Sve se vraca sve se placa...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
FreakyStyley
#51 Re: Sve se vraca sve se placa...
Naravno da se ne vraca i naravno da je sujevjerje. Mada, svijet bi bio puno pravednije mjesto da je tako, ali nije. Dobro se jedino moze vratiti ako to ucinis isto takvoj osobi, koja to zna cijeniti, ali to je skroz druga tema.
- lajlalo
#52 Re: Sve se vraca sve se placa...
Pa i nije baš poenta činjenja dobra,da očekujemo da nam se to dobro vrati time što će nam Bog ostvariti sve ono što mi i sami želimo.Nekad je i sama činjenica da ste zdravi ( obzirom na toliko bolesnih ljudi) dovoljan povrat onoga što dajete.
- hanny12
#53 Re: Sve se vraca sve se placa...
mozda nisi platioburekdzijabezmesa wrote:ovo nije istina, ja sam ima par godina zenu istjerao, i jos se nije vratila
- cls
#54 Re: Sve se vraca sve se placa...
Činim dobro zato što sam takav bez očekivanja da mi se to vrati, jednostavno ja se bolje osjećam.
-
caco372
#55 Re: Sve se vraca sve se placa...
Tačno sve se dešava s razlogom,činiš dobro,bez interesa,pomažeš,daješ sebe emotivno,ponekad više od onog što možeš i...
dobiješ razočarenje,dobiješ sve kontra još te blati,ponižava,ogovora,laže,spletke pravi samo da se opere u svojim a i u očima drugih ali...prvi rezultati su evidentni sve joj se počelo vraćati ....prije toga me znala upitati da li si ti meni nagrada ili kazna?
odgovorih :zavisi iz koje perspektive gledaš,ako je sve onako kako kažeš i šta osjećaš prema meni onda sam ti nagrada
ali ako ne budeš znala to cijeniti i poštovati možda ti i budem kazna kad me više ne bude tu s tobom,jer će ti se pokazati kako je u jednoj a kako će ti biti u drugoj varijanti.i tako i bi.ali to je već sve prošlo vrijeme za mene.znam samo da se isplati u životu biti istrajan u svojim poštenim namjerama: znači samo istina,vjera,ljubav i rad će dati rezultat.a sve što je suprotno pretvori se vrlo brzo u prah:laž,nevjera,mržnja(zavist) i nerad(pasivnost,kukanje,lijenost).
p.s.
zaboravih napisati da se ipak dobro dobrim vraća.....
dobiješ razočarenje,dobiješ sve kontra još te blati,ponižava,ogovora,laže,spletke pravi samo da se opere u svojim a i u očima drugih ali...prvi rezultati su evidentni sve joj se počelo vraćati ....prije toga me znala upitati da li si ti meni nagrada ili kazna?
odgovorih :zavisi iz koje perspektive gledaš,ako je sve onako kako kažeš i šta osjećaš prema meni onda sam ti nagrada
ali ako ne budeš znala to cijeniti i poštovati možda ti i budem kazna kad me više ne bude tu s tobom,jer će ti se pokazati kako je u jednoj a kako će ti biti u drugoj varijanti.i tako i bi.ali to je već sve prošlo vrijeme za mene.znam samo da se isplati u životu biti istrajan u svojim poštenim namjerama: znači samo istina,vjera,ljubav i rad će dati rezultat.a sve što je suprotno pretvori se vrlo brzo u prah:laž,nevjera,mržnja(zavist) i nerad(pasivnost,kukanje,lijenost).
p.s.
zaboravih napisati da se ipak dobro dobrim vraća.....
- hanny12
#56 Re: Sve se vraca sve se placa...
sve se vraca kako dobro tako i zlo koje ucinite
- Joker88
#57 Re: Sve se vraca sve se placa...
I meni se ovo desava.Nisrin wrote: Ja se trudim ciniti sto vise dobrih djela, sto manje grijesiti, jezik je nekad najgori-tacno, ali ne vidim da mi se nesto posebno dobro vraca, obicno kad ucinim dobru stvar meni se desi neka losa, ne znam zasto je tako, mozda losa karma ili nesto drugo
Inace vjerujem da se sve vraca u zivotu. Dosad su mi se vracale lose stvari koje sam uradila, vrijeme je za te bolje
- eluna
#58 Re: Sve se vraca sve se placa...
vjerovatno zato što nam je bog, ako već postoji, dao mozak i razum da ih koristimo, pa da se svako za sebe pobrine .....ako ne vodiš računa o sebi i svojoj porodici, ako više daješ drugima nauštrb svoje djece, zašto bi ti bog (recimo) pomagao??Nisrin wrote:Optuzite i mene da sam materijalista ali ni meni nije jasno zasto neko ko je dobar, pomaze drugima, zivopt posveti da cini dobra djela dodje u situaciju da nema nista, da nema sta jesti ni piti sto je egzistencijalna potreba?!
Ako neko misli da mu je dovoljna sreca koju osjeca kad nekome pomogne, eh tu se vara, ne zivi se od duhovne ljubavi, barem ja tako gledam, zivi se od ZDRAVLJA, NOVACA, PORODICE I PRIJATELJA!
Ja se trudim ciniti sto vise dobrih djela, sto manje grijesiti, jezik je nekad najgori-tacno, ali ne vidim da mi se nesto posebno dobro vraca, obicno kad ucinim dobru stvar meni se desi neka losa, ne znam zasto je tako, mozda losa karma ili nesto drugo, ali na kraju se pomirim sa svim jer znam da je sve Allahova volja i u hadisima je spomenuto ono sto dovimo.zelimo, bit ce ispunjeno ili na ovom svijetu ili na sljedecem svijetu-ahiretu ili ce se desiti nesto drugo sto Allah zeli za nas...to je kad posmatramo sa vjerske strane!
To automatski znaci da ako cinim dobra ili losa djela ne mora znaciti da me ne neko dobro/zlo sustici na ovom svijetu!
- WildRedRose
#59 Re: Sve se vraca sve se placa...
Nekima se vrati, a nekima ne.. bar u ovom zivotu. I to je tako ...
- BarbaDue
#60 Re: Sve se vraca sve se placa...
ovo definitivno ima smisla...
kad tad u zivotu bit ces dolje pa gore il' obrnuto...samo je pitanje vremena
kad tad u zivotu bit ces dolje pa gore il' obrnuto...samo je pitanje vremena
-
Klitemnestraaa
#61 Re: Sve se vraca sve se placa...
Dijete ako se mrtvo rodilo ne snosi ono bol, nego roditelji, dakle to je kazna roditeljima, a ne njemu samom.JThomas wrote:pa šta će se i vraćati, normalno da se ne vraća, to je gore sujevjerje od crne mačke. svijet je nepravedan, šta je skrivilo dijete koje se mrtvo rodi?
Svijet je pravedan, samo ljudi nisu. Ima nešto što se zove savjest, e po meni to je najgora kazna svakom čovjeku.
- eluna
#62 Re: Sve se vraca sve se placa...
eeeeeeeee, kolika sam puta požalila što nisam kučka u pravom smislu te riječi pa da mogu da načepim ovako ponekoga ali ono baš da načepim momački ........ali ne mogu pa et'Klitemnestraaa wrote:Dijete ako se mrtvo rodilo ne snosi ono bol, nego roditelji, dakle to je kazna roditeljima, a ne njemu samom.JThomas wrote:pa šta će se i vraćati, normalno da se ne vraća, to je gore sujevjerje od crne mačke. svijet je nepravedan, šta je skrivilo dijete koje se mrtvo rodi?
Svijet je pravedan, samo ljudi nisu. Ima nešto što se zove savjest, e po meni to je najgora kazna svakom čovjeku.
kažu doduše ljudi o ono "ne diraj *ovno, kad ga diraš više smrdi"
- ho oponopono
#63 Re: Sve se vraca sve se placa...
...a šta sa onima bez savjesti, boli njih dupe za svime!
...eee Gospode, samo malo prerasporedi to vraćanje-plaćanje...za života ako može i striktno dotičnoj personi a ne njegovim potomcima!
Hvala!
...eee Gospode, samo malo prerasporedi to vraćanje-plaćanje...za života ako može i striktno dotičnoj personi a ne njegovim potomcima!
Hvala!
- JThomas
#64 Re: Sve se vraca sve se placa...
a šta je skrivilo dijete od pet godina koje oboli od neizlječive bolesti? uvrnulo uho plišanom međedu?Klitemnestraaa wrote:Dijete ako se mrtvo rodilo ne snosi ono bol, nego roditelji, dakle to je kazna roditeljima, a ne njemu samom.JThomas wrote:pa šta će se i vraćati, normalno da se ne vraća, to je gore sujevjerje od crne mačke. svijet je nepravedan, šta je skrivilo dijete koje se mrtvo rodi?
šta je skrivilo pola svijeta i 90% crne afrike i južne azije pa je gladno? oni su skrivili, a amerikanci, nijemci, japanci su bili dobri pa su u većini siti?
- denimb
#65 Re: Sve se vraca sve se placa...
Suplja na kvadrat, ovakve poslovice i poskocice su izmisljali kmetovi da nađu utjehu za sve sto im se desava u njihovim jadnim zivotima...samo sto poslije toliko godina i stoljeca prenosenja ove mudrosti s koljena na koljeno to ispadose duhovno duboke fraze.
Dovoljno je da se izađes među svijet i okrenes se oko sebe pa da shvatis kolike su ovo nebuloze.
Mozda se u nekom iducem zivotu vraca, ali u ovom sigurno ne...
Dovoljno je da se izađes među svijet i okrenes se oko sebe pa da shvatis kolike su ovo nebuloze.
Mozda se u nekom iducem zivotu vraca, ali u ovom sigurno ne...
-
Bodkin
#66 Re: Sve se vraca sve se placa...
Kao i masa ostalog sluzi za opravdanje za nesto sto nam se desi ili ne desi kao i za racionalizaciju nekih donesenih odluka 
-
pakica_
#67 Re: Sve se vraca sve se placa...
ubleha!
al' je ona: sto si finiji, to si jeftiniji 100% istina..
budi fin, al' znaj prema kome i sve ce bit' ok.. znam toliko supaka sto ih zivot mazi, ta je to šou, pa kako onda da vjerujem da im se supkovanje vraca supkovanjem.. doduse, mozda na drugom svijetu
al' je ona: sto si finiji, to si jeftiniji 100% istina..
budi fin, al' znaj prema kome i sve ce bit' ok.. znam toliko supaka sto ih zivot mazi, ta je to šou, pa kako onda da vjerujem da im se supkovanje vraca supkovanjem.. doduse, mozda na drugom svijetu
- Goldenhand
#68 Re: Sve se vraca sve se placa...
Iskustvo mi govori da se sve vraća
Jednom mi jedna nudila sex i ja odbio,sad se ja svakoj nudim i sve odbijaju
Jednom mi jedna nudila sex i ja odbio,sad se ja svakoj nudim i sve odbijaju
- dust in the wind
#69 Re: Sve se vraca sve se placa...
hehhe....ima interesantnih odgovora... bilo bi dobro da postoji karma. i da se vrati uhljupima, lopinama, izdajnicima...ali vratit ce se, ali klinac....
-
Klitemnestraaa
#70 Re: Sve se vraca sve se placa...
Ako su siti ne znači da su sretni. Baš obrnuto, čovjek što više ima, više želi i uvijek je nesretan.JThomas wrote:a šta je skrivilo dijete od pet godina koje oboli od neizlječive bolesti? uvrnulo uho plišanom međedu?Klitemnestraaa wrote:Dijete ako se mrtvo rodilo ne snosi ono bol, nego roditelji, dakle to je kazna roditeljima, a ne njemu samom.JThomas wrote:pa šta će se i vraćati, normalno da se ne vraća, to je gore sujevjerje od crne mačke. svijet je nepravedan, šta je skrivilo dijete koje se mrtvo rodi?
šta je skrivilo pola svijeta i 90% crne afrike i južne azije pa je gladno? oni su skrivili, a amerikanci, nijemci, japanci su bili dobri pa su u većini siti?
- insomnia78
#71 Re: Sve se vraca sve se placa...
Wow, kako dubokoumno.
Znaci za predpostaviti je da su ovi u AfriKi sretniji jer nemaju nista.
Jos jedna ubleha izmisljena da malo olaksa sirotinji je: "nije sreca para puna vreca"
s' moje sokoćalo
Jos jedna ubleha izmisljena da malo olaksa sirotinji je: "nije sreca para puna vreca"
s' moje sokoćalo
- Šveđanin
#72 Re: Sve se vraca sve se placa...
+1 to je to.insomnia78 wrote:Wow, kako dubokoumno.
s' moje sokoćalo
-
zippoo87
#73 Re: Sve se vraca sve se placa...
u mom slucaju izreka pije vode a i znam ljudi koji su radili lose stvari pa im se to vratilo a znam i koji su radili dobre 
- JThomas
#74 Re: Sve se vraca sve se placa...
al' ako si gladan i ako ti je dijete gladno vrlo teško možeš biti sretan.Klitemnestraaa wrote: Ako su siti ne znači da su sretni. Baš obrnuto, čovjek što više ima, više želi i uvijek je nesretan.
e šta su skrivili, koga su nagazili toliki milioni u nigeru, etiopiji, burkini faso, bangladešu, laosu...?
-
Great Cornholio
#75 Re: Sve se vraca sve se placa...
Da, ako si gladan i ako ti je dijete gladno ne možeš biti srećan.JThomas wrote:al' ako si gladan i ako ti je dijete gladno vrlo teško možeš biti sretan.Klitemnestraaa wrote: Ako su siti ne znači da su sretni. Baš obrnuto, čovjek što više ima, više želi i uvijek je nesretan.
e šta su skrivili, koga su nagazili toliki milioni u nigeru, etiopiji, burkini faso, bangladešu, laosu...?
Istina je ovo što neko pametan reče " Nije glad u svijetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate...."
Ali istina su i Isusove riječi " Čovjek ne živi samo o kruhu, nego o svakoj riječi, što dolazi iz usta Božjih."