Pizzeria Mahir - Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#51 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

miki.ba wrote:Pica kod mahira je prava Bosanska.
Tjesto je odlicno malo vuce na somun, pica je sa suhim mesom, gljive, sir, sos i KAJMAK.
Ovo nije obicna pica ko pica, toliko je kaloricna da komotno ne moraš ništa jesti poslije toga.
Picu od 15 KM mogu jesti 3 stokilaša i da se prejedu.
Za mene je jednostavno odlicna. :thumbup:
3 Stokilasa??? E Bogami druze slabo ti onda jedes, ja i zena je sami smlatimo! Doduse zena komad-kad je bas gladna 2, dok ja ostatak smazem. Evnetualno jedan komad ostane za dorucka. :mrgreen: :lol:

Samo obavezno narucujem bez kajmaka, jer mi se zivot zgadi kad vidim kako ga natabaju po onoj pici. Grehota kvarit onakvu pozzu kajmakom. :( :roll:

Inace jos narucujem u Dundeeu jumbo pizzu. Njihova "Dundee" je odlicna, 15KM, isti sastav kao kod mahira, dakle sir, gljive, suho meso, ali daleko kvalitetnije suho nego li kod Mahira. Kod Mahira cesto zna biti kila loja u onom mesu :roll:

U2 je odlicna pizza, ali nakon sto su me jednom zajebali ne narucujem vise kod njih. Nazovem ja onu u ulici "Kulovica" (kod Centralne banke ona ulica) i narucim 2 pizze. Veli mi ona hanumica sto se javi eh kaze cekajte da vas spojim sa nasom produznicom koja je blize vama da mi iz grada ne donosimo. Hajd reko ok. Narucim ja, donosi meni lik kasnije pizzu, kad sam otvorio imam sta vidjet. Nigdje sira, sami kecap, losa pizza do jaja. Skontam kasnije da je to ona fuš U2 pizzeria kod malog Bosmala, sto su rasireni po gradu, a pizza im je bas odvratna, fušerska! To je ona pizzeria sto je odmah nize Age otvorena, kasnije skontam da ustvari imaju dva U2 u Kulovica. Jedan pravi U2, a drugi je ova kao "Fabrika pizza U2" se zove i sto prave pizze od 2,5KM! :roll:
al_neri

#52 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by al_neri »

Ja vazda trazim sa vise kajmaka :D
Josip_

#53 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Josip_ »

leet wrote:zanera bolan ! :mrgreen:
leet zna svaku piceriju u gradu :mrgreen:
leo_bonucci_19

#54 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by leo_bonucci_19 »

Pica Giros iz Mamma Mia picerije najjača. :thumbup:
Haris033

#55 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Haris033 »

Dobar je meni Mahir, ali, pošto živim na relaciji Stup - Č.Vila rado naručim iz picerije La perla (Č. Vila, Kvadrant). :thumbup: Najbolja mi je njihova "Domaća" pizza (suho meso, pil. šunka, travnički sir, paradajz), s tim da uvijek, pri narudžbi, tražim da mi upakuju i oonog ćili sosa i sosa sa b. lukom (pakovanje u malim plastičnim čašama), koje, btw, dođe gratis, samo trebaš naglasiti u narudžbi. Cijena "male" pizze je 6 KM, s tim da je nikada ne pojedem cijelu, obzirom da i nije baš tako mala i da bude baš kalorična... :-D
harač

#56 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by harač »

sjećam se još kad je bila 12 KM :D obično se kupovala nakon kakvog puta :lol:
medjutim

#57 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by medjutim »

hamzah wrote:jel neko jeo pizzu dole na ilidzi picerija se zove picolo mondo tako nesto u maloj aleji ja mislim ja sam jeo prije 3-4 god i bila im je strasna pizza
zna li neko jel jos postoji ta pizerija? :) :) :)
Ta pizzeria se preselila sada je na M.Dvoru,Kotromanica br. 5.
xXBl0odXx

#58 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by xXBl0odXx »

Ma ja je narucujem zbog kajmaka između ostalog. Mada sam ja mozda zobg toga seljak ko sto jedan iznad rece :-)
Anti Anti Fa

#59 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Anti Anti Fa »

Kajmak na Pizzi :lol:
Cholina_Lokica

#60 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Cholina_Lokica »

Isto pogaca pokajmacena sa svim i svacim sto najdes u frizideru, fuuuuj
duboka_misao

#61 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by duboka_misao »

Haris033 wrote:Dobar je meni Mahir, ali, pošto živim na relaciji Stup - Č.Vila rado naručim iz picerije La perla (Č. Vila, Kvadrant). :thumbup: Najbolja mi je njihova "Domaća" pizza (suho meso, pil. šunka, travnički sir, paradajz), s tim da uvijek, pri narudžbi, tražim da mi upakuju i oonog ćili sosa i sosa sa b. lukom (pakovanje u malim plastičnim čašama), koje, btw, dođe gratis, samo trebaš naglasiti u narudžbi. Cijena "male" pizze je 6 KM, s tim da je nikada ne pojedem cijelu, obzirom da i nije baš tako mala i da bude baš kalorična... :-D

to to daj telefon ovo ono ?
Filter

#62 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Filter »

starii wrote:pekara panera prema barama, odlicna pizza, velika 8KM :)
dobra zanera, ali ne znam rade li dostavu
zateznistub

#63 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by zateznistub »

Anti Anti Fa wrote:Kajmak na Pizzi :lol:
Pa kad mogu paprike, sardine, rakovi.....heeej ananas sto ne moze kajmak?
Verocious

#64 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Verocious »

xXBl0odXx wrote:Ma ja je narucujem zbog kajmaka između ostalog. Mada sam ja mozda zobg toga seljak ko sto jedan iznad rece :-)
Seljak sam Bosanac i time se ponosim 8-)

Ako hocete pravu picu onda jedite peceno tijesto samo sa maslinama, uljem i zacinima jer to je neka autohtona pica. Sve ostalo su varijacije na istu i prilagodjavanje tog jela nekom podneblju :razz:
O'zone
Globalni moderator

#65 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by O'zone »

Što Mahir trlja ruke :lol: džabna reklama :mrgreen: a mogla bi sad leći ona jedna pokajmačena džambo HA? :mrgreen:
Anti Anti Fa

#66 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Anti Anti Fa »

Zato ja pizzu ne jedem po restoranima.Kad mi prahne u 2 mjeseca jednom odem u prodavnice pokupujem sta treba i sam je napravim
Altsa

#67 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Altsa »

Verocious wrote:
Altsa wrote:Ja gore pice u zivotu nisam jeo. Jos kad mi istrese kajmak na picu. Ja seljakluka tito dragi
E sta ima seljakljuk :-) al zato uzivas u mexicani, havajima i ostalim na koje je tvoje profinjeno nepce naviklo :oops:
seljakluk i to zesci...da ti mozda turi i filovanu papriku sa kupusom odozgora :D nasi sve ujebu sa svojom tzv. autenticnoscu :lol: :lol:
zateznistub

#68 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by zateznistub »

Altsa wrote:
Verocious wrote:
Altsa wrote:Ja gore pice u zivotu nisam jeo. Jos kad mi istrese kajmak na picu. Ja seljakluka tito dragi
E sta ima seljakljuk :-) al zato uzivas u mexicani, havajima i ostalim na koje je tvoje profinjeno nepce naviklo :oops:
seljakluk i to zesci...da ti mozda turi i filovanu papriku sa kupusom odozgora :D nasi sve ujebu sa svojom tzv. autenticnoscu :lol: :lol:
Da li ti je autenticna sa ananasom?
Anti Anti Fa

#69 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Anti Anti Fa »

Pa objekti tipa Mahir,Trovac i ona smlata u nedzaricima svoje pare su i zaradili na pijanim guzicama koji bi pojeli sve sto im serviras...
samog_sira

#70 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by samog_sira »

Altsa wrote:
Verocious wrote:
cuj seljakluk, ako ti ne odgovara napisi ne svidja mi se i gotovo, i meni je kad sam prvi put narucio bilo cudno vidjet kajmak na pizzi al je odlicna... sto neko rece stavljaju ananase, majonezu picke materine i tebi kajmak seljakluk :-)
miki.ba

#71 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by miki.ba »

Altsa wrote: seljakluk i to zesci...da ti mozda turi i filovanu papriku sa kupusom odozgora :D nasi sve ujebu sa svojom tzv. autenticnoscu :lol: :lol:
Ma daj, cuj ujebali...cuj seljakluk...
Ukusi su razliciti, svaka nacija prilagodi picu svojim ukusima.
Ako cemo iskreno pica je izmišljena kao sirotinjsko jelo, sastojci su bili tjesto, paradajz sos, sir i masline sve ostalo su varijacije. Što je naše seljakluk a pica sa morskim plodovima nije?
Što je naše seljakluk a pica sa jejima na oko nije?
Anti Anti Fa

#72 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Anti Anti Fa »

http://damichele.net/

Nakon sto sam imao cast ovo da probam mogu se samo zgroziti na sve ostalo sto se naziva pizzom.
Isto kao i na zaledjene cevape u Austriji :(
zateznistub

#73 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by zateznistub »

Anti Anti Fa wrote:http://damichele.net/

Nakon sto sam imao cast ovo da probam mogu se samo zgroziti na sve ostalo sto se naziva pizzom.
Mahir ima veci staz pravljenja pica nego sto ti imas godina!
Anti Anti Fa

#74 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Anti Anti Fa »

I SDA vodjenja drzave pa su pimpek :D
Altsa

#75 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Altsa »

zateznistub wrote:
Anti Anti Fa wrote:http://damichele.net/

Mahir ima veci staz pravljenja pica nego sto ti imas godina!
Evo upravo vidjeh mahiraa na ovoj veb stranici

Image

starina nasa...on pravi picu evo vec vijek i pol :lol: :lol: i niko mu nista ne moze
Last edited by Altsa on 30/10/2012 10:48, edited 1 time in total.
Post Reply