Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Area_51 wrote:Ne treba Oslobodjenje nikome da se orkece, nego da bude ono sto je uvijek bilo objektivan i realan list. Nista vise.
jbt, al' si ti realan i objektivan! Znaci kada je "Oslobodjenje" sluzilo kao megafon SDP-u i bagri oko njega - onda je bilo objektivno i realno. A sada to vise nije. Kakva parodija, kakvo licemjerje.
Ko to smat wrote:Oslobodzenje citaju malo pismeniji ljudi dok je Avaz vise za one sto vole crnu hroniku i traceve a i novinari su im malo slabije nauceni od ovih iz oslobodzenja.Zivilo Oslobodzenje .
Ako je tako, ti definitivno nisi medju citateljima Oslobodjenja
SDA ce biti, sve drugo ce proci. Sasvim je ocito da ta stranka uziva ogromnu podrsku u narodu, da joj narod nikada nece okrenuti ledja. Zbog toga pojedini agresivni komunisti vide jedino rijesenje u zabrani rada te stranke. E pa "drugovi", nije vam ovo vise '46 pa da samo zabranom svih ostalih stranaka i ideologija ostanete na vlasti 50 godina. Niko vas nije birao a prvi put kada smo imali demokratsku priliku da vas skinemo sa vlasti - to smo i uradili. Valjda shvataju da je to jedini nacin na koji mogu osvojiti i zadrzati vlast: ukidanjem, zabranjivanjem, progonom, zatvaranjem i ubijanjem onoga ko misli drugacije. Dragi moji "drugovi" - tu ideologiju mozete prosipati samo u Sj. Koreji, na Kubi, donekle mozda u Kini. Ovdje niti mozete niti ce te vise ikada moci.
šta više kad pročitam naglas ko da slušam monolog Ilije Čvorovića..stvarano je ideologija čudo i kako presuje mozak
Pa iz kompletnog komentara se moze vidjeti na sta sam ciljao: ostale stranke, ideologije, totalitariste, domace Crvene Kmere. U tom kontekstu sam i pisao kompletan komentar, drzavu u usta nisam uzeo.
Ovo je zadnji put da objasnjavam poentu tog komentara. U svakom slucaju, prijavio sam ti komentar jer je: 1) off topic, 2) jer se bavi licnoscu a nema nikakvog dodira sa temom.
Kakve frustracije tebe pucaju, to je nevjerovatno.
Osim relativno malog (mladomuslimanskog) jezgra stranke, velika vecina clanova SDA je u dzepu imala partijske knjizice. Nisam imao priliku da upoznam to "jezgro", ali svi ostale koje sam upoznao su bile bivse komunjare - a i predsjednik stranke je u onom sistemu bio sudija. Bezbeli nije bio u partiji.
Imajuci to u vidu, zaista ne kontam odakle tvoji problemi s "komunjarama"... Jer su bivse komunjare i vjecni foteljasi prisutni u svim vecim strankama. Jedina razlika je sto se neki ne stide svoje proslosti, a drugi bi rado zaboravili rakijanje i krmetinu. Ali narod zna
kad bi pojedinci čije sam postove letimično pročitao, svu svoju energiju koju ovdje troše usmjerili u nešto od čega će društvo imati koristi, gdje bi nam kraj bio
znaaam, sad će neki pomisliti kako je ovo njihov društveni doprinos, ali da im odmah kažem da nisu u pravu i da nađu bolji izgovor
da ispoštujem temu...od portala čitam klix, avaz i oslobodjenje pa pokušam naći neku sredinu
a što se papirnatog izdanja tiče, osim što ih ne kupujem već nekoliko godina, smatram da je od svih novina zajedno, veći tiraž prodatih karata (jedna projekcija u najnegledanijemterminu) filma "brodolom u tuti"
-LIBERO- wrote:Smece su i jedni i drugi. Samo sto je jedno smece Fahrino, a drugo Hilmino. I naravno, uz njih idu dvije politicko-interesne grupacije. A onda ide i navijacki raspolozena svjetina, koja onako navijacki, k'o na utakmica, cita jedne ili druge ili koristi "provjerene informacije", iz jednih ili drugih novina, kada zele da ocrne nesto vezano za grupaciju koja njima nije simpaticna.
Ne znam koje je gadnije od ove dvije novinske mutacije.
Bravo buraz mada i ostatak sto pisanih sto internet novina je obicno smece,tj ogromna vecina njih,prvo sto pisu polupismeni kvazi novinari,prepisane vijesti,lazu i obmanjuju narod a sve to jer su ili prorezimski ili pod uticajme neke stranke nema trece...
Alfons Kauders wrote:[
Osim relativno malog (mladomuslimanskog) jezgra stranke, velika vecina clanova SDA je u dzepu imala partijske knjizice. Nisam imao priliku da upoznam to "jezgro", ali svi ostale koje sam upoznao su bile bivse komunjare - a i predsjednik stranke je u onom sistemu bio sudija. Bezbeli nije bio u partiji.
Imajuci to u vidu, zaista ne kontam odakle tvoji problemi s "komunjarama"... Jer su bivse komunjare i vjecni foteljasi prisutni u svim vecim strankama. Jedina razlika je sto se neki ne stide svoje proslosti, a drugi bi rado zaboravili rakijanje i krmetinu. Ali narod zna
Boli to moj Alfons. Ta crvena prošlost toliko boli da je i Deda Mraz otišao u sanke...
Ukoliko promijeni odijelo i obrije se , ko zna....
Koliko mogu da primjetim nije se promjenila politika Oslobođenja već politika SDP-a. SDP je izdao principe koje je ovih 20 godina baštinio i koji su se dobrim dijelom poklapali sa principima Oslobođenja. Za razliku od Avaza, Oslobođenje je stalo u odbranu države od posljednje SDP-SBB veleizdaje i to je ono što ih, trenutno, bitno razlikuje. Ali da ne bude zabune i jedni i drugi su smeće...
Čita li se zaista više nego ranije?! Do kakvog zaključka dođosmo?
Zbog ovog raste broj citalaca . Nisam znao da su se u Oslobodjenju okrenuli pronografiji Ovaj propali bilten propale ideologije moze samo sluziti za ciscenje prozora i pakovanje jaja na trznici