Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafije

cyprus

#51 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by cyprus »

Pustinjski_Vjetar wrote:
cyprus wrote:Anbilivabl... Zamisli ja sad trebam diskutivat na temu: problem su samo fašisti koji nisu ratovali na strani Bosne i Hercegovine? Da ili NE? :lol: :-) I kao argument se koristi to što nije stigao počiniti veće zločine nad srpskim stanovništvom, kao da eto dobro poznat stav ustaške ideologije prema tom narodu ne mora značiti ništa :-) :-)

Odoh :run:
bolje ti je - bljuzgavi su ti postovi inace - nit su slani nit slatki bez boje okusa i mirisa :wink:
Aha, znači trebaju biti obojeni u neku ideologiju, neki nacionalizam ili nešto da bi tebi bili po volji i da bi ti znao na čemu si i s kim pričaš... Zamisli :-D
Last edited by cyprus on 03/12/2012 11:09, edited 2 times in total.
Pustinjski_Vjetar

#52 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Pustinjski_Vjetar »

cyprus wrote: Aha, znači trebaju biti obojeni u neku ideologiju, neki nacionalizam ili nešto da bi tebi bili po ovolji i da bi ti znao na čemu si i s kim pričaš... Zamisli :-D
obojen si ti u licemjerje to sam ti vec rek'o - a nije da samo ja to mislim 8-) :wink:

ja znam samo za jednu boju - pravde jednakosti i to je sve - te ideologije nemaju boje :mrgreen:

i sto se mene tice ja hocu da znam koje je boje onaj sto hoce BIH u punom drzavnom obliku :wink:
cyprus

#53 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by cyprus »

Pustinjski_Vjetar wrote:
cyprus wrote: Aha, znači trebaju biti obojeni u neku ideologiju, neki nacionalizam ili nešto da bi tebi bili po ovolji i da bi ti znao na čemu si i s kim pričaš... Zamisli :-D
obojen si ti u licemjerje to sam ti vec rek'o - a nije da samo ja to mislim 8-) :wink:

ja znam samo za jednu boju - pravde jednakosti i to je sve - te ideologije nemaju boje :mrgreen:

i sto se mene tice ja hocu da znam koje je boje onaj sto hoce BIH u punom drzavnom obliku :wink:
I dakle ti misliš da je boja pravde i jednakosti crna? :lol:
Pustinjski_Vjetar

#54 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Pustinjski_Vjetar »

cyprus wrote:
I dakle ti misliš da je boja pravde i jednakosti crna? :lol:
nazalost jest - kad o njoj raspraljvaju takvi tipovi kao ti :zzzz:
Shahab

#55 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Shahab »

Rondalf wrote:Da ima obraza podnio bi ostavku i on i ovi njegovi u Vladi jer nemaju parlamentarnu većinu, to je bar gospodski i na nivou, a ne ovako neda funkcije i osporava rad Vlade FBIH.
Predsjednik Budimir blokira organizovani kriminal da preuzme Federaciju BiH. Parlamentarna većina jeste činjenica, ali radi se o izdaji i manipulaciji bez presedana. Tzv. većina dobila je jasnu poruku na lokalnim izborima. kao što kaže Ejup Ganić, oni možda tehnički predstavljaju većinu, ali de fakto nemaju legitimiteta. To je postupak dužan poštovanja svakog iskrenog bosanskohercegovačkog patriote. Bez sumnje za nekoliko mjeseci njegovo ime bit će sinonim za odbranu pravne države i integraciju u NATO pakt. Jedini izlaz jesu vanredni parlamentarni izbori, pa neka narod presudi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#56 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

oooo Ganići se citira :lol: prava moralna vertikala modernog Bošnjakistana :-)
Bosanski_hibrid

#57 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Bosanski_hibrid »

JoseMujica wrote:oooo Ganići se citira :lol: prava moralna vertikala modernog Bošnjakistana :-)

Ma i tebe je dosta više ba. Tvoj cilj i jeste svakog Bošnjaka crniti maksimalno da ispadne na kraju da nema normalnog Bošnjaka. Po tebi, jedini dobar političar za Bošnjake može biti samo neko iz dva druga naroda.
Better Man

#58 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Better Man »

Ma ne brani Budimir nikog, već je čisto u pitanju inters i to onaj novčani, tj. ko će ovladati novčanim tokovima u Federaciji BiH i određenim uspješnim firmama!
JoseMujica

#59 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

Bosanski_hibrid wrote:
JoseMujica wrote:oooo Ganići se citira :lol: prava moralna vertikala modernog Bošnjakistana :-)

Ma i tebe je dosta više ba. Tvoj cilj i jeste svakog Bošnjaka crniti maksimalno da ispadne na kraju da nema normalnog Bošnjaka. Po tebi, jedini dobar političar za Bošnjake može biti samo neko iz dva druga naroda.
šta ću kad sam kjafir i vjerujem u modernu, pravnu državu, a ne šerijatski emirat ;-)

ako je tebi normalan Bošnjak onaj koji iskoristi političku poziciju da pošalje sirota čovjeka u ludnicu kako bi pravio vilu onda si u pravu da ja samo takve "normalne" Bošnjake crnim
Shahab

#60 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:
Bosanski_hibrid wrote:

šta ću kad sam kjafir i vjerujem u modernu, pravnu državu, a ne šerijatski emirat ;-)

ako je tebi normalan Bošnjak onaj koji iskoristi političku poziciju da pošalje sirota čovjeka u ludnicu kako bi pravio vilu onda si u pravu da ja samo takve "normalne" Bošnjake crnim
Kakve ublehe...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#61 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

A gdje ti to vidis na karti Bosnjakistan i jos moderni ?

Providan si, providan.

Znam te Muhika kad si pistolj bio. :lol:
JoseMujica

#62 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

čuj gdje :shock: Neu Markt je glavni grad i kulturni centar ove tisućljetne Gotske države Bošnjakistana :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#63 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

JoseMujica wrote:čuj gdje :shock: Neu Markt je glavni grad i kulturni centar ove tisućljetne Gotske države Bošnjakistana :lol:
Ni sarkazam ti ne pomaze da prikrijes trag. :lol:
bjelave

#64 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by bjelave »

Ta prica da Bosnjakistan pravi Alija, SDA, Ganic itd je nekako outdated. Alija je odavno rahmetli, Ganica takodjer nema na mapi. Dakle, bio bi red da se manute floskula i obratite paznje na cinjenice.
Cinjenica je da Bosnjakistan pravi SDP i Lagumdzija i da je vrlo ozbiljno prionuo da taj posao zavrsi.
JoseMujica

#65 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

pa zar da Slučajni prolaznik slučajno upadne u Bošnjački institut?
cindrlimindrli

#66 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:pa zar da Slučajni prolaznik slučajno upadne u Bošnjački institut?
Pretjerujes, za Bosnjakistan su ipak najzasluzniji Slobo i Franjo, slucajni i neslucajni nisu imali izbora.
JoseMujica

#68 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote:pa zar da Slučajni prolaznik slučajno upadne u Bošnjački institut?
Pretjerujes, za Bosnjakistan su ipak najzasluzniji Slobo i Franjo, slucajni i neslucajni nisu imali izbora.
slažem se osim sa pitanjem izbora....izbor je postojao samo je pogrešno izabrano
cindrlimindrli

#69 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:slažem se osim sa pitanjem izbora....izbor je postojao samo je pogrešno izabrano
Zivo me zanima, sta smo mogli? Dokle smo mogli dobaciti dalje od tog famoznog Bosnjakistana?
JoseMujica

#70 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by JoseMujica »

dokle su dobacile ostale ex-yu republike, čak i neke autonomne pokrajine pojedinih republika.

hebga najlakše je sopstvenu nesposobnost tovariti drugome....time ostaješ vječno nesposoban za bilo šta osim mahalskog laprdanja.

evo tog modela u praksi...šta god Dodik kriv, nemre ovo, podiže tenzije itd. a jel se pita drug Mića što džukele hodaju po Sarajevu, jel se pita drug Mića što nam svako veće zavrću vodu, jel kriv drug Mića što niko nemre Toplane skinut s qorca, jel kriv drug Mića što GRASS propada itd.

Postoji milion stvari koje čovjek uradi sebe radi, a ne čeka amin od nekoga niti čeka šta će reći ili učiniti neko drugi pa da onda radiš stvari za sebe.
cindrlimindrli

#71 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote: evo tog modela u praksi...šta god Dodik kriv, nemre ovo, podiže tenzije itd. a jel se pita drug Mića što džukele hodaju po Sarajevu, jel se pita drug Mića što nam svako veće zavrću vodu, jel kriv drug Mića što niko nemre Toplane skinut s qorca, jel kriv drug Mića što GRASS propada itd.

Postoji milion stvari koje čovjek uradi sebe radi, a ne čeka amin od nekoga niti čeka šta će reći ili učiniti neko drugi pa da onda radiš stvari za sebe.
Sve su to posljedice jednog puno veceg problema. Koliko god mi zatvarali oci pred njim, pousavali sebe ubijedjivati
da ne postoji, jbg, on je tu. Nemas drzavu, imas javasluk i savrsen scenario koji svakom sljamu omogucava da
radi sta hoce.
Platformas

#72 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by Platformas »

To onaj dobri Budimir što non stop nešto pomilovaje, Švicarca čovjek iz tvorza izvuče. Tu je bio dobar za nemalu sumu, može sad i ić il se bori da ostane duže ako Mirsu opet ćape da ga on opet pomiluje. Možda su takav kontrakt zaključili.

Budimir nastavio davati pomilovanja ubicama
It_is_a_Leclerc

#73 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by It_is_a_Leclerc »

Shahab wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
zović wrote:Budimir govori istinu.

Komunisti bivši i sadašnji su krivi za gotovo sve zlo kako u HDZu tako i u SDA-uuuu!Makedonija ima zakon o lustraciji a BIH ili RH ga nemaju, pa zbog toga imamo ovako bezizlaznu situaciju!
Komunisti od zanata su uvijek jedan korak naprijed i dobro poznaju mehanizam vlasti koji im omogućava vladati i manipulirati ljudima.
Nama bi trebalo uvesti Zakon o zabrani djelovanja fašističkih grupacija što bi bio preduslov da se fašistički miševi, kakvi su u HSP-u, ne pojavljuju na političkoj sceni BiH.
:lol: Hvala bogu, nepovratno su prošla vremena kada su totalitarni komunisti imali moć da zakonima i represijom brane slobodu mišljenja i političku interpretaciju volje građana. Rezolucijom Evropskog parlamenta o totalitarnim režimima u istočnoj i srednjoj Evropi jasno je ukazano na totalitarni, nedemokratski i zločinački karakter fašizma ali i KOMUNIZMA. SDP koji je naslijedio imovinu i metodologiju političke akcije komunizma, ima daleko više osnova da temeljem naslijeđa bude predmetom sudske lustracije, nego HSP i pravaši. Da se ne radi ni o kaavoj društveno opasnoj stranci govori i podatak da je predsjednik Budimir dobio poziv za posjetu SAD, zemlji bastionu demokratije, gdje će se sastati sa američkim zvaničnicima i podsekretarom Reekerom. Ti si mentalno zarobljen u nekim prošlim vremenima i očigledno ne shvataš moderno društvo koje se temelji na ekonomskim i političkim slobodama pojedinca. Ti još uvijek vodiš ideološki rat prema principu "Pazi Mirko metak..havala ti Slavko što si mi spasio život". Moderni svijet sa gnušanjem odbacuje komunizam i njegove zločine, a dok si ti bio Titov pionir i kleo se u bratstvo i jedinstvo, ti isti pravaši su se organizirali po slobodnom svijetu, po Njemačkoj i Australiji i SAD i borili se za oslobođenje svoga naroda od srbokomunističkog jarma...Točak povijesti se ne može vratiti unatrag. Budućnost se ne može graditi na recikliranju Brozovog kulta i lažnim predstavljanjem socijalističkog samoupravljanja kao uspješnog ekonomskog modela. To je bila jedna laž i ubleha koja se raspala u krvi i nesreći svih naroda koji su bili zarobljeni u toj tamnici..
U tvom krajnje zanimljivom vrljudanju od Nemila do Nedraga, napravio si jednu fatalnu grešku - pobrkao antifašizam i komunizam.

Titov pionir nisam bio jer sam bio premali za takve rabote, u vrijeme kad se Jugoslavija raspadala. Ali sam antifašist - zadojeni, zakleti, do kraja života. Fašizam je neinteligentna doktrina za idiote, kakvi su svi fašisti. I zauvijek ću govoriti protiv stranaka koje slave i podržavaju Kvaternika, Pavelića, Luburića i društvo koje je, podsjetit ću, desetke hiljada Bošnjaka poslalo pravo u smrt među kojima i jednog od najboljih bošnjačkih književnika 20. vijeka - Ziju Dizdarevića.

Ljudi, ne zaboravite da su ustaše, pod krilaticom - "Muslimani su cvijeće hrvatstva", u jesen 1942. godine zabranili javnu upotrebu riječi "Bosna i Hercegovina".

Toliko !
heckler

#74 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by heckler »

Platformas wrote:To onaj dobri Budimir što non stop nešto pomilovaje, Švicarca čovjek iz tvorza izvuče. Tu je bio dobar za nemalu sumu, može sad i ić il se bori da ostane duže ako Mirsu opet ćape da ga on opet pomiluje. Možda su takav kontrakt zaključili.

Budimir nastavio davati pomilovanja ubicama
I meni se ova pomilovanja gade ali tesko on ista ima sa tim licno. On je samo zadnja instanca koja ovjeri taj proces. Sta mu serviraju on podpise i to je isti ciklus koji se odvija od uspostave instituta pomilovanja. Dok to dodje do Budimira to prodje sve moguce instance i da bilo koja od tih instanci to ne dozvoli nikad papir do njega nebi ni stigao. To je sve dobro ustimani mafijaski sistem gdje je on samo jedan od zupcanika i to cak jedan od najmanje vaznih iako najvidljivijih.
palamuda

#75 Re: Predsjednik Budimir odsudna odbrana od komunističke mafi

Post by palamuda »

Budimira je stvorio ludi naučnik u svojoj mračnoj laboratoriji, jedne mračne, kišne noći i ovaj sad koristi obilato što mu je dato. Predsjednik Federacije je zamišljen kao instanca koja čuva stabilnost vlasti.

Dok se nije pojavio Budimir nismo ni kontali koliko su Bošnjački političari mozgoplitka banda, Hrvati od rata pokupe mjesto ministra finansija i mjesto predsjednika Federacije i drže sve konce u svojim rukama, a banda političara iz Sarajeva se jagmi za ofucano mjesto premijera samo da bi zasjeli na leđa elektroprivredi i bh telecomu da su bliže izvoru.

Mislim da Budimir neće odustati, njegova pozicija je jasna imaš 2/3 smijeni me i zdravo jer predsjednika ne može smijeniti prosta većina i tu se završava sva priča o novoj parlamentarnoj većini ako pričamo o predsjedniku Federacije. Isto tako je premoćan u odnosu na premijera jer mu predsjednik mora aminovati i razrješenje i imenovanje ministra, znači bez njegovog potpisa ništa.

Samo neko ko nema političke mudrosti je mogao dati u ruke ovolike ovlasti minornom političkom subjektu, al već znamo da je u glupostima vrlo teško nadmašiti Lagumdžiju i neka ga ovaj handri nadam se da neće odustati.
Post Reply