Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mrAdil

#51 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

It_is_a_Leclerc wrote:
japin_mutapi wrote:isto tako ni boki nije sveta krava da se ne smije kritikovati i komentarisati
u demokratiji i vjernici imaju pravo da govore vjerovali ili ne

i zašto vama poštovaocima lika i djela dotičnog gospodina smeta svaka kritika i ukazivanje na njegovu mržnju i netoleranciju
Ne znam ko je Boki ?! :D Ali - generalno se slažemo. I vjernici i oni koji se drugačije deklarišu imaju pravo na slobodu govora, slobodu crtanja, slobodu javnog nastupa, slobodu javne kritike. (Ne uključuje paljenje zastava, ambasada, ubistva ambasadora, provokativne video snimke, itd. itd.).

Znaš kako kaže Voltaire- "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste rekli, ali ću do smrti braniti pravo da ih javno izgovarate".
Sarajevski Univerzitet je osporio doktorsku disertaciju Fatmiru Alispahicu zbog govora mrznje izrazene u njegovim djelima.

I znas sta, od rata i genocida na ovamo najmanje sto mi treba je da mi palamudi neko sa strane o mojoj vjeri. Ako mi ne ismijavamo tudje vjerske vrijednosti, valjda imamo pravo traziti isti odnos i naspram nas. Ili i ti kontas da se nas moze bez pardona iz Beograda i Zagreba, a mi, kao, necemo skontati?

Ako Boris nema muda cestitati Bajram Bosnjacima - muslimanima ne treba ih ni ismijavati kroz vjeru. Glave su ovdje padale rade ocuvanja islama.
Bodkin

#52 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
a ovo?
Šta to? To je parodija u njegovom stilu. Sloboda izražavanja. :mrgreen:

Izdata fetva da se Boki umlati?
definicija dvostrukih standarda :wink:
buzzer

#53 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by buzzer »

primjetih pred bajram izvjesnu javnu disharmoniju u pogledu datuma obiljezavanja. eh, sad, ako je njegova svetost, uzurpator stana rate dugonjica, politicki reketas, zastitnik pedofila, posjetilac najveceg bosnjackog stratista u bmwx5 ... ... ..., dakle, ako je ceric bio poslovicno bezgresan, kako je uopste moglo doci do te zbunjoze? nije li mogao navrijeme dohaberiti puku kad je bajram, da narod ne pada u neizvjesnost dezorjentacije. :roll:

molim, ustvari zahtjevam, ne vrijedjajte mi borisa. palim, zarim, rugam se... :x :D :x
mrAdil

#54 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

Lud i ponosan wrote:
mrAdil wrote:
Lud i ponosan wrote:Mnogo su iritantne ove galamdzije koje se svako malo pozivaju na blasfemiju... I to u pravilu samo kad se njih tice, a ostale slucajeve ne primjecuju.

Elem, Boris je odlican pisac i uzivam citajuci njegove tekstove.
Hajde sada nam i saopsti gdje je Reis pogrijesio sa danom Bajrama, ako je Boris "odlican pisac"?
Oprosti, ali mnogo je (NE)Borisa koji se sa tom odlukom nisu slozili. Ja u to necu da ulazim, niti se usudjujem, ali ne mogu da osporim pravo bilo kome da o tome napise sta god zeli.

Meni smetaju licemjeri koji se na svaki šum ustaju i galame, dok se na slične primjere usmjerene ka drugim konfesijama ne obaziru, ili u mnogo cescem slucaju - blagonaklono posmatraju.

Bezbroj puta sam procitao zestoke kritike usmjerene prema Papi i Katolickoj crkvi, ili na ovom forumu prema Patrijarhu i Pravoslavnoj crkvi, ali slicnu temu o "Blasfemiji" nisam pronasao.

Da li mi to imamo drugacije arsine, ili se to meni samo cini?

Sto se mene tice, neka pise ko sta hoce, ima na to potpuno pravo... Jer, nisu svi vjernici i svi ne misle isto, te zaista ne vidim problem da o tome javno pisu...
Nisam licemjer, jarane! Sta me trpas u munafike?

Bosnjak - musliman glavom i petom, porijeklom iz Srebrenice, trenutno u Sa. Napisao sam onome gore, glave su kod nas padale jer nismo dali na din islam.
I otkud ti to da ja, muslimani Bosnjaci, ismijavaju svete knjige drugih? Nikad nisam nista tako vidio! Niti bi to ove pameti radio.
vatrogasac

#55 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
a ovo?
Šta to? To je parodija u njegovom stilu. Sloboda izražavanja. :mrgreen:

Izdata fetva da se Boki umlati?
definicija dvostrukih standarda :wink:
Nije dupli aršin nego odgovor na vrijeđanje. Nije jedan nego ih ima više. Misliš li da je trebalo prešutjeti ?
ultima_palabra

#56 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by ultima_palabra »

Ništa mu ne valja članak... ne zato što je blasfemija, nego zato što je zbrkan i bez poente. Izgleda da je bilo važno još jednom opaučiti Cerića prije njegovog odlaska, pa i ako nije bilo konkretnog razloga...

Boris je legenda, ali naša svakodnevnica izgleda svakoga ubije u pojam :mrgreen:
vatrogasac

#57 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

buzzer wrote:primjetih pred bajram izvjesnu javnu disharmoniju u pogledu datuma obiljezavanja. eh, sad, ako je njegova svetost, uzurpator stana rate dugonjica, politicki reketas, zastitnik pedofila, posjetilac najveceg bosnjackog stratista u bmwx5 ... ... ..., dakle, ako je ceric bio poslovicno bezgresan, kako je uopste moglo doci do te zbunjoze? nije li mogao navrijeme dohaberiti puku kad je bajram, da narod ne pada u neizvjesnost dezorjentacije. :roll:

molim, ustvari zahtjevam, ne vrijedjajte mi borisa. palim, zarim, rugam se... :x :D :x
Najviše oko bajrama izdeverali oni kojima ne znači ništa. Znakovito. :mrgreen:
stokton

#58 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by stokton »

Slo Burner wrote:Image

:skoljka:
Pokušali ste 92-95 pa vam nije uspjelo pa neće ni sad :dance:
Bodkin

#59 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Nije dupli aršin nego odgovor na vrijeđanje. Nije jedan nego ih ima više. Misliš li da je trebalo prešutjeti ?
naravno da je odgovor, odgovor je glasio, ako budes pisao ovakve stvari zasluzujes da te ubiju nogama i izbace iz carsije. a kako je tebi ovaj odgovor primjeren njegovom tekstu onda su dupli arsini kada ti to sve nazoves slobodom govora :wink:

ali nema veze, nastavi ti po svome. ukljucio sam se samo zato sto mi je koristenje rijeci blasfemija u bilo kakvom ozbiljnom kontekstu u 21. vijeku za ovog smajlija :-)
vatrogasac

#60 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:
naravno da je odgovor, odgovor je glasio, ako budes pisao ovakve stvari zasluzujes da te ubiju nogama i izbace iz carsije. a kako je tebi ovaj odgovor primjeren njegovom tekstu onda su dupli arsini kada ti to sve nazoves slobodom govora :wink:

ali nema veze, nastavi ti po svome. ukljucio sam se samo zato sto mi je koristenje rijeci blasfemija u bilo kakvom ozbiljnom kontekstu u 21. vijeku za ovog smajlija :-)
Ako ćemo pričati ko šta i kako hoće u čemu je problem? Zar sve mora biti po tvom ukusu, a kada se moj ukus pita onda smo u 21. vijeku i nebitan je. E, pa, malo sutra. Prilagođavaj se. :mrgreen:
Bodkin

#61 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:

Ako ćemo pričati ko šta i kako hoće u čemu je problem? Zar sve mora biti po tvom ukusu, a kada se moj ukus pita onda smo u 21. vijeku i nebitan je. E, pa, malo sutra. Prilagođavaj se. :mrgreen:
Boze sacuvaj. svako ima pravo da kaze svoje misljenje bez da ga nalupaju (ali ne vehabije i ultranacionalisti nego navijaci zelje i sarajeva) :oops:
fatamorgana

#62 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote:.... Prilagođavaj se. :mrgreen:
Jel Arapima, :D
vatrogasac

#63 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

fatamorgana wrote:
Dosta smo Turcima. :mrgreen:
mrAdil

#64 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

Slo Burner wrote:Image

:skoljka:
Kod nas u Srebrenici su djeci dijelili cokolade, pa ih poslije vodili na klanje. Samo zato sto su Bosnjaci - muslimani.
A nije bio film!
fatamorgana

#65 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote:
fatamorgana wrote:
Dosta smo Turcima. :mrgreen:
Što jes' jes' Arapi su bogatiji, mudar izbor :D
occupylove

#66 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by occupylove »

ja sam Agnostik iz mjesanoga braka
ali cu uvijek i zauvijek braniti Islam u ovome momentu
zasto ?
zato sto je poginulo oko milion Iracana i dalje gine ;
oko 80 000 Afaganistanaca
50 000 Libijaca
Sirija
Jemen
Pakistan
Somalija
Nigerija
Palestina
lijepo je kada se "igramo slobodna uma i demokratije "
i malo 'zezamo "
dok istovremeno i svjesno i podsvjesno prihvacamo da su Muslimani "niza bica i primitivci "
i to masovno i genocidno placaju glavom

i dalje
svaki text, svaki clanak kvazi-intelktualaca sa zapada , kada nije potkovan ovim faktima ?
ne priznajem
i zato porucujem i Dezulovicu i svim kvazi -demokratama , kojega jako cijenim , ali vise mi je muka , dok ubijaju narod 'demokratski "?

necu nista poruciti da me ne banuju :x
sta ste se vise Islama uhvatili u koji Ku..ac, svaki intelketualac masturbira oko prava zena i homosexualca i slicno, i fazon je paliti Ku'ran i postao kao fol i zezancija
"hajmo nekoga zajebavati ? pa to su Muslimani ! super ! hajmo !" a vamo ubise narod kao muhe, i kako nasjedate na imperijalisticku propagandu a vamo u svome dvoristu gaze narod i jacaju policijsku drzavu ( Grcka i fasisti iz " Golden Dawn" , ili revolucija u Spaniji ili sta god navedite u ovim burnim vremenima , primjera ima milion )
Muslimana se uhvatili kao pjan'plota da ih svako ubija i gazi
koja super -perfidna propaganda za opravdanje genocida !
pustite ljude na miru :x
vatrogasac

#67 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

fatamorgana wrote:
Što jes' jes' Arapi su bogatiji, mudar izbor :D
A to je samo dok Kinezi ne završe sa tranzicijom. Onda ćemo po kineskoj Novoj godini. :mrgreen:

buzzer

#68 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by buzzer »

jos dvije stranice i bice nepobitno dokazano da je dezulovic ucestvaovao u srebrenickom genocidu.... sta ucestvovao, rukovodio i licno upute davao kako se kolje i ubija, katil vlaski, dabili....
ja da se smatram vjernikom, ocekivao bih kaznu svevisnjeg zbog lazi, podmetanja i zlobe... ali, ja to nisam i meni je dovoljno da mi ne vrijedjate borisa. :D
fatamorgana

#69 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by fatamorgana »

Islamski agnostik, hvala što postojiš :thumbup:
vatrogasac

#70 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

buzzer wrote:jos dvije stranice i bice nepobitno dokazano da je dezulovic ucestvaovao u srebrenickom genocidu.... sta ucestvovao, rukovodio i licno upute davao kako se kolje i ubija, katil vlaski, dabili....
ja da se smatram vjernikom, ocekivao bih kaznu svevisnjeg zbog lazi, podmetanja i zlobe... ali, ja to nisam i meni je dovoljno da mi ne vrijedjate borisa. :D
Nisu učestvovali ni Ćosić ni Drašković ni Đogo, ali jesu Bogami svašta pisali.
fatamorgana

#71 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote:
A to je samo dok Kinezi ne završe sa tranzicijom. Onda ćemo po kineskoj Novoj godini. :mrgreen:
Mojne, onda ćemo morat' mačke jest',

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /121102084
buzzer

#72 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by buzzer »

vatrogasac wrote:
buzzer wrote:jos dvije stranice i bice nepobitno dokazano da je dezulovic ucestvaovao u srebrenickom genocidu.... sta ucestvovao, rukovodio i licno upute davao kako se kolje i ubija, katil vlaski, dabili....
sve su to male bebe za mrzskog borisa... kako li se samo podlo podvukao pod kozu dobrom bosnji pricajuci viceve o vlasima, da bi ga onda iznutra ugrizao direktno za srce, dobro vjernicko.... proklet bio generacijama... :D
umijem li klesti? mozda nije kasno za mene... :-)
vatrogasac

#73 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

buzzer wrote:
vatrogasac wrote:
sve su to male bebe za mrzskog borisa... kako li se samo podlo podvukao pod kozu dobrom bosnji pricajuci viceve o vlasima, da bi ga onda iznutra ugrizao direktno za srce, dobro vjernicko.... proklet bio generacijama... :D
Jezik mu nije ništa čišći od njihovog...valjda to možeš prevaliti preko tastature pa priznati. Prljaviji i od tvoje kletve. :mrgreen:
Bodkin

#74 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Bodkin »

buzzer wrote:
vatrogasac wrote:
:lol: :lol: :thumbup:
vatrogasac

#75 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

fatamorgana wrote:
vatrogasac wrote:
Mojne, onda ćemo morat' mačke jest',

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /121102084
Jok bolan, vidiš da se prilagođavaju našoj sogan dolmi i krompiruši.
Locked