A zato ga nema nikad subotom,nasa wrote:.... ali mislila sam da mozda ima neko objasnjenje jer G.C.nije katolik ni pravoslavac ,on je pripadnik adventisticke crkve!
Be|smrt
- fatamorgana
#51 Re: Be|smrt
- Platformas
#52 Re: Be|smrt
Isto k'o što ti je sumnjivo to za Isusa, trebalo bi da ti je sumnjivo i za Muhameda. Sad, što nije ?
Brejnvaš tehnika od malih nogu ?
- nasa
#53 Re: Be|smrt
Zato sto to sto pises nema veze s vezomPlatformas wrote:Isto k'o što ti je sumnjivo to za Isusa, trebalo bi da ti je sumnjivo i za Muhameda. Sad, što nije ?
Slijedeci tvoju analogiju onda bih trebala da prihvatim sve sto bilo koja religija zastupa,a onda bi i G.C.trebao da prizna Muhameda.....
A za ispiranje mozga ....sama si to cinim od malih nogu,nema mi pomoci
PSSumnjivo mi jednako kao za Isusa i da je Muhamed bio covjek Bog pa vjerujem da je bio sam covjek
- fatamorgana
#54 Re: Be|smrt
Sugerišem da onda dodaš bar malo omekšivača u posljednju vodu za ispiranje ....nasa wrote: A za ispiranje mozga ....sama si to cinim od malih nogu,nema mi pomoci
-
l33t
#55 Re: Be|smrt
Stajalista da je dusa besmrtna mi nisu jasna.. ako je dusa besmrtna i mi se na neki nacin reinkarniramo zasto nismo svjesni toga i nemamo sjecanje onda bi smo i mi na neki fizicki nacin bili besmrtni.
kao pojam drazi mi je besmrtnost zbog odgovora na teoloska, i druga pitanja o postanku svemira, svijeta i svjetova.
sto je neko rekao u prethodnim postovima... mozda bi bilo lijepo vidjeti neku sci fi buducnost ako je pozitivna, ali zamisli scenario umjesto otkrivanja novih svjetova, putovanja kroz svemir zamisli da nas neko pokorava i da je sudbina covjecanstva mnogo mracnija onda vjerovatno ne bismo htjeli prozivjeti to ? double standards
volio bih vidjeti pozitivnu buducnost i napredak covjecanstva kao i Zemlje, vjerovatno nas i zato privlace sci fi filmovi (masta)
i u jednom smo konceptu besmrtni zivimo vec dugo jer ucimo o proslosti i poznata nam je proslost.... jos samo da pogledamo u buducnost
edit: ova tema moze biti lijepa filozofska, nema potrebe da se svadjate o religijskim pitanjima
( u nekim postovima)
kao pojam drazi mi je besmrtnost zbog odgovora na teoloska, i druga pitanja o postanku svemira, svijeta i svjetova.
sto je neko rekao u prethodnim postovima... mozda bi bilo lijepo vidjeti neku sci fi buducnost ako je pozitivna, ali zamisli scenario umjesto otkrivanja novih svjetova, putovanja kroz svemir zamisli da nas neko pokorava i da je sudbina covjecanstva mnogo mracnija onda vjerovatno ne bismo htjeli prozivjeti to ? double standards
volio bih vidjeti pozitivnu buducnost i napredak covjecanstva kao i Zemlje, vjerovatno nas i zato privlace sci fi filmovi (masta)
i u jednom smo konceptu besmrtni zivimo vec dugo jer ucimo o proslosti i poznata nam je proslost.... jos samo da pogledamo u buducnost
edit: ova tema moze biti lijepa filozofska, nema potrebe da se svadjate o religijskim pitanjima
- nasa
#56 Re: Be|smrt
Kose?To se zove balzam,regenerator itd.Koristim vec ne pomaze,lazu nas u reklamamafatamorgana wrote:Sugerišem da onda dodaš bar malo omekšivača u posljednju vodu za ispiranje ....nasa wrote: A za ispiranje mozga ....sama si to cinim od malih nogu,nema mi pomoci
- fatamorgana
#57 Re: Be|smrt
Dalo se naslutiti ....nasa wrote: Koristim vec, ne pomaze ....
- nasa
#59 Re: Be|smrt
Jesi ti zlocast danas!fatamorgana wrote:Dalo se naslutiti ....nasa wrote: Koristim vec, ne pomaze ....
Budi konkretan ,sta mi zamjeras vezano za temu smrt,Isusa,inace....
- fatamorgana
#60 Re: Be|smrt
Ma nema to obraza moj miske....miskin wrote:sram ih bilo
- fatamorgana
#61 Re: Be|smrt
ZločAst, jao što volim ovu riječ,nasa wrote:
Jesi ti zlocast danas!![]()
Budi konkretan ,sta mi zamjeras vezano za temu smrt,Isusa,inace....
Ništa ne zamjeram, samo se šalim,
- miskin
#62 Re: Be|smrt
dok je levata bit ce i rolata, sto je moj bivsi gazda govoriofatamorgana wrote:Ma nema to obraza moj miske....miskin wrote:sram ih bilo
- fatamorgana
#63 Re: Be|smrt
miskin wrote: dok je levata bit ce i rolata, sto je moj bivsi gazda govorio
- miskin
#64 Re: Be|smrt
fatamorgana wrote:miskin wrote: dok je levata bit ce i rolata, sto je moj bivsi gazda govoriojes' to radio u slastičarni?
- nasa
#65 Re: Be|smrt
"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bježiš od nje. Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...
(Herman Hesse)"
Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
Osim toga,smrt ne postoji jer ako vjerujes u Boga nastavljas postojanje ,a ako ne vjerujes onda je smrt-nista,a ko se boji nista....
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...
(Herman Hesse)"
Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
Osim toga,smrt ne postoji jer ako vjerujes u Boga nastavljas postojanje ,a ako ne vjerujes onda je smrt-nista,a ko se boji nista....
- fatamorgana
#66 Re: Be|smrt
Joj fala ti, o'ma mi lakše,nasa wrote: Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
- miskin
#67 Re: Be|smrt
dio ajeta "... a vi se još od Allaha nadate onome cemu se oni ne nadaju!..."
- nasa
#68 Re: Be|smrt
Naravno,nema straha pogotovo za zlocaste,fatamorgana wrote:Joj fala ti, o'ma mi lakše,nasa wrote: Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
"Svakom zlu smrt je lijek"-ne znam ko je rekao-
- miskin
#69 Re: Be|smrt
samo se ti nadaj @fatane evo i za tebe par ajetafatamorgana wrote:Joj fala ti, o'ma mi lakše,nasa wrote: Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
12. biće u Nas, doista, okova i ognja, 13. i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne
Da li je doprla do tebe vijest o teškoj nevolji? - 2. kada će se neka lica potištena, 3. premorena, napaćena 4. u vatri užarenoj pržiti, 5. sa vrela uzavrelog piti, 6. kada drugog jela osim trnja neće imati, 7. koje neće ni ugojiti ni glad utoliti.
„vatra će im lica pržiti i oni će iskešenih zuba u njemu ostati.“
- fatamorgana
#70 Re: Be|smrt
Ma znam , ne spominji, ima i u Bibliji: "Biće zveket lanaca i škrgut zuba", ....miskin wrote:
12. biće u Nas, doista, okova i ognja, 13. i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne
Da li je doprla do tebe vijest o teškoj nevolji? - 2. kada će se neka lica potištena, 3. premorena, napaćena 4. u vatri užarenoj pržiti, 5. sa vrela uzavrelog piti, 6. kada drugog jela osim trnja neće imati, 7. koje neće ni ugojiti ni glad utoliti.
- Kroksica
#71 Re: Be|smrt
Znaci, dajes Bogu ljudske osobine ili obrnuto sto donekle iskljucuje njegovu velicinu i posebnost. Ako mislis da je brutalnost na krizu podnio Isus-bog a ne Isus-covjek onda ne mozes da iskljucis mogucnost da je Isus-bog glumio patnju na krizu jer eto, moze mu se. Ako je to slucaj, onda te Bog slagao. Druga stvar, ako je Bog na sebe preuzeo grijehe covjecanstva, onda Bog nije bezgrijesan i savrsen i nema pravo da nam sudi za nase greske. Na kraju krajeva, zasto bi Bog preuzimao nase grijehe?Great Cornholio wrote:Pa vidiš, ja Boga ne doživljavam kao nekog ko u ljudima vidi samo sredstvo kojim želi da ispuni svoje planove na Zemlji, ja Ga doživljavam kao nekog ko nas voli, nekog čija je ljubav tolika da je spreman da se ponizi, da preuzme na sebe grijehe koje smo sami učinili, da se žrtvuje za nas, iako to nismo zaslužili. Zbog toga Isus ne može biti samo čovjek, jer to bi značilo da je Bog na muke stavio samo jednog čovjeka zbog grijeha koje je većina činila i dalje čini, a to ne bi bilo pravedno. To bi bilo isto kao kad bi roditelj na muke stavio jedno svoje dijete, zbog nečeg lošeg što su uradila druga djeca.Kroksica wrote: "If it bleeds we can kill it"
Zasto ne gledati na Isusa kao covjeka, koji je cinio cuda Bozjom voljom?
- miskin
#72 Re: Be|smrt
nisi nigdje prispio ni kod nas ni kod njih 
- fatamorgana
#73 Re: Be|smrt
Pa možda zato što je milosrdan i samilostan,Kroksica wrote: Na kraju krajeva, zasto bi Bog preuzimao nase grijehe?
- fatamorgana
#74 Re: Be|smrt
doš'omiskin wrote:nisi nigdje prispio ni kod nas ni kod njih
- Kroksica
#75 Re: Be|smrt
Odma' on scare tactics.miskin wrote:samo se ti nadaj @fatane evo i za tebe par ajetafatamorgana wrote:Joj fala ti, o'ma mi lakše,nasa wrote: Dakle,ne treba se bojati smrti jer strah je otjerati nece....
Osim toga,smrt ne postoji jer ako vjerujes u Boga nastavljas postojanje ,a ako ne vjerujes onda je smrt-nista,a ko se boji nista....![]()