Kad sam ja išao u srednju školu isto se ovako pričalo za profesoricu biologije. Te je zla, te je monstrum, te djeca padaju u nesvijest kod nje na odgovoru, te ispita cijelu knjigu za 2, a neki su išli i dotle da ih namjerno obara jer su Bošnjaci.

I tako ja došao u srednju, i više od straha nego od ljubavi se prihvatim biologije i stanem je redovno učiti. Nisam dao ni da jedna lekcija promakne. Pisao na času, slušao, uključivao se, javljao se.
Došao odgovor, ja se dobrovoljno javim, pet dobijem (I nisam bio jedini), dok su kolege koji su na času zbijali šale na račun profesoričinih termina "pirinač" i "pomoranča" glat dobijali kečeve i vukli se do popravnog.
Dakle, da zaključim - to što u nekom razredu ima samo 5 pozitivnih ocjena znači da je samo 5-ero učenika znalo dovoljno za pozitivnu ocjenu. Ja sam, nakon odlaska na fakultet, daleko zahvalniji profesorici "babarogi" zbog koje sam sate provodio nad knjigom iz biologije, nego profesorima kod kojih sam četiri puta odgovarao istu lekciju za 5, a od čega sad blage veze nemam.