Sarajevski Univerzitet je osporio doktorsku disertaciju Fatmiru Alispahicu zbog govora mrznje izrazene u njegovim djelima.It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ko je Boki ?!japin_mutapi wrote:isto tako ni boki nije sveta krava da se ne smije kritikovati i komentarisati
u demokratiji i vjernici imaju pravo da govore vjerovali ili ne
i zašto vama poštovaocima lika i djela dotičnog gospodina smeta svaka kritika i ukazivanje na njegovu mržnju i netolerancijuAli - generalno se slažemo. I vjernici i oni koji se drugačije deklarišu imaju pravo na slobodu govora, slobodu crtanja, slobodu javnog nastupa, slobodu javne kritike. (Ne uključuje paljenje zastava, ambasada, ubistva ambasadora, provokativne video snimke, itd. itd.).
Znaš kako kaže Voltaire- "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste rekli, ali ću do smrti braniti pravo da ih javno izgovarate".
I znas sta, od rata i genocida na ovamo najmanje sto mi treba je da mi palamudi neko sa strane o mojoj vjeri. Ako mi ne ismijavamo tudje vjerske vrijednosti, valjda imamo pravo traziti isti odnos i naspram nas. Ili i ti kontas da se nas moze bez pardona iz Beograda i Zagreba, a mi, kao, necemo skontati?
Ako Boris nema muda cestitati Bajram Bosnjacima - muslimanima ne treba ih ni ismijavati kroz vjeru. Glave su ovdje padale rade ocuvanja islama.