Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#51 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by It_is_a_Leclerc »

robert treniro wrote:ta sda mladez... to je socioloski fenomen sam za sebe. valja nama izdrzati sa tim skojevcima muslimanske vjeroispovjesti.

sto se tice sdp-a, mene nije razocarao. naprotiv. sa omjerom snaga kakav jeste, sa politickom scenom koja je takva kakva jeste i sa svjetskom ekonomskom krizom sdp se pokazao kao cvrsta, homogena i odlucna patriotska snaga.

izbacili su snsd iz socijalisticke internacionale, hdz su dvije godine drzali izvan izvrsne vlasti i natjerali su ih da sdp priznaju kao i hrvatsku partiju, sto sdp apsolutno jeste, totalno su marginizovali tzv. stranku za bih, izbacili su sda sa drzavnog nivoa, zbog opstrukcije, izbacice ih i sa federalnog. pokrenuli su granit, autoput se pravi punom parom, a sve to u uslovima blokada, opstrukcija i pogromaske kampanje u medijima od kojih je tzv. kiks.ba jedna od perjanica sda-ovske agitacije i propagande.

moj glas ce uvjek ici gradjanskim lijevo orjentisanim partijama, a trenutno je sdp jedina organizovana realna snaga koja se moze suprotstaviti ujedinjenim desnicarkim olosima. tako da... sdp it is.
romanticno glasanje za minorne partije kao sto su stranka kokuza ili nasa stranka je nista drugo nego bacanje svoga glasa. ne zaboravimo, u selima se pred izbore vrsi klasicna mobilizacija sda-ovskog birackog tijela.
Sve je to dobro, nego - kad će Zakon o oduzimanju ilegalno stečene imovine ?! :?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by plain vanilla »

Innovation wrote:Da sam tako zaguljena, zar bih danas sjedila i tipkala po racunaru? :-)
To sto navijam za opstanak SDA, valjda ces i meni dozvoliti malo inata. :)
pa ne znam kome se inatis?

onima koji ti hoce oteti fotelju? :D
raoul duke

#53 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by raoul duke »

Alfons Kauders wrote:
Sta te cudi SDA mladez? Gledali rat iz Dojclanda, pa sad nadoknadjuju kurcenjem iza monitora. To im dodje nesto kao vojni rok, da malo prijete i pricaju o patriotizmu iz toplog stana.
:thumbup: Ne moze se bolje opisati.. Ta ista mladez sada propagira nacionalizam i patriotizam, dok u slucaju novog rata opet bi nam mahali bih zastavicom iz inostranstva. Tuga, jad i cemer, a nikakva snaga bosne..
Innovation

#54 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by Innovation »

plain vanilla wrote:pa ne znam kome se inatis?

Inatim se onima, koji svu krivicu ovog svijeta pripisuju SDA.
Moja fotelja nije za otimanje, jer je nekako prevelika, pa je ne mogu /lopovi/ iznijeti iz stana. :)
plain vanilla

#55 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by plain vanilla »

Innovation wrote:

Moja fotelja nije za otimanje, jer je nekako prevelika, pa je ne mogu /lopovi/ iznijeti iz stana. :)
auuu, to je zrelo razmisljanje
nema sanse da nam ne bude svijetla buducnost

a fotelja...znaci, gospodja ministarka :mrgreen:
hrastov žižak

#56 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by hrastov žižak »

plain vanilla wrote:
Innovation wrote:

auuu, to je zrelo razmisljanje
nema sanse da nam ne bude svijetla buducnost

a fotelja...znaci, gospodja ministarka :mrgreen:
ovo je bilo u kost. šta si joj sve ovom sintagmom rekla :D
robert treniro

#57 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by robert treniro »

It_is_a_Leclerc wrote:
robert treniro wrote:ta sda mladez... to je socioloski fenomen sam za sebe. valja nama izdrzati sa tim skojevcima muslimanske vjeroispovjesti.

sto se tice sdp-a, mene nije razocarao. naprotiv. sa omjerom snaga kakav jeste, sa politickom scenom koja je takva kakva jeste i sa svjetskom ekonomskom krizom sdp se pokazao kao cvrsta, homogena i odlucna patriotska snaga.

izbacili su snsd iz socijalisticke internacionale, hdz su dvije godine drzali izvan izvrsne vlasti i natjerali su ih da sdp priznaju kao i hrvatsku partiju, sto sdp apsolutno jeste, totalno su marginizovali tzv. stranku za bih, izbacili su sda sa drzavnog nivoa, zbog opstrukcije, izbacice ih i sa federalnog. pokrenuli su granit, autoput se pravi punom parom, a sve to u uslovima blokada, opstrukcija i pogromaske kampanje u medijima od kojih je tzv. kiks.ba jedna od perjanica sda-ovske agitacije i propagande.

moj glas ce uvjek ici gradjanskim lijevo orjentisanim partijama, a trenutno je sdp jedina organizovana realna snaga koja se moze suprotstaviti ujedinjenim desnicarkim olosima. tako da... sdp it is.
romanticno glasanje za minorne partije kao sto su stranka kokuza ili nasa stranka je nista drugo nego bacanje svoga glasa. ne zaboravimo, u selima se pred izbore vrsi klasicna mobilizacija sda-ovskog birackog tijela.
Sve je to dobro, nego - kad će Zakon o oduzimanju ilegalno stečene imovine ?! :?
nemam pojma leklerk. nisam ja sdp. ja sam samo glasac. nadam se sto prije. najbolje bi bilo odmah i sada.
ne znam ni koliko to zavisi od sdp-a. da bi zakon prosao potrebna je neka vecina, a ruke za to nece dici ni hdz's, ni sbih, ni sfahro, ni snsd, ni sds, ni lijanovici, o sda da ne govorim.
Innovation

#58 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by Innovation »

plain vanilla wrote:a fotelja...znaci, gospodja ministarka :mrgreen:
Ne,nego nana /2 unuka/ koja je iza rata ostala bez posla, nakon 26 god. staza u toj firmi. Cuvam unucad i cekam /jos malo/ starosnu penziju i pomalo se s vama dopisujem cuvajuci svoju fotelju. :)
plain vanilla

#59 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by plain vanilla »

Innovation wrote:
plain vanilla wrote:a fotelja...znaci, gospodja ministarka :mrgreen:
Ne,nego nana /2 unuka/ koja je iza rata ostala bez posla, nakon 26 god. staza u toj firmi. Cuvam unucad i cekam /jos malo/ starosnu penziju i pomalo se s vama dopisujem cuvajuci svoju fotelju. :)
i ti svojim unucima zelis ostaviti zemlju kojoj vlada sda?

eh
Intimus

#60 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by Intimus »

Ostaviće im državu za unučiće...

jah.
robert treniro

#61 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by robert treniro »

Intimus wrote:Ostaviće im državu za unučiće...

jah.
kako je to jednostavno. mala igra sa sloganom i mudro iskonsko narodno jah... i sve je jasno. zivjela sda.

medjutim..:

Nije SDP uništio privredu ove države, proizveo ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.

Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH, nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.

Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.

Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.

Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.
esad_plavi

#62 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by esad_plavi »

robert treniro wrote:
kako je to jednostavno. mala igra sa sloganom i mudro iskonsko narodno jah... i sve je jasno. zivjela sda.

medjutim..:

Nije SDP uništio privredu ove države, proizveo ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.

Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH, nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.

Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.

Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.

Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.
Vidimo da je SDA antikrist, pa s obzirom da je SDP za nijansu manje zlo oni su ko gradjanska opcija, daj molim te :roll:
esad_plavi

#63 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by esad_plavi »

robert treniro wrote:

medjutim..:

Vidimo da je SDA antikrist, pa s obzirom da je SDP za nijansu manje zlo oni su satro dobra, gradjanska opcija, daj molim te :roll: sta su to oni uradili u ove 2 godine koliko su na vlasti, koliko je zakona, uredbi, odluka doneseno? Sta treba i njima dati 20 godina fore da ih uporedim s SDA pa da kazem da ne valjaju?
Revolver

#64 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by Revolver »

esad_plavi wrote:
robert treniro wrote:

medjutim..:

Vidimo da je SDA antikrist, pa s obzirom da je SDP za nijansu manje zlo oni su satro dobra, gradjanska opcija, daj molim te :roll: sta su to oni uradili u ove 2 godine koliko su na vlasti, koliko je zakona, uredbi, odluka doneseno? Sta treba i njima dati 20 godina fore da ih uporedim s SDA pa da kazem da ne valjaju?
ne treba im dati 20 godina fora, ali ne treba ni nakon dvije godine opet vratiti SDA
Intimus

#65 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by Intimus »

robert treniro wrote:
Intimus wrote:Ostaviće im državu za unučiće...

jah.

medjutim..:

Uvijek jedna te ista matrica: ako kritikuješ svetu kravu zvanu SDP, onda mora da si SDA!
Valjda vam tako napisali iz centrale i nema odstupanja po bilo koju cijenu.
I, kad smo već na terenu lično/privatno/personalno, imam barem 3 fundamentalna razloga da glasam za SDP, a ne za SDA. Inače, hronično apstiniram izbore.
Što se tiče svega ovoga što si naveo za SDA, ne pada mi na pamet da bilo šta od toga demantiram, naprotiv, kad bih imao dovoljno želje i inspiracije gotovo sam siguran da bih mogao još ponešto dodati.
Pročitah prije par dana baš na ovom forumu da se SDP priprema i da će vrlo brzo objaviti sve "nestašluke" počinjene za vrijeme SDA vladavine. Malo je reći da sam oduševljen. Još ako krenu sa procesuiranjem počinitelja i usvoje i počnu primjenjivati Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, ne samo da imaju moj glas već i najmanje desatak meni bliskih osoba koje uglavnom ne glasaju.
Isto tako, očekujem da SDP kroz nekih godinu i po građanima BiH, a posebno svojim biračima, prezentira jasne i egzaktne pokazatelje i rezultate svoje vladavine.
Evo, potpuno jasno, konkretno i korektno.
klixo

#66 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by klixo »

Da smo Bog dom finansijski "jaki" kao od poslije rata do 2008...Ne znam za vas ,ali ja i moje okruzenje(zivim u Sarajevu) smo odlicno zivjeli.I sad se ne zalim , hvala dragom Bogu , ali moje okruzenje daleko daleko gore zivi.
esad_plavi

#67 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by esad_plavi »

Revolver wrote:ne treba im dati 20 godina fora, ali ne treba ni nakon dvije godine opet vratiti SDA
Ne treba vratiti SDA, ali ni SDP nije nikakvo rjesenje, zbog cega je smjesno da tu stranku neki brane argumentima tipa: "Nije ni SDA bila nista bolja" - ne zanima me ko je (bio) gori vec ko je sada bolji, a po tome se ne razlikuju ni jedni ni drugi. Halo ljudi, pa nije 2 godine malo vremena da se pocnu osjecati neki napretci, da se nesto pokrene i sl. Svuda u svijetu inicijalni uspjeh stranke se mjeri vec 100 dana od izbora, a evo kod nas isto kao i 2010. godine :?
Last edited by esad_plavi on 26/10/2012 19:33, edited 1 time in total.
esad_plavi

#68 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by esad_plavi »

uh ja se izvinjavam forumasima, previse baklave udarilo u glavu pa svako malo dupli post :D
robert treniro

#69 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by robert treniro »

u ovom momentu bosanskohercegovacke istorije kljucno je ubiti azbahu.
svako djelovanje ili nedjelovanje, svako glasanje ili apstinencija, svako dizanje ili nedizanje ruku koje ide u korist sda i njihovih satelitskih, manje ili vise odmetnutih stranaka, je veleizdaja i zlocin.
podrzati sdp i glasati za sdp u ovom momentu bosanskohercegovacke istorije je stvar dobrog ukusa, kucnog vaspitanja, patriotizma, antifasizma i inteligencije.
robert treniro

#70 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by robert treniro »

i nagona za samoodrzanjem :)
%tacno*

#71 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by %tacno* »

Hajmo ovako, SDA je najodgovornija sto drzava godinama stagnira ali kada se uzme u obzir koga su imali na drugoj strani zadnjih 6 godina onda nas ne treba nista cuditi. Znaci da su uspjeli opstati na nuli uz male pomake nabolje.
Sta je sa nizim nivoima? Tu odgovornost trebaju da snose svi. Niko im nije smetao da razvijaju Federaciju i u njoj opstine u kojima je vlast imao svako.

Sta se sada desava, licituje se sa postignutim rezultatima a niko ne razmislja da ide korak naprijed. Dodik pravi sporazume ko ce vise da se vrati prema Dejtonu, ko ce vise da ''popravi'' NEpovoljne zakone i postignute sporazume.
Dosli smo do tacke da se takmicimo ko ce vise nazad a niko ne razmislja o naprijed. E pa takvi nam ne trebaju pa bio to Tihic, Lagumdzija, Pecanac...bilo ko. Ko prihvati tu i takvu igru ne preba da ocekuje niciju podrsku niti ce je dobiti.

p.s. Nije da nije bilo takvih dogovora (primanje na platni spisak penzionera iz drugog entiteta iako postoji sporazum o tome, krcmenje para iz elektroprijenosa)...a na vidiku ce se uskoro pojaviti i ostalo...

Svako ko pregovara sa rusiocima drzave, negatorima genocida, osobama koje velicaju ratne zlocine...je gubljenje vremena a svaki sporazum sa takvima unaprijed se zna da ide na stetu drzave. Takve treba na izborima kazniti da se radi o bilo kome ili bilo kojoj stranci.
Mi ne mozemo sebi priustiti da idemo unazad.
nekavalaitrebatako

#72 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by nekavalaitrebatako »

Pa zašto onda izlazite na izbore? Mislim, kome god povjerite svoj glas mora pregovarati sa ostalim strankama. Kako vi to zamišljate? Kao, izaberete nekoga, plješćete mu, narod pada u trans, žene bacaju grudnjake na binu i tako, a onda dođe dan kad treba sastaviti organe vlasti i vi pobjesnite jer vaši izabrani političari pregovaraju sa anamo onima. Nevjerovatno.
A baška što je nevjerovatno da glasači i aktivisti SDA hraču po SDP-u jer je nemalo prodao državu dušmanima, a Tihić javno izjavljuje da ga "samo Dodik nije prevario". Pa ko je tu lud?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#73 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by sabina1 »

robert treniro wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

nemam pojma leklerk. nisam ja sdp. ja sam samo glasac. nadam se sto prije. najbolje bi bilo odmah i sada.
ne znam ni koliko to zavisi od sdp-a. da bi zakon prosao potrebna je neka vecina, a ruke za to nece dici ni hdz's, ni sbih, ni sfahro, ni snsd, ni sds, ni lijanovici, o sda da ne govorim.
Eto SDP bi digao ruke ali nema-većinu...eh... :roll:
Kada im treba većina za bilo koji zakon onda je imaju...koaliraju sa SDA..ups ne nego sa SBB..ma ko zna uostalom?
Opet , kada im neki Zakon ne treba ili ne odgovara onda jednostavno ne mogu nagovoriti koalicione partnere da ostvare tako plemenit cilj..eh...stvarno treba shvatiti te SDP-ovce...duše moje... :roll:

Glas za SDP nije samo bačen glas....jer bačen glas ima makar neku svrhu - bačen je.....glas za SDP jednostavno nema nikakve svrhe... :roll:
Last edited by sabina1 on 26/10/2012 22:35, edited 1 time in total.
plain vanilla

#74 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by plain vanilla »

joj Sabina, jesil ti pala s marsa?

pa bona mora se s nekim koalirati
s kim bi ti pravila koaliciju?
ili bi sjedila u opoziciji do apsolutne pobjede, tj zauvijek
robert treniro

#75 Re: Neka SDA nije u vlasti pa makar ne bilo države

Post by robert treniro »

tvsabina...vidis kako su se ovi uhljupi ufatili za fotelje. ne mozes ih brusilicom odvojit. e sad zamisli kako su se ufatili za pare koje su pokrali. sdp ima, koliko, 25-27%... missim ukljuci malo mozak. nemoj samo gledat tv. tv, klix, pirke, slobodna, federalna, tv1, hadzismradovic tv, odlobodjenje... sve to svjesno ili nesvjesno radi za bas te pokradene pare. a sta radi? radi sve sto treba da pare ostanu gdje jesu.
Post Reply