
#70 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Sta ceka?htcxone wrote: jarane, ako se ŠERIJAT primjenjuje onako kako je propisano (dakle da se niko ne izdiže i ne iskoristava prava kako on hoce vec kako pise) onda ce tunis da procvjeta kao sto je u to doba arapski narod, a da ti kazem sta ceka evropu i ameriku zbog dugova i kamata ? MRAČNO DOBA
- seln
#71 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Jarane, i komunizam je zamisljen kao raj na zemlji, samo sto je malo zapelo u realizaciji. Cesto citiram poslovicuhtcxone wrote:jarane, ako se ŠERIJAT primjenjuje onako kako je propisano (dakle da se niko ne izdiže i ne iskoristava prava kako on hoce vec kako pise) onda ce tunis da procvjeta kao sto je u to doba arapski narod, a da ti kazem sta ceka evropu i ameriku zbog dugova i kamata ? MRAČNO DOBAseln wrote:Najvaznija rijec boldirana.htcxone wrote:
"svaki pokusaj stvaranja raja na zemlji je zavrsio paklom".
Je li ikada postojao taj "funkcionalni" serijat? Ako jeste, kada i gdje?
Je li to bilo doba apsolutne pravde, jednakosti, bez siromastva?
- drug_profi
#72 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Ko da gledam, za jedno 10-15 godina, Sphinx ode bye, bye...
- seln
#73 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Kumir je kumirdrugi profil wrote:Ko da gledam, za jedno 10-15 godina, Sphinx ode bye, bye...
- Bosanski_hibrid
#74 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
seln wrote:Najvaznija rijec boldirana.htcxone wrote:
Jarane, Afganistan i cijela regija su šerijatsje zemlje u pokušaju. Kod njih je prisutan korjeniti primitivizam, tako da ih je teško promijeniti. Kod njih vladaju plemenski običaji koji veze nemaju sa šerijatom. Koliko je samo onih koji bace djevojkama kiselinu u lice i unakaze ih jer biraju drugog muža. I opet, šerijat je njih koliko toliko oplemenio, tako da dok su Talibani bili na vlasti, uzgoj opijuma je bio praktično iskorijenjen.
Evo uzmi nas u Bih u obzir. Mi imamo lafo nekakvu demokratiju, hajde je uporedi sa Švedskom živ bio! Nema poređenja jer je mentalitet u pitanju.
A što se tiče Zapada, pa ni tu nije uvijek sve pojam civilizacije. Gledao sam ljude kako mokre na pisuaru a drže sendvič u ustima, nema dalje!
- htcxone
#75 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
pa eto proučavaj arapsku kulturu u doba za vrijeeme i poslije poslanika ... dakle jasno je vidljivo da je sve bilo u procvatu...seln wrote:htcxone wrote:htcxone wrote:
također danas odi malo u UAE iili SAUDIJU pa vidi ima li prosjaka ili onih koji umiru od gladi (a i oni nisu 100% po šerijatu) , pogledaj imaju li te zemlje dugova MMF-u ili mozda slucajno jel im 30% stanovnika zaraženo HIV-om ili mozda da im je stopa kriminala veca od prosječnog koeficjenta inteligencije...