Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CaneBos wrote:Je li iko primjetio ili sam to samo ja, da McDonalds naplacuje po 0.50KM svaku minijaturnu kesicu kecapa ili majoneze koju uzmete extra kad narucujute??!!
I o kakvom McDonaldsu pricamo onda?? to je valjda posebno krojeni McDonalds za BiH gradjane! wtf!
U inostranstvu se negdje naplaćuje, negdje ne.
Ja to iskustvo nemam, a dosta sam proputovala
Gdje su kecap vani naplatili u McD., u kojoj zemlji?
CaneBos wrote:Je li iko primjetio ili sam to samo ja, da McDonalds naplacuje po 0.50KM svaku minijaturnu kesicu kecapa ili majoneze koju uzmete extra kad narucujute??!!
I o kakvom McDonaldsu pricamo onda?? to je valjda posebno krojeni McDonalds za BiH gradjane! wtf!
U inostranstvu se negdje naplaćuje, negdje ne.
Ja to iskustvo nemam, a dosta sam proputovala
Gdje su kecap vani naplatili u McD., u kojoj zemlji?
U Honk Kongu su meni naplatili i isto tako su mi naplatili u Bangkoku....
Naplacivali su mi to u austriji, hrvatskoj, francuskoj i sloveniji. Gdje god sam jeo. Samo cini mi se da je jeftinije, oko 10 centi. Je li ko primjetio da su digli cijene artikala? Zbog tog dizanja od 10-20 feninga od mene im nema para vise.
Sto se restorana tice meni je ubjedljivo najbolji Imidž (nije Image ) u Semizovcu. Hrana im je zaista fenomenalna i nijednom nisam izasao, a da nisam bio prezadovoljan. Cijene su sasvim normalne, usluga odlicna (konobari su isti godinama, i to nesto govori), fin ambijent, a i ljeti je vani isto super. Indijski Taj Mahal je isto odlican. Prijatno me iznenadio restoran Regina u Kranjcevicevoj, odlicna hrana, simpa ambijent. Nije los ni Il Cuore na Grbavici (bio na ekuponu). Vapiano se ubezobrazio s cijenama, jer su one prvobitne bile po meni neki maximum, kasnije povecanje me otjeralo otamo iz principa. Hrana i ambijent jesu odlicni, ali ne volim da me neko pravi budalom. Vrlo je simpatican Mala Kuhinja (iza Muzicke skole), koncept je cool, hrana odlicna. Jedino je potrebna rezervacije jer oni kuhaju ono sto nabave taj dan, i ne rade do kasno u noc.
Vidim evo dosta preporuka za "Hot Wok". Je li pogodan za večeru udvoje u nekoj intimnijoj atmosferi? Samo sam viđao nekakve zabrađene likove u kožnjacima.
Zux wrote:Sto se restorana tice meni je ubjedljivo najbolji Imidž (nije Image ) u Semizovcu. Hrana im je zaista fenomenalna i nijednom nisam izasao, a da nisam bio prezadovoljan. Cijene su sasvim normalne, usluga odlicna (konobari su isti godinama, i to nesto govori), fin ambijent, a i ljeti je vani isto super. Indijski Taj Mahal je isto odlican. Prijatno me iznenadio restoran Regina u Kranjcevicevoj, odlicna hrana, simpa ambijent. Nije los ni Il Cuore na Grbavici (bio na ekuponu). Vapiano se ubezobrazio s cijenama, jer su one prvobitne bile po meni neki maximum, kasnije povecanje me otjeralo otamo iz principa. Hrana i ambijent jesu odlicni, ali ne volim da me neko pravi budalom. Vrlo je simpatican Mala Kuhinja (iza Muzicke skole), koncept je cool, hrana odlicna. Jedino je potrebna rezervacije jer oni kuhaju ono sto nabave taj dan, i ne rade do kasno u noc.
Mala kuhinja zatvorena vec jedno 2 god. A bila je bas sjajna hrana
Jel mislimo na istu, prema muzickoj, tj prema higijeni ona ulicica?
Znam lika koji je to drzao, otisao valjda vani negdje. Mozda je neko preuzeo kasnije, ali onda nije to to
blugirl wrote:Jel mislimo na istu, prema muzickoj, tj prema higijeni ona ulicica?
Znam lika koji je to drzao, otisao valjda vani negdje. Mozda je neko preuzeo kasnije, ali onda nije to to
Onaj lik koji je prvobitno drzao je otisao iz BiH, a Malu kuhinju je preuzeo onaj drugi kuhar sto je tamo radio
Eborg wrote:Vidim evo dosta preporuka za "Hot Wok". Je li pogodan za večeru udvoje u nekoj intimnijoj atmosferi? Samo sam viđao nekakve zabrađene likove u kožnjacima.
Ja sam bila davno, i jedino mi se nije svidjelo sto je kuhinja otvorena, pa se siri miris zagrijanog ulja tu gdje gosti sjede. Klopa solidna, ko je navikao na takve ukuse.
Ipak bih radije preporucila Taj Mahal - indijski na Malti. Peppers isto tako ( super biftek ). U novije vrijeme Zacin se istice.
Od mene pitanje: je li jos uvijek radi Sushi San iza trznice Markale, i vasa iskustva ?
Kakva je atmosfera u "Taj Mahalu"? Volim njihovu hranu, moglo bi se isprobati.
Bio jednom u "Sushi Sanu", dobar sushi i tu idu sve pohvale ali je prostor jako mali. Ima samo mali šank za kojim može sjediti 3-4 osobe pa bih preporučio rezervaciju sa svaki slučaj. Ne znam rade li još uvijek. Čuo sam i da "Karuzo" na Markalama ima sushi.
Eborg wrote:Kakva je atmosfera u "Taj Mahalu"? Volim njihovu hranu, moglo bi se isprobati.
Bio jednom u "Sushi Sanu", dobar sushi i tu idu sve pohvale ali je prostor jako mali. Ima samo mali šank za kojim može sjediti 3-4 osobe pa bih preporučio rezervaciju sa svaki slučaj. Ne znam rade li još uvijek. Čuo sam i da "Karuzo" na Markalama ima sushi.
BTW, kakav je "Caballero" na Džidžikovcu?
Taj Mahal je jako mali prostorno, uredjenje nista posebno, ali je osoblje jako ljubazno i klopa je extra, bar meni koja volim ljuto i zacinjeno. Dok sam ja isla uvijek je bilo puno stranaca, pa je bolje rezervisati.
Za Caballero sam cula da je dobar dernek navece, a za klopu ne znam.
Pomenut je Peppers i to nekoliko puta u pozitivnom smislu. Pošto sam obišao većinu restorana koji se smatraju dobrim u Sa a zadesih se na Grbavici, probao sam hajd da vidim i taj Peppers kad ga toliko hvale. Razočaravajuće. Rolovana teletina, punjena sirom i šunkom (nešto kao Karađorđeva šnicla ili Zagrebački odrezak) čini mi se, nedovoljno pečena i žilava, to punjenje skoro pa nepostojeće. Riblja plata nije bila loša, šanpjer dobar. Prilozi nisu uključeni u cijenu i ne podrazumjevaju se. Pomfrit, ne mogu dati ruku u vatru ali sa 90 % sigurnošću bih rekao da je bio onaj kupovni, zamrznuti. Prilog uz ribu, spanak, ili je bio nedovoljno kuhan ili izrezan ne znam ali jedva jestiv mogao bi se čovjek udaviti od vlakana. Supa od paradajza nije loša ali je količina apsolutno nedovoljna, popunila je samo dno tanjira, od dvije poslužene porcije mogla se napraviti jedna normalna. Cijene, oba glavna jela su bila iznad 20 KM i to bez priloga, kako rekoh. Ukupno pomenuto uz dva mala soka oko 75 KM. Atmosfera unutra je dosta mračna jedva vidiš šta ti je na tanjiru. Uposleni su razgovarali međusobno poprilično glasno, ne obraćajući puno pažnju na to da ih gosti čuju. Olakšavajuća okolnost, to je bilo večer uoči nove godine, bili smo (ja i cura) jedini u restoranu.
Što se tiče ostalih, u Felliniju su (prije par godina doduše poslužili file orade u kojiem je bilo podosta kostiju i to polomljenih (bolje da su je poslužili cijelu). Vinoteka je OK ali ništa više od toga. Tavola je dobra što se tiče paste imaju i fenomenalnu supu-Minestrone, ali cijena flaširane vode je čisti bezobrazluk. Inat kuća, bio jednom i nikad više sve je nejestivo, u drvenim rezbarijama na stolovima ima prašine itd itd.
Ukratko, zasad u Sa i pored intenzivne potrage što se tiče restorana, mogu samo reći vrlo, vrlo osrednje. Najbolji omjer kvaliteta za cijenu i dalje je na strani bureka i ćevapa.