Auto za početnika...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#51 Re: Auto za početnika...
Ima li muskih na ovoj temi?
Hem traume od kvarova, hem ce ga gledati kad mu stane auto...
Hem traume od kvarova, hem ce ga gledati kad mu stane auto...
- testovi3
#52 Re: Auto za početnika...
mene ti poslusaj kupi punto
i druga auta koja su naveli su dobra polo seat fabia ali punto je zakon
govori ti covjek koji nigdje ne radi a nema problema sa odrzavanjem punta
a to je vrlo bitno
kakva ti korist da ti neko za te pare da i mercedesa 2010 godinu kad ti dođe prvi servis gotov si
zato uzmi punta i uzivaj
a to je vrlo bitno
kakva ti korist da ti neko za te pare da i mercedesa 2010 godinu kad ti dođe prvi servis gotov si
zato uzmi punta i uzivaj
-
belmin_94
#53 Re: Auto za početnika...
vidim ti zadovoljan pravo svojim puntom.a bgmi razmislit cu i ja o njemu...ne hvalis ga toliko bezveze...hvala ti u svakom slucaju...testovi3 wrote:mene ti poslusaj kupi punto
a to je vrlo bitno
zato uzmi punta i uzivaj
-
carobnjak1
#54 Re: Auto za početnika...
puno ti je yugo pravi,nit je talijan kad bio vojnik nit fiat auto!!!u narodu poznata pa ti kako hoces
- respo
#55 Re: Auto za početnika...
jebo ja sebe ako mu ne prodajes svoje autotestovi3 wrote:mene ti poslusaj kupi punto
a to je vrlo bitno
zato uzmi punta i uzivaj
- testovi3
#56 Re: Auto za početnika...
ma ne ne prodajem
jer nemam sta drugo uzet zapravo bilo bi nesto za kupit ali sto ce mi ako ne bi mogo odrzavat
ja sam mu i dao 5-6 modela sa pika razliciti nemam ih toliko
jedino sto kod punta treba da pazis postoje dvije vrste kilometar satova verzija koja ima samo dva sata tj samo brzinu i gorivo a satove za obrtaje i za temparaturu nema
druga verzija ima sva cetri brzuni obrtaje temparaturu i gorivo
uzmi sa drugom verzijom da jednostavno mozes pratit temparaturu i obrtaje
razlike

jer nemam sta drugo uzet zapravo bilo bi nesto za kupit ali sto ce mi ako ne bi mogo odrzavat
ja sam mu i dao 5-6 modela sa pika razliciti nemam ih toliko
jedino sto kod punta treba da pazis postoje dvije vrste kilometar satova verzija koja ima samo dva sata tj samo brzinu i gorivo a satove za obrtaje i za temparaturu nema
druga verzija ima sva cetri brzuni obrtaje temparaturu i gorivo
uzmi sa drugom verzijom da jednostavno mozes pratit temparaturu i obrtaje
razlike

-
citroen xm
#57 Re: Auto za početnika...
Uvijek sam volio ove mudrosti majstora koji se kvalifikuju kao vrsni mastori time što znaju promjeniti kuglu na G2. Za njih je G2 najbolje auto jer žive na osnovu njega. Čim dođe nešto što ima više od 2 žice, to auto je krš i nikada auto od njega neće biti.carobnjak1 wrote:puno ti je yugo pravi,nit je talijan kad bio vojnik nit fiat auto!!!u narodu poznata pa ti kako hoces
-
N-E regija
#58 Re: Auto za početnika...
Ako ces savjet ja licno sam se namjenjao auta i razno raznih marki i razlicitih zemalja porijekla . Po meni je najbolje i jedino auto je Mercedes, ali za pocetnika preveliko auto i zato ti savjetujem Renoa bilo kojeg ,ali ako preferiras malo manjeg(5, clio, twingo i sl.) jer i ja sad vozim jednog(renault megane) djelovi su skuplji mozda za 10-15 % od nafuranog krsa VW ali su makar orginali i nisu kuckani u nekoj garazi u Turskoj ili Kini. Inace ja sam uvijek preferirao veca vozila i kao pocetnik i danas dan jer nedaj Boze udesa a ja u nekoj maloj vozilici.
- sorcerer
#59 Re: Auto za početnika...
djesi narodna izreko nismo te prepoznali.carobnjak1 wrote:puno ti je yugo pravi,nit je talijan kad bio vojnik nit fiat auto!!!u narodu poznata pa ti kako hoces
to je izreka foĆaka sto su dosli u sarajevo... prije rata nisu imali ni konjska kola i sanjali o jugama i stojadinima ,a nikad ih nisu mogli imat,pa sad poslije rata kupili dvicinu pa ko da su boga za muda ufatili....nikad bolji auto u zivotu nisu ni provozali,niti ce.doduse neki su sad kupili one punto van pa je sad to najbolji auto nije vise golf dvicina
- johntra
#60 Re: Auto za početnika...
Nemoj tako, neki su kupili i Audi 80 jaje... 
- sorcerer
#61 Re: Auto za početnika...
to su oni malo imucniji iz medjedje i rogatice
-
lenanimra
#62 Re: Auto za početnika...
citroen xm wrote:carobnjak1 wrote:puno ti je yugo pravi,nit je talijan kad bio vojnik nit fiat auto!!!u narodu poznata pa ti kako hoces
- drndalo
#63 Re: Auto za početnika...
A selo Kukavice ?sorcerer wrote:to su oni malo imucniji iz medjedje i rogatice
-
carobnjak1
#64 Re: Auto za početnika...
sta ti tabanicu imas govoriti!!!sorcerer wrote:djesi narodna izreko nismo te prepoznali.carobnjak1 wrote:puno ti je yugo pravi,nit je talijan kad bio vojnik nit fiat auto!!!u narodu poznata pa ti kako hoces
to je izreka foĆaka sto su dosli u sarajevo... prije rata nisu imali ni konjska kola i sanjali o jugama i stojadinima ,a nikad ih nisu mogli imat,pa sad poslije rata kupili dvicinu pa ko da su boga za muda ufatili....nikad bolji auto u zivotu nisu ni provozali,niti ce.doduse neki su sad kupili one punto van pa je sad to najbolji auto nije vise golf dvicina
- sorcerer
#65 Re: Auto za početnika...
djesi foĆak jel ti tvrd sporCki ovjes na golfu hahahahhacarobnjak1 wrote: sta ti tabanicu imas govoriti!!!
-
carobnjak1
#66 Re: Auto za početnika...
tvrd tvrd al ti o tome mozes samo da sanjas,jer ne mozes "sporCke" amortizere ugraditi na tabanice!!!sorcerer wrote:djesi foĆak jel ti tvrd sporCki ovjes na golfu hahahahhacarobnjak1 wrote: sta ti tabanicu imas govoriti!!!
- sorcerer
#67 Re: Auto za početnika...
ja kad sam imao nike air max ti si tutu gurao po sobi 
-
carobnjak1
#68 Re: Auto za početnika...
vjerujem ti,sigurno je to tvoje najvece dostignuce u zivotu!!!!!sorcerer wrote:ja kad sam imao nike air max ti si tutu gurao po sobi
- sorcerer
#69 Re: Auto za početnika...
nije ,najvece dostignuce mi je golfa 5 da kupim to mi je zivotni san ,kad budes prodavao javi mi pa da ga kupim molim te
- johntra
#70 Re: Auto za početnika...
neće on još prodavati peticu, moli boga da padne cijena šestice, kad dođe nova sedmica, pa da nakucka nekako koju milju da se čunira po gradu....
- sorcerer
#71 Re: Auto za početnika...
nemoj tako ...decko je sminka 
-
SaMaster
#72 Re: Auto za početnika...
N-E regija wrote:Ako ces savjet ja licno sam se namjenjao auta i razno raznih marki i razlicitih zemalja porijekla . Po meni je najbolje i jedino auto je Mercedes, ali za pocetnika preveliko auto i zato ti savjetujem Renoa bilo kojeg ,ali ako preferiras malo manjeg(5, clio, twingo i sl.) jer i ja sad vozim jednog(renault megane) djelovi su skuplji mozda za 10-15 % od nafuranog krsa VW ali su makar orginali i nisu kuckani u nekoj garazi u Turskoj ili Kini. Inace ja sam uvijek preferirao veca vozila i kao pocetnik i danas dan jer nedaj Boze udesa a ja u nekoj maloj vozilici.
Ja sam mu nudio Renault Clio, 2002 god., u jako dobrom stanju, diesel i mala kilometraza + prva ruka, servisna knjiga i kupljen u Sa. Ali njemu se to ne svidja, mada je moje licno misljenje da je Renault, u odnosu na Fiata, poprilicno bolje auto...
-
belmin_94
#73 Re: Auto za početnika...
evo trazec po internetu i citajuc neka iskustva vozaca.malo je onih sto se zale na Fiat STILO JTD.znam da su vise para nego sto ja imam.ali mozda se uspije jos nesto zaradit.kakvo je auto i da li ga ima neko.svida mi se ona verzija sa dvoja vrata.
-
technoGeek
#74 Re: Auto za početnika...
Dobro je auto ako nadjes odrzavano, ali isto tako se za svako polovno trebas spremiti na neplanirane troskove. Dat ces vise para za dizela, vozat ces mjesec, i odmah sutradan ti moze riknuti turbina koju valja reparirati i izvaliti neciju platu da to napravis.
Za pocetak je najbolje malog benzinca uzeti, ili ako ti se Stilo svidja onda moze i on da bude benzinac. Nauci se na benzinu, poslije je dizele lagano voziti
Za pocetak je najbolje malog benzinca uzeti, ili ako ti se Stilo svidja onda moze i on da bude benzinac. Nauci se na benzinu, poslije je dizele lagano voziti
-
citroen xm
#75 Re: Auto za početnika...
polovan benzinac-jeftiniji u startu, u većini slučajeva manje prešao, manja mogućnost za problem sa diznama, nema plivajući zamajac(skup dio), nema nekih velikih filtera čestica(sem katalizatora), veliki servis jeftiniji, nema turbinu kojoj se bliži reparacio(oko 500 KM)
polovan dizel- skuplji u nabavci, kvar na turbini skup, kvar na diznama skup, kvar na filteru čestica skup, veliki servis skup, registracija skuplja, plivajući zamajac skup.
E sad ne mora značiti da će ti se išta pokvariti, ali vijek tim dijelovima polako ističe na kilometraži koju ima auto za novce kojim ti raspolažeš. Jedina prednost ti je što 1.9 JTD stvarno ide kao metak naspram 1.2 benzinca u puntu, ali zbog snage i kubikaže potrošnja nije manja iako je dizel. A ti si početnik, kupuješ prvo svoje auto, ne treba ti brzina, nemoj da te dijelovi u crno zaviju. Uzmi malog benzinca i uživaj. A možeš mu ugraditi i plin i onda se voziti DŽABA.
polovan dizel- skuplji u nabavci, kvar na turbini skup, kvar na diznama skup, kvar na filteru čestica skup, veliki servis skup, registracija skuplja, plivajući zamajac skup.
E sad ne mora značiti da će ti se išta pokvariti, ali vijek tim dijelovima polako ističe na kilometraži koju ima auto za novce kojim ti raspolažeš. Jedina prednost ti je što 1.9 JTD stvarno ide kao metak naspram 1.2 benzinca u puntu, ali zbog snage i kubikaže potrošnja nije manja iako je dizel. A ti si početnik, kupuješ prvo svoje auto, ne treba ti brzina, nemoj da te dijelovi u crno zaviju. Uzmi malog benzinca i uživaj. A možeš mu ugraditi i plin i onda se voziti DŽABA.