Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
KK Bosna fan
#51 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
http://balkan-sport.net/video-livestrea ... enos-uzivo
link za finale...
link za finale...
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
KK Bosna fan wrote:http://balkan-sport.net/video-livestrea ... enos-uzivo
link za finale...
link baš i nema veze sa temom
-
neno#4
#53 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ljudi, lajkujte stranicu Kosarkaskog saveza..U narednom periodu ce biti toliko nagradnih igara da ce svaki dan nesto biti podijeljeno..Kako sam cuo ocekuju nas bas strasne nagrade...
Pozovite sve svoje prijatelje i predlozite im da postanu fan KS BiH...
https://www.facebook.com/pages/KSBiH/301501366529476
- Logovan
#54 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Što ću ih zvati pa da mi neko od tih što sam pozvao uzme nagradu.neno#4 wrote:Ljudi, lajkujte stranicu Kosarkaskog saveza..U narednom periodu ce biti toliko nagradnih igara da ce svaki dan nesto biti podijeljeno..Kako sam cuo ocekuju nas bas strasne nagrade...
- It_is_a_Leclerc
#55 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
KS BiH je najbolji savez po pitanju internet dostupnosti. Na njihovom YT kanalu možeš pogledati utakmice muške, ženske lige i reprezentacije.
Harun Mahmutović je govorio da uskoro kreće pokretanje ženske reprezentacije, pa nisam siguran dokle smo tu došli.
Harun Mahmutović je govorio da uskoro kreće pokretanje ženske reprezentacije, pa nisam siguran dokle smo tu došli.
-
neno#4
#56 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Bice i zenska reprezentacija uskoro. I to ce da se pokrene, ali nema vise brukanja. Ili ce biti kako treba ili nema nista.
-
Mr. Brightside
- bariton
#58 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ja ću par informacija o centrima, našoj akutnoj boljci i najvećem nedostatku zbog kojeg dosada nikad nismo uspjeli napravit neki bitan rezultat.
dakle....
naši protivnici u grupi ovako stoje sa centrima.
Litvanci su jaki ko zemljine zemlje zemlja jer imaju Motijeunasa (213 cm-Houston Rockets), Lavrinoviča (210 Žalgiris) i Valančiunasa 211 Toronto Raptors)
dakle sve mrcina do mrcine i igraju u jakim klubovima.
Crnogorci imaju Nikolu Vučevića (213 cm - orlando magic), Nikolu Pekovića (211 Minnesota Timberwolves) i Golubovića (212- bešiktaš)......dakle stravično!
Makedonci uz antić peru (210 olympiakos) imaju Samardžiskog (215 crvena zvezda)
uz napomenu da im je playmaker Bo McCalebb iz Fenera.
Srbijanci imaju Muslija (213 Partizan ) i Krstića (214 CSKA)
dakle mnogo su jaki na centarskim pozicijama (imaju još neke centre i krilne centre u pričuvi) kao uostalom i na svim pozicijama.
Latvijci su najtanji u grupi što se centara tiče sa Freimanisom (210 Sutor Basket- Italija).
I na kraju mi.
Sinanović sa 221 cm najvisočiji ali i najneučinkovitiji centar od gore navedenih.
dakle....
Litvanci su jaki ko zemljine zemlje zemlja jer imaju Motijeunasa (213 cm-Houston Rockets), Lavrinoviča (210 Žalgiris) i Valančiunasa 211 Toronto Raptors)
Crnogorci imaju Nikolu Vučevića (213 cm - orlando magic), Nikolu Pekovića (211 Minnesota Timberwolves) i Golubovića (212- bešiktaš)......dakle stravično!
dakle mnogo su jaki na centarskim pozicijama (imaju još neke centre i krilne centre u pričuvi) kao uostalom i na svim pozicijama.
Latvijci su najtanji u grupi što se centara tiče sa Freimanisom (210 Sutor Basket- Italija).
I na kraju mi.
Sinanović sa 221 cm najvisočiji ali i najneučinkovitiji centar od gore navedenih.
-
Bodkin
#59 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
drvo obicno. vise pomaze protivnickom timu. on bi bio dobar 1950 kad nije bilo tv-a i onda kad ne znas nista o protivnicki igracima. tu ovo drvo izadje prije tekme i svi se useru dok on ne zaigra i vide da je panjbariton wrote:ja ću par informacija o centrima, našoj akutnoj boljci i najvećem nedostatku zbog kojeg dosada nikad nismo uspjeli napravit neki bitan rezultat.
dakle....
I na kraju mi.
- hrastov žižak
#60 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
post baritona postavlja dobar problem. kako će se bih suočit sa reketom drugih repki iz grupe koje su u tom segmentu superiornije od nas, ne svih ali ovih što su nam direktni konkurenti. kikan je defanzivna rupa, čovjek koji igra centra na račun visine i šuta s poludistance. to je smiješno i tu smo uvijek donji kad protivnik ima loptu u rukama i odluči spuštat loptu u post. međutim DRVO Sinanović ima dužinu da napravi nešto u odbrani reketa đe smo pušiona. Ima i sezonu iza sebe u ACB ligi i to se treba posmatrat ozbiljno. Jusuf Nurkić ima potencijal da opravda svoje pejgambersko ime , ima luđači talent, fizičku superiornost na čiji račun već stvara ime i more bit odličan treći visoki u rotaciji. Ali sve je to nebitno kad imaš četvorku kao što je Teletović koja dominira u napadu i može anulirati sve te defanzivne slabosti našeg reketa vrhunskim napadom. Meni je veći problem Teletovićeva napadačka konstanta, nego ranjivost u reketu.
-
kakavdanakneiskustvu
#61 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
bariton wrote:ja ću par informacija o centrima, našoj akutnoj boljci i najvećem nedostatku zbog kojeg dosada nikad nismo uspjeli napravit neki bitan rezultat.
dakle....
I na kraju mi.
zar litvanci nemaju i javtokasa i drugog lavrinoviča?
antić baš i nije centar
- hrastov žižak
#62 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
neg šta je? čoik hardkor centar, sam što voli pucat trojkeantić baš i nije centar
-
kakavdanakneiskustvu
#63 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
hrastov žižak wrote:neg šta je? čoik hardkor centar, sam što voli pucat trojkeantić baš i nije centar
ne igra centra ni u klubu ni u reprezentaciji,jedan hines sa 198 čuva protivničke centre,antić u klubu ne igra centra
- bariton
#64 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
U makedonskoj repki Pero Antić je centar.
Centar NBA tipa koji zna pogodit sa distance pa i trojku plus izuzetan odskok kojim nadoknađuje bar 2 ili 3 cm u visini.
Naši Kikanović i Bavčić imaju potrebnu visinu ali evo za ovih skoro deset godina koliko igraju u reprezentaciji očito je da ne mogu odgovoriti zahtjevima koji se traže od jednog centra na europskom nivou igranja a to je skok na prvu i kupljenje lopti kako ispod svog tako i ispod protivničkog koša kada šuteri promaše.
Kikanović ponekad (urijetko) uhvati loptu koja je već drugi ili treći put izmakla protivničkom centru.
nedostatak centra za sobom povlači još jedan ogroman problem.
to je manjak sampopouzdanja šutera (đedovića, amerikanca i teletovića) jer znaju da ako promaše, lopta će neminovno (85%) završiti u rukama protivnika.
dok recimo Teodosić ima pravo i na pogrešku i opušteniji je razmišljajući u stili ''boli me kurac ako promašim Krstić će pokupit loptu''...
uglavnom ....bez dva dobra, al vrlo dobra centra (jer će samo jednog protivnici ubit' kao glavu tima) nema nama na zelenu košarkašku granu a vrijeme će pokazati.
Centar NBA tipa koji zna pogodit sa distance pa i trojku plus izuzetan odskok kojim nadoknađuje bar 2 ili 3 cm u visini.
Naši Kikanović i Bavčić imaju potrebnu visinu ali evo za ovih skoro deset godina koliko igraju u reprezentaciji očito je da ne mogu odgovoriti zahtjevima koji se traže od jednog centra na europskom nivou igranja a to je skok na prvu i kupljenje lopti kako ispod svog tako i ispod protivničkog koša kada šuteri promaše.
Kikanović ponekad (urijetko) uhvati loptu koja je već drugi ili treći put izmakla protivničkom centru.
to je manjak sampopouzdanja šutera (đedovića, amerikanca i teletovića) jer znaju da ako promaše, lopta će neminovno (85%) završiti u rukama protivnika.
dok recimo Teodosić ima pravo i na pogrešku i opušteniji je razmišljajući u stili ''boli me kurac ako promašim Krstić će pokupit loptu''...
uglavnom ....bez dva dobra, al vrlo dobra centra (jer će samo jednog protivnici ubit' kao glavu tima) nema nama na zelenu košarkašku granu a vrijeme će pokazati.
-
kakavdanakneiskustvu
#65 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
bariton wrote:U makedonskoj repki Pero Antić je centar.
antić bi po visini i masi trebao biti centar,ali on to iz nekog razloga vrlo rijetko igra,i u odbrani i u naoadu,i u klubu i u repci,sjećam se da je čekovski sa 202 cm na prošlom eurobasketu čuvao protivničke centre a antić 4 u slučajevima kad su obojica bili u igri,iz nekog razloga i u klubu on i npr. printezis nisu nikada zajedno u igri,meni nejasno zašto je to tako,antić bi valjda mogao čuvati centre ali eto njih dvojica se mijenjaju na 4
-
kakavdanakneiskustvu
#66 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
http://www.sport.ba/kosarka/ne-cudite-s ... -iz-ex-yu/
niđe veze,prije će biti da ni jedna ex yu država neće osvojiti medalju
niđe veze,prije će biti da ni jedna ex yu država neće osvojiti medalju
-
Mr. Brightside
#67 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
šta druge ekipe imaju osim centarskih grmalja 
- hodža
#68 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Francuzi će da pometu sve redom
Kako reče Aco, Parker je okupio bruku igrača iz NBA i svi dolaze u Sloveniju
-
kakavdanakneiskustvu
#69 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Mr. Brightside wrote:šta druge ekipe imaju osim centarskih grmalja
igrače slične kvalitete kao što su naši
-
kakavdanakneiskustvu
#70 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
hodža wrote:Francuzi će da pometu sve redom![]()
strašan sastav mogu okupiti,strašan
-
kakavdanakneiskustvu
#71 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
http://www.kosarka24.com/vesti/ostalo/r ... slovenijiq
Divac: "Crna Gora favorit u Sloveniji"
Legenda jugoslovenske i svetske košarke Vlade Divac u izjavi za agenciju "Anadolija" istakao je selekciju Crne gore kao favorita na predstojećem Evropskom šampionatu koji će se održati u Sloveniji.
Bivši centar Sakramento Kingsa je naglasio da ekipa Luke Pavićevića najkompletniji tim na takmičenju:
Uvek je teško predvideti ko bi mogao postati novi prvak Evrope. Međutim, kao favorita izdvojio bih Crnu Goru, zato što će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji imati najkompletniju reprezentaciju.
Crna Gora će se naći u grupi sa još tri reprezentacije sa ovih prostora, Bosnom i Hercegovinom, Ssrbijom i Makedonijom. Od ostalih ekipa bivše SFRJ pored Slovenije nastupiće i Hrvatska koja od raspada velike države nema značajniji rezultat na velikim takmičenjima:
Na ovim prostorima uvek se igrala kvalitetna košarka. Mislim da timovi sa naših prostora mogu daleko da doguraju i ne bi me začudilo da sve tri medalje odu baš ovim reprezentacijama.
Takođe, Divac je pohvalio i centarski tandem Crne Gore koji bi trebao da bude najjača karika tima u Sloveniji jer je imao odličnu sezonu u NBA ligi:
Nažalost nemamo mnogo igrača u NBA, kao što je to slučaj bio ranije. Bez obzira, mogu da kažem da u narednoj sezoni najviše očekujem od Nikole Pekovića i Nikole Vučevića.
divac baš nekad priča gluposti
Divac: "Crna Gora favorit u Sloveniji"
Legenda jugoslovenske i svetske košarke Vlade Divac u izjavi za agenciju "Anadolija" istakao je selekciju Crne gore kao favorita na predstojećem Evropskom šampionatu koji će se održati u Sloveniji.
Bivši centar Sakramento Kingsa je naglasio da ekipa Luke Pavićevića najkompletniji tim na takmičenju:
Uvek je teško predvideti ko bi mogao postati novi prvak Evrope. Međutim, kao favorita izdvojio bih Crnu Goru, zato što će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji imati najkompletniju reprezentaciju.
Crna Gora će se naći u grupi sa još tri reprezentacije sa ovih prostora, Bosnom i Hercegovinom, Ssrbijom i Makedonijom. Od ostalih ekipa bivše SFRJ pored Slovenije nastupiće i Hrvatska koja od raspada velike države nema značajniji rezultat na velikim takmičenjima:
Na ovim prostorima uvek se igrala kvalitetna košarka. Mislim da timovi sa naših prostora mogu daleko da doguraju i ne bi me začudilo da sve tri medalje odu baš ovim reprezentacijama.
Takođe, Divac je pohvalio i centarski tandem Crne Gore koji bi trebao da bude najjača karika tima u Sloveniji jer je imao odličnu sezonu u NBA ligi:
Nažalost nemamo mnogo igrača u NBA, kao što je to slučaj bio ranije. Bez obzira, mogu da kažem da u narednoj sezoni najviše očekujem od Nikole Pekovića i Nikole Vučevića.
divac baš nekad priča gluposti
- Comrad
#72 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kakva crna Crna gora moj Divac.
Objektivno, sve nase komsije zajedno sa nama nemaju nikakve sanse za medalju. Nikad losiji nisu bili. Mi opet odavno nismo imali ovako fino poslozeno repku, ali ne znam da li je to dovoljno za tako velike domete. Mada ocekujem lagan prolazak u drugi krug, sve ostalo bi bilo za mene veliko razocarenje. Ali eto ako se zaholcamo, ko zna...

Objektivno, sve nase komsije zajedno sa nama nemaju nikakve sanse za medalju. Nikad losiji nisu bili. Mi opet odavno nismo imali ovako fino poslozeno repku, ali ne znam da li je to dovoljno za tako velike domete. Mada ocekujem lagan prolazak u drugi krug, sve ostalo bi bilo za mene veliko razocarenje. Ali eto ako se zaholcamo, ko zna...
- hrastov žižak
#73 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
dovoljno je da jedna od trojke (španija, francuska, rusija) kiksa i eto šanse za neku južnoslavensku repku da se uvali, klepi medalju. dakle, to nikakve šanse je tipično pretjerivanje. Još se radi o takmičenju koje nečiju lošu noć može pretvorit u noćnu moru, a izbacit nominalnog autsajdera u prvi plan. pa najsvježiji primjer je makedonija. a i divčeva izjava je samo suprotnost tako radikalnih i besmislenih izjava. čuj crna gora favoritObjektivno, sve nase komsije zajedno sa nama nemaju nikakve sanse za medalju.
-
kakavdanakneiskustvu
#74 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kiks ove tri ekipe mogu iskoristiti i neke druge repke,ne samo ex yu,npr. grčka,litva,italija možda i turska
- hrastov žižak
#75 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
naravno, grčka je možda čak i među favoritima. samo sam želio reći da u ovakom sistemu takmičenja šanse za drugostepene repke po kvalitetu itekako postoje, a ove eks-ju repke su, čini mi se, sve u tom rangu.kakavdanakneiskustvu wrote:kiks ove tri ekipe mogu iskoristiti i neke druge repke,ne samo ex yu,npr. grčka,litva,italija možda i turska